Jongedame geeft in schrijfwedstrijd van het FD de oplossing voor migratie: een Europese identiteit

Het Financieele Dagblad heeft een schrijfwedstrijd opgezet en op de tweede plaats is een essay terechtgekomen van een 24-jarige Finse jongedame. In haar essay gaat zij in op de problemen rondom migratie en de massale volksverhuizing vanuit Afrika, richting Europa. Uiteindelijk komt ze met een heel gemakkelijke oplossing: het benadrukken van een Europese identiteit. Dan komt alles goed.

In het begin van haar essay beschrijft ze de collectieve Europese schuld, opgebouwd door kolonialisme en de vernietiging van inheemse volkeren en landen over de hele wereld. Daardoor hebben we een wereld gecreëerd waarin die volkeren nu massaal naar Europa willen. We hebben het allemaal zelf veroorzaakt.

Wij als individuen zijn niet schuldig voor wat onze voorouders hebben gedaan, benadrukt ze, maar die Afrikaanse mannen en vrouwen zijn ook niet schuldig om op een illegale manier Europa te willen binnenkomen. Het is nu eenmaal het gevolg van het kolonialisme en onze ‘witte privilege’. Wij hebben geluk en zij niet. Daar komt het volgens haar op neer.

Ze hekelt de ‘simplistische’ oplossingen van ‘xenofobische populisten’, door bijvoorbeeld een muur te bouwen of ‘vreemdelingen’  het land uit te willen zetten. Ergens terecht, want het probleem is niet simpel, maar zeer complex. Uiteindelijk maakt zij dezelfde fout door zelf een simplistische oplossing voor te dragen: het opbouwen en versterken van een Europese identiteit.

Door het Erasmusprogramma, waarin studenten door heel Europa kunnen studeren, is er al een begin gemaakt aan het versterken van de Europese identiteit. Ze bejubelt ook de interrailtickets voor Europese jongeren die 18 worden. Hiermee kunnen ze ook door Europa reizen, gratis. Op deze manier komt men in aanraking met andere culturen en wordt er gebouwd aan een Europese identiteit. We leren dan ook dat andere culturen niet per se eng zijn en daardoor zouden we meer aan introspectie doen. Dat lost alle problemen rondom migratie op. Dan hebben we geleerd van onze collectieve fouten in de Europese geschiedenis. Dan komt het goed.

Of course, we still need to also fix the problem of inequality and lack of opportunities in the places that the migrants come from. However, that will be easier to do with a more united, understanding, compassionate Europe rather than a divided, bitter and racist one. When we are more understanding and compassionate, we more readily support policies like development cooperation and other efforts to help those regions.

It is easy to resent a faceless mass of people who don’t look or talk like you. It is far more difficult to hate someone who has told you about their hopes and dreams and the obstacles they have overcome in life. Getting to know people, person to person, is key. Suddenly you see them as they are – not as immigrants, but as human beings.

Europe needs actions, but to get to concrete policies, we first need self-reflection. This is not quick or easy, but it is the only way. Without some serious rethinking, we will never be able to address the issues underlying migration.

Dream on.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Stockholm syndrom.
  Deze tante is een volbloed cultuur-marxist maar dat zal ze zelf niet doorhebben aangezien het Europese onderwijs is gekaapt door de ’60 elite; van kennis overdracht is men overgegaan tot het creëren van de collectieve mens. Op autonoom en origineel denken staat hedentendage de sociale doodstraf.
  Universiteiten zijn verworden tot Orwelliaanse Hersendood fabrieken waar jaarlijks een nieuwe generatie gelijkgeschakelde lobotomy robotten worden uitgekotst.
  Vandaar dat de West- en Noord-Europeanen collectief zelfmoord aan het plegen zijn.

  1. Dubbele Komma

   Ja precies TRBK.

   Triest maar waar.

  2. Original NL

   Niets nieuws onder de zon…..schuld zijn de witte nakomelingen van blanke slavendrijvers ….tuurlijk meid.
   Maar ach.. met 24 lentes moet ze nog een berg ervaring en mensenkennis opdoen.

  3. Marija

   +++++ rtbk

  4. Dubbele Komma

   Socialistische zweverigheid. Door deze waanideeën kwam linkse moslim bondgenoot Hitler aan de macht.

   1. Tengo Kawana

    “linkse moslim-bondgenoot”

    Van dit soort gezwatel kan ik geen genoeg krijgen.

    1. Capo

     “Van dit soort gezwatel kan ik geen genoeg krijgen.”

     Het boeit niemand waar jij wel of geen genoeg van kan krijgen want jij bent een multinicker en dus per definitie niet integer. Je bent een notoire leugenaar en frustreert de diverse forums al meerdere jaren met jouw gezuig en opzettelijke dwarsliggerij omdat je jezelf bijvalt, ondersteund en bevestigd met nepaccount. Niemand moet jou nog, je bent uitgekotst. Je wordt massaal genegeerd en het begint gelukkig z’n vruchten af te werpen!

     1. Dubbele Komma

      @capo:

      https://www.google.nl/search?q=socialist+hitler+muslims&oq=socialist+hitler+muslims&aqs=chrome..69i57.18399j0j4&client=ms-android-tmobile-nl&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

     2. Capo

      Dank voor de link DK, inderdaad overduidelijk, geen speld tussen te krijgen!

 2. Tengo Kawana

  Met een beetje geluk is het mokkel ook nog hoogblond.

  1. Top

   Blablablabla. Blaaskaak/pisvlek en eenzame vadsige vleespet!

   1. Capo

    @Top: Negeren, etaleren en exponeren! Prima! 😉

 3. Elu Thingol

  Lars schreef: “Ze hekelt de ‘simplistische’ oplossingen van ‘xenofobische populisten’, door bijvoorbeeld een muur te bouwen of ‘vreemdelingen’  het land uit te willen zetten. Ergens terecht, want het probleem is niet simpel, maar zeer complex.”

  Zo is het precies, Lars.

  1. Tengo Kawana

   Slimme meid.

   1. Elu Thingol

    De jeigd heeft de toekomst.

    1. Mariposa78

     De jeigd???? IQ 84 lol.

     1. Elu Thingol

      Verdorie, tikfout.

      Dank.

     2. Capo

      @Mari: Het is goed om multinicker en taalneuqertjes te etaleren! Elu Tengo heeft immers voor de gewoonte om taal te neuqen 😉

    2. fockingworst

     Elu thingol =vieze stinktrol

 4. Ritter

  ‘Ze hekelt de van ‘xenofobische populisten’, door bijvoorbeeld een muur te bouwen of ‘vreemdelingen’ het land uit te willen zetten. Ergens terecht, want het probleem is niet simpel, maar zeer complex.”
  ————————————-

  Wel, deze “‘simplistische” oplossingen hebben wel gewerkt in de landen die ze hebben toegepast!

  Enige voorbeelden:

  1: In Australië heeft deze methode gewerkt door de bootjes consequent terug te slepen en te stoppen met pamperen van illegalen.

  2: De muur die Hongarije heeft bebouwd heeft ook gewerkt. Het aantal illegale migranten is sterk gedaald door de muur.

  3: Het strenge optreden in Italië van de nieuwe regering heeft gewerkt.

  Enzovoorts.

  Het is dus te makkelijk en onwaar (!) om te schrijven dat deze “‘simplistische” oplossingen niet zouden werken.

  De praktijk laat zien dat ze wel werken!

  Uiteraard zullen de tegenstanders van deze maatregelen zich verschuilen achter de leugen dat deze maatregelen niet werken.

 5. Gerlos

  Hoogblond en waarschijnlijk met een baard en piemel.

 6. Holland

  Een klein nitwitje dat nog volledig in dromenland verkeert. De pest is: het zijn de volwassenen van morgen, ze nemen hun dromen mee en dat worden de nachtmerries van overmorgen.

  Overduidelijk een product van het linkse onderwijs. Onmogelijk in staat om zelf na te denken, volledig gehersenspoeld om deugen als hoogste norm te beschouwen en te stom om de werkelijkheid onder ogen te zien. Europa is verloren.

  1. Capo

   “Overduidelijk een product van het linkse onderwijs.”

   Zoveel is in elk geval wel duidelijk!

 7. Floris

  Het Financieele Dagblad…ook al gekaapt door linkse honden.

  Anders geef je zo’n cultuurvijandig essay geen prijs.

 8. Floris

  “Het is nu eenmaal het gevolg van het kolonialisme en onze ‘witte privilege’. Wij hebben geluk en zij niet. Daar komt het volgens haar op neer.”
  ——————————————————————————
  Zucht. Altijd en eeuwig het kolonialisme.

  Het kolonialisme heeft derde wereld landen ook veel goeds gebracht. Dat vergeten de snowflakes.

  Er is een goede lakmoesproef om dit linkse geleuter te debunken. Zowel grote delen van Oost-Azië als Afrika zijn kolonies geweest. In Oost-Azië gaat het stukken beter dan in Afrika.

  Dat heeft uiteraard z’n redenen. Met name een veel hoger gemiddeld IQ en de bereidheid om hard te werken. Ook de minder dominante rol van de islam speelt mee (Indonesië kende door haar boeddhistische wortels lang een relatief gematigde vorm van islam, maar sinds een jaar of 10 radicaliseert het daar als een raket).

  Afrika is HET grote shithole van de wereld. Een beerput vol luilakken, criminelen en domkoppen. Hun achterstand is volledig aan henzelf en hun achterlijke cultuur te wijten. Het kolonialisme heeft daar niets mee te maken.

  1. Tengo Kawana

   “Dat heeft uiteraard z’n redenen. Met name een veel hoger gemiddeld IQ en de bereidheid om hard te werken.”

   Uiteraard heeft dit gebral niets met racisme te maken.

   1. sjun

    Het verbaast niet eens meer dat je de term racisme tracht te munten.

    1. Capo

     @Sjun: Doe je ook mee om de multinicker te negeren of te etaleren? Momenteel is de meerderheid overgegaan tot het negeren van Willem en zijn talloze (+10) multinicks en degene die hem faciliteren. Het werpt z’n vruchten af, we zien nerveuze reactie van dat platform. We zien sarcastische reacties zoals: ‘Goed zo’, ‘ik ben het er helemaal mee eens’ of ‘ga zo door’. En we zien ook dat een aantal van Willem’s multinicks ineens in slaap is gevallen, dat is natuurlijk mooie bijvangst.

     Persoonlijk negeer is de multinicker of ik zet hem in de hoek, etaleer hem en exponeer hem. Het ziet ernaar uit dat dit hem de das om gaat doen, want zoals jij weet hangt hij al jaren rond op forums en verziekt hij de boel met multinicks waarmee hij zichzelf bevestigd, bemoedigd, en ondersteund. Hij reageert op zichzelf en daar waar hij door de mand valt wordt hij vijandig, agressief en neerbuigend, dit is zijn standaard strategie en hiermee frustreert hij niet alleen de deelnemers van DDS maar ook het forum zelf. Hij publiceert doorgaans standaard agitprop en desinformatie, plaatst opzettelijk reacties die bedoelt zijn om flaming te veroorzaken.

     Doe je ook mee? The winning team is growing!

 9. henk vintage

  De Europese identiteit kan je het beste benadrukken door alle Europese grenzen te sluiten voor migranten, die geen enkele bijdrage zullen leveren aan Europa, maar Europa slechts zullen vernietigen.

 10. Dirkje60

  Wat een gelul

 11. Mariposa78

  Ik weet niet aan wat voor een soort halucinanten die meid zit?
  Het moet wel fantastisch zijn als je zo aan het hallucineren bent?

  En ik zie dat onze huis trol ook alweer zijn plasje gedaan heeft of was het in drie delen ipv 1?

  En de oplossing is wel degelijk simpel en volgens de wet maar niemand die er aan durft.

  1. Mariposa78

   hallucinanten lol

 12. Frits Jansen

  Het probleem is natuurlijk dat we onze Afrikaanse koloniën in de jaren ’60 onafhankelijk hebben verklaard. En nu wemelt het er van de “failed states”.
  Ik wacht tot Minister Blok bij een volgende borrel aan een stiekeme journalist ook zijn visie ontvouwt op dit vraagstuk.
  Een beetje milde slavernij is ook niet verkeerd, want ook die hebben we overhaast afgeschaft.

 13. TotDeSchijtOnsDood

  Ondertussen in Roemenie..
  Wat de “Europese” Media niet aan de “Europeanen” laat zien!
  Een demonstratie TEGEN corruptie die met de grond gelijk word gemaakt..

  https://www.youtube.com/watch?v=_cgRczHjx2M

 14. netniet

  Lol, wat eem vreselijk dom en slecht onderlegd wicht. Wie een illegale handeling pleegt, overtreedt de wet en is daarmee schuldig aan het plegen van een wetsovertreding.

  Het feit dat men hier naartoe wil komen, heeft niks te maken met het koloniale verleden, jet zit hem in het concept vam centraal fractioneel bankieren en het niet hoeven leven on een dictatoriale of vanwege religieuze motieven onwrichte maatschappij en daar ligt dus geen enkel argument in om met lede ogen verplicht toe te moeten zien hoe linkse warhoofden, van andermans geld hun wensdenken opdringen en zo de maatschappij vernietigen.

  In een parallel met de Amerikaanse kwestie, er zijn grofweg 5,5 miljard mensen op de wereld die evenveel of minder dan de gemiddelde Mexicaan verdienen. Als je er 1 miljoen binnenlaat per jaar, dan worden er aan de andere kant 80 miljoen geboren die in dezelfde situatie zitten.

  Je lost dus helemaal niks op. Wat je wel doet is het enige dermate ontwikkelde gedeelte vam de wereld op termijn dermate ver uithollen dat er geen mogelijkheden meer zijn om die mensen daar te helpen.

  1. Bloem

   Beste nietniet, deze dame is het bewijs van een failiet onderwijssysteem

 15. Bloem

  Goed idee. Wanneer alle arme Afrikanen naar Nederland komen voor een stukje welvaart, blijven er veel minder mensen in Afrika over die daar kunnen profiteren van de geweldige natuurlijke rijkdommen daar. Zo wordt Afrika automatisch het rijkste continent per inwoner en Europa het aller- aller armste ooit. Kunnen de white priviledged mooi daarheen om het continent te ontwikkelen en nog veel rijker te maken. Helaas zullen de kansenparels dan weer terug willen om wederom te kunnen potverteren.

 16. Bes Tolen

  Het blijkt dat Het Financieele Dagblad ook is al aangetast door het cultuur marxisme. Dat is dan gerekend wat het blad zou moeten karakteriseren toch wel een forse eenzijdige invalshoek en toont daarmee voor beoordeling van wat zich in het bedrijfsleven en wat zich in de (financiële) wereld afspeelt, niet echt geschikt.

  1. Capo

   @Bes: Is dat niet het probleem van zo ongeveer alle media? Er wordt toch ook veel nagekletst?

 17. Rechtsaf

  Oprotten met “Europese identiteit”

 18. Bes Tolen

  Het migratieprobleem is een politiek probleem in handen van de foute politici en dat zijn blijkbaar de meeste, die het op dit terrein voor het zeggen hebben. Dat zou je al een Europese identiteit kunnen noemen. Verraad van de Europese bevolking als eerste; gebaseerd op grote afstandelijkheid ten opzichte van die bevolking. Als tweede geen enkele sympathie en empathie met de bevolking maar wel met vreemdelingen van buiten Europa.
  De politiek berust op uiterst verwerpelijke karaktertrekken waarop de politici in Europa aan de macht komen. De oorzaak zit in de onfrisse godsdienstige en politieke dogma’s door deze politici aangehangen. Het lijkt er vaak op dat ze zo zijn vergroeid door omstandigheden, die ze in hun jonge jaren hebben meegemaakt maar niet die gevolgen hebben overwonnen. Hun wraaklust of anders wel hun mens vijandige opvattingen lijken zwaar dominant. Zo lijkt de Nederlandse EU commissaris aan genoemde misère te lijden. Eenzame jeugd, scheiding ouders, aantal keren verhuisd, agressief, aanmatigend, overambitieus, benauwend Rooms katholiek, idem politiek. Alles eigen ego. Wie stopt ze af?

 19. Bes Tolen

  Capo. Ja, u hebt gelijk maar van FD mag je gezien hun doelstelling zakelijkheid toch helemaal een andere opstelling verwachten.
  Nakletsen ja. Het is nog erger [zoals u ook wel weet].

  1. Capo

   @Bes: Inderdaad, je hebt gelijk. Gelukkig mogen we ook zelf nadenken.

 20. Scaldis

  Ach ja Finland, het land van bossen, moerassen, ijzige vlaktes, mythes, trollen, tovenaars en de kerstman….

 21. Duke

  De jury kent dit een tweede plaats toe. Dan ben je gestoorder dan de schrijfster.

  1. van Urk

   Enige manier om migratie te laten stoppen is door migranten erop te wijzen wat de procedures zijn om te mogen immigreren naar Europa. Kun je dat niet dan ben je gewoon illegaal en niet welkom. Al die kletsverhalen over identiteit, kolonialisme verleden en andere flauwekul om illegalen hiermee het recht van legaliteit te mogen geven moet gewoon afgelopen zijn. Hoofdoorzaak ligt gewoon bij de Afrikaanse instanties en overheid , dat er te weinig tegen mensenhandel aan gedaan wordt en Europa diversiteit wil bevorderen.

 22. Two Ravens Black Kettle

  Wat zegt het over de (morele en journalistieke) staat van het Financieel Dagblad dat deze cultuur-marxist en omvolker-groupie zilver kan halen bij die krant.
  Ik had gehoopt dat het Financieel Dagblad de enige niet besmette blad zou kunnen blijven.
  Ik was helaas te optimistisch
  (overkomt me niet vaak)
  Nu lopen ze in de mars van de OmVolkingskrant, het NSB Handelsvod, ’t WegMetOnsParool en het islam parochieblaadje voor Judas; Trouw.

  1. Capo

   @TRBK: Jij weet natuurlijk ook dat de socialisten van WOII ook een dergelijke EU-agenda hadden. Wat dat betreft lijkt er weinig nieuws onder de zon, alleen gaat het dit keer iets anders.

   https://assets.catawiki.nl/assets/2013/4/10/7/6/8/7682d5be-a228-11e2-9e8e-1c54ea412cec.jpg

 23. Ruud562

  Het FD, ik had ze daar intelligenter ingeschat, maar helaas zijn ze daar ook verrot door de verachtelijke deugpolitiek! En dan dat Finse geval: zéker blond en zéér dom en beïnvloed! Over een tiental jaren of wellicht nog eerder komt ze zelf ook daar achter!

  1. Tengo Kawana

   Ze kan er natuurlijk niets aan doen dat ze blond is.

  2. Capo

   @Ruud: Je weet wie Tengo is en je weet dat hij een multinicker is. Doe je ook mee met negeren? 😉

 24. Antidotum

  Na de eerste alinea te hebben gelezen, ben ik maar gestopt.
  Wat een linkse achterlijkheid.
  Maar dat zijn we inmiddels wel gewend van de socialisten.

  1. Capo

   @Anti: Helaas verwoordt dit meiske wel wat er omgaat in de hoofden van ‘onze’ EU-machthebbers.

   1. Tengo Kawana

    En ook wat er omgaat in de hoofden van de meerderheid van de kiezers.

    1. Capo

     Je bent een multinicker en ik (wij) zitten niet te wachten op jouw reacties. Je wordt massaal genegeerd want jouw intenties zijn duidelijk. Overal waar jij komt word jij geëtaleerd, geëxponeerd en in de hoek gezet.

     Je bent al jarenlang bezig met de frustratie van forums zoals DDS en zet jouw vieze werk kracht bij door het aanmaken van talloze multinicks waarmee je jezelf bevestigd, aanmoedigt en ondersteunt.

     Wij moeten jou en jouw soort niet, je bent niet integer, je bent intrinsiek verbitterd en vies, je kunt het niet winnen en bent daarom verloren.

     1. Tengo Kawana

      Rustig maar.

      Beetje hypocriet ben je wel. Je plaatst hier berichten onder verschillende nicknames.

      Dat lijkt me een leugenachtige vorm van projectie.

     2. Capo

      “Dat lijkt me…”

      Het boeit ons niet wat jou lijkt! Je bent een multinicker en wij moeten jou en jouw soort niet. Je wordt massaal genegeerd en wij spugen jou uit, dat is het gevolg van jouw jarenlange zuig- en stooksessies met gebruik van talloze multinicks.

      EU kok schreef op 10 augustus 2018

      “Tengo post inderdaad veel tot heel veel onder verschillende namen.”

     3. Tengo Kawana

      Capo ontkent niet dat hij hier onder verschillende nicknames bijdragen plaatst. Elu toonde aan dat hij er wel vijf gebruikt.

      Hoe hypocriet kun je zijn?

   2. Antidotum

    Capo

    We leven dan ook in een kakistocratie met korsakov Juncker aan het hoofd.

 25. Ruud562

  @Capo, uiteraard! Uiteraard sluit ik me aan bij het negeren van die idiote trollen met hun uitermate dom, zéér dom gezwets!

  1. Capo

   @Ruud: Topper! Samen staan we sterk!

 26. Ni28

  Mooi allemaal en geweldig als je jong bent. Het leven zal je wel een andere kant laten zien, de realistische. Waar je hier zo vrij denkt te zijn zal later blijken dat je een klein radertje bent in de huidige linkse EU propaganda machine gebaseerd op de ideologie van multi-culti en LGBT. Het begint al op school waar deze indoctrinatie tot het huidige normaal is gepromoveerd. De juiste morele en ideologische status wordt in het westen net zo gepropageerd zoals vroeger marxisme-Leninisme in het Sovjet Oostblok landen. Zijn wij beter vanaf? Ik denk het niet want dei twee raken elkaar enorm. Wijk je af van deze ideologie dan ben je meteen een xenofoob, racist en noem maar op. Niet alleen de politiek en openbare leven maar ook bedrijven volgen deze lijn want welke bedrijf riskeert slachtoffer te zijn van de ngo’s die de facto het land regeren? Als je gaat vergelijken, zijn wij vrijer dan bijvoorbeeld de ondemocratische Rusland? Ik denk het niet. Onze democratie is een schijndemocratie.

  1. Ni28

   Wat ik hier beschrijf is ook hetgeen waar de trollen hier zich op baseren en zij doen niets anders dan de democratie verkrachten door deze propaganda te promoten. Dat kunt je het best totaal negeren. Ik lees hun bijdragen ook niet meer want zij brengen alleen het bekende zieke troep die wij vis de DDS juist willen bevechten.

 27. Ni28

  Er wordt altijd vergeten dat kolonialisme ook veel goeds heeft gebracht in anders achtergebleven gebieden al was het niet de eerste prioriteit. Het blijkt iedere keer weer dat als deze landen onafhankelijk werden het konden nooit zelf redden. Zimbabwe, Zuid Afrika vervallen to zwarte dictatoriale staten, dat wat zij zelf de kolonisatoren hebben verweten. Het is moord en doodslag als je niet zwart bent, discriminatie floreert als nooit tevoren. En zij maken daarmee hun voorbestaan kapot want zelf kunnen zij niets zonder de blanke werkende. Hetzelfde wat de communisten deden, dezelfde Marxistische dictatuur.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.