Amerikanen verzamelen massaal ‘airmiles’ voor de hereniging van migrantenfamilies

In de Verenigde Staten is er veel ophef over de manier waarop Donald Trump zijn ‘zero-tolerance’ beleid uitvoert. Het scheiden van ouders en kinderen heeft geleid tot veel protesten en negatieve aandacht in de media. Dat niet Trump, maar de vorige president, Obama, aan te wijzen valt als de ‘schuldige’ voor het opzetten van dit beleid maakt blijkbaar niet uit.

Het feit blijft dat veel Amerikanen het niet eens zijn met het federale beleid en daarom er alles aan willen doen om het beleid te veranderen. De Amerikanen staan bekend om hun assertieve houding en vrijwilligersprojecten en vrijwillige donaties. Dit keer hebben ze wel iets heel speciaals bedacht om te doneren: airmiles.

Beth Wilensky twitterde deze week over haar man, die veel reist. Nadeel is dat hij veel weg is, voordeel is dat hij met al zijn vliegreizen veel frequent flyer-miles bij elkaar spaart. Dankzij deze miles konden een man en zijn 3-jarige zoon, die van elkaar gescheiden waren bij de grens, naar familieleden worden gevlogen.

Mensen die ook airmiles wilden doneren, konden Wilensky een berichtje sturen, schreef ze. Dat heeft ze geweten: haar bericht werd inmiddels ruim 32.000 keer geretweet. Al snel verwees ze mensen direct door naar organisaties als Miles4Migrants en Michigan Support Cycle. De eerste organisatie had voorafgaand aan de tweet zo’n 3.1 miljoen frequent flyer miles ontvangen van gulle gevers. Inmiddels is dat aantal in minder dan een week verviervoudigd, meldt de oprichter van Miles4Migrants op Twitter.

Wat je mening ook is over migratie en migranten, het blijft geweldig om te zien dat Amerikanen zoiets snel en goed op touw kunnen zetten en het ook voor elkaar krijgen om het succesvol te maken. De solidariteit en vrijwilligheid van de Amerikanen zijn ongeëvenaard in de wereld. Als ik dit soort artikelen lees zie ik de zure gezichten van Nederlanders voor me die elk dubbeltje omdraaien en als eerst kijken naar wat de overheid kan doen. Natuurlijk is dat een karikatuur, maar u begrijpt vast wel wat ik bedoel.
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Zolang die illegalen maar herenigd worden in het thuisland en niet Amerika.
  In Amerika heb je legale kanalen om te migreren.

  1. Capo

   @TRBK: Gelukkig heeft Trump een stokje gestoken voor de illegale migratie en blijft hij zich ertegen verzetten.

  2. Dubbele Komma

   Ach… linksgekkies….

   Weet je wie ook een linksgekkie was?

   http://the-american-catholic.com/2015/11/22/quotes-suitable-for-framing-adolph-hitler/

 2. Dubbele Komma

  Pffff de vermoeiende linksgekkies hebben weer wat.

  En wie mag het linksgekkies-feestje weer betalen?

  1. EU kok

   Volgens het artikel doneren inwoners van Amerika geheel vrijwillig hun fly-miles.
   Dat zijn dus degene die het betalen.

   1. Tengo Kawana

    Ja, het drukt het brede verzet tegen dit onmenselijke beleid uit.

    1. EU kok

     Je zou ook kunnen zeggen dat waar de Trump administration steken laat vallen, wordt het door de burgers zelf opgelost.
     Trump en kornuiten zouden de hereniging binnen de afgesproken tijd moeten regelen, maar helaas, hij kan deze belofte niet waar maken, zoals algemeen bekend is.
     Dat moet de hier aanwezige reageerders toch aanspreken, burgerinitatief op eigen kosten omdat de overheid zijn zaakjes niet op orde heeft.

     1. Tengo Kawana

      De regering van Trump loopt uit op een chaos en dan zijn dit soort burgerinitiatieven wel begrijpelijk.

      Gelukkig treden rechters ook corrigerend op.

 3. Tengo Kawana

  Er bestaat in de V.S. inderdaad een breed verzet tegen het onmenselijke beleid van Trump op dit punt.
  Als hij doorgaat op dit heilloze pad kan dat hem de midterms kosten.

  1. Ritter

   Tengo Kawana

   Het beleid aan de grens word al jaren gevoerd……………dus ook onder Obama. Maar toen maakte de media ( die pro Obama zijn) daar geen ophef over. Foto’s uit die periode bewijzen dat.

   Nu Trump President is schreeuwen de media moord en brand om Trump de demoniseren.

   Degene die verantwoordelijk was onder Obama voor dit beleid heeft het ook toegegeven tijdens een interview.
   —————–
   Obama DHS Sec. Jeh Johnson: Ik geef vrijgevig toe dat we ook kinderen vasthielden, “omdat het was nodig”

   Obama DHS Sec. Jeh Johnson: I Freely Admit We Detained Children, “It Was Necessary”
   https://www.realclearpolitics.com/video/2018/06/24/obama_dhs_sec_jeh_johnson_we_detained_children_it_was_necessary.html

   1. Capo

    @Ritter: Laten we multinicker negeren, doe je ook mee?
    Etaleren, exponeren en in de hoek zetten is natuurlijk ook een goede (tweede) optie. 😉

    1. Ritter

     Capo

     Negeren is vaak de beste optie. En dat doe ik dan ook………..meestal.

     Maar soms is het corrigeren van onjuiste informatie ( verspreid door Ernst en onder zijn vele andere accounts) een goede optie. Anders komt hij weg met het verspreiden van onwaarheden.

     1. Capo

      @Ritter: Je bent een verstandige forummer, jouw bijdragen zijn altijd zorgvuldig opgebouwd en ik lees ze graag. Agitprop en desinformatie moet inderdaad aangepakt en rechtgezet worden, daarin ben jij de beste!

     2. Adriaan

      @Ritter, het is inderdaad heel lastig om NIET te reageren. Ook mijn vingers branden om hen de waarheid te vertellen. Ze liegen en bedriegen de boel bij elkaar. Maar wij kennen de waarheid en wij weten waarom die trol hier op het forum zit. Dus corrigeren is niet nodig.

     3. Capo

      @Adriaan: Als de multinicker agitprop of desinformatie publiceert dan exponeer ik hem of ik etaleer hem door zijn multinick-status te benoemen, ik ga niet met hem in discussie, ik ga niet in op zijn boodschap, ik zet hem alleen maar in de hoek. Multinickers zijn namelijk niet integer en hun informatie is dat dus ook niet. Een dode boom geeft immers geen levende vruchten.

     4. EU kok

      Adriaan hoopt en denkt:
      Ook mijn vingers branden om hen de waarheid te vertellen.
      Ze liegen en bedriegen de boel bij elkaar.
      Maar wij kennen de waarheid.
      .
      Elke zaak kent 3 kanten, de uwe, de mijn en de juiste.
      Degene die roept de waarheid te kennen, zit er meestal het hardste naast.

     5. Paaldanseres

      Als de “Joris” van DDS in alle gevallen en in zowat alle topics eens gewoon zijn werk wat beter deed, dan was het op dit forum ook beter vertoeven.

   2. Tengo Kawana

    Het beleid van Obama was gericht op een restrictief immigratiebeleid. Het scheiden van ouders en minder kwam nagenoeg niet voor. Op dat punt is Trump doorgeschoten en dat breekt hem op.

    1. Capo

     @Ritter: Doe je ook mee om de multinicker te negeren of te etaleren? Momenteel is de meerderheid overgegaan tot het negeren van Tengo en zijn talloze (+10) multinicks en degene die hem faciliteren. Het werpt z’n vruchten af, we zien nerveuze reactie van dat platform. We zien sarcastische reacties zoals: ‘Goed zo’, ‘ik ben het er helemaal mee eens’ of ‘ga zo door’. En we zien ook dat een aantal van Ernst’s multinicks ineens in slaap is gevallen, dat is natuurlijk mooie bijvangst.

     Persoonlijk negeer ik de multinicker óf ik zet hem in de hoek, etaleer hem en exponeer hem. Het ziet ernaar uit dat dit hem de das om gaat doen omdat hij geen voet meer aan de grond krijgt. Zoals jij weet hangt hij al jaren rond op forums en verziekt hij de boel met multinicks waarmee hij zichzelf bevestigd, bemoedigd, en ondersteund. Hij reageert op zichzelf en daar waar hij door de mand valt wordt hij vijandig, agressief en neerbuigend, dit is zijn standaard strategie en hiermee frustreert hij niet alleen de deelnemers van DDS maar ook het forum zelf. Hij publiceert doorgaans standaard agitprop en desinformatie, plaatst opzettelijk reacties die bedoelt zijn om flaming te veroorzaken.

     Doe je ook mee? The winning team is growing!

    2. Ritter

     Tengo Kawana

     “Het scheiden van ouders en minder kwam nagenoeg niet voor.”

     De feiten vertellen een ander verhaal…………en foto’s bewijzen dat.
     ——————–
     FOTO’S: Obama gebruikte dezelfde zogeheten ‘kooien’ om grensoverschrijdende grensgangers te arresteren

     PHOTOS: Obama Used Same So-Called ‘Cages’ to Detain Child Border Crossers
     https://www.breitbart.com/big-government/2018/06/18/photos-obama-used-same-so-called-cages-to-detain-child-border-crossers/

     1. Tengo Kawana

      Het is al eerder aangetoond dat de foto’s van Breitbart fake zijn, Ritter

      Ik vind het overigens een schandalige brutaliteit dat je Breitbart als bron durft op te voeren. De leugen regeert kennelijk voor jou.

   3. Dubbele Komma

    Lekker negeren Ritter. Je kan beter aan een lantaarnpaal vragen of hij krom wil gaan staan.

    😀

    1. Capo

     @DK: We zetten de multinicker klem hoor, hij kan straks geen kant meer op. 😉

     1. Tengo Kawana

      Wanneer speelt Capo eens open kaart over zijn eigen multinicks?

     2. Tengo Kawana

      Het valt op dat Capo oorverdovend zwijgt over het feit dat hij hier onder tenminste vijf verschillende nicknames bijdragen plaatst.

     3. Dubbele Komma

      Dat weet ik ook.
      Toevallig ook dat er nu door een paar valse accounts tegelijk word gereageerd. Dat weet ik allang. En vergis je niet,bijna alle linkse leugens komen gewoon van 1 persoon. Met ontelbare valse nicks. Er zijn dagen dat er niet 1 reageert. Dat zijn de momenten dat hij bij de sociale dienst een afspraak heeft. Het is al jaren zoooo doorzichtig.

     4. Capo

      @DK: Inderdaad, de oproep van Adriaan en het etaleren van zijn smerige streken hebben ervoor gezorgd dat hij voortaan kansloos is. Laten we onszelf feliciteren!

   4. Bloem

    Beste Ritter, geef he het genoegen van uw reactie niet

 4. Ritter

  Een onjuiste en misleidende kop.

  Het zijn vooral de “Amerikanen” die “open grenzen” willen en zich tegen het beleid van Trump verzetten wat migratie betreft.

  Dus Trump pesten…………dat is waar deze actie op neerkomt.

  De meeste Amerikanen staan achter een streng migratiebeleid om de illegale massa migratie te stoppen.

  Net als in Europa willen de meeste inwoners van de VS een strenger migratiebeleid. O.a. daarom is Trump gekozen.

  Overigens gaat het Trump niet om migranten maar om illegale migranten. Trump is voorstander van legale migratie maar wil de illegale massa migratie stoppen.

  1. Dubbele Komma

   Het is niet uit te leggen aan de vermoeiende linksgekkie,Ritter.

   Die willen graag in hunzelf gecreëerde waarheid leven.

   Trump is een topper! Maar hij wil maar geen oorlog voeren en bloed laten vloeien,en de linksmens houd nu eenmaal van oorlog dood en geweld. Hoe meer dode kinderen hoe beter. Als alternatief laten ze onze westerse kinderen maar verkrachten in europa, en iedereen die dat onder het vergrootglas gooit zoals Tommy robinson moet aan het kruis!

  2. Ni28

   Ritter, u bent daar uiteraard helemaal vrij in maar hebt u na jaren “discussie” niet gemerkt dat het niet om discussie gaat maar om men op de kast te jagen? Ga niet op in, zij zijn hier niet om overtuigd te worden van hun ongelijk. Het zijn gemene onruststokers en niet meer dan dat. De oproep van Adriaan is de enige remedie.

 5. Ritter

  Dit sensatie artikel, wat uiteraard door de media word gepromoot, doet mij denken aan het sensatieverhaal over de vrouw die in een vliegtuig heisa maakte om de uitzetting van een Afgaan te voorkomen.

  Dat heeft toen uitgebreid in de media gestaan omdat veel media voor “open grenzen” zijn en dan graag zo’n verhaal van een burger die zich tegen uitzetting verzet promoten.

  Maar wat blijkt?

  De Afgaan die werd uitgezet had een crimineel verleden met o.a. mishandeling van zijn vrouw en dochter. Maar dat werd uiteraard maar weinig door de media vermeld.
  ———-
  Zweedse “activiste” verhindert uitzetting – nu blijkt dat de Afghaan een veroordeelde vrouwenmepper is

  Zweden: op 23 juli verhinderde de “activiste voor sociale gerechtigheid”, Elin Ersson (foto), de uitzetting van een Afghaan. Het meisje weigerde te gaan zitten tot de man uit het vliegtuig verwijderd werd.

  Deze actie werd in de media en sociale netwerken bejubeld.

  En nu bleek dat het bij de 52-jarige Afghaan om een agressieve vrouwenmepper gaat, bericht het Zweedse “Fria Tider”. Hij zou zijn dochter en vrouw geslagen hebben, o.a. met een lange oplaadkabel. De man werd in Zweden veroordeeld wegens het toedienen van lichamelijk letsel, bevestigde de politie tegenover “Fria Tider”. Maar dat zou niet de reden zijn waarom hij werd uitgezet.

  Ook de krant “Nyheter Idag” bericht dat de man tot negen maanden gevangenisstraf was veroordeeld wegen drie overvallen op zijn eigen vrouw en de beide kinderen.

  In het bericht staat dat de man vaak gewelddadig geweest zou zijn. In het vonnis wordt een incident van 14 januari 2018 genoemd. Op die dag zou hij de beide minderjarige dochters met de twee meter lange kabel geslagen hebben, omdat ze de tv niet wilden uitzetten. De meisjes konden vluchten toen de moeder erbij kwam. Daarna zou hij haar met de kabel geslagen en haar hoofd op de vloer gebeukt hebben.

 6. dinaro

  Ja, Capo gewoon negeren die hap.
  Stelletje stokers!

  1. Adriaan

   Heerlijk toch?

   1. Capo

    “Heerlijk toch?”

    Inderdaad, het begint z’n vruchten af te werpen! 😉

    1. EU kok

     Ik ga ineens snappen wat dubbel leesteken bedoelt met:
     Die willen graag in hunzelf gecreëerde waarheid leven.

     1. Tengo Kawana

      Ja, EU kok. Een hilarisch schouwspel.

     2. EU kok

      @Tengo.
      Mijn voorspelling dat bij een anti-trump artikel de click voor Michael en DDS binnenkomen is reeds uitgekomen.
      Bakzeil nummer een.

 7. Adriaan

  Quote: ‘Het feit blijft dat veel Amerikanen het niet eens zijn met het federale beleid en daarom er alles aan willen doen om het beleid te veranderen.’

  @Lars, dat lijkt me wel logisch. De helft heeft op Clinton gestemd en de andere helft op Trump. Toevallig is hij president geworden. Een heel groot deel van de Amerikanen is het dus wel eens met hun president. Illegaal blijft illegaal. Of je kinderen dan van hun ouders moet scheiden is een ander verhaal, maar dat er iets moet gebeuren, staat als een paal boven water.

  1. Tengo Kawana

   Bedenk ook dat twee miljoen meer mensen op Clinton stemden.

   Trump heeft dus te maken met een meerderheid die hem het liefst zien vertrekken.

 8. Becker

  Trump bond al in op zijn rampzalige immigratiebeleid maar blijkt in de uitvoering vast te lopen.
  Het scheiden van ouders en kinderen is indertijd zo chaotisch uitgevoerd dat men eenvoudig de ouders en de kinderen administratief niet meer kan terugvinden.
  Een ongelooflijk stom beleid.

  https://www.trouw.nl/samenleving/trump-bindt-in-kinderen-van-opgepakte-immigranten-blijven-bij-hun-ouders~aa61f4a1/

  1. Capo

   Multinickalarm: Becker = Tengo = Duijndam = Suzanne = etc..

   1. Ni28

    De oproep van Adriaan is meer waard dan het lijkt, Capo. Als ik een trollennaam zie scrol ik gewoon door. Wat een rust!

    1. Capo

     @Ni28: Inderdaad, ik snap wat je bedoelt. Ik zet de trol (multinick) zo af en toe even in het volle licht, dat vinden ze (vindt hij) niet fijn. 😉

  2. Ritter

   Becker

   Veel kinderen worden naar de grens gestuurd zonder ouders en worden gebruikt door mensen smokkelaars om personen de grens over te krijgen.

   Deze personen doen zich dan voor als “ouders” maar zijn dat dus niet.

   Dus ja er zijn problemen om dan de echte ouders op te sporen.

   1. Capo

    @Ritter: Becker = Tengo = Etc…

 9. Ni28

  Amerikanen zijn vrijgevig en van oorsprong allemaal immigranten en dat is een bindingsfactor. Of het zo verstandig is natuurlijk de vraag als het illegale immigratie betreft. Dan is zo actie eigenlijk in strijd met de wet.

 10. Two Ravens Black Kettle

  De elite werkt altijd graag samen met mensenmokkelaars, zware criminelen en verkrachters.
  De ophef bij de Democrats toen Trump de MS-13 moordenaars beesten noemden zegt alles.
  Wat was de moreel failliete media, de NeverTrump-Republikeinen en de Democrats (lees The Swamp) weer boos op The Donald omdat hij als enige opstaat tegen die o zo lieve serieverkrachters en massamoordenaars

  Dankzij de Europese elite zijn tienduizenden mensen verzopen, honderden Europeanen afgeslacht en honderdduizenden verkracht.
  Dankzij de Amerikaanse elite zijn miljoenen afgemaakt in oorlogen en hebben duizenden Amerikanen inmiddels hun leven verloren door de handen van illegale migranten.

  De elite houdt van de dood van onschuldigen daarom is bij hen de doodscultus van de islam ook zo populair.

 11. JanKlaasen

  Ik dacht, erger dan breitbart kan niet… maar ik heb me weer vergist. Op DDS zitten nog grotere fantasten. 🙂

  1. Bloem

   Wederom een nick van Dopper Tengo. Hij begint wanhopig te worden

   1. Capo

    @Bloem: Inderdaad, dat heb je goed gezien. Samen staan we sterk!

  2. DolleDries

   Vertel.

  3. Capo

   “Ik dacht…”

   Wat jij denkt, of dat jij denkt, interesseert niemand iets. Je bent een multinickers en je bent ontdekt, kansloos in de hoek gezet!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.