Britse miljardair en Brexit liefhebber vlucht naar belastingparadijs Monaco

Wat is het domste wat je kan doen als je de rijkste man bent in het Verenigd Koninkrijk en een fervent voorstander bent van een harde Brexit? Inderdaad, het land verlaten. Jim Ratcliffe, de eigenaar van het grote bedrijf Ineos, verhuist naar Monaco, wereldwijd bekend als belastingparadijs. Deze actie schaadt de reputatie van Ratcliffe en de geloofwaardigheid van een succesvolle Brexit. 

Ratcliffe wil niet op de berichtgeving reageren. Een woordvoerder van zijn bedrijf Ineos zegt tegen The Guardian dat het om een privékwestie gaat. Het hoofdkwartier van Ineos blijft wel in Londen gevestigd.

In de aanloop naar het brexitreferendum in 2016 schaarde Ratcliffe zich in het leave-kamp. Hij zei dat Groot-Brittannië uitstekend zonder de Europese Unie zou kunnen.

Toen de uitslag bekend was, riep hij de regering op hard te onderhandelen: “Wanneer het erop aankomt en er punten worden gewonnen of verloren, is er geen ruimte voor zwakheid of opgeven”. Ook zei hij dat de Britten de beste troeven in handen hebben.

Een persoonlijke kwestie die niets te maken heeft met een Brexit, zo het schijnt, maar het blijft verdacht. Het is natuurlijk zijn eigen keuze, maar uiteindelijk zal het een negatieve uitwerking hebben op zijn integriteit en geloofwaardigheid.

Het hangt nu allemaal aan een zijden draadje en dat draadje is het feit dat zijn bedrijf nu nog is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Als dat stiekem toch nog verandert, dan valt het naar beneden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Elu Thingol

  De ratten verlaten het zinkende schip.

  1. Stanly2000

   Guus er zijn al heel wat ratten voorgegaan. Ik begrijp dat zijn bedrijf in de VK blijft, dus?

   1. Elu Thingol

    Stanly2000 schreef: “er zijn al heel wat ratten voorgegaan”

    Dat klopt. De spreekwoordelijke ratten dan. Nadat de hel eenmaal losbrak en het schip dat het Verenigd Koninkrijk heet stuurloos op zee dreef kozen alle spreekwoordelijke ratten als de wiedeweerga het hazenpad.

    1. Stanly2000

     Ik doelde op de spreekwoordelijke ratten uit alle hoeken der aarde, die hun geld parkeren in landen waar veel belasting voordeel te halen is. Waarschijnlijk/misschien heeft het niets met de Brexit van doen maar een ordinaire belastingtruc.

     1. Elu Thingol

      @ Stanly2000

      O, bedoelde u die ratten.

      Het is inderdaad mogelijk dat deheer Ratcliffe tot het soort spreekwoordelijke rattensoort behoort als u omschrijft.

  2. Adriaan

   @Thingol, ik wist niet dat het schip aan het zinken was. Volgens mij drijft het nog. Of heb ik wat gemist?

   1. Elu Thingol

    May is vooral aan het hozen.

 2. Tengo Kawana

  Het bewijst opnieuw de perverse leugenachtigheid van de Brexit-campagne.

  1. Bloem

   Het is af en toe net of je de boodschap en de argumenten van een verwend kind voorbij ziet komen. In uw Dopper tijd was u een stuk scherper

   1. Tengo Kawana

    Vertel dat maar aan Dopper, Capo.

   2. Holland

    Ja Bloem, ik zei een paar dagen geleden ook al dat Simon Paribus Dopper Tengo zijn beste tijd heeft gehad. Hij is geen schim meer van wie hij was.

    1. Capo

     Multinicker moet je ook snoeihard in de hoek zetten, afdrogen, inpakken, exponeren en etaleren. Goed gedaan Bloem, goed gedaan Holland!

   3. Capo

    @Bloem: Hij probeert het wel maar verzandt in kansloze stuiptrekkingen.

    (Actueel) Svetlana = Becker = Johnny Roest = Suzanne = Tengo = Elu = Duijndam = Fortiori = IJsbrand Koudvuur = Etc…

    (Voorheen) Code 134 = Ernst Quispel = Professor Zonnebloem = Graatsma = Dopper = Isolde = Boudewijn Abbas = Danube = Cypres = Ceteris Paribus = Etc…

  2. Holland

   ‘Pervers’ nog wel. Toe maar.

   1. Tengo Kawana

    Het woordenboek biedt synoniemen waarmee Holland een indruk kan krijgen van hetgeen ik bedoel: 1) Abnormaal 2) Bedorven 3) Boosaardig 4) Gemeen 5) Geperverteerd 6) In de grond bedorven 7) Inslecht 8) Liederlijk 9) Onbehoorlijk 10) Onhandelbaar 11) Onnatuurlijk 12) Ontaard 13) Rot 14) Slecht 15) Slinks 16) Tegennatuurlijk 17) Verdorven 18) Verkeerd 19) Verliederlijkt 20) Zeer verdorven

    1. Holland

     Ik weet wat pervers betekent Tengo. Alle 20 betekenissen zijn een schromelijke overdrijving van je voorstelling van de Brexit-campagne. Je kan gewoon niet hebben dat je Groot-Europese ideaal aangetast wordt, daarom gebruik je zulke overdreven woorden.

     1. Tengo Kawana

      Holland heeft een punt, ik beschouw de Brexit inderdaad als een ramp. In de eerste plaats voor de Britten zelf die daar de komende decennia hopeloos voor zullen moeten bloeden. In de tweede plaats is het ook een ramp voor de EU die er niet alleen beduidende economische schade van zal hebben maar ook een belangrijke politieke en militaire partner gaat missen.
      Paradoxaal heeft de Brexit de EU ook versterkt. Gesteund door de kiezers in de lidstaten worden op dit moment belangrijke stappen gezet in de richting van een sterkere EU. Ik denk ook dat de sentimenten in lidstaten over uittreding belangrijk zijn verstomd: de Brexit toont hoeveel ellende je je daarmee op de hals haalt.

     2. Holland

      Je reageert hysterisch Tengo. Als ik het goed heb is het Pond slechts 3% gezakt sinds het Brexit-referendum en dat is beslist geen ramp.

      Great Britain kan binnenkort handelsovereenkomsten sluiten met de hele wereld, zonder beperkingen van de EU: de Britten redden het wel en zullen over pakweg vijf jaar beter draaien dan de landen opgesloten binnen de restricties en het harnas van de EU-moloch.

      Natuurlijk is het zuur voor Brussel dat ze een belangrijke partner gaan missen. Maar wellicht had de Opperste SovjEUt zich wat minder dictatoriaal en wat cooperatiever en meer solidair moeten opstellen. Het hautaine gedrag van de Brusselse potentaten zit wel meer lidstaten dwars.

      Dat er ‘belangrijke stappen richting een sterkere EU’ worden gezet is overduidelijk haast die wordt ingegeven door angst. De Visegrad-landen knabbelen aan de Brusselse doctrine en in veel landen (Italie, Oostenrijk) bloeien de rechts-nationalistische partijen op. Zelfs in Duitsland is de AfD de tweede partij geworden. Met een beetje geluk spat die hele megalomane EU-droom binnenkort uit elkaar. Dan gaat de kurk van de champagne.

     3. Tengo Kawana

      Van hysterie is geen sprake, Holland.

      Ik verwacht echt niet dat Engeland door de Brexit ten onder zal gaan. De Brexit zal de economische vooruitzichten wel nadelig beïnvloeden en ook problemen veroorzaken terzake Schotland en Noord-Ierland.

      https://www.theguardian.com/business/2018/jul/24/uk-brexit-uncertainty-economy

      Ik geloof bepaald niet dat EU verzwakt is. De Brexit leidde tot versteviging van de EU door de vergrote steun van de kiezer en het toegenomen besef dat uittreden geen goed idee is.

     4. Bloem

      Beste Holland, Dopper zijn reactie is als die van een verwend kind. Hij meent dat wanneer hij maar lang genoeg dramt, hij vanzelf z’n zin krijgt. Hij gelooft echt dat hij eigenhandig Brexit kan terugdraaien met zijn gedram

     5. Tengo Kawana

      Ik wacht de inhoudelijke reactie van Dopper met belangstelling af.

     6. Capo

      @Bloem & Holland:

      EU kok schreef op 10 augustus 2018

      “Tengo post inderdaad veel tot heel veel onder verschillende namen.”

      http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/08/linkse-activiste-natasha-gerson-waarom-het-verkrachtingsverhaal-van-willie-dille-waarschijnlijk-wel-waar-is/

     7. Floris

      Tengo Quispel doet net of hij Dopper niet kent.

      De vraag is of hij weer glashard zit te liegen of dat het hier een geval van MPS betreft:

      “Dissociatieve identiteitsstoornis (DIS) (in de ICD-terminologie: meervoudigepersoonlijkheidsstoornis) of multipele persoonlijkheidsstoornis (MPS) is een psychische aandoening waarbij iemand afwisselend twee (of meer) van elkaar te onderscheiden persoonlijkheidstoestanden kan aannemen. Ten minste twee van deze persoonlijkheden nemen regelmatig het gedrag volledig over. Vaak heeft de patiënt gaten in het geheugen die niet door vergeetachtigheid te verklaren zijn. Vaak weet de oorspronkelijke persoonlijkheid niets van de andere persoonlijkheden (ook wel alter ego’s, alters of binnenmensen genoemd).”

      – wiki

     8. Tengo Kawana

      Ik zie dat Floris weer fanatiek met zijn belangrijkste onderwerp bezig is.

      Ik zou er bijna van gaan blozen.

     9. Bloem

      Tengo weet dat hij zich met zijn vorige nicks (dopper en Quispel) bijzonder antisemitisch en pro-pedofilie heeft uitgesproken. Kennelijk schaamt hij zich daar achteraf wel een beetje over

     10. Elu Thingol

      @ Tengo

      Het is een onbeantwoordde liefde, wat ik u brom. Zulks leidt doorgaanstot enorme obsessies.

     11. Floris

      “Ik zie dat Floris weer fanatiek met zijn belangrijkste onderwerp bezig is.”
      ————————————————————
      Als ik je weer eens zie liegen dan reageer ik daar nogal eens op, Ernst. Ik heb namelijk een enorme hekel aan serieleugenaars die blogs vervuilen.

      Maar zoals je ziet hou ik ook rekening met een psychische afwijking. Misschien kan je er niets aan doen dat je zo bent.

     12. Tengo Kawana

      Ik vrees dat de term ‘onbeantwoorde liefde’ deze neurotische toestanden inderdaad goed beschrijft, Elu.

     13. Bloem

      Het slter ego Guus komt ook weer even meedoen. Hoe kinderachtig

     14. Capo

      “Tengo weet dat hij zich met zijn vorige nicks (dopper en Quispel) bijzonder antisemitisch en pro-pedofilie heeft uitgesproken. Kennelijk schaamt hij zich daar achteraf wel een beetje voor”

      Je hebt beet hoor Bloem, niet loslaten! Deze multinicker moet geëtaleerd en geëxponeerd worden.

     15. Floris

      Ernst gooit meteen alter ego Guus in de strijd.

      Een strijd die hij niet kan winnen want leugenaars en multinickers vallen altijd door de mand.

      Ik las vandaag dat zelfs EU Cock van mening is dat Ernst een multinicker is.

     16. Elu Thingol

      @ Floris

      U bent verliefd op Quispel en daarom kalkt u avond aan avond het blog vol met off-topic berichten over hem, terwijl iedereen die zijn standpunten, al dan niet deels, ondersteund, er eveneens aan moet geloven.

      Capo, de internet-sharia-politie-agent, hobbelt wat mee, terwijl de Bloem niet weet hoe snel hij zijn onbewezen antisemitisme-gewauwel weer van stal moet halen. Holland zal zo ongetwijfeld ook nog om het hoekje komen kijken om zijn plasje te doen.

      En de sfeer op dit blog? Die wordt door u compleet vergald.

     17. Capo

      @Floris: “Ik las vandaag dat zelfs EU Cock van mening is dat Ernst een multinicker is.”

      Juist, en terstond komt alter ego Elu Becker Roest huilie-huilie doen en begint hij over de sfeer die hij zelf in de fuck steekt en brandend houdt.

      EU kok schreef op 10 augustus 2018

      “Tengo post inderdaad veel tot heel veel onder verschillende namen.”

      http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/08/linkse-activiste-natasha-gerson-waarom-het-verkrachtingsverhaal-van-willie-dille-waarschijnlijk-wel-waar-is/

 3. JanKlaasen

  Net terug van 3 weken vakantie uit Engeland. Is betaalbaar nu voor ons met het ingestorte pond! Vind het wel zielig voor de Engelsen die naar het vaste land op vakantie gaan. Die balen dus…

  1. Stanly2000

   En nog lege supermarkten gezien? Bedelende, hongerige Britten? Sluitende fabrieken?
   Want volgens sommige hier is de hele economie ingestort door de perverse Brexit.

   1. Adriaan

    @Stanly2000, daar gaat Thingol antwoord op geven. Hij zegt dat het schip al zinkende is. En hij schijnt er verstand van te hebben.

  2. Onslow

   @JanKlaasen, het scheelt inderdaad wel een slok. Met een Euro die steeds meer waard wordt. Vorig jaar was ik een dag of 10 in Llandudno, het noorden van Wales. Het Snowdonia natuurpark is zeer aan te bevelen. Met het treintje naar boven, de hoogste berg in Engeland. En met die prijzen, ik heb het wel eens anders meegemaakt.

 4. HW

  Hij zal wel gedacht hebben “als het kalf verdronken demp ik de put”.
  Eventjes voor de zekerheid zijn kapitaal veilig wegzetten.

 5. Ben Zine

  Ik kan het me wel voorstellen van deze meneer. Hij heeft duidelijk geen vertrouwen in een goede afloop van de Brexit onderhandelingen, en laten we eerlijk zijn, dat is ook niet zo verwonderlijk als die onderhandelingen worden gevoerd door een naïeve, incompetente en wat wereldvreemd aandoende bazige schooljuf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.