Einde oefening voor Julian Assange: de Wikileaks-oprichter moet de ambassade binnenkort verlaten

Ecuador is hem liever kwijt dan rijk.

De NOS bericht dat Julian Assange de Ecuadoraanse ambassade in Londen binnenkort moet verlaten:

Sinds kort voeren Ecuador en het Verenigd Koninkrijk overleg over de voorwaarden van zijn vertrek uit de Ecuadoraanse ambassade in Londen. Daar nam hij zes jaar geleden zijn toevlucht om te ontkomen aan vervolging in Zweden, waar een arrestatiebevel tegen hem was uitgevaardigd wegens verkrachting.

President Lenin Moreno wil van hem af omdat Assange doorgaat met het doen van controversiële uitspraken in de media. Eerder dit jaar sloot de Ecuadoraanse overheid zijn telefoon- en internetverbinding af om te voorkomen dat hij zich nog mengde in de ‘binnenlandse aangelegenheden van andere landen.’

Zo wist hij onder meer te  melden dat het belachelijk was dat Engeland Russische ‘diplomaten’ uitzette na de vergiftiging van Skripal, en had hij het één en ander te melden over de arrestatie van de Catalaanse leider Carles Puigdemont.

Interessant genoeg moet zelfs de NOS toegeven dat het imago van Assange daar nogal onder geleden heeft. De reden? Hij lijkt zowaar iets van waardering te hebben voor Vladimir Poetin. En dat mag niet:

Oud-NOS-hoofdredacteur Laroes ziet de presidentsverkiezingen als een keerpunt voor Assange. “Zijn samenwerking met de Russen vond ik erg ver gaan.” En toch valt het te begrijpen, stelt Laroes. “Want zijn doel was om te zorgen voor disruptie en destabilisatie. Wat dat betreft was zijn samenwerking met Rusland geen breuk met het verleden. Het paste in zijn anarchistische manier van denken. Hij heeft zich altijd tegen het gezag verzet en wil alleen zijn eigen regels volgen.”

Dus dat hij documenten heeft vrijgegeven waardoor Amerikaanse ‘agenten’ in het buitenland ernstig in de problemen kwamen is geen punt, MAAR DE MAN IS PRO-POETIN!!!! Dát zorgt ervoor dat Laroes bij zichzelf denkt: ‘Dat gaat écht te ver.’

Tja. Het zegt alles over de ‘ideologie’ van de publieke omroep.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Gerlos

  Dat wordt brommen in een ander land.

 2. Ni28

  Verraden en uitgeleverd worden als vermeende vriendje van Poetin door iemand die zich Lenin(Moreno) noemt is bijna grotesk.

 3. denk eens na

  De held van de 21ste eeuw , iemand die het tegen de maffia op heeft genomen , ik hoop dat als hij opgepakt wordt nog iets voor de maffia elite in petto heeft

 4. TotDeSchijtOnsDood

  Met Klakkeloos nieuws van de NOS overnemen..
  heb je zo nepnieuws te pakken!

  “…There is no indication Julian Assange is leaving the embassy”- Equadorian foreign ministry!
  (Official statement)
  BBC-
  https://www.youtube.com/watch?v=7xku_5V02uA

 5. Ben Zine

  Ik begrijp eerlijk gezegd niet zo goed waarom hij geen asiel krijgt in de VS. Assange was tijdens de verkiezingscampagne van Trump degene die via Wikileaks belastende informatie lekte over het email-verkeer van Hillary Clinton. Dit kwam Trump zeer ten goede en heeft waarschijnlijk een doorslaggevende rol gespeeld bij de uiteindelijke verkiezingsoverwinning van Trump. Laatstgenoemde staat dus bij Assange in het krijt en het zou Trump sieren als hij Assange nu op zijn beurt zou helpen. Kan iemand hier mij vertellen waarom dat tot nog toe niet is gebeurd ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.