Medewerkers van gevangenis Ter Peel verwennen vrouwelijke gevangenen met kleding

Geen categorieaug 10 2018, 17:00
Een gevangenis is niet gemaakt voor verwennerij. Het is gemaakt voor het bestraffen van criminelen en in de meest positieve versie is het een plaats voor contemplatie en verbetering. Dat betekent niet dat het verwennen van criminelen daar een onderdeel van uit moet maken en zeker niet als die verwennerij uit medelijden komt. Gevangenis Ter Peel begint wel aan verwennerij en geeft haar vrouwelijke gevangenen nieuwe kleding.

Vrouwelijke gevangenen in gevangenis Ter Peel kunnen sinds kort gratis sokken, ondergoed,T-shirts, jeans, schoenen en jassen uitzoeken. Dankzij de kledingbank in de vrouwengevangenis in Evertsoord in Limburg. Die wordt beheerd door een vrouwelijke gedetineerde.

De meeste vrouwen hebben nauwelijks kleren bij zich als ze binnenkomen. "Ze worden vaak à la minute opgenomen, of zijn dakloos", vertelt de beheerder.

Doordat niemand schone was komt brengen, zijn de vrouwelijke gedetineerden veroordeeld tot het dragen van een nylon pak uit één stuk.

Medewerkers van Ter Peel hebben zich het lot van de vrouwen aangetrokken en zijn daarom de kledingbank Kleer en Meer begonnen. Als een gevangene behoefte heeft aan kleding, kan ze vier items in de winkel passen en uitzoeken.

Het is belangrijk dat je de gevangenen ook ziet als mensen, want anders worden ze geobjectiveerd tot een 'Ding' of een 'Figuur' uit een Krimi, maar het is niet de bedoeling dat je de essentie van maatschappelijke instituties vervormt uit een gevoel van medelijden. Daar zijn ze niet voor bedoeld. Enfin, ik hoop dat die werknemers zich goed en deugdzaam voelen, want meer zullen ze er niet voor krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten