Trump dreigt met flinke heffingen op Europese auto’s

Hoppakee, de beuk erin! Donald Trump komt waarschijnlijk met nieuwe maatregelen tegen Europese auto’s. De EU dient akkoord te gaan met zijn voorstel of er volgt 20 procent heffing! Via het AD.

“Cars are ‘the big one'” zegt deze president. Hij doelt hiermee op de autohandel die, in zijn visie, oneerlijk is richting de Verenigde Staten. Hij zou nu een voorstel hebben uitgesproken richting de EU.

Het dreigement van de 20 procent importheffing uitte hij vlak voor de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, naar de VS komt. Nu begint voor Juncker ieder gesprek sowieso pas bij ’20 procent’ dus die man zit waarschijnlijk wel goed in z’n sas.

Menig autofabrikant heeft zich uitgesproken over dat er banen zullen verdwijnen uit de VS als de handelsoorlog erger wordt. Ook het IMF meent dat de wereld binnen de kortste keren in de hens staat als Trump doorgaat met dergelijke heffingen.

Eerder voerde de VS al heffingen in op staal en aluminium. De EU sloeg terug en de spanningen met China, Canada en Mexico lopen ook hoog op. Toch lijkt het voor de VS te werken of Trump dendert door met z’n beleid zonder naar de consequenties te kijken. Wellicht is het te vroeg om de effecten al te kunnen waarnemen, op reacties vanuit de aandelenmarkten na.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. denk eens na

  Een borrel zit al snel 40% alcohol

 2. Bloem

  Tja, Junker zal tussen de drank toch noch echt iets voor elkaar moeten krijgen om de aandelenkoersen van vooral de Duitse auto industrie gezond te houden en voorkomen dat die in net zo’n deplorabele staat komen als zijn lever.

 3. Top

  Prima plan van Trump. En hij heeft groot gelijk. Als je een ‘Amerikaan’ wil kopen kost hij drie keer meer, dan in de USA zelf. Het moet maar eens afgelopen zijn met onze ‘schijneconomie’, die in grote mate, al meer dan 60 jaar afhankelijk is van de USA en er stank voor dank terug krijgt. Laar Europa het maar voelen. Terug met beide beentjes op vloer en overnieuw beginnen. Maar dan gelijkwaardig!

  1. Bloem

   Beste Top, onder het mom van het mileu is een prachtige Mustang of charger voor de gemiddelde Nederlander financieel praktisch onbereikbaar gemaakt, dat terwijl hij in the USA geldt als een auto voor het gewone volk. Wanneer de heffingen hierop terug geschroefd zouden worden, worden dit soort auto’s een te grote concurrent voor de golfjes, clio’s, astra’s, cactussen en al die andere ondermaatse burgertrutten modellen. Mensen zouden dan gewoon voor een betaalbare droom auto gaan

 4. Ritter

  Wat Trump wil is het gelijktrekken van de tarief muren.

  Europa heeft hoge tariefmuren voor Amerikaanse producten.

  Zoals Trump heeft beloofd tijdens de verkiezingen wil hij daar iets aan doen.

  En Trump houd zich aan zijn verkiezingsbeloften.

  1. Frits Jansen

   Toen ik jong was gold een Amerikaanse “slee” als het toppunt van luxe. Nu wil geen Europeaan die het betalen kan nog in zo’n proletenslee gezien worden.

   1. lugar

    @Fritslim: “Nu wil geen Europeaan die het betalen kan nog in zo’n proletenslee gezien worden.”

    Logisch, meer dan 60% van de brandstofprijzen in Nederland bestaan uit accijnzen, exclusief BTW. Zulke wagens werden daarom vaak omgebouwd op LPG, maar ook die prijzen zijn tegenwoordig idioot hoog.

    1. oeioeivogel

     @lugar
     Wat Junker kan kunnen auto’s ook. Volledig op alcohol. Junker geeft Europa het goede voorbeeld.

   2. Nasrani

    Ik wel hoor.

 5. Ni28

  Zal Juncker straks geveld worden door Donald Trump of Jack Daniels?

 6. Frits Jansen

  Europese fabrikanten als Mercedes en BMW hebben al lang fabrieken in de VS.
  Dus dit is alweer een populistische kulmaatregel van Donald Trumpf.

 7. EU kok

  Er wordt hier gejuicht vanwege problemen voor de Europese auto-industrie.
  Zelden een zo grote “weg met ons” mentaliteit gezien.
  Walgelijk.

  1. DolleDries

   Ik denk niet dat het gejuich is maar dat Trump streeft naar gelijke behandeling als realistisch wordt gezien. Veel vreemder vind ik het gejuich dat men miljoenen werklozen en een gewelddadig religie de EU binnenhaalt wat tientallen miljarden kost.

   1. Holland

    Spijker & kop, Dries. Hulde.

  2. C.von Gelbkirchen

   Eens! EU kok…

   De meeste hier zouden hun moeder nog weggeven voor een schouderklopje van Trump!

   1. DolleDries

    Nou er zijn er wel al veel in de EU die hun vaders,moeders kinderen in bloed hebben moeten afgeven aan de islam

   2. fockingworst

    Komop ernst weer een nieuwe trollennick die je rugridder mag spelen?

    1. Ernst Quispel

     Nee, arme paranoïde man.

     1. nogmaals

      En wie gelooft er een ontkenning van een pathologische serieleugenaar?

  3. Top

   Ik heb toch meer een “weg met jouw” mentaliteit. Ik vind u namelijk zelf bijzonder Walgelijk. (En dat mag, want het is mijn mening)

 8. DolleDries

  Trump heeft natuurlijk gelijk het kan niet eenrichtingsverkeer zijn kwar invoerrechten. De opstelling van de EU op dat gebied richting de USA is dan ook onbeschoft en niet janken nu daar de klad inkomt.

 9. nogmaals

  De DDS-trollen zijn in alle staten, want de mooie audi’s en dure bmw’s en Mercedessen worden straks in de US 20% duurder.
  Dat zijn echter auto’s die buiten het bereik van deze losers vallen, tenzij het om enkele zilverlingen kostende tigste-hands karretjes gaat. Want als ze echte interesse zouden hebben in de aanschaf van deze auto’s, zouden ze weten dat “onze” regering deze auto’s veel meer belast bij aankoop (BPM+BTW), en het erin rijden (brandstofaccijns en mrb).
  Maar daar hoor je de DDS-trollen niet over, want als ze het al weten/begrijpen, dan vinden ze het prima want er zijn immers miljarden nodig om onze zelfmoord via de islaminvasie te bekostigen.

  1. lugar

   @Nogmaals: “(…) want er zijn immers miljarden nodig om onze zelfmoord via de islaminvasie te bekostigen.”

   Ik heb het laatst uitgerekend en wat jij zegt over die miljarden klopt.

  2. Nasrani

   Nou, waar maakt europa zich dan nog druk over? Gewoon lekker doorgaan op de ingeslagen weg en we’ll see.

  3. EU kok

   Een wat krom verhaal van nogmaals.
   BPM en BTW zitten op zowel Europese als Amerikaanse auto en maken dus geen verschil.
   Dat u uzelf tot de category losers wil rekenen kan ik snappen.
   Zelf rij ik al meer dan 25 jaar Volvo.
   De kwaliteit van dit merk staat ver boven welk Amerikaanse merk dan ook.

 10. lugar

  Donald Trump will never, never, never be president of the United States… 😛

  https://www.youtube.com/watch?v=G87UXIH8Lzo

  1. Ritter

   lugar

   Altijd weer leuk om te zien……………..vooral de zure gezichten van de “journalisten” als ze beseffen dat Trump heeft gewonnen.

   1. lugar

    @Ritter: Inderdaad, ik had er nooit zo opgelet, maar in de aanloop naar de eindstreep was de gehele linkse kerk er volledig van overtuigd dat Trump nooit president zou worden.

    En nog steeds kunnen ze het niet hebben, kunnen ze het niet accepteren, en terwijl de wapenfeiten van deze maffe Amerikaan zich opstapelen worden de linksaffers steeds bozer en zuurder. Wat een alleraardigst grappige constatering.

    1. Heinz

     @ Lugar, Ik vermoed dat hij zichzelf het meest verbaasd over de afloop van de verkiezingen. Naarmate de tijd vordert komt er een moment dat hij zich afvraagt “was ik dat” ?

  2. Nasrani

   Ja! Heb deze al een aantal keer bekeken. Geweldig!

  3. Heinz

   Nou ja, vooruit, “een soort van”.

 11. Heinz

  Het is altijd maar weer dreigt. Trump “dreigt” zus Trump “dreigt” zo. It’s only words.

  1. Ernst Quispel

   Ik vrees dat het niet bij dreigementen zal blijven. Deze gestoorde clown lijkt vastbesloten een desastreuze handelsoorlog te ontketenen.

   1. lugar

    “Ik vrees…”

    Dat boeit niemand, islambeciel!

   2. DolleDries

    Denk ik ook niet dat het bij dreigementen blijft het is nu eenmaal iemand die zijn beloftes naar de kiezers nakomt. B.v. geen geld naar Griekenland was bij Trump geen geld naar Griekenland geweest. De EU moet eens ophouden om zich als een verwend kind te gedragen.

   3. nogmaals

    Ik vrees dat Quisling, de pathologische serieleugenaar, vastbesloten lijkt een desastreuze burgeroorlog (t.g.v. de islaminvasie en al het islam-pamperen) toe te juichen, zelfs al kost het hem de kop!!

 12. Nasrani

  Prima plan van president Trump. We zullen zien wie het eerst met z’n ogen gaat knipperen. Ik zet mijn geld op Europa.
  Wanneer Europa zo dom is deze handelsoorlog door te zetten zullen de gevolgen binnenkort wel te voelen zijn. Nou maar hopen dat er nog wat verstandige eurotoppers zijn.

 13. Ries

  Trump heeft volkomen gelijk met zijn ‘America first’. Dat is de leider die Amerika verdient. En dan is hij ook nog iemand die zijn verkiezingsbeloftes waar maakt. Ik zou niet weten waar ik moet zoeken om zo iemand bij ons te vinden. Bij ons in Europa is het niet ‘Europe first’, maar negers, halfnegers en andere getinten eerst. En dan zijn er nog mensen die dat allemaal prima vinden, namelijk de geestelijke zelfmoordenaars. En laat de trollen nu niet gaan roepen dat ik discrimeer! Dat doen de linksaffers voortdurend. Zijn discrimeren iedereen die niet bij de brainwashdiensten van de gutmenschenkerk behoren of willen behoren.

  1. Rosasolis

   @Ries. Ik ben een blanke vrouw, en lange lid van de CDA. Met joodse en christelijke afkomst. Ik was als oratorium solo zangeres bij vele koor verenigingen. Maar naar aanleiding van uw schrijven vind ik dit, behalve zielig en zeer kwaadaardig, helemaal niet nodig! De redactie zouden die afschuwelijke uitspattingen van u over mensen van kleur uit dit site moeten verbannen.
   Ik heb samengewerkt met geweldige mensen die concerten gaven van barok en oude muziek. Een aantal waren niet-blanken…En nou wat dan ook? Hoe blank bent u?
   Draagt U ook een sneeuw-witte pruik zoals Geert Wilders? Moeten wij in deze vooruit denkende eeuw terug gaan naar zeer zware trieste tijden voor duizenden mensen, die geen enkele rechten hadden…alleen van wegens hun huidskleur? Ik hoop van niet.
   Intussen, wil ik een compliment geven aan al onze Antiliaanse en Surinaamse Nederlanders geven, en dat je wij houden van jullie. Jullie kennis van ons taal is zeer duidelijk, en jullie speken veel duidelijker Nederlands en dan menige blanke Amsterdamse TV en radio omroepsters die … die het op radio 4 hebbe het over:
   Beethovah, een wat hij geschrevah had! Alles op het zeer plaat volks-Amsterdams!
   Sorry Jetje van radio 4, uw platte Amstersdamse taal is niet te taal van heel Nederland.

   1. Nasrani

    @ Rosasolis. Dat je maar lang het lange lid van het CDA mag blijven.

  2. Ernst Quispel

   “ Bij ons in Europa is het niet ‘Europe first’, maar negers, halfnegers en andere getinten eerst.”

   Uiteraard heeft dit stupide gebral niets met racisme te maken.

   1. Floris

    Aldus sprak de man die Duterte vandaag nog een aap noemde.

 14. Rosasolis

  Oh wat missen wij ons oude heerlijke, comfortabel Peugeot. 2 jaar geleden was hij helemaal op. Reparatie zou te duur zijn. Dus wij hebben een goede prijs gekregen voor een 2de hands Ford Fusion. Het is een gewoon stabiel 5 deuren auto, middelmaat groot, rijdt goed, maar is zeer oncomfortabel. Niet meer te vergelijken met de mooie oude Fords die ik kende in mijn kindertijd in Canada. De Fords zijn zeer achteruit gegaan. Niets mooi meer, gewoon een rij beest. Ik ben aan het sparen voor alweer een heerlijke Peugeot.
  Wij hebben Amerikaanse autos helemaal niet nodig. Als Trump heffingen wil doen op Europese autos, dan gaat dit ook wederzijds gebeuren. De chique BMV’s , Audi’s,
  Mercedes, Volvos, Porches en Alfa-Romeos worden binnenkort nog veel duurder in Amerika. Dan gaat Europese autos het heel goed doen in Canada, Japan, China, Rusland en andere landen dat met de EU blijven samenwerken.
  Als Trump denkt dat de huidige Europese auto te vergelijken is met de schattige Franse autotjes van de 20er jaren in Paris, zoals geschreven door George Gershwin in zijn
  nogal vernederende compositie “An American in Paris”, heeft Trump het helemaal mis!
  Voor mij wordt het of een vrij nieuwe Peugeot of BMV. Een geen Ford meer.

  1. lugar

   “Ik ben aan het sparen voor alweer een heerlijke Peugeot.”

   Ik heb ook een tijdje Peugeot gereden (307 sw). Ik heb het ding de deur uitgedaan omdat de verlichting áltijd stuk ging. En weet je wat mij is opgevallen, let er maar eens op: heel vaak als jou een auto tegemoet komt met defecte voorverlichting… Hetzelfde geldt voor achterverlichting.

   Voer voor de grap maar eens in op Google: “peugeot probleem + verlichting”

 15. Ries

  @ Rosa en nog wat. Vervelend hé en storend ook wat betreft mijn woordkeus. Discriminatie? Hoe kom je daar nu bij. Het is de praktijk. Dagelijks worden niet linksaffers gediscrimineerd. Populisten, nazi’s en ga zo maar door. Ook Simons discrimineert. Zie ik verkeerd hé? Goed nadenken!

 16. Guus Geluk

  De verliefde bakvissen staan in de rij om Trumps voeten te kussen en Europa in de uitverkoop te doen.

  Dom volk, dom, dom volk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.