Chauffeur ontdekt 13 Eritreeërs in vrachtwagen bij het lossen van de lading

Geen categorieaug 10 2018, 16:00
Dat moet wel even schrikken zijn als chauffeur van een vrachtwagen: dertien migranten vinden bij je lading. Dit overkwam een chauffeur en zijn vrouw bij het lossen van hun lading in Sliedrecht. Toen ze wilden lossen hoorden ze ineens geluid en hebben ze de autoriteiten ingeschakeld.

Het echtpaar wilde op de Industrieweg in Sliedrecht hun lading lossen, toen ze gestommel hoorden. In de auto zaten zeven mannen en zes vrouwen verstopt.

Het duo denkt dat de Eritreeërs tijdens hun overnachting in Antwerpen zijn ingestapt. De Afrikanen worden op het bureau gehoord, omdat ze geen identiteitsbewijzen bij zich hebben.

Dat is vaak het geval met dit soort migranten die stiekem meereizen, dat ze geen identiteitsbewijs hebben. Op die manier is het moeilijker om illegalen uit te zetten, omdat er eerst identificatie van de personen plaats moet vinden en daarna vastgesteld moet worden wat de vervolg stappen zijn.
Het 'meeliften' in vrachtwagens gebeurt vaker en het is een bekende reismethode voor illegalen uit Afrika om het land binnen te komen en daarna te 'verdwijnen'. Al gebeurt het niet vaak in Nederland. In het Franse Calais zijn ze bekend met deze methode, aangezien de illegalen van de voormalige 'Jungle van Calais' op vrachtwagens sprongen om mee te liften in de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk.
Met de open grenzen in de Schengenzone is het veel makkelijker om op dit soort manieren te reizen door Europa en dan te belanden in een land en dan door de bureaucratie alsnog een verblijfsvergunning te krijgen. Wat moet je anders doen met mensen zonder identificatie en zonder toekomstperspectief?
Ik wil die illegalen niet in een kwaad daglicht zetten, want het zijn ook maar mensen met hun eigen dromen en wensen, maar in Afrika weten ze nu natuurlijk ook dondersgoed wat de mazen in de wet zijn en wat er uiteindelijk gebeurt met illegalen zonder documenten: aan hen wordt uit medelijden verblijfsvergunningen gegeven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten