5 leuke dingen om te doen in Drenthe

Niet alleen bevind je jezelf in een ongelooflijk mooie omgeving, er is ook altijd wat te doen in Drenthe. Plezier voor jong en oud, actief, of lekker lui; je vindt het in Drenthe. De leukste dingen om te doen, vind je hier.

1. Een weekendje weg in een bungalowpark

Een verblijf in een van de mooie Center Parcs parken is altijd de moeite waard. Je waant je letterlijk op vakantie in eigen land. De parken hebben vanalles te doen voor jong en oud. Bekijk de leuke entertainende shows onder het genot van een hapje en een drankje, duik in de wildwaterbanen of ga op avontuur in de bosachtige omgeving. Een heerlijk weekendje weg voor het gezin, of zelfs de hele familie.

2. Bezoek de Wildlands
Als je dan toch bij Center Parcs bent, moet je ook zeker even Wildlands bezoeken. Deze geweldige adventure zoo biedt plezier voor jong en oud. Ga op safaritocht en maak een trektocht door de jungle. Een leuk, avontuurlijk park dat je zeker een hele dag plezier oplevert.

3. Wandel door de nationale parken
Denk je aan Drenthe, dan denk je aan de natuur. Drenthe heeft dan ook meerdere, prachtige nationale parken die zich bij uitstek geschikt maken voor een leuke wandel- of fietstocht. Het bos loopt over in een prachtige heide, en voordat je het weet vind je jezelf in een zandverstuiving. De nationale parken zijn ook ideaal om wat lokaal wildlife te spotten!

4. Bezoek de Hunebedden
Misschien wel de meest bekende trekpleister in Drenthe zijn de Hunebedden; de oudste monumenten van Nederland! Deze zwerfkeien zijn in de ijstijd naar Drenthe vervoerd, en hebben hun locatie vanaf dat moment niet meer verlaten. Je vindt alle informatie (en meer leuke dingen!) over de Hunebedden in het Hunebedcentrum in Borger. Een educatief en avontuurlijk uitje in het prachtige Drenthe!

5. Lekker avontuurlijke buitenactiviteiten
De prachtige natuur in het mooie Drenthe maakt zich bij uitstek geschikt voor lekker avontuurlijke buitenactiviteiten. Cross met je mountainbike door de wilde bossen, maak een rit te paard of bezoek een van de vele klimparken. Klimmen kun je in Drenthe namelijk als geen ander. Leuk voor jong en oud!

Extra tip: ga met de camper of caravan op pad om er een super avontuurlijk weekendje weg van te maken. Gezellig met het hele gezin kamperen en vervolgens een van deze mooie trekpleisters bezoeken. Het leukste weekendje weg in eigen land!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Ni28

    Jaren geleden heb ik de Hunebedden bezocht. Nou ja, Hunebedden, een speelplaats voor kinderen en volwassenen ontsiert door grote keien op elkaar gestapeld die dan veel vertier boden de meeste aanwezigen. Ik dacht toen, wat een volk die vertrapt eigen geschiedenis. Nu eindelijk een verbod komt om op de keien te gaan staan merk je veel verontwaardiging onder vele ouders. Er is niet veel veranderd. Ik begrijp wel beter waarom de vreemdelingen de Nederlandse cultuur zo makkelijk kapot kunnen maken. Cultuur, tradities, goot maar weg, waar is het allemaal goed voor eigenlijk. Misschien kunnen de scholen daar wat aan doen maar misschien waren het ook de leraren die toen op de keien stonden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.