Controversieel schip Aquarius is weer bezig als veerdienst: haalt opnieuw migranten op zee

Het schip Aquarius heeft in Europa al eerder de gemoederen flink bezig gehouden en de relaties tussen landen op scherp gezet. Dit bootje haalde al eerder deze zomer migranten op van zee en ‘redde’ hen, om ze daarna naar de kust van Italië te willen brengen. Dat land weigerde, door het nieuwe beleid van de rechts-populistische regering, zodat de boot uiteindelijk werd ontvangen door Spanje.

Na deze heisa, stonden migratie en de herverdeling van migranten en de Middellandse Zee weer volop op de agenda. Duitsland was boos op Italië en de nieuwe regering van de Italianen zocht de vriendschap op van de Oost-Europese anti-immigratie alliantie. Allemaal door een enkel bootje. Dit bootje is weer begonnen met migranten ‘redden’ en ze als een veerdienst over te brengen naar het Europese vasteland.

Na weken stilliggen in de haven van Marseille heeft het schip Aquarius 141 migranten gered van boten op de Middellandse Zee. Het was de eerste reddingactie van het schip van Artsen zonder Grenzen en SOS Méditerranée sinds de hoogoplopende discussie met Italië en Malta over de toelating van 450 migranten, in juni.

Voor de kust van Libië haalde het schip eerst 25 migranten van een kleine houten boot. Daarna zijn in hetzelfde gebied nog eens 116 mensen aan boord gehaald. Het redden van de migranten is gemeld bij de Libische kustwacht, die de reddingacties daar coördineert.

Waar de Aquarius kan aanmeren is nog niet bekend. Het schip wacht nog op instructies van de Libische kustwacht.

Aan dit artikel te zien is er dus nog geen besluit genomen en lijkt het zelfs alsof het plan misschien helemaal niet is om de migranten over te brengen naar Europa. Misschien willen de hulporganisaties een andere strategie hanteren en de migranten weer terugbrengen naar Libië. Dat zou een fijne verandering zijn, maar we zullen het moeten afwachten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Ik hoop dat de Italiaanse marine het piratenschip The Aquarius lekschiet en de overlevende mensensmokkelaars levenslang in een cachot gooit.
  Of frituren op een stoeletje van elektriek.

  Hoe is het toch mogelijk dat deze gewetenloze criminelen de middellandse zee mogen blijven terroriseren. Dankzij de Aquarius verdrinken er duizenden mensen terwijl tegelijkertijd honderden Europeanen vermoord worden door de islamisten.

  Aquarius is de veerdienst van de Isis

  1. Jacco

   Boot aan de ketting leggen of desnoods lek schieten.weg met dat smerige zwarte vuilnis hier

 2. Tengo Kawana

  De kop van het artikel suggereert dat de Aquarius mensen ophaalt en overzet als een veerdienst. Dat is niet waar, ze redden slechts mensen in levensbedreigende situaties.

  Er zijn hier mensen die menen dat je wanhopige vluchtelingen gewoon moet laten verdrinken. Dat is niet wat de dappere mensen van de Aquarius vinden.

  1. Stanly2000

   Ernst, dit is volledig bezijden de waarheid. De Aquarius vaart tot voor de kust van Libië, zijn enige tijd onzichtbaar en wacht op de smokkelaars. Hup mensen aan boord en de dappere mensen varen weer terug naar de Europese haven.
   Tegenwoordig mogen ook gefortuneerde Gutmenschen aan boord. Op dit moment zit Herbert Grönemeyer, zanger, multimiljonair en links als VIP aan boord.

 3. Ni28

  Men moet voorkomen dat mensen op reis naar Europa gaan. Dan hoeven zij ook niet gered te worden. Zolang de ngo’s gefinancierd worden en linkse regeringen blijven migranten opnemen komt er geen einde aan. Niemand wordt mee geholpen, de migranten blijven in hun ghetto’s hangen en onze democratie en sociale diensten worden uitgehold. Europa is een dankbare prooi geworden voor leiders zoals Erdogan die vanuit Turkije zijn invloed op zijn Turken steeds verder vergroot. De weekendscholen zijn er een voorbeeld van. De tweede kamer maant de kabinet om strenge toezicht maar niet om een verbod van deze activiteiten die onze rechtstaat en democratie ondermijnen. Rutte regeert niet in Nederland, Erdogan regeert. Einde democratie is nabij als geen tegenmaatregelen komen. En het kan door middel van een paspoort. Een paspoort hoort niet te koop zijn het is je enige identiteit.

  1. Ni28

   De ngo’s zijn van hulp organisaties getransformeerd tot de criminelen van deze tijd. Allemaal links groen tuig die Europa in enorme problemen stort en de tragische gevolgen voor de langere termijn weigert te erkennen maar hun desastreuze utopie willen doordrukken.

   1. Holland

    Ja Ni28, de NGO’s zijn wezenlijk criminele organisaties en de verlengstukken van de Opperste SovjEUt in Brussel, het aansturende centrale misdaadsyndicaat. Als de wil er zou zijn, wordt morgen die ophaaldienst gestopt. Maar de wil is er niet, omdat de Europese omvolking wel op schema moet blijven liggen.

    De gelukszoekers die door de mensensmokkelaars de zee op worden gestuurd, nemen zelf het risico en de kans op verdrinking. Ik vind het dan ook niet de verantwoordelijkheid en de taak van de NGO’s en Europese regeringen om hier reddend op te treden. Alleen om de boten terug te slepen naar het strand van vertrek.

 4. Fortiori

  Tja, terug naar Libië, dat zou hier voor een aangename weersverbetering zorgen. Met al die
  wateroverlast het grootste belang.

 5. Ritter

  Waarom is dit nog mogelijk?

  Door dit soort schepen blijven de illegale migranten in de kleine bootjes stappen omdat ze weten dat de Aquarius ( en soortgelijke schepen) ze uit de bootjes halen en gratis naar Europa brengen.

  En de Europeanen zitten vervolgens met de problemen.

  De illegale migratie is een enorm probleem en moet gestopt worden. Als dat niet gebeurt pleegt Europa demografische/culturele zelfmoord.

  1. Tengo Kawana

   Uiteraard moet illegale immigratie worden tegengegaan.

   Daar gaat dit bericht echter niet over.

   1. BB

    @TK

    Het zou kunnen dat de mensen op een houten vlot een ander doel hadden dan proberen de Europese kust te bereiken of gered worden door een boot die hen naar de Europese kust brengt, maar de kans dat dit wel het doel was is zeker groot.

    In dat geval is het toch een poging om illigaal te immigreren?

    1. Tengo Kawana

     De Aquarius houdt zich niet bezig met motief of legaliteit van de immigratiepoging maar met dreigend levensgevaar.

     Voor die humanistische inzet verdienen ze respect.

     1. BB

      @TK

      Mensen redden die in levensgevaar zijn is zeker altijd iets dat respect verdient.

      Maar doorredenerend is de kans groot (dus geen zekerheid) dat het doel van de mensen op het houten vlot was om Europa te bereiken.
      Op een houten vlot is het lastig Europa te bereiken. Die kans wordt vergrootvals een zeewaardig schip hen oppikt.

      Als het om levens redden gaat dienen zoveel mogelijk factoren waar men invloed op kan hebben meegewogen te worden.
      Zou het dan niet mensenlevens redden door deze mensen terug te brengen naar de plek waar ze vandaan komen?
      Op deze manier wordt duidelijk dat het geen zin heeft om op deze manier Europa te bereiken en zal het aantal mensen dat deze gevaarlijke methode gebruikt ook afnemen.

     2. Stanly2000

      Ernst, indien de Aquarius en andere schepen er niet waren zouden heel wat mensen de poging niet wagen. Men weet nu dat ze opgehaald zullen worden en dus zijn deze NGO’s mede verantwoordelijk voor de situatie en zijn net zo schuldig als de mensensmokkelaars, die de gammele boten bezorgen.

 6. Ritter

  Het enige wat helpt om de illegale migratie te stoppen is de “Australische” methode.

  Dus consequent terug slepen en dat ook volhouden tot de boodschap is begrepen en de illegale migranten begrijpen dat het geen zin heeft in een bootje te stappen.

  En ook niet illegalen pamperen met allerlei voorzieningen. Want deze gratis voorzieningen hebben een grote aanzuigende werking op de illegale migranten.

 7. TotDeSchijtOnsDood

  Een simpele oplossing zou zijn;
  De immigranten terug te brengen naar waar ze zijn opgestapt.
  Het zal een harde maatregel zijn voor die illegalen, maar de bootjes zullen snel stoppen.
  Wat er nu gebeurt..
  De bootjes hoeven alleen 5 km de zee op te varen, en worden meteen opgepikt door de zogenaamde reddingsboten/veerdiensten.

  Ik zou wel eens willen weten wie deze reddingsboten financiert..
  Kost heel wat geld, alleen al om zo’n boot te laten varen.

  1. Original NL

   AZG bedelt bij goedgelovige mensen voor een financiëele bijdrage om arme zieke afrikaanse kinderen te helpen.
   Ondertussen worden uw centen gebruikt om sterke gezonde jonge zwarte mannen naar onze sociale voorzieningen te begeleiden waar u hen tot de dood mag financieren.
   Oja en natuurlijk af en toe een orgie.
   Bij mij hoeft artsen zonder grenzen niet meer aan te kloppen.

   1. Original NL

    Fuck’em!

 8. Two Ravens Black Kettle

  Het wordt tijd dat de NGO’s als criminele organisaties worden aangevinkt en dat de eindeloze subsidiering van deze misdaadsyndicaten eindelijk eens stop gezet worden !!

 9. Steve Van der Vekens

  Kelderen, dan doet het zijn naam eer aan.

 10. Vliegenvanger

  Waarom wordt dit niet gestopt? De Aquarius voert illegale praktijken uit, dit moet gestopt worden. Ze helpen mee illegale Europa in te komen. Ik zeg aan de ketting met dat schip.

 11. vrijgezel42

  Wordt het niet tijd dat de “Aquarius” aan de ketting gelegd wordt?
  De “bemensing” [politiek correct, hé linkse kerk!] van dat veerschip blijven maar door verlengstuk spelen van mensensmokkelaars en daarmee in feite ook slavenhandel drijven [wat is BIJ1 toch angstvallig stil!].

  En als aan de ketting leggen niet helpt, schip verbeurt verklaren en zo nodig naar de sloop ermee.

 12. Paaldanseres

  Schiet daar toch gewoon een paar torpedos op af.
  Klip en klaar. In ieder geval zo’n, kut NGO boot minder.

  1. Fortiori

   Een danseres met ballen !

 13. Rosasolis

  Vorige week heb ik een nieuwe uitgebreide artikel over Spanje gelezen. Het gaat nu veel beter met het economie in Spanje. Tijdens de recente hittegolf van temperaturen boven 40 graden zijn er veel minder sterfte gevallen, omdat de meeste mensen kunnen nu airco
  aanschaffen. Als Christin begrijp ik hoe je kan voelen over de waanhoop van mensen die het niet meer ziet zitten in eigen land en zoeken wegens waanhoop, een ander land. Maar geen enkele Europese land moet de welzijn van hun eigen burgers voorbij gaan! Het kan niet dat omdat als Europese Unie het ooit zal accepteten. Dan gaat alle HELL losbreken. Daarom moeten wij de EU steunen. Een nieuwe beleid van nieuwe mensen in onze EU.

 14. Two Ravens Black Kettle

  Standaard zou elk mensensmokkelschip afgezonken moeten worden en de bemanning levenslang in de knast gesmeten moeten worden.
  De schepen zouden eventueel ook gebruikt kunnen worden om de gelukszoekers weer terug naar hun landen te brengen. Mochten de gelukszoekers in het bezig van geld zijn dan dienen ze zelf hun verblijf in Europa en de voertocht te betalen.

 15. Gerlos

  Ik neem aan dat deze gelukszoekers niet naar Europa komen omdat ze nergenscwelkom zijn. Het klinkt hard maar retour Libië of anders deze boot laten dobberen op zee zodat er eindelijk eens een einde komt aan deze veerdiensten.

 16. A3aan

  Er is maar één manier om de migratie te stoppen. Géén personen uit dobberbootjes opnemen maar, zo ver is het niet, terug sturen naar de haven van vertrek. De NGO taxi’s torpederen zo dat zij niet meer als taxi’s kunnen worden gebruikt. Pech voor Soros die die handel mede financiert. Hij zou die miljoenen beter kunnen investeren in de verbetering van de Afrikaanse economie, een miljoentje meer of minder voelt hij niet eens.

 17. Bes Tolen

  Rosasolis, u lijkt geflipt. Zelf wel door de warmte aangetast? Bent u god zelf dat het Spanje ineens veel beter gaat nu een een uitgebreid artikel hebt gelezen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.