Lokale overheid faalt in het tegenhouden van tweede 'Polenhotel'

Lokale overheid faalt in het tegenhouden van tweede 'Polenhotel'

In het Westland werken veel Oost-Europese economische migranten. Ze worden door de bedrijven daar gebruikt, omdat ze goedkoper zijn uiteindelijk in vergelijking met 'Nederlandse arbeiders'. Ze maken daar handig gebruik van de Schengenzone en het vrije verkeer van personen en arbeid. Die Oost-Europese arbeiders moeten natuurlijk wel gehuisvest worden, maar ze kopen vaak geen huis in Nederland. Daarom is er een 'Polenhotel' en nu komt er zelfs een tweede.

Er komt misschien toch een tweede 'Polenhotel' in het Westland, een plek waar arbeidsmigranten gehuisvest kunnen worden. Op dinsdag werd een spoedvergadering ingelast om nieuwe regels aan te nemen die dat moesten voorkomen. Nu blijkt dat een ondernemer voor het ingaan van het besluit toch een bouwaanvraag heeft ingediend.

Een ondernemer ontdekte dat de regels zouden worden veranderd en diende woensdag om 22.45 uur een aanvraag in. Vannacht om middernacht trad het besluit pas in werking. De aanvraag valt nog onder de oude regels en moet dus in behandeling worden genomen.

De gemeente vermoedt bovendien dat er is gelekt vanuit de raad. Volgens een woordvoerder van het college is de vergunningsaanvraag gedaan op basis van informatie die alleen uit de besloten raadsvergadering kan komen. Het is nog niet duidelijk of er een onderzoek wordt ingesteld naar het lek.

Misschien dat de aanvraag nog kan worden afgewezen en kan er worden voorkomen dat er een tweede 'Polenhotel' komt. De gemeente en de lokale bewoners zijn tegen de komst van zo een hotel, omdat er te veel overlast is en er een te grote concentratie is van Oost-Europese arbeiders. Ze willen hen beter verspreiden en in het nieuwe hotel is het mogelijk om tweeduizend Oost-Europese arbeiders te huisvesten. Het wordt er in elk geval niet minder op.

De lokale politiek heeft gefaald in het goed volgen van de procedures en toont bestuurlijk amateurisme. Dat zorgt voor negatieve consequenties waar de rest van de burgers last van hebben. Als kers op de taart is er waarschijnlijk ook nog gelekt. Nu kunt u maar weer eens zien waarom de lokale politiek zo belangrijk is en dat het wel degelijk uitmaakt waar u op stemt tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties