Wow! Voormalig rechtse, nu keihard linkse ‘columnist’ Dirk Jan van Baar gaat vol antisemiet: veel “joodse vrienden” zijn “extreemrechtse fronttroopers”

Die man is dus echt helemaal van het padje.

Enkele jaren geleden schreef Dirk Jan van Baar regelmatig stukjes voor De Dagelijkse Standaard. Hoewel hij er over het algemeen en andere mening op nahield dan de rest van de redacteurs was het altijd prettig om zijn bijdragen te lezen, al was het maar omdat hij ‘de achterban’ af en toe een (scherpe) spiegel voorhield.

Helaas is meneer sinds die tijd nogal doorgedraaid. Case in point, hij is de afgelopen dagen druk bezig geweest om alle rechtse twitteraars te vertellen dat ze in feite niet rechts, maar extreemrechts zijn. Meneertje koekenpeertje concludeert:

Dan ben je dus echt niet helemaal bij je verstand. Maar Dirk Jan weet het zeker: al deze mensen zijn extreemrechts.

Maar dat is niet het enige wat veel leden van deze groep met elkaar gemeen hebben. Dirkje ziet namelijk nóg een verbindende factor:

Zoals CIDI-medewerker (en oud-DDS redacteur) Paul van der Bas antwoordt:

Ziek, ik kan niet anders concluderen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Svetlana

  De zionisten van tegenwoordig doen dingen waar Göring niet eens van zou durven dromen. De staat IsraHel is ook een duivelstaat waar de meest verschrikkelijke dingen gebeuren en Jerusalem is dan ook het wieg van het nationaalsocialisme

  1. Dubbele Komma

   Jeruzalem is al van het joodse volk lang voordat de bloederige kinderneukprofeet bestond.

   De haatbaarden hebben daar al 1400 jaar helemaal niets te zoeken.

   En Israël moet zich nu eenmaal verdedigen tegen een moordlustige ideologie die niets maar dan ook niets met een “geloof” te maken heeft.

   Ik zeg tegen israel: GRAB EM BY THE PUSSY!

  2. Top

   En gelukkig een staat, die jouw in het donker kan laten oplichten, als ze daar behoefte aan hebben.

 2. Ernst Quispel

  De foto boven dit artikel toont dat Michael wel eens een hoger niveau in zijn artikelen wist te bereiken.

  1. Top

   Blablabla! Blaaskaak/pisvlek/antisemiet/eenzame kalende speklap.

 3. Holland

  Dirk-Jan van Baar is een policor fascismeroeper die onmogelijk meer buiten zijn linkse bubble kan denken of leven. Hij is ook een zeer middelmatig columnist. Vandaar dat hij voor de Volkskrant schrijft.

  1. Top

   Inderdaad! Uit zijn laatste vuilnisbijdrage, maak ik op, dat hij de Altzheimer al dicht benaderd. beledigend en rancuneus. Van hak op tak en niet ‘to the point’. Kortom een flapdrol, zonder enige ruggengraat.

  2. Viertel

   Op uitnodiging en kosten van de Amerikaanse regering ging Van Baar, toen al schrijvend voor De Volkskrant, naar Kiev. Kort voordat in NL het Oekraïne-Referendum werd gehouden. De Volkskrant ontkende later dat zij op de uitnodiging van de VS waren ingegaan. Ging Van Baar op eigen houtje?
   https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/in-oekraine-is-de-toekomst-van-europa-in-het-geding~b0a567fc/

 4. Guus Geluk

  Dirk-Jan van Baar is een scherpe denker met een nog scherpere pen. Hopelijk gaat deze man door met twitteren en columns schrijven.

 5. Viertel

  Dit verbaast niet. Veel links geëngageerde columnisten zijn (latent) antisemitisch. Bv. ene Stevo Akkerman van Trouw of die Bas Heine van NRC.

  Dirk-jan van Baar schreef ook op DDS. Mij verbaasde toen al de intellectuele zwakte bij deze broodschrijver. Hij papagaaide slechts na wat anderen voor hem al hadden opgeschreven.

 6. meijer61200

  Dirkje is een extreem linkse fascist. Hij schrijft niet voor niets in dat pulpkrantje de volkskrant. Wat een treurig dom volk loopt er toch rond. Waarom zitten die gasten niet gewoon in een inrichting?

 7. Ni28

  Als een links persoon plotseling rechts wordt dan kunt je zeggen dat ie het licht heeft gezien. Andersom kan het alleen een financiële kwestie voor het bestaan zijn.

 8. Ni28

  De liefhebbers van Dirk Jan van Baar lezen dagelijks de DDS. Grappig hoe zij hier de liefde voor die man openbaren. Het is natuurlijk geen trollen.

 9. Two Ravens Black Kettle

  Ze kunnen zich nog zo goed vermommen maar uiteindelijk zal de linkse onmenselijke fascist de kop opsteken.
  Ik hoop dat HaCarmel hem goed in de gaten houdt wanneer hij het restaurant voorbij loopt.

  1. Troelstra

   Hopelijk hebben zo nog wat langwerpige glasscherven bewaard opdat de eerste de beste die daar nog een keertje (met rugdekking van overheid en justitie) Kristalnacht 2.0 gaat vieren deze langwerpige glasscherf rectaal toegediend kan krijgen. Want die fluwelen handschoentjes werken niet tegen verwarde vulkanen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.