Extreem-rechtse gekkie aangehouden voor dreigen met aanslag na zelfdoding van Willie Dille

De zelfdoding van PVVer Willie Dille heeft veel agressie en verdriet opgewekt in de samenleving. De kans dat er mensen zullen opstaan die het recht naar hun eigen hand gaan zetten, neemt door deze gebeurtenis alleen maar toe. Dat maakt de tragiek van de zelfdoding niet minder en het verdriet voor de nabestaanden ook niet. Toch is er nu al een man aangehouden die dreigde met een aanslag als wraakactie.

De politie heeft vorige week een man uit Schiedam aangehouden op verdenking van bedreiging met een terroristische aanslag. Hij had een bericht op Facebook geplaatst waarin stond dat hij een aanslag ging plegen als ‘er geen drastische consequenties’ volgden op de dood van het Haagse PVV-raadslid Willie Dille.

De opgepakte man, die bekendstaat als rechtsextremist, zou achter haar verhaal staan. Zijn voorarrest is verlengd en volgende week wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. De man wordt onder meer ook verdacht van opruiing tot een terroristisch misdrijf, aldus het Openbaar Ministerie in Rotterdam.

Hoe erger de polarisering in het politieke klimaat, hoe meer van dit soort gekkies zullen opstaan. De ene wraakactie komt na de andere wraakactie totdat er een regelrechte burgeroorlog ontstaan. Natuurlijk, dat scenario is nog heel erg ver, maar we moeten de gevaren niet onderschatten. In een beschaafde democratie moeten we niet als burgers het heft in eigen handen gaan nemen.

De rechtspraak is verantwoordelijk voor het recht en niet de emoties en gevoelens van een extreem-rechtse of extreem-linkse burger. Geweld is uit den boze, of het nu van links of rechts komt. Het is begrijpelijk dat dat af en toe naar kan voelen, of dat je je machteloos voelt als er iets ergs gebeurt, maar we kunnen en mogen niet afwijken van dat principe. Anders zijn we een stelletje barbaren geworden en verliezen we de beschaving.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Adriaan

  Quote: ‘Anders zijn we een stelletje barbaren geworden en verliezen we de beschaving.’
  Zijn we dat dan nog niet? Dat er geen onderzoek komt naar de zelfdoding van Dille is mede hierom. De overheid is als de dood dat de werkelijkheid boven water komt. Als haar trieste boodschap waarheid is, dan breekt er in Nederland de pleuris uit. Met name bij extreem-rechts. Nu is er een eenling opgepakt, maar of dat dan zo zou blijven, is nog maar de vraag.

 2. Tengo Kawana

  Tragisch, maar voorspelbaar.

 3. swetsnek

  Maar gaat uiteindelijk wel gebeuren rechtspraak moet wel deugen en daar wringt hem de schoen.
  Mensen gaan als het recht onrecht wordt aangedaan wel voor eigen rechter spelen.

 4. Blue monday

  Een uitstekend signaal,
  Mensen moeten zich ervan bewust zijn dat foute uitspraken of het goedpraten van geweld nu eenmaal consequenties hebben.

 5. Elu Thingol

  Ja, eens.

 6. DolleDries

  Terwijl er nog een massa van die links gekkies vrij rondlopen

 7. Ni28

  De huidige establishment polariseert bij leven. Hun schuld dat extremen wakker worden. Dat willen zij natuurlijk schuiven naar de PVV en FvD maar dat zijn alleen maar politieke opponenten. Mensen die de gekte van deze tijd niet kunnen verwerken en geen macht hebben om dit te bestrijden zullen bij onmacht extreem reageren. Dat is de kale realiteit. De huidige establishment wakkert extremen aan. Kijk naar de trollen op dit forum, zij doen in het klein wat de machthebbers in het groot doen. Het is een soort communistische tuig met gelijk lijkende methodes.

 8. sjun

  Het riekt naar een doorgestoken kaart van een valse vlag of uitlokking van een zwakbegaafde. Wie daadwerkelijk vindt dat consequenties noodzakelijk zijn kondigt dat natuurlijk niet aan en al helemaal niet op Facebook waar de hele doopceel te lichten valt.

 9. Bes Tolen

  Gemakkelijke prooi zo’n emotioneel man voor de autoriteiten. Anders ligt het bij extreem links want daar is van opsporing van ernstige feiten nooit iets terecht gekomen. Bovendien zitten extreem linksen nog steeds anoniem mensen dwars.

  1. Blue monday

   “Een emotionele man”…dat riekt naar dezelfde goedpraterij als in “een verwarde man”….

   Maar ja, in deze extreem rechtse idioot ziet Bes wellicht een medestander?

 10. Steve Van der Vekens

  Ze moeten de extreme moslims met dito denkbeelden aanhouden, maar ze verschuiven de aandacht zodanig dat de blanke man weer de schuldige is.

 11. Steve Van der Vekens

  Ben het ook met de strekking van het artikel eens, we mogen ons niet verlagen tot elk extreem niveau, want dat is volgens mij wat de terroristen willen, dat we de ‘gematigde islam’ een reden geven om zich bij IS aan te sluiten.

  1. sjun

   Voor zover bekend is er een islam, een boodschapper en een Ummah. Daarin hebben de meest extremen gesteund door shariahandboeken, soenna, hadith en koran het laatste woord.

   1. Hetzalwelweer

    @Sjun. Ze gebruiken geen woorden, ze snijden eerst je strot door en dan gaan ze schreeuwen. Alaaf snackbar en vallen naast een geit in slaap.

   2. Steve Van der Vekens

    Daarom @Sjun, dat ik ‘gematigde’ moslims tussen aanhalingstekens heb gezet.

 12. Tinneke

  Beschaafde democratie duh???

 13. Gerlos

  Helaas het wordt al gekker in dit land, hoe krijg je het in je rechtse harses om dit soort uitspraken te doen. Maar helaas er lopen nog veel meer van dit soort linkse rakkers rond in ONS LAND.

 14. DolleDries

  1
  door Juvenalis · 17 augustus 2018
  Hoe reageert de Nederlandse elite op acties die eigenlijk tegenacties van getergde autochtonen zijn? Als door een noem-het-maar-gestoken – met juridische terreur.
  Of het heel vreemd is dat je dit krijgt, na meer dan dertig jaar lijdzaamheid en de verkrachting van de wet door iedereen anders dan autochtonen, daarover hoor je nooit iemand. Wel heeft men ontzag voor actiegroepen als De Grauwe Eeuw, maar als het ware grauw zich verzetten wil moet de bijl er in. De maatschappelijke elite is als de dood voor het Nederlandse volk. De aanstaande grootste minderheidsgroep van Nederland moet zich daar maar eens van bewust worden, zou je denken.

  Maar voorlopig ziet het er naar uit dat de boven ons gestelden onnadenkend voortborduren op een gemankeerd bestuursmodel. Voor het proces tegen de ‘blokkeer’-Friezen die in november vorig jaar een snelweg blokkeerden teneinde het Sinterklaas/kinderfeest in Dokkum een traumatische ervaring te besparen, heeft de rechtbank in Leeuwarden maar liefst vijf procesdagen uitgetrokken. Inclusief ruimte voor het spreekrecht van de ‘benadeelden’.
  Tijdens de inhoudelijke behandeling mogen ook twee leden van KOZP het woord voeren. Zij maken gebruik van hun slachtofferspreekrecht.
  Het is ook nog eens een massaproces:
  De 30 mannen en 4 vrouwen wordt door het Openbaar Ministerie verweten dat ze op 18 november vorig jaar hebben meegedaan aan het stilzetten van het verkeer op de A7 bij Oudehaske, waardoor drie bussen vol mensen van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) hun weg naar Dokkum niet konden vervolgen, waar ze zouden protesteren tegen Zwarte Piet, voorafgaand aan de landelijke intocht van Sinterklaas.
  Hadden de benadeelde kinderen bij een eventueel proces tegen uit de bocht vliegende actievoerders spreekrecht gekregen? Nee, dat denk ik ook niet. Dat was administratief afgedaan door een politierechter, als er tenminste geen proces was gekomen wegens onterechte arrestaties van maatschappelijke hervormers en de bijbehorende financiële tegemoetkoming daarvoor. Maar een proces van 5 dagen voor beschaafd actievoeren? Je krijgt sterk het gevoel dat het het OM vooral gaat om het feit dat dit gericht was tegen een actie die het establishment welgevallig is. En dus, iets anders geformuleerd maar met dezelfde strekking:
  Vraag: waarom overkomt zoiets linkse actievoerders nu nooit?
  Antwoord: om het risico te groot is dat er dan familie van de rechterlijke macht tussen zit. Dat moeten we niet hebben natuurlijk.
  Als je zo deze voorbereidingen ziet voor dit proces, is het vrijwel onvoorstelbaar dat de actievoerders er met een vermaning af zullen komen. Dat wordt op zijn minst een aanzienlijke voorwaardelijke gevangenisstraf met een maximale proeftijd – want een herhaling van deze actie wil regentesk Nederland vanzelfsprekend niet graag zien gebeuren.
  Er moet – alweer – een voorbeeld worden gesteld. De celstraffen na Geldermalsen waren ten tijde van de actie van deze Friezen nog niet uitgesproken, maar desalniettemin zal het ze worden ingepeperd wie in Nederland de baas zijn.
  Zo lang die kruik te water gaat, dat dan natuurlijk weer wel. Wat meer ontzag voor de ware basis van dit land zou de elite passen. Dit gaat niet lang meer goed

 15. Duke

  Rechters verkrachten het recht en partijkartel politici voeren een oorlog tegen de eigen bevolking. Dat mensen het recht in eigen handen nemen gaan we nog veel vaker zien.
  Als de trias politica faalt en blijft falen, heb je de keuze om dat onrecht te accepteren of om er wat aan te doen. Je kan die mensen die er wat aan doen barbaren noemen, maar dat is veel te kort door de bocht.

  1. Steve Van der Vekens

   In Zeebrugge (België) loopt het de spuigaten uit met die islamitische rovers- en verkrachtersbende.
   De oorspronkelijke inwoners hadden aan de politie laten verstaan ‘het recht in eigen handen’ te zullen nemen.
   Reactie politie: “Neem niet het recht in eigen handen, het kan gevaarlijk zijn, bel ons.”
   Maar de politie doet niets, het enige wat ze willen doen is de burger straffen welke de onrechtvaardigheid zat is.
   Dat kan toch niet meer he?

   1. Hetzalwelweer

    De bezuinigingen op de binnenlandse veiligheid en justitie maken veel duidelijk. Hoeveel gevangenissen zijn er gesloten? Volgens het CBS worden we allemaal gelukkiger, rijker en neemt de misdaad af. De partij (D)666 pleit voor meer sharia in de rechtbank en de msm blijft maar fake nieuws verspreiden dat de integratie binnen de EU prima verloopt. Als de pleuris uitbreekt vertrekt de elite met hun prive jacht/vliegtuig uit de EU en zeggen achteraf, wanneer alles echt naar de kloten is:”Wir haben es nicht gewust”.

    1. Steve Van der Vekens

     Dat de pleuris dan maar rap uitbreekt, dat we een beetje ademruimte krijgen.

     1. Hetzalwelweer

      @Steve…..wij????hahaha….als je vrouw een hoofddoek draagt en jij een haatbaard dan heb je mazzel

     2. Steve Van der Vekens

      En het linkse volk dat mede verantwoordelijk is voor de verkrachtingen, moorden en roofmoorden van deze illegalen, zal zich wanneer de pleuris uitbreekt, in de anonimiteit terug trekken.
      De laffe schapen, alles wat de mensheid welvaart brengt, mee helpen afbreken maar wanneer er naar verantwoording gevraagd wordt, zijn zij allemaal aan het tuinieren.
      Het is een aangenaam gedacht om te weten dat de individuen van de maatschappij waarin je leeft, tot op het bod gestoord en slecht is.

     3. Steve Van der Vekens

      Ik betwijfel ook of we zoiets zouden kunnen navertellen. Je kan alleen maar hopen dat je er niet bij bent, en pas dan worden de juiste maatregelen genomen.
      Ik heb een goed contact met mijn Marokkaanse/islamitische buren, ik hoop dat dat afdoende is om op de dag des oordeels gespaard te blijven van het kromzwaard. 😉

     4. Hetzalwelweer

      Wij, die zelf nadenken, worden verketterd en Tengo Kawana wordt minister president. Want dom volk kan alleen op nog domme mensen stemmen. 😉

     5. Steve Van der Vekens

      Enig idee hoeveel van die Tengo’s er zouden zijn?
      Ze kunnen niet allemaal President van het Linkse Eurabië worden, 1 enkeling misschien, en de rest mag het gras van de islamitische moskee’s afrijden. 😉

     6. Hetzalwelweer

      @Steve….dat zal dan kunstgras zijn…want echt gras is er niet meer, vraag het onze boeren maar

 16. TotDeSchijtOnsDood

  Radicale moslimgekkies bedreigen alle 150 Tweede Kamerleden vanwege Wilders’ Mohammedcartoonwedstrijd..

  ?????

 17. Capo

  Het mobiliseren van islamitische elementen is kinderspel, de haat voor het westen en haar ongelovigen is intrinsiek en wordt van de heilige geschriften aangemoedigd. tel daarbij op dat van fatsoenlijk integratie geen sprake is en je hebt de volgende dreiging. Een politiek-correcte linksaffer is wel zo wijs de islamist naar de mond te praten, een paar keer met de achterbips te buigen en thee te gaan drinken in de hoop dat de krokodil van wijlen Winston Churchill ze niet op zal vreten.

  https://www.potvancitaten.nl/citaten/6041.jpg

 18. TotDeSchijtOnsDood

  16 jaar geleden en nu zijn zijn woorden al vergeten..

  https://www.youtube.com/watch?v=MxqAEMdVQeQ

 19. Tengo Kawana

  Het tragische feit is dat Dille de verkrachting verzon en de PVV deze vrouw ontoereikend steunde.

  Mensen die blijven suggereren dat moslims deze vrouw verkrachtten handelen onverantwoordelijk. De actie van de tragische sukkel bewijst dat.

  1. sjun

   Schandalig is het dan weer dat Willem schaamteloos voor een ander invult wat er gebeurde en dat bremgt alsof hij er hoogstpersoonlijk bij geweest is.

   1. Tengo Kawana

    Wat Willem er van vindt is me niet bekend.

   2. Capo

    Ik ben eens in de geschiedenis van DDS gedoken, maar deze soap was in 2016 (ceteris paribus) ook al aan de gang. En zolang Willem (multinicker) eten krijgt blijft hij lekker rondhuppelen!

 20. DolleDries

  De legendarische zangeres Aretha Franklin is dood. De ‘Queen of Soul’, zoals ze werd genoemd, stierf op 76 jarige leeftijd aan kanker. De Tagesschau (Duitse nieuwsprogramma) berichtte op 16 augustus over de zwarte Amerikaanse zangeres. Men verneemt dan dat ze later in haar liedjes “Jezus” verving door “Baby” en een teken zette omdat ze bij de inhuldiging van Barack Obama optrad. Totale lengte van bijna 2 minuten in de belangrijkste nieuwsuitzending.
  Een arts uit Offenburg is dood. De arts, naar men zegt Dr. Joachim Tüchner, is gisteren overleden aan de gevolgen van de messteken die een Somaliër hem had toegebracht. De dokter heeft een onbekend aantal patiënten geholpen om weer beter te worden en heeft misschien zelfs enkele levens gered. Hij was niet aanwezig bij de inhuldiging van Barack Obama.
  Hij laat een vrouw en een dochter achter. Een assistente in de praktijk, die ook werd aangevallen, ligt ernstig gewond in het ziekenhuis. Een lezer schreef aan PI-NEWS dat de bruut afgeslachte arts goed voor zijn patiënten zorgde en zelfs meerdere talen sprak zodat hij met buitenlandse patiënten kon communiceren. Misschien was het zijn bereidheid om te helpen en zijn onvoorwaardelijke houding, ook tegenover “nieuwe burgers”, die hem dit lot bracht. Er zou ook niets dan goeds te zeggen zijn over de assistente die ook werd aangevallen. Na de onvoorstelbare ervaring zou zijn dochter alleen maar hebben gezegd: “Ik wil mijn papa terug!”
  Uitzendtijd in het ARD-hoofdnieuws: 0 minuten.
  Ondanks deze vreselijke wrede en nutteloze daad wordt aan deze misdaad en aan de slachtoffers geen woord besteed, geen gedachte en geen zoektocht naar de oorzaak, terwijl men bij Franklin tot in detail gaat. Waarom dan wel?
  Omdat zangeres Aretha Frankl als zwarte zangeres in het wereldbeeld past: getalenteerd, betrokken, nobel en rechtvaardig aan de zijde van het zwarte lichtgewicht Barack Obama.
  Want de andere zwarte man, de moordenaar, die op wrede wijze de vader van een tienjarig meisje en de echtgenoot van een vrouw ontnam, handelde zo meedogenloos en monsterlijk dat we het ons niet als een persoonlijke ervaring kunnen voorstellen. Hij heeft het leven genomen van een ondersteuner van onze samenleving, een Duitse weldoener, en past dus niet in het ARD-nieuws als het om zwarten gaat. Het vermoedelijke excuus zal wel weer zijn: Het is a) slechts een incident ™, b) alleen van regionaal belang ™.

  1. TotDeSchijtOnsDood

   De ergste vorm van Nepnieuws..
   het verzwijgen van het ECHTE nieuws!

  2. EU kok

   @Dwaze Dries.
   Ik denk dat meer mensen geïnteresseerd zijn in nieuws van een bekend persoon dan van een lokale gebeurtenis.
   Dat u gefocust bent op een bepaald soort nieuws, wil niet zeggen dat een ieder er zo over denkt.

 21. EU kok

  Dille wilde onder geen voorwaarde bemoeienis van politie/justitie.
  Met alle gevolgen van dien.
  Haar beslissing, haar verantwoording.
  Waarom wordt haar wens niet gerespecteerd.

  1. HEM

   Waarschijnlijk had deze mevrouw totaal geen vertrouwen meer in onze huidige rechtstaat.
   En dat kan ik mij voorstellen.
   Uit eigen ervaring weet ik dat zowel de rechtbank in Roermond als het hof in Den Bosch volledig onbetrouwbaar en corrupt zijn.
   En dat de politie in Limburg op verzoek (van de rechter!) bereid is een proces-verbaal te vervalsen.
   Wie loopt er tegenwoordig nog naar de rechter?
   Als een vader zijn dochter ernstig mishandelt (Ghanees/gember) krijgt hij een werkstrafje.
   Als je wordt verkracht wordt je “scherp” ondervraagt door de politie.
   Er zijn mensen voor moord veroordeeld, om de echte dader buiten schot te houden.
   Geen “regeringspedofiel” wordt aangepakt (Yvonne Keuls/David S. en anderen).

   Zij heeft het bekend gemakt: Ik ben verkracht uit naam van een gemeenteraadslid.
   Als daar geen onderzoek naar komt, weet men gewoon dat het waar is.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.