Column Jan Roos: Het is verraad van het landsbestuur dat haathut El Tawheed na 20 jaar nog steeds open is

Jan Roos windt zich in zijn column deze week op over het feit dat de haatmoskee El Tawheed na twee decennia vol jihadisme en extremisme nog altijd open mag blijven. “Een elite die heult met de vijand,” zo stelt Roos: “maar zijn eigen volk vijandig benadert, is gevaarlijker dan eenieder die ons wil bestrijden.”

Ik ga niet weer beginnen over dat de islam niet bij de Westerse waarden past en ooit zal passen, dat weten we nu allemaal wel. En degenen die het nog niet weten zullen het zelfs ontkennen op het moment dat hun kinderen in de metro zijn opgeblazen door een verwarde lone wolf of als ze zelf tegen de voorbumper van een busje geplakt zitten met een ‘Allahu Akbar’ gillende haatbaard achter het stuur. Het is zo’n beetje als de zoveelste Mohammed-cartoonwedstrijd van de PVV: de pavlovreacties aan de ene kant zijn reeds bekend en de roep om behoud van onze vrijheden aan de andere kant ook. Het is niet dat ik niet meer durf of het heb opgegeven hoor, maar waar islamcritici voorheen met moeite voet aan de grond kregen hebben de aanhangers van de religie van de vrede, tolerantie en naastenliefde al zo vaak hun ware gezicht getoond dat het begrijpelijk is voor iedereen waarom het in elk islamitisch land zo verschrikkelijk wonen is.

Waar ik maar niet over uitgepraat raak zijn de verraders van het bestuur in dit land. Verraad aan hun eigen land, hun eigen cultuur en vooral hun eigen volk. Hoe kan het in vredesnaam zo zijn dat een haathut als de El Tawheed-moskee in Amsterdam, waar al bijna twintig jaar van bekend is dat het een broeinest is van radicalisme nog steeds open is? Omdat het getolereerd wordt door de gemeente. Deze mensen willen u dood, ze willen uw familie dood, ze willen onze democratie dood en alles waar wij voor staan moet dood.

En het mag. Het mag van bestuurders, het mag van justitie en het mag van de politie. De laatst genoemde maakt het zelfs zo bont dat ze akkoord zijn gegaan om alleen nog af en toe Marokkaanse agenten langs de haathut te sturen – Nederlanders zijn er immers niet welkom.

En die agenten gaan mij wel aanspreken als mijn achterlicht van mijn fiets het niet doet. Die gemeente stuurt wel een boete als je jouw vuilnis naast een overvolle afvalcontainer plaats of zaagt jouw fiets weg omdat hij op de verkeerde plek staat geparkeerd bij het treinstation. Politici, een paar daargelaten, doen net of hun neuzen bloeden, kijken weg, beginnen over bijzaken, maar zetten de grenzen wagenwijd open voor nog meer intolerantie.

De media zijn dagelijks manieren aan het zoeken om u intolerant te noemen. U bent immers een xenofoob, en u bent de racist. Wij zijn de daders. En straks is er helemaal niks meer en zult u nooit meer iets van ze horen. Dan zitten zij veilig achter een groot hek in hun villawijkje of zijn het land ontvlucht. Een elite die heult met de vijand, maar zijn eigen volk vijandig benadert, is gevaarlijker dan eenieder die ons wil bestrijden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. struisvogelpolitiek

  Daar is geen speld tussen te krijgen. Petje af, Jan.

 2. Ritter

  “Een elite die heult met de vijand,” zo stelt Roos: “maar zijn eigen volk vijandig benadert, is gevaarlijker dan eenieder die ons wil bestrijden.”

  Deze elite is daarom ook verantwoordelijk voor alle problemen die het gevolg zijn van de massale migratie uit de islamitische landen!
  ————

  “Allah” i.p.v. kruis: Kerk wordt moskee – dreigende waarschuwing voor islamisering

  Het kruis op de toren is al weg. Nu prijkt er op de Evangelische Kapernaum-kerk in Hamburg een gouden Arabisch “Allah”-teken (foto). Binnenkort wordt in het stadsdeel Horn de reusachtige Al-Nour-moskee geopend – een symbool voor de geloofsverandering in Duitsland – een dreigende waarschuwing voor de islamisering. De leider van de islamitische gemeenschap zegt dat aanslagen niets met de islam te maken zouden hebben.

  journalistenwatch

  De verbouwing heeft € 5 miljoen gekost. Waar het geld vandaan komt: onduidelijk. Journalisten stellen er geen vragen over. De mainstream pers vindt vooral één ding belangrijk: na een bouwperiode van vijf jaar wordt het christelijke godshuis nu een islamitisch. De “Welt” is blij: “Nu is er een einde gekomen aan het wachten: op 26 september is de opening.”

  Plaats voor 2500 moslims

  De verandering is bijna afgerond. De 44 meter hoge toren moet nog gesaneerd en een minaret worden; het Arabische “Allah”-teken staat er uiteraard al op, het kruis is weggehaald. Aan de buitengevel bij de ingang brengen de bouwvakkers binnenkort Arabische ornamenten aan. Dan is er van de voormalige kerk niet veel meer over. Hier moeten in het vervolg 2500 moslims bidden.

  Maar wie zit er achter de moskeegemeente? De bijna gelijknamige Berlijnse Al-Nur-moskee deed steeds opnieuw van zich spreken vanwege haat-preken. Daar zouden zelfs plegers van aanslagen verkeerd hebben. Over de moskeegemeente in Hamburg is iets dergelijks niet bekend. Haar leider, Daniel Abdin, weigert echter zich te distantiëren van islamitische terroristen. Voor hem zou, zei hij twee jaar geleden al tegen “Focus”, “de radicalisering vele redenen hebben, alleen geen theologische.” Abdin noemde dat een “religieus misbruik” door mensen, die gisteren nog “kleine criminelen” geweest zouden zijn, aldus het weekblad. Terroristen als “kleine criminelen”? Een schreeuw van verontwaardiging bleef uit.

  Baas van Al-Nour-moskee: aanslagen hebben niets met de islam te maken

  Natuurlijk zouden de aanslagen in Duitsland een catastrofe zijn, zei de chef van de Al-Nour-moskee in 2016. Dan komt echter het grote maar: “Die hebben met de islam niets te maken.” De gebruikelijke relativering, waarvoor hij rugdekking van Angela Merkel en haar regering kreeg.

  Eigenlijk had de Evangelische Kerk in Duitsland (EKD) besloten om geen kerkgebouwen aan de islamitische gemeenschappen te verkopen. Maar de vraag is groot en het geld van de moslims stinkt niet. Men maakte een uitzondering en motiveerde deze als volgt: al in 2002 was de Kapernaum-kerk aan het openbaar gebruik onttrokken wegen te hoge kosten en verkocht aan een investeerder. Maar diens projectideeën voor ander gebruik van het gebouw liepen stuk. Daarom kwamen toch de moskeebouwers aan zet.

  Overigens betekent de opening van de Al-Nour-moskee niet dat de gemeenschap haar huidige standplaats in St. Georg opgeeft. Die blijft – en breidt hem alleen maar uit. Reden: “Veel moslims waarderen deze wijk heel erg vanwege de vele kleine winkeltjes en ontmoetingsplaatsen om thee te drinken”, aldus de chef van de moskeegemeente Al-Nour.

 3. Capo

  De verraders van het bestuur in dit land. Verraad aan hun eigen land, hun eigen cultuur en vooral hun eigen volk. En de gemeente keurt het goed.

  Islamisering in optima forma.

 4. Peter Loosduinen

  Een column zoals we gewend zijn van Jan:
  Duidelijk, direct en de spijker op zijn kop !

  1. Original NL

   Dat roepen we hier al zo lang Jan!
   Politici die de beulen zijn van het eigen volk!!
   Walgelijk.

 5. Ritter

  Racistisch geweld tegen autochtone bejaarden wordt weggepoetst

  Deugcultuur onder bestuurders verhindert effectieve aanpak

  https://opiniez.com/2018/08/02/autochtone-bejaarden-steeds-vaker-slachtoffer-van-allochtone-daders/tanyahoogwerf/

  1. dannyvermeulen69

   JaJa Ritter wat jij roept is geen nieuw nieuws ..als ik mijzelf zie in de toekomst nu 50 en heb gediend voor het volk in dienst en laatste plaats de veraders in den haag ooit .kan ik je verklappen de eerste beste parasiet niksnut die aan mijn deur komt ga ik een leuke tijd geven zelfs als ik het nog haal op bvb op 80.BAM,,

 6. Ben Zine

  El Tawheed is het onweerlegbare bewijs dat islamisering al minstens twee decennia van hogerhand wordt gefaciliteerd. Dat is een verontrustende gedachte. Al die tijd is er simpelweg de andere kant op gekeken, ondanks dat bekend was wat daar gebeurde. Niks doen, niet ingrijpen is ook een bewuste keuze. Met dank aan Balkenende en Rutte, die de afgelopen 20 jaar MP waren. Volgende keer gewoon weer op die grijnzende smeerpijp van de VVD stemmen, domme kaaskoppen !

 7. Ni28

  “Een elite die heult met de vijand, maar zijn eigen volk vijandig benadert, is gevaarlijker dan eenieder die ons wil bestrijden.”
  Deze woorden van Jan Roos zijn alles zeggend. Een toevoeging is eigenlijk overbodig. De politieke elite verraadt eigen volk en geeft voorkeur aan de niet integrerende nieuwkomers.

 8. pejoar

  Als een openbaar gebouw alleen politie agenten binnen laat die moslim zijn, spreek je toch over discriminatie.
  Waarom is er geen klacht ingediend.Als het andersom was geweest zou de wereld te klein zijn.
  Daarbij is dit niet de enige moskee die platgegooid moet worden.

 9. loes530

  Geert Wilders heb al weer gelijk

  1. Johnny Roest

   Nee, het is Wilders hep gelijk.

   1. Capo

    Multinicker

 10. mening66

  Jan dit is zo vreselijk keihard onweerlegbaar de fucking waarheid!!!!
  Zo recht voor zijn raap.
  Het moet ook zo gedaan worden, ik wordt ook al snel te grof of te racistisch genoemd, weet je, het kán mij niet eens meer schelen!
  De echte vijand van de bezorgde NL IS de linkSSe NSB en “onze” overheden. Dié zijn gevaarlijker dan de niet al te slimme moslim.
  Maar die worden wel wegwijs gemaakt door weer die zichzelfhatende achterlijke bruikbare idioten van een NSBer.
  Laat de linkSSe kliek voor alle kosten van de migratie opdraaien zul je zien hoe snel het afgelopen is met hun ‘goedheid’

 11. HW

  Wordt het niet eens tijd voor een parlementaire enquête, zodat onze volksvertegenwoordigers hun idiote handelen eens in een soort spiegel kunnen beoordelen en degenen die verantwoordelijk waren als landverraders voor hun verdere leven verbannen worden uit politiek en openbare functies.

  Dan zou de 75 % van de bestuurders onmiddellijk de biezen kunnen pakken.

 12. Roughwood

  Goh, waar zijn nu die reacties van het trollend linkse deugvolk dat hier normaliter de boel komt verzieken?

  1. Original NL

   Roughwood laten we blij zijn niet weer de vaste reacties van het trollenkoor te moeten aanhoren.

 13. meanstreak2099

  inderdaad een goede column van jan zoals we gewend zijn en na de laatste berichtgeving over de moskee hier op dds kunnen we er niet meer om heen dat die tent gewoon dicht moet of op z’n minst vervolgd moet worden

 14. Stanly2000

  Politiek Den Haag geschokt na onthulling. ’Sluit El Tawheed-moskee nu’. Dat was het wel weer. Hoor je nooit meer iets van.

 15. Adriaan

  @Jan, hier kan ik helemaal mee eens zijn. Nederland gaat op deze manier naar de knoppen. Ooit ons zo mooie Nederland.

 16. Rosasolis

  Moslim scholen kunnen gesloten worden als de docenten en leerlingen te weinig presteren, of als examen fraude werd gepleegd. Kerken en synagogen die leegstaan,
  moeten nooit aan moslims verkocht worden, waar zij als moskee of een vreet- tent voor moslims verder zouden gaan. Maar hoe kan een gemeente een moskee gaan sluiten? Niet ieder lid van een moskee is corrupt. De AIVD heeft agenten die de preken in Arabisch of Turks kunnen volgen. En af en toe, na de dienst, wordt een (gast) imam
  gearresteerd, en meteen uit ons land gezet. Meer kunnen ze niet doen, omdat moskeeen bestaan zo lang in ons land. En vrijheid van religie of geloof staat in ons
  grondwet.

 17. PeterP

  Alle Religie moet om te beginnen verboden worden in de politiek, opdoeken die pro dierenmishandelende pedo clubs.
  Wat te denken van die smerige Jehova’s met hun eigen “rechtspraak” reken maar dat dit ook weer koren op de molen voor de moslims is om hun Sharia door te kunnen gaan voeren, het OM doet niets omdat er weer zo’n geloofsgek aan het hoofd staat en die gaat Religie matties niet dwarsbomen natuurlijk voor je het weet is het ook een inperking voor hun eigen Religie club het CDA.

 18. Troelstra

  Hier wordt bewuste collaboratie met Islamitische terreur bedreven,

  1. Tengo Kawana

   Het moet niet gekker worden, Troelstra.

   1. NoDoubt

    Helder

 19. ruudjeenjose

  Beste Jan Roos het zijn de wegkijkers en islamHuichelaars die op deze regering blijft stemmen
  Ze houden zo van de asielparasieten .Islam vinden zij ook geweldig.Eigen schuld!!@

 20. Pretpark

  We zullen ooit toch eens met zijn allen de tweede kamer moeten bestormen!!!!
  Net wat die KOERDEN laatst deden!!!
  Kwamen niet verder dan de poortjes,maar zij deden het WEL!!!!
  Het liefst met zijn allen in Brussel naar binnen,zodat in de geschiedenis boeken staat,DE BEVRIJDING VAN EUROPA BEGON MET DE BESTORMING VAN HET BRUSSELS POLITBURUA!!!

 21. Frits Jansen

  Inderdaad. Als “profeten” van het kaliber van Jan Zwaan de islam verketteren, verketteren de moslims hem.
  Wie balt moet de kaats verwachten.

 22. Marija

  Maar het kwartje begint te vallen.

 23. Gerlos

  Enigste optie: DICHTSPIJKEREN DEZE HAATHUT VAN VERDERF. En helaas zo zijn er nog wel meerdere van deze haathutren in Ons Land?
  Tijd dat er eens wordt opgetreden dat wij gezuiverd worden van deze idiote ideologie die niet past in onze samenleving,

 24. Ruud562

  Tjaka Jan, je hebt de koe bij de horens!
  Maar laten we beginnen die elite te benoemen: Ed van Thijn, Job Cohen, Lodewijk Asscher, andere PvdA-idioten zoals: …, Amsterdamse politiechefs te weten: …, politiek: Opstelten, Teeven, …+…
  En ook al is hij de pijp uit: die oh zo zogenaamd geprezen en ‘goede’ Ebhard van der Laan, die een heel islamitische corrupte bende om zich heen had verzameld, voelde hij zich zooooooo bij thuis.

  Ja Jan, laten we hopen op een kentering, zodat die verrotte islam als een kaars hier voorgoed uitdooft. Maar ja, dat blijft wellicht een illusie, ergo, het zal nog hier nog véél erger worden!

 25. Ruud562

  @Rosalis,

  Zolang de deugmens c.q. -politiek de islam als religie blijft beschouwen, zal onze grondwet de guillotine zijn die ons het hoofd zal doen afhakken!

  1. Frits Jansen

   Of islam een religie is doet juridisch weinig te zake. De grondwetgever brandt zijn vingers niet aan de vraag wat religie is, en spreekt heel algemeen over “denkbeelden”.

   En als ik u was zou ik wat minder schichtig doen.

 26. Pindas

  AMEN

 27. Frits Jansen

  En dan die gereformeerde haatkuiven die willen dat je de hele zondag niets anders doet dan seks. En de roomse haatkuiven die willen dat je de paus zn komt lukt.

  1. Capo

   “(…) dat je de paus zn komt lukt.”

   En niet alleen zijn komt denk ik?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.