Moeder en haar dochter belanden in Dubai in de cel na een glaasje wijn

Moeder en haar dochter belanden in Dubai in de cel na een glaasje wijn

Een moeder, Ellie Holman, is met haar vierjarige dochter in de cel beland, nadat haar visum niet in orde bleek en ze ook een glaasje wijn had genomen. Dat is blijkbaar genoeg reden om haar meer dan een jaar vast te laten zitten in Dubai. Een veel te zware en ongebruikelijke procedure, niet proportioneel voor de situatie.

We belandden in een vieze en veel te warme ruimte", vertelt Ellie. ,,Ik mocht mijn man niet eens bellen. Mijn dochter en ik moesten naar de wc in die cel. Ik heb haar nog nooit zo hard horen huilen als toen."

De nachtmerrie voor Ellie en haar dochtertje Bibi begon op 13 juli, toen ze met een Emirates-toestel van Londen naar Dubai vloog. Tijdens de vlucht kreeg ze een glas rode wijn aangeboden bij haar maaltijd, wat de standaardprocedure is bij Emirates.

Dat bleek een enorme fout te zijn van de vliegtuigmaatschappij of mevrouw Holman, want dat wijntje werd later tegen haar gebruikt. Toen de autoriteiten opmerkten dat haar visum niet klopte, werd ze gemaand om een ticket terug naar Londen te nemen.

Maar dat zag Holman niet zitten, met een dochter die al zo vermoeid was van de heenvlucht. Nog eens zo'n lange reis vond ze een ondraaglijke gedachte. En dus ging ze met de immigratieambtenaar in discussie. Die vroeg haar ten slotte of ze alcohol gedronken had. ,,Een glaasje wijn tijdens de vlucht. Gratis gekregen van het Emirates-personeel", luidde het antwoord. Een strafbaar feit, oordeelde de man. ,,Alcoholbezit is verboden in dit land, ook als het al geconsumeerd is.

Dus de vliegtuigmaatschappij doet maar wat, of de autoriteiten misbruiken hun macht en verzinnen regels om het hen moeilijk te maken. Het lijkt een soort gedoogbeleid te zijn, voor de toeristen, want het wordt wel geserveerd in de horeca. Je mag er niet mee gezien worden door de autoriteiten of met alcohol in je bloed opgepakt worden.

Al hun spaargeld gaat zitten in de compensatie van de juridische kosten. Hopelijk kunnen mensen hen bijstaan, of de Britse autoriteiten, want dit is belachelijk.

Lees meer over:
Dubai Wijn Visum dochter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties