De Chinese autoriteiten willen een grote moskee sluiten, maar stuiten op hevig verzet van moslims

Geen categorieaug 10 2018, 21:00
De communistische overheid van China heeft maar een wens: dat elke Chinese burger haar gehoorzaamt en doet wat zij zegt. Zo is het altijd geweest met communistische regimes en dat zal ook nooit veranderen. Elke vorm van menselijke hechtenis, zoals familie of het gezin, moet afgebroken worden. Religie en geloof hebben ook geen plaats in een communistisch land. Er is maar een geloof: geloof in de Staat.
In China zijn ze dan ook niet blij met de islam en moslims, de meest activistische religie op dit moment. In deze wereld van terrorisme en islamistische geweldpleging heeft de regering van China een goed alibi om elke vorm van actieve belijdenis van het geloof de kop in te drukken. Daarom is de regering ook zo streng voor gelovigen en vooral moslims.
De Chinese autoriteiten willen een moskee afbreken om de reden dat het nooit een bouwvergunning heeft gekregen, maar dat pikken de gelovigen niet en daarom is er een groot protest opgezet vanuit de moslimgemeenschap in China.
https://twitter.com/AbdugheniSabit/status/1027607827500687360

Onduidelijk is of de autoriteiten de hele moskee willen slopen, of zeven van de acht koepels op het enorme godshuis. Zo'n 30.000 gelovigen komen bidden in de Grote Moskee van Weizhou.

Hoewel in de Chinese grondwet de vrijheid van godsdienst is vastgelegd, worden religieuze activiteiten scherp in de gaten gehouden door Peking en waar mogelijk aan banden gelegd. Zeker in de afgelopen jaren zijn islamitische halve manen en katholieke kruisen van moskeeën en kerken weggehaald, en worden scholen met godsdienstig onderwijs gesloten. De autoriteiten zijn een campagne begonnen om religies te 'verchinezen', dus van Chinese kenmerken te voorzien.

Niet alleen moslims hebben dus te maken met dit soort autoritaire inbreuk in hun rechten, maar ook andere gelovigen. Laat dit een waarschuwing zijn voor het Westen, op het moment dat de overheid te groot wordt en te veel macht heeft, dan onderdrukt het uiteindelijk alle vrijheden en rechten van mensen, onder het mom van 'veiligheid'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten