Amsterdam wordt nachtenlang geterroriseerd door explosieven en vandalisme

Geen categorieaug 15 2018, 11:00
De Amsterdammers zijn voor de zoveelste keer opgeschrikt door exploderende explosieven. Deze nacht was het bij de voordeur van een Marokkaans-Javaans restaurant in Slotervaart. De buurt wordt al nachtenlang geterroriseerd door mensen die de explosieven af laten gaan, terwijl niemand weet waarom het gebeurt.

Bij buurtbewoners zit de schrik er goed in. "Ik durf niet meer te gaan slapen na alle knallen die er zijn geweest", vertelt een van hen aan AT5. "Als je concurrentie hebt laat je gewoon iemand knallen op die zaak en dan wordt 'ie gesloten."

Gisteren werd op ongeveer zestig meter afstand van het restaurant ook al een explosief gevonden, ditmaal bij een schoonmaakbedrijf. Daarnaast werd er op het pand geschoten.

Afgelopen weekend was het raak toen een interieurwinkel in de buurt werd beschoten. "We hebben dit nog nooit meegemaakt. En we wonen hier al 43 jaar", vertelde een ouder stel.

Is het een gangoorlog, zijn het gevaarlijke kwajongens, of zit er meer achter? In Zweden terroriseren ze ook in het hele land buurten door auto's in de fik steken of de buurten op een andere manier met vandalisme te slopen. Zo zijn er van de week binnen 24 uur bijna 90 auto's in brand gestoken. Vandalisme lijkt een internationale trend te worden binnen achterstandswijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten