Bam! Jacques Monasch haalt ongenadig hard uit naar hypocriete Gert Jan Segers: “Wie afschaffing dividendbelasting steunt is moreel failliet”

De oud-PvdA’er gaat er vol en met gestrekt been in. Maar hij heeft wel een punt.

Kijk, ik heb niet zoveel met sociaaldemocraten — of ze nou van de oude of de nieuwe stempel zijn — maar Jacques Monasch heeft hier natuurlijk best een punt:

“Het punt is @GertJanSegers,” schrijft Monasch, “dat wie de afschaffing #dividendbelasting steunt in deze tijd, moreel failliet.” En vervolgens gaat Monasch nog een stapje verder. Van nu af aan moet Segers maar niets meer zeggen over goed en kwaad:

“Kom niet, nooit meer aan met praatjes over wat goed is of zou zijn richting anderen. Je bent dan elk moreel gezag kwijt.”

Oeps. Daar zal Segers niet blij mee zijn, zeker niet omdat hij dit soort argumenten zelf maar al te vaak gebruikt heeft tegen anderen. Monasch doet een Segertje… en Segers staat erbij en kijkt ernaar.

Leuk!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. DolleDries

  Het is natuurlijk schandalig dat deze man zich inlaat met een voedsel prijs verhoging om rijken vet te mesten. Zit hij voorin in de kerk met een schijnheilige smoel.

 2. hans-e-pans

  In de heisa rond de afschaffing van de dividentbelasting wordt is nooit melding gemaakt dat het niet een eenmalig fenomeen is, het is een elk jaar terugkerend fenomeen. Nu het (veel) beter gaat in Nederland zou het misschien nog wel op te brengen zijn, maar wat als het binnen afzienbare tijd weer (veel) slechter zal gaan. Zal de dividentbelasting dan weer ingevoerd worden? Zoals we weten is geschiedenis een opgaande en neergaande lijn, we zitten nu dus in top van de lijn omhoog maar dat zal weer veranderen.

  1. netwat

   Het gaat helemaal niet veel beter in dit land. Mensen hebben een beetje meer lucht gekregen omdat de meeste mensen rentemiddeling hebben gedaan op hun hypotheek. Persoonlijk ben ik er 10% op vooruit gegaan doordat ik minder hypotheek hoef te betalen. Maar dat wil nog niet zeggen dat het beter met mij gaat. Ik wacht nog steeds op die loonsverhoging die maar nooit komt.

   1. Meester Kong

    @netniet
    Voor een loonsverhoging moet je bij de werkgever zijn.

    1. sonar

     Hebben apen geen last van.

 3. Capo

  Segers heeft inderdaad wel een probleempje, misschien zelfs wel een paar. Meestal komt de afrekening na de verkiezingen. Hopelijk neemt hij de VVD ook mee.

  1. Rechtsaf

   @Capo laten we het hopen..

 4. Ni28

  Het moraal van een echte christen als Segers laat aan wensen over. Hij maakt eerst een komma van een punt en nu verdedigd hij iets waar hij niet eens achter staat. Morgen is het zondag en dan kan hij het weer goedmaken voor die ene dag. Ik hanteer een andere levenswijze. Il gedraag mij door de week zodanig dat ik op zondag kan uitslapen. Ik hoef nergens voor te bidden. Amen.

 5. DolleDries

  Wie kan beter zeggen en weten dan een PvdA’er wat moreel failliet is.

 6. TotDeSchijtOnsDood

  Rutte verandert NA de verkiezingen ineens in een linkse EU-soldaat.
  Niets en niemand houd hem nog tegen, zeker niet met al die ja-knikkers om hem heen, zoals Segers…vrij spel!
  Over 2 jaar kunnen we niet eens meer uit de EU als dit zo doorgaat..

  https://www.youtube.com/watch?v=8XVLR1Jod8M

 7. Tengo Kawana

  Wat is de politieke relevantie van Jacques Monasch?

  1. Capo

   Wat is jouw relevantie? Je bent een notoire multinicker en bent al meer dan 15 jaar bezig met het ondermijnen van discussies omdat je steeds wisselende actuele aliassen gebruikt. Dit wordt bovendien bevestigd door je eigen sokpop en sneeuwvlokje Elu.

  2. fockingworst

   Wie is u eigenlijk?

   1. Tengo Kawana

    Capo is een multinicker en trol, Focking, die zich tot doel heeft gesteld om dit blog te vernielen.

    De beste strategie is hem te negeren.

    1. Capo

     De beste strategie is ervoor te zorgen dat jij geen seconde rust hebt op DDS. Je bent een multinicker vanaf het eerste uur en een notoire leugenaar je verdraait de boel ten gunste van jezelf.

    2. nogmaals

     Quisling, de pathologische serieleugenaar is al jarenlang met meerdere, verschillende nicks 24/7 de boel aan het verzieken op dds.
     Vreemd dat tengo dan nog steeds niet doorheeft hoe de reacties worden ingedeeld op een draadje, en dat hij net doet of fockingworst een vraag stelt aan capo, terwijl iedereen snapt dat de vraag aan Tengo was gericht.
     De vraag was dus: “Tengo, wie is u?”

 8. Ni28

  Wat is de relevantie van een trol?

  1. Tengo Kawana

   Inderdaad, Ni28. Die relevantie is nul.

  2. Capo

   Netjes Ni28, we weten namelijk allemaal wie je bedoelt! Hij geeft daarbij exact aan wat zijn relevantie is.

 9. Ni28

  De trol probeert de enige effectieve methode op anderen toe te passen terwijl het voor hemzelf bedoeld is. De linkse methoden, feiten verdraaien kent hij als geen betere deze zielige Joop trol. Lees hem niet, scroll door! Inhoudelijk mis je niets en je bespaar je ergernis en tijd.

  1. Capo

   @Ni28: Exact!

   Toch ook wel goed om z’n spelletjes te beletten.

 10. Ni28

  De trol TG erkent dat zijn relevantie nul is. Dat is winst.

  1. Capo

   @Ni28: Inderdaad, nul=niks.

 11. Frits Jansen

  Iemand “moreel failliet” verklaren omdat hij van mening verandert is nogal kras.

  Intussen blijkt dat beleggers een heel andere wens hebben, namelijk minder bescherming tegen vijandige overnames. Die schijnt in Nederland nogal sterk te zijn. Nu moeten de Kamerleden zich (misschien?) verdiepen in een heel andere issue, die veel ingewikkelder is, ook om aan de kiezer uit te leggen, al was het maar omdat die de belastingbetaler (althans in eerste instantie) geen geld kost.

  Deze rechtse site zal wel vinden dat de aandeelhouder altijd gelijk heeft. En wat is er op tegen als een bedrijf dat niet zo goed presteert door een buitenlands bedrijf wordt overgenomen, om weer een beter rendement te maken?

  Het gevaar bestaat echter dat roofkapitalisten hun kans grijpen. Volgens economieleerboeken is een onderneming een organisatie die gericht is op winstmaximalisatie, binnen maatschappelijke kaders, en met oog op continuïteit. Die laatste bijzin moet erbij omdat een bedrijf natuurlijk eenmalig een geweldige winst kan boeken door zichzelf te verkopen.
  Roofkapitalisten laten zien dat dit geen puur theoretische mogelijkheid is: zij verdienen geld door ondernemingen leeg te zuigen.
  Ik herinner me het verhaal van Feike Sijbesma, bestuursvoorzitter van DSM. Nadat een paar Amerikaanse cowboys hem de kop gek hadden gezeurd liet hij ze toch maar komen. En ze legden hem uit dat hij goud geld kon verdienen door DSM in stukjes te knippen en te verkopen. De nuchtere Fries Sijbesma deelde de beteuterde Amerikanen al na een kwartiertje mee dat hij dat niet in het belang van zijn onderneming achtte. De Amerikanen mopperden knarsetandend dat ze niet de oceaan waren overgestoken om zich te laten kapittelen door zo’n linkse Europeaan, doch Sijbesma informeerde alleen nog of hij een taxi voor de “heren” moest bestellen.

  Voor DDS is ongetwijfeld het punt dat het afbreken van beschermingsconstructies ertoe zal leiden dat een heleboel bedrijven worden opgekocht door schatrijke oliesheiks, en dan in rap tempo zullen worden geïslamiseerd, wat o.a. betekent dat ook westerse werkneemsters een hoofddoek moeten gaan dragen, want onzedelijke kleding kunnen ze natuurlijk niet tolereren in de ondernemingen die ze hebben gekocht.

  De werkelijkheid zal echter zijn dat Het Gele Gevaar toeslaat en de Chinezen het trotse Nederlandse bedrijfsleven zonder veel omhaal zullen opkopen. Het Kruidvat is al Chinees, wie volgt.

  1. Tengo Kawana

   Goed betoog, Frits.

   Dit is waar het werkelijk om draait.

   1. Capo

    “Dit is waar het werkelijk om draait.”

    Een prachtig voorbeeld van een flauwekul reactie, zoals je die van een multinicker kunt verwachten. Vooral niet zeggen wat ‘dit’ is en vooral wel bevestigen dat het een goed betoog is. Opzettelijk de boel besodemieteren is jouw handelsmerk.

  2. Capo

   Waarom heb je de PVV niet genoemd Ahmed Jansen? De PVV is de partij die opkomt tegen de islamisering van Nederland die momenteel, mede door Femke en door jou, wordt gefaciliteerd.

   1. Meester Kong

    @Capo gaat knockout en murmelt nog wat na…

    1. Capo

     Ik gean aanst oan it wurk Kong, de skoarstien moat ek smoke, it wurdt alwer wat kâlder. Mar knock-out is net oan de oarder bêste keardel, dêr is Frits te ljocht foar.

     Mar dat de islamisering op folle toeren is liket my evident!

 12. Ni28

  Een kameleon kan dus nooit moreel failliet gaan, dat heeft Segers ook al bedacht. Je past je telkens opnieuw aan de politieke wens door bedrog te plegen. Van een punt maak je in handomdraai een komma. Dankzij de poldermodel. Alleen heeft de poldermodel ook maar een beperkte levensduur. De poldermodel is uitgewerkt en dood. Politici worden uiteindelijk op hun bedrog afgerekend. De PvdA kan over praten. En de andere traditionele partijen zijn nu aan de beurt.

 13. Bes Tolen

  Deze regering is er voor het buitenland en de buitenlanders in Nederland en die er al zitten aan te komen. Het kost veel Nederlanders de kop. Al jaren.
  Door de totale afwezigheid van Nederlandse regeringen maar ook provinciale en gemeentelijke overheden als het om vermogensbelangen van Nederlanders gaat en ging, zijn we met ons allen onnoemelijk veel geld kwijt geraakt en raken nog kwijt. Geen bescherming. Dan gaat het om Nederlandse banken waarop het toezicht onvoldoende was en er bij de overheid onvoldoende kennis van zaken bleek opgebouwd. Dan gaat het om bedrijfsmatig onroerend goed, dat particulieren is ontnomen doordat verplichtingen voor banken juist particulieren het ernstigst troffen. Zo kwam en komt het onroerend goed voor afbraakprijzen in handen van het buitenland.
  Dan gaat het om pensioenfondsen en levensverzekeraars, die bleken wel regels te hebben om de reserves zo laag mogelijk te houden (terwijl de regeringen bij herhaling er op uit waren om de reserves af te romen; het ABP werd bij herhaling geplunderd), lager dan de wiskundig berekende uitkomsten, en die ook nalieten (in vereniging had ook gekund) om vergaderingen voor beursaandeelhouders te bezoeken en hun invloed in ook andere soorten beleggingen tot voldoende gelding te brengen en voor de hoogste kwaliteiten op beleggingsgebied (meenden, menen) gebruik (te) moe(s)ten maken van dat soort grote adviseurs, dat juist in het grootst het tegendeel nastreeft van wat goed is voor hier. Dan ook het gesol met privatisering van overheidsbedrijven waaronder de nuts. En buitenlandse investeerders de volle macht geven om hier kantoren, winkels e.d. te bouwen waarbij grote makelaarskantoren in Amerikaanse handen overgingen waardoor al dadelijk Nederlandse eigenaren van onroerend goed in de problemen kwamen.
  Bijvoorbeeld dan nog de gebouwen gehuurd door openbare nutsbedrijven want die fuseerden en/of trokken weg naar laat ik stellen Amsterdam. Met akkoord door de provinciale staten van diverse provincies, die de aandelen verkochten. Enzovoort.
  Het blijkt, dat het gebrek is dat zowel regeringen als andere overheid hun eigen belangen hebben, die niet stroken met die van het volk. Tenminste van het volk, dat er voor moet werken of oud is en gewerkt heeft. Belangen om nog zoveel mogelijk de vaak heel eenzijdige wensen van te politiek te kunnen financieren. Terwijl alle financieel economische maatregelen van uit Amerika en de EU zonder meer worden geaccepteerd.
  Juist de politiek, die het mogelijk maakt voor de zeer rijken om alle anderen te onteigenen. Voor afbraakprijzen zoals ik al stelde. Maar anders wel met geld wat niet is verdiend, zo even gemaakt wordt, en het zwaar verdiende geld vernietigd. Wat maakt het die regeringen uit. Ze zitten er ideologisch toch niet voor de autochtone bevolking? Nee, ze zitten er voor rest van meer dan de helft van de overige hele wereld. Speciaal voor waar ze maar aan rotzooien. Dat alles hier op de tocht mag zetten.

 14. sonar

  Laat de regering van onbenullen eerst maar een al de kortingen die toegepast zijn bij de pensioenfondsen die uitgevoerd zijn in opdracht van de roverhoofdman Rutte ,dan hebben de ouderen hun gestolen geld weer terug.

 15. TotDeSchijtOnsDood

  Nederland is GEHACKED!!!

  Politici hacken het systeem door hun standpunten en principes

  volledig aan de kant schuiven voor macht.

  Het zijn Vertegenwoordigers van een volk wat niet eens bestaat.

  Deze poppenkast die wij zien is in dienst van de EU..

  Nederlands beleid is Europees beleid met een rookgordijn.

  Als deze regering blijft zitten tot het einde

  betekent dat het einde voor Nederland.

  De EU is bezig in het geheim een economie gebonden/afhankelijk stelsel op te zetten

  waar je als lidstaat Écht nooit meer uit komt.

  Geen grappen..NEXIT NU!

  https://www.youtube.com/watch?v=rU41eXmCoPM

  1. Tengo Kawana

   Arme kerel!

   1. TotDeSchijtOnsDood

    Leeg schaap!

 16. Peter Loosduinen

  Fijn nieuws voor Howick en Liy !!!
  Koning Filip bracht een deel van zijn vakantie door in Armenië, waar hij met zijn gezin genoot van de natuur, de wijn en de eeuwenoude kloosters en kerken.
  De bofkonten die samen met hun moeder de Nederlandse Staat honderdduizenden euro’s
  hebben gekost gaan terug naar een land waar zelfs een KONING op vakantie gaat !!

 17. Riche

  Wat ik nogal mis is dat we het niet hebben over afschaffen van belasting wat zogenaamd goed is voor de werkgelegenheid terwijl aan de andere kant de btw verhoogd wordt, wat dus helemaal niet goed is voor de werkgelegenheid. Wil je iets doen voor de werkgelegenheid en ervoor zorgen dat de burger meer te besteden heeft dan verlaag je de belasting voor die burger (bijvb de btw) en niet die voor een select groepje dat toch al nauwelijks belasting betaald. Rutte is dus de omgekeerde Robin Hood en kennelijk vergeten dat de belastingdruk voor de burger stijgt en stijgt en stijgt. De leugenprins van Brussel.

 18. Koos sssss

  Als Segers ten tijde van de kruisiging van Jezus had geleefd had hij de rol van Pontius Pilatus gehad. Tegen beter weten in laat hij het onrecht plaatsvinden en hij wast zijn handen in onschuld.

  1. Capo

   @Koos: Een treffende gelijkenis. Politiek en christendom zijn dan ook nauwelijks verenigbaar.

 19. Bes Tolen

  Frits Jansen vergeet wat de politiek allemaal al verkocht heeft. Zowel van het rijk als van provincies en dan van van verschillende provincies tesamen. Oh ja, sommige gemeenten deden ook mee, bijvoorbeeld Amsterdam. Zonder te denken aan de gevolgen zoals leegstand, die ten laste kwam van Nederlandse instellingen en particulieren terwijl er weer voor nieuwe concentraties werd gebouwd. En die laatste werden met goedkoop geld gebouwd. De eigenaren zitten uiteraard elders en dat gevolg is niet in aanmerking genomen. Veelal zijn de nieuwe gebouwen heel duur. Dus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.