Einde oefening voor Julian Assange: de Wikileaks-oprichter moet de ambassade binnenkort verlaten

Geen categorieaug 05 2018, 18:00
Ecuador is hem liever kwijt dan rijk.
De NOS bericht dat Julian Assange de Ecuadoraanse ambassade in Londen binnenkort moet verlaten:

Sinds kort voeren Ecuador en het Verenigd Koninkrijk overleg over de voorwaarden van zijn vertrek uit de Ecuadoraanse ambassade in Londen. Daar nam hij zes jaar geleden zijn toevlucht om te ontkomen aan vervolging in Zweden, waar een arrestatiebevel tegen hem was uitgevaardigd wegens verkrachting.

President Lenin Moreno wil van hem af omdat Assange doorgaat met het doen van controversiële uitspraken in de media. Eerder dit jaar sloot de Ecuadoraanse overheid zijn telefoon- en internetverbinding af om te voorkomen dat hij zich nog mengde in de 'binnenlandse aangelegenheden van andere landen.'
Zo wist hij onder meer te melden dat het belachelijk was dat Engeland Russische 'diplomaten' uitzette na de vergiftiging van Skripal, en had hij het één en ander te melden over de arrestatie van de Catalaanse leider Carles Puigdemont.
Interessant genoeg moet zelfs de NOS toegeven dat het imago van Assange daar nogal onder geleden heeft. De reden? Hij lijkt zowaar iets van waardering te hebben voor Vladimir Poetin. En dat mag niet:

Oud-NOS-hoofdredacteur Laroes ziet de presidentsverkiezingen als een keerpunt voor Assange. "Zijn samenwerking met de Russen vond ik erg ver gaan." En toch valt het te begrijpen, stelt Laroes. "Want zijn doel was om te zorgen voor disruptie en destabilisatie. Wat dat betreft was zijn samenwerking met Rusland geen breuk met het verleden. Het paste in zijn anarchistische manier van denken. Hij heeft zich altijd tegen het gezag verzet en wil alleen zijn eigen regels volgen."

Dus dat hij documenten heeft vrijgegeven waardoor Amerikaanse 'agenten' in het buitenland ernstig in de problemen kwamen is geen punt, MAAR DE MAN IS PRO-POETIN!!!! Dát zorgt ervoor dat Laroes bij zichzelf denkt: 'Dat gaat écht te ver.'
Tja. Het zegt alles over de 'ideologie' van de publieke omroep.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten