Pilotenvakbond wijst voorstel af en piloten gaan demonstreren: zeg maar dag tegen uw vakantie

Geen categorieaug 17 2018, 17:00
Op het laatste moment probeerde de vluchtmaatschappij, KLM, nog de pilotenvakbond tegemoet te komen met een voorstel, maar dat is uiteindelijk afgewezen. Deze beslissing verergert de situatie bij KLM. Vlak voor de intrede van de nieuwe topbaas, Ben Smith, dreigen de piloten van Air France-KLM met nieuwe demonstraties. Het zal nog een aantal weken duren voordat er iets gebeurt, maar de schrik zit er al goed in.

De piloten hadden een ultimatum gesteld tot vanochtend 9.00 uur. Ze eisen dat de luchtvaartmaatschappij meer doet om de werkdruk van de piloten te verlagen. Gisteravond kwam KLM met een nieuw voorstel. Daarin beloofde de luchtvaartmaatschappij maatregelen naar voren te halen. Al in oktober zou de werkdruk omlaag gaan in plaats van per september volgend jaar, zoals eerder beloofd was.

Vakbond VNV vindt het voorstel onvoldoende. "Het blijft nog ver van het eindbod dat wij hebben gedaan", zegt vicevoorzitter Willem Schmid. "Het is een stap van KLM, maar het is gek dat ze hier pas mee komen een halve dag voor het verstrijken van de deadline."

In Frankrijk demonstreren ze om de haverklap, maar in Nederland is het al vrij lang geen normaal middel meer. Het roept vaker irritatie op dan dat het sympathie opwekt. Het zal niet alleen het bedrijf zijn dat veel zal verliezen, maar werknemers en vakantiegangers kunnen hun vlucht naar de haaien zien gaan. Ik hoop dat de vakbonden blij zijn met hun dwarse houding, want uiteindelijk staan ze alleen en hebben ze meer schade aangericht dan nodig zou zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten