Auto rijdt in op blokkade bij parlementsgebouw in het Verenigd Koninkrijk

Geen categorieaug 14 2018, 11:00
Vanochtend is in het Verenigd Koninkrijk een personenauto ingereden op de blokkade bij het parlementsgebouw. Een aantal voetgangers raakten gewond en een ooggetuigen heeft gezien dat de auto ook inreed op een fietser. Uiteindelijk is de bestuurder van de auto afgevoerd door de politie met handboeien om.

De man reed om 07.37 uur lokale tijd in een zilverkleurige personenauto in op de blokkade. Een aantal voetgangers raakte gewond. De politie gaat ervan uit dat niemand in levensgevaar is.

In een verklaring schrijft de politie dat ze er met een open blik naar kijkt, maar dat de antiterrorisme-eenheid het incident onderzoekt. In dezelfde verklaring spreekt de politie van een aanrijding.

en ooggetuige zegt dat er ruim 200 agenten ter plaatse zijn. De omgeving van het parlementsgebouw in het centrum van Londen is afgezet.

Niemand weet dus nog of het gaat om een klapmongool die niet goed bij zijn hoofd is en op mensen en de blokkade inrijdt, of dat die de controle van het stuur verloor, of dat die een aanslag wilde plegen. We weten verder dan ook nog weinig over de identiteit van de dader.
Voor de zekerheid onderzoekt de antiterrorisme-eenheid wat er is gebeurd en dat is maar goed ook. Het zou raar en naïef zijn als er eerst zou worden gedaan of het een normaal ongeluk is. De context en de actie lijken ook te veel op een terroristische aanslag. Het is al vaker gebeurd.
We wachten af tot er meer informatie is, misschien is het wel weer een 'verwarde man'.
https://twitter.com/VinnyMcAv/status/1029257297858633728
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten