Hollywood en media loven nieuwe film, omdat de cast alleen uit Aziaten bestaat

Wat maakt een film goed? Dat is een hele interessante vraag en ook een hele belangrijke vraag. Wat is esthetisch? Wat laat een kijker meevoelen en meebewegen met een film? Sowieso de inhoud, wat er gezegd wordt, het verhaal, de manier waarop er geacteerd wordt. Dat zijn de belangrijkste aspecten waar op een film beoordeeld wordt.

Niet voor de media en Hollywood natuurlijk. Dit politiek-correcte wereldje beoordeelt en veroordeelt films op een totaal andere manier. Het gaan dan om identiteitspolitiek en diversiteit. Dat is tegenwoordig de obsessie van de mensen die in dit wereldje werken. Hoe zeer ze ook doen alsof het allemaal zo oneerlijk is.

Crazy Rich Asians – die vanaf vandaag in Nederlandse bioscopen draait – is lovend onthaald in de buitenlandse pers. “Historisch”, “een mijlpaal” en een “keerpunt voor de Aziatische vertegenwoordiging in Hollywood”, schreven kranten. De reden? Het is de eerste grote Hollywoodfilm met een voltallige cast én regisseur met Aziatische wortels. Nog belangrijker: er komt geen stille nerd of kungfu-krijger aan te pas.

Hollywood worstelt al jaren met Aziatische personages. Zo kwamen volgens een recente studie in 2015 en 2016 in 64 procent van de Amerikaanse televisieseries geen Aziatische personages voor. Uit een ander onderzoek bleek dat in 2016 slechts 3 procent van de rollen in grote Hollywoodfilms naar acteurs van Aziatische komaf ging.

“Soms worden Aziatische personages zelfs herschreven als wit personage”, zegt mediawetenschapper Reza Kartosen-Wong. Schrijver Kevin Kwan kreeg in eerste instantie het verzoek om zijn hoofdpersonage Rachel Chu te veranderen in een witte vrouw. Daar heeft Kwan netjes voor bedankt.

Fijn hoor dat de cast geheel Aziatisch is, prima, moeten ze vooral doen. Het interesseert mij echt geen reet hoe de samenstelling van een cast is als het gaat om een fictief verhaal. Ik beoordeel een film naar haar kwaliteit, naar het verhaal en hoe oprecht en echt het acteerwerk overkomt. Ik vind het walgelijk dat mensen films beoordelen of veroordelen op basis van de huidskleur of de achtergrond van de acteurs. Zij het positief bedoeld of negatief, dat maakt mij niet uit. Tragisch.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Mensen die voor Identity Politics zijn (zoals ons onderwijs, de academische wereld en (Fake News) MSM (die ik beschouw als de vijand van de waarheid en de vrije volkeren in het Westen) zijn de racisten, de fascisten en de apartheidsaanhangers.

  Iedereen moet in een hokje, niemand mag eruit kruipen want dan zijn het nestbevuilers. Diep, diep onmenselijk. Mensen beoordelen op kleur, geaardheid, gender, etniciteit.
  Individualisme mag maar dan alleen via de groep, alleen binnen het hokje en dan ook nog gesubsidieerd door de Alwetende Staat.
  Collectief via groepsdenken.
  Dat leidt tot de-platforming
  Dat leidt tot censuur
  Het verkrachten van de Vrijheid van Meninguiting
  De dood van de Verlichting
  Dat leidt tot dystopieën
  En daarom zijn deze bloederige ideeën zo populair op de cultuur marxistische universiteiten en natuurlijk de bewakers van de Identity Politics; de Staatsmedia (die samen met de rest van de MSM terecht door Trump als de vijand van het Volk (lees de Waarheid) wordt gezien)

 2. Ni28

  Fijn zo, Aziatische film, daar zaten wij op te wachten. Is ie ook goed of maakt het niet uit? Goed idee, nu is een blanke film ook al geoorloofd en zonder kritiek dat er geen andere kleur on ziet. Iedereen zijn eigen film, dat is pas diversiteit. Nieuwe apartheid. Die films van vroeger, die waren toch zwart wit?

  1. Adriaan

   Ni28, we zijn niet verplicht om naar deze film te kijken. Ieder zijn meug. Inderdaad, vroeger was er geen probleem. Zwart/wit gewoon gebroederlijk in één film 🙂

   1. Ni28

    Ik ben persoonlijk tegen quota’s. En dat je een film mee moet verzieken op dat iedereen zich in moet vinden met zijn asnwezogheid gaat mij te ver. Midsomer murders hebben zij al mee verziekt. De culturele verschillen zijn groot om die klakkeloos te mengen voor maar een doel, iedereen met zijn aanwezigheid tevreden te stellen. Ook een betere zwarte acteur laat zich niet gebruiken voor dit doel om ergens te figureren voor zijn kleur alleen.

    1. Ni28

     In een uitstekende film zoals Crouching tiger hidden dragon prop je toch ook niet een paar blanken omdat ie zich niet vertegenwoordigd voelen?

 3. DolleDries

  IMF: Spanje heeft vijf miljoen migranten nodig om “pensioenen te betalen” – ondanks 34% jeugdwerkloosheid
  Posted op augustus 16, 2018 door Rommel in Nieuws // 11 Comments

  Spanje moet zijn grenzen de komende decennia openstellen voor meer dan vijf miljoen migranten om het pensioenstelsel te kunnen financieren, heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verklaard.
  Volgens de organisatie, die geleid wordt door de aards-globalist Christine Lagarde, moet Spanje voor 2050 minstens 5,5 miljoen migranten verwelkomen om de afhankelijkheidsratio’s (de verhouding tussen de bevolking buiten arbeidsleeftijd en de bevolking op arbeidsleeftijd) te verminderen die het gevolg kunnen zijn van de vergrijzing .
  Deze bewering wordt gedaan ondanks gegevens waaruit blijkt dat 3,5 miljoen Spanjaarden op dit moment geen werk kunnen vinden en dat de jeugdwerkloosheid in het land momenteel 34 procent bedraagt. Hoewel Spanje al over een enorme rijkdom aan onaangeboord menselijk potentieel beschikt dat onder werkloosheid te lijden heeft, heeft het IMF erop aangedrongen dat massale migratie de oplossing is, door “het aantal premiebetalers aan het pensioenstelsel te verhogen”.
  Ondanks het feit dat de arbeidsparticipatie van niet-EU-migranten aanzienlijk lager is dan die van EU-burgers, sluit de bewering van het IMF dat massamigratie goed is voor het continent aan bij de opmerkingen van de Spaanse socialisten deze maand, toen het land de dienst van Italië overnam en de belangrijkste bestemming werd voor migranten die in het Middellandse Zeegebied aankwamen.
  De autoriteiten schatten dat, na een reeks opengrenzen-voorstellen van de socialistische regering, meer dan 50.000 Afrikanen ten zuiden van de Sahara in Marokko wachten om naar Spanje te reizen.
  De staatssecretaris van Sociale Zekerheid, Octavio Granado, verklaarde “immigranten zijn meer een kans dan een bedreiging”, en verzekerde zijn kiezers dat alleen door nieuwkomers uit Afrika te verwelkomen, de natie “onze levensstijl kan handhaven”.
  “Ons systeem voor sociale bescherming heeft miljoenen contribuanten nodig,” zei hij, in antwoord op de oppositie van de Partido Popular-partij, die protesteerde en verklaarde dat Spanje “niet in staat is miljoenen Afrikanen op te nemen die naar Europa willen komen op zoek naar een betere toekomst”.
  Terwijl de autoriteiten waarschuwen dat migranten in de Noord-Afrikaanse enclave van Spanje steeds gewelddadiger zijn geworden, nadat de politie onlangs met geïmproviseerde vlammenwerpers en andere wapens werd aangevallen toen honderden mensen de grens bij Ceuta bestormden, was de eerste aankondiging van de socialistische regering de belofte om het prikkeldraad met scheermesjes te verwijderen van de hekken die de grenzen van het land beschermen.
  Begin deze maand zei minister van Buitenlandse Zaken, Josep Borrell, dat Spanjaarden dankbaar zouden moeten zijn voor een toestroom van illegale immigranten uit de armste en meest gewelddadige regio’s ter wereld, en hij verklaarde dat “de demografische ontwikkeling van Europa laat zien dat we nieuw bloed nodig hebben, en het ziet er niet naar uit dat dit nieuwe bloed voortkomt uit ons vermogen om zich voort te planten”.

  1. Original NL

   ..Zie je het voor je dries???
   Vijf miljoen zwarten en/of moslims zijn nodig om je land totaal in de vernieling te helpen…..en het staat er echt!!
   Wat gebeurd er in europa..zijn ze echt allemaal van de pot gerukt?Ja dus!

   1. DolleDries

    Spanje is overgenomen door wat linkse idioten.

    1. HaZ

     Staat ook ergens vermeld wat het Spanje oplevert als ze die 5 miljoen migranten bij de grens tegenhouden. Ik denk zomaar een veelvoud van wat het zogenaamd gaat opleveren door ze te…..eh, verwelkomen ?

 4. Original NL

  Aha…dus binnenkort een film uit bollywood met alleen blanken?!

 5. Capo

  Ik kijk veel en regelmatig naar allerlei films. Smaak, ook qua film, is heel persoonlijk. Een aardige film met enkele Aziaten vind ik Escape 2 met Sylvester Stallone. Toch kan ik er zelf niet zo goed aan wennen omdat ze daadwerkelijk anders zijn en niet passen in het referentiekader van wat ik als westerse filmkijker gewend ben. Ik vermoed dat het andersom ook zo is.

  https://www.youtube.com/watch?v=6Q7vVt-MeXk

 6. Two Ravens Black Kettle

  Overigens zijn Oost en Zuidoost Aziaten fantastische mensen.
  Waren er in Nederland louter dit soort migranten dan zaten we niet tot aan het kruin in de Policor Identity Politics penarie maar ging onze economie als een tierelier.

  1. Original NL

   @ TRBK….
   Dat denk ik ook…zijn ijverige mensen.

   1. van Urk

    Kans is groot dat de nieuwe James Bond gespeeld wordt door Idres Elba een zwarte acteur. http://www.rtlnieuws.nl/buitenland/ophef-om-mogelijk-eerste-zwarte-james-bond-bij-daniel-craig-was-men-ook-boos

    1. Original NL

     Zie je het voor je urk..James Bond een zwarte dwerg met borsten en een baard, tevens geheelonthouder die op mannelijke spionnen valt.
     Een kaskraker wat ik je brom!

 7. Watcher

  Films met jackie chan vond ik altijd leuk

 8. Koos sssss

  Waarschijnlijk flopt de film als kassucces en dan is het zo gedaan met die hype.

 9. Adriaan

  Ik ken films waarin uitsluitend blanke Nederlanders in meespelen. Niks mis mee. Een film met enkel Aziaten moet mijns inziens kunnen, maar om daar nou zo trots op te zijn?

 10. DolleDries

  Vreemd men is trots, maar is dat niet discriminerend omdat ze wat doen wat blanken ook doen. Eigenlijk suggereer je daar iets mee.

 11. Two Ravens Black Kettle

  Wanneer komt de film over het misbruikschandaal in Rotherham
  (maar je zou zowat elke UK stad kunnen noemen
  (of Zweden en ongetwijfeld zo extreem veel andere steden en dorpen maar de ‘kwaliteits’journalisten wensen dat niet te onderzoeken. Dat komt in hun ideologisch gedreven activisme nou net niet uit)

  Picture this:

  Slachtoffers piepjonge weerloze meisjes

  Daders: islamieten

  Suspense: verkrachting, benzine, verminking, foltering, dagenlange groepsverkrachtingen, onvruchtbaar verkrachtte meisjes, moord

  En Iedereen Wist ervan
  De journalisten
  De Politicus
  De Bestuurder
  De Politieagent
  De Academicus
  De Maatschappelijke Hulpverlener
  De Rechter
  De BBC

  De meesten van deze mededaders waren geen islamiet maar wit
  Bang om racist genoemd te worden.
  Stuk voor stuk zouden ze perfect kampbewaarder in Auschwitz geweest kunnen zijn.

  Maar er is nog geen enkele film van gemaakt
  Geen serie
  Nog geen detective
  En gaat het over industriële groepsverkrachting
  Dan zijn de daders zijn altijd die duivelse witten
  Kijk voor de grap netflix er maar eens op na

  Journalisten (althans dat griezelig Bodysnatch tuig dat zich journalist durft te noemen zoals bij de Staatsmedia en RTL) zijn juist diegenen die dit soort doofpotten met alles wat ze hebben bewaken. Zij vullen deze stampvolle potten.

  En zo konden honderdduizenden meisjes kapot gemaakt worden.

  Hulde kwaliteitsjournalist
  Hulde !!
  In Noord-Korea hebben ze meer integriteit.
  Daar worden ze en hun familie letterlijk afgemaakt wanneer ze tegen ‘de groep’ in durven te gaan
  Jullie gaan overstag voor groepsdruk van je kringetje inteeltwegkijkdoofpotleugenaars (oh nee kwaliteitsjournalisten moet ik ze noemen natuurlijk).

 12. Frits Jansen

  Zelden maak je mee dat een redacteur z’n eigen bijdrage afkraakt als totaal interessant, blijkbaar zonder te beseffen hoezeer hij te kijk staat als domoor.

  Het gaat namelijk om heel iets anders, namelijk dat wij blanken overvleugeld worden door Het Gele Gevaar, zeg maar spleetogen. Numeriek zijn ze al lang in de overhand, en langzamerhand ook economisch en cultureel.
  Wat erg helpt is dat China een dictatuur is, dus niet wordt verlamd door politiek geneuzel. De leiders daar weten ook zonder democratie wat goed is voor hun mensen.

  1. Tengo Kawana

   🙂

 13. Hermann

  Charlie Chan, Mr. Moto, Kung Fu, Karate Kid… Ik noem er maar een paar. Wie kent ze niet?

  1. Original NL

   Niets nieuws onder de zon dus!

 14. Frits Jansen

  Maar 7% van de wereldbevolking is blank. De spleetogen streven ons in ieder opzicht voorbij, terwijl er bewijzen zijn dat ze islam- en EU-hatende media subsidiëren zoals DDS, om de aandacht af te leiden.
  Ja, het gele gevaar bestaat nog, en zal ons overspoelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.