Zonde! Minister Blok blijkt toch weer slappe patat en 'betreurt de reacties'

Geen categoriejul 18 2018, 19:00
Het was ook te mooi om waar te zijn, Stef Blok die ineens een set ballen had waar je 'U' tegen zegt. De man betreurt zijn uitspraken omdat half Nederland weer in de hoogste boom hangt om wat simpele waarheid. Triest!
Hier valt te lezen waar het precies over gaat, al lijkt het me sterk dat u het hebt kunnen missen.
Minister Blok noemde het probleem van multiculturele samenlevingen en de spanningen die erdoor ontstaan. Dat dit een gevoelig onderwerp is moge duidelijk wezen, dat hij dan maar direct ongelijk heeft en met goedkope 'maar ik ken iemand die...' argumenten moet worden bestookt, is ook weer zoiets...
Landen waar multiculturalisme niet bestaat, zoals Ijsland of Japan, zitten nu eenmaal een stuk vrediger in elkaar dan landen waar er een duidelijke 'wij' en 'zij' heerst. Dit hoeft niet altijd voor spanningen te zorgen, maar het heeft áltijd de potentie voor spanning en escalatie. Hetzelfde zie je bij twee families die bij elkaar al jaren graag de vloer platlopen, wanneer er ineens ruzie tussen de kinderen van beide families ontstaat. Direct valt te merken hoe de realiteit veranderd is en er een 'wij vs. zij' situatie kán (niet zál) ontstaan.
Een bepaalde situatie kan om het minste of geringste omslaan en men moet wel een héél robuuste gemeenschap hebben wil men de potentiële spanning in de kiem smoren. Het feit dat mensen een scherpe intuïtie hebben ontwikkeld voor wie er wel en niet bij horen 'als het misgaat' is dan ook gewoon een simpel feit. Dit kan op basis van etniciteit, religie, geur, status, noem maar op. Dat hij Suriname een 'failed state' noemde is ook niets om je excuus voor aan te bieden, dat is het namelijk ook gewoon. Gevalletje verzuiling langs etnische lijnen is niet een toonbeeld voor de multiculturele samenleving zoals die ooit bedoeld is. Doel niet bereikt = gefaald. Heel makkelijk.
Belachelijk dat ik het op moet nemen voor Stef Blok, had ik nooit verwacht, maar het is niet meer dan terecht in dit geval. Ik had liever gezien dat hij zich gewoon nog een keer, uitgebreider, zou verklaren in plaats van dit zielige terugkrabbelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten