Walgelijke pedopriester weg bij katholieke kerk

Kardinaal Theodore McCarrick werd ervan beschuldigd dat hij verschillende jongens misbruikt heeft. Zoals we tegenwoordig maar al te zeer beseffen is de kans groot dat die beschuldigingen kloppen.

De voormalige aartsbisschop van Washington, Theodore McCarrick, kan op zoek naar een andere hobby. De paus heeft zijn ontslag geaccepteerd dat hij indiende nadat hij door verschillende mannen beschuldigd werd van seksueel misbruik. De ‘heilige man’ (kuch, ahem) zou de mannen misbruikt hebben toen ze jonge jongens waren.

De advocaat van een van de vermeende slachtoffers had tegenover The New York Times een boekje open gedaan over het misbruik. De geestelijke zou de destijds 16-jarige man in 1971 hebben aangerand en dat een jaar later weer hebben geprobeerd…

Een ander vermeend slachtoffer zei dat hij vanaf zijn elfde is misbruikt door „oom Ted”, destijds een vriend van de familie. Dat misbruik zou bijna twintig jaar hebben geduurd. Uit onderzoek van de krant bleek bovendien dat binnen de kerk al tientallen jaren bekend was dat McCarrick zich schuldig zou maken aan seksueel wangedrag.

“Ik kan me er niets van herinneren.” Wat voor watje, wat voor vreselijke vent ben je dan? Heb in ieder geval de moed om je perverse, walgelijke activiteiten toe te geven. Dat kan moeilijk zijn, maar zeker als een zogenaamde ‘man van God’ moet zo’n figuur beseffen dat het voor zijn slachtoffers van grote waarde is als hij zijn schuld erkent. En dat is om nog maar te zwijgen over zijn ziel. De katholieke kerk leert ons immers dat het erkennen van zondes noodzakelijk is voor het vergeven ervan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Ben Zine

  Georganiseerde religie is niet o.k… Als je gewoon leeft als een fatsoenlijk mens en je behandelt je medemens met respect, en je bent dankbaar voor het goede in je leven… Dan is dat in feite genoeg. Meer wordt er ook niet van je verlangd als individu. Die religies mogen ze van mij als een drol door de wc trekken, want dat is het: Georganiseerde stront. Gaat alleen maar over macht en geld.

  1. nogmaals

   @ben zine
   ++++++
   Het gaat inderdaad alleen maar om macht en geld !!!!
   Sommige religies zijn nog verschrikkelijke en gevaarlijker dan andere.
   De islam is het ergste, want dat is een wrede veroveringsideologie, verpakt als een vreedzame religie.
   En het vreemde is, dat met name aanhangers van andere religies hier massaal intrappen.

  2. Nasrani

   Ik begrijp dat de vrijheid die jij geniet een ander niet gunt. Jammer.

 2. Bloem

  Dopper had al die tijd een vriend met een hoge positie

 3. Gerlos

  Kan hij ze piemel in een wijwater bakje laten bekeren.

 4. henkC

  “Man van God?”
  Wordt tijd dat iedereen gaat beseffen dat zij zichzelf benoemen als “vertegenwoordiger” van hun “God”.
  De “God” zelf hult zich voorstrekt in stilzwijgen en heeft geen van deze religieuze steuntrekkers benoemd.

  Steuntrekkers? Inderdaad door de eeuwen heen hebben zij de hand opgehouden. Zelfs de burger gedwongen om te voorzien in hun onderhoud.

  Natuurlijk hebben ze Goed gedaan maar zeker hebben ze net zo veel (zo niet meer) ellende veroorzaakt.
  Zelfs in de recente geschiedenis waren ze in staat het leven van iemand kapot te maken als hij geen bijdrage leverde aan.
  Bah profiteurs en een door en door rotte organisatie van steuntrekkers die zo geindoctrineerd zijn dat ze zelf niet in de gaten hebben dat ze de hand ophouden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.