Gesneuvelde militaire held blijkt sleutelrol te hebben gespeeld in identificatie Jos Brech in zaak Nicky Verstappen

Geen categorieaug 25 2018, 15:00
Helaas overleed Jeroen Severs in 2014 in Irak. Hij zal dus nooit weten dat hij een sleutelrol speelde in de -- uiteindelijke! -- identificatie van Jos Brech als waarschijnlijke moordenaar van Nicky Verstappen.
De Telegraaf heeft vandaag een bijzonder interessant artikel gepubliceerd over Jeroen Severs. Deze militair sneuvelde in augustus 2014 in Irak. Hij is dus een held. Maar er is nog meer reden om zijn nagedachtenis te eren: zijn beslissing om de naam van Jos Brech op te schrijven omdat hij een slecht gevoel had bij de fietsende man speelde een sleutelrol in de identificatie van Brech als waarschijnlijke moordenaar van Nicky Verstappen.

De vader van Jeroen vertelt aan De Limburger dat het een van de eerste klussen van zijn zoon was. „Jeroen kwam thuis en vertelde dat hij iemand had aangehouden die een paar keer op en neer fietste”, aldus de vader. Volgens zijn moeder had haar zoon daar een raar gevoel bij. Het onderbuikgevoel dat Jeroen die avond had, blijkt nu te kloppen.

Het enige vervelende hieraan is, natuurlijk, dat de andere betrokkenen daar veel te weinig mee gedaan hebben. Maar ja, zullen zij zeggen, vanuit een bewijslast-perspectief kun je niet zo heel veel met een "onderbuikgevoel." Dat klopt. Maar je kunt het wél gebruiken als aanleiding om iemand eens goed te onderzoeken. Zelfs dat is feitelijk niet gedaan. En dat terwijl de politie deze zaak hoegenaamd heel hoog oppakte.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten