Kabinet maakt een belofte: ‘burgers gaan niet betalen voor afschaffing Dividendbelasting’

Vorige week is de afschaffing van de Dividendbelasting weer volop in de schijnwerpers komen te staan. Het afschaffen van deze belasting zou namelijk honderden miljoenen euro’s meer gaan kosten dan werd verwacht. De vraag is dan natuurlijk: wie gaat dat betalen? De burgers natuurlijk. Het Kabinet belooft echter dat de burgers geen euro extra hoeven te betalen.

Partijen als SP en PvdA lieten de voorbije week opnieuw merken de aanstaande belastingverlaging voor buitenlandse aandeelhouders van bedrijven als Shell en Unilever niet te pruimen. Het voorstel scheelt de schatkist niet de geplande 1,4 miljard maar mogelijk wel twee miljard euro; het extra geld zal elders bezuinigd moeten worden. Zowel bij VVD, CDA als D66 wordt gesteld dat dit geld niet bij burgers, maar bij het bedrijfsleven zal worden gehaald. „Dat profiteert enorm van de economie”, weet een bewindspersoon.

Dus eerst worden de lasten van de aandeelhouders verlaagd, om daarna weer zwaardere lasten te krijgen. Prima hoor, vooral doen, maar dat schaadt natuurlijk wel het vertrouwen in de Nederlandse overheid. Bedrijven weten dan niet waar ze aan toe zijn. Ook moet de overheid niet doen alsof de lasten voor bedrijven en aandeelhouders verhogen de burger niets kost. Dat wordt natuurlijk doorberekend tot de burger toch meer moet betalen voor producten en diensten.

Over de burgers gesproken, bijna iedereen is tegen de afschaffing van de wet en de coalitiepartijen proberen zich in onmogelijke posities te wringen om de afschaffing alsnog goed te praten. Geen enkele partij heeft het in het politieke programma staan, maar dat maakt blijkbaar niet uit. Mensen stemmen op programma’s en partijen, om daarna dus maatregelen te moeten slikken die nergens staan vermeld. Dat deert de VVD niet.

Intussen klinkt er in de VVD teleurstelling over de weinige steun die er in de media voor de afschaffing van de dividendbelasting is. Er zou een ’Oranjegevoel’ ontbreken bij met name financieel journalisten, die toch zouden moeten begrijpen dat de maatregel goed is voor de internationale concurrentiepositie van Nederland.

Peiler Maurice de Hond stelde gisteren dat slechts 16 procent van de Nederlanders het schrappen van de dividendtaks steunt. Maar dat waait wel weer over, weet een VVD-minister. „Volgend jaar heeft niemand het er meer over.”

Een pedante houding, maar het trieste is dat de minister waarschijnlijk wel gelijk heeft.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

109 reacties

 1. Dubbele Komma

  Net als die 1000 euro.

  “Dit land verdiend belastingverlaging”

  Hahahaha.

  Rutte beloofd weer es wat…

  1. Top

   Niet zo negatief! Wat Rutte beloofd, komt hij echie heussie welles na hoor. Het bedrijfsleven betaald het en rekent het door aan ons. Dus? Wat is het probleem? Oh wacht even, mijn medicijnen beginnen te werken en het realoisme komt weer naar boven. Oeh wat eng allemaal!

   1. Roughwood

    Wie gelooft wat Rutte belooft, die is niet goed bij zijn hoofd!

    https://www.youtube.com/watch?v=6NgWywGRBCs

    1. struisvogelpolitiek

     Je zou er om lachen als het niet zo triest was om zo’n minister president te hebben. Triest, diep triest.

    2. Top

     Ik ben gelijk verdoofd, zo niet geestelijk onthoofd, heb jij ook al een kool gestoofd, want ik voel me enigzins beroofd en heb een beloning uitgeloofd.

     1. Capo

      @Top: Die zid 😉

  2. loritta

   Rutte, en beloftes nakomen, dat staat NIET in het woordenboek van Rutte!!!!

 2. Ni28

  Leugen nummer…wat maakt het eigenlijk nog uit? Als dit zo was dan was het gelijk bij de aankondiging al vermeld. Na de grote tegenstand moet dit verzinsel het voorstel doordrukken. Er is niet voor niets de BTW omhoog gegaan en het leven na de Prinsjesdag wordt stevig duurder. Dat is allemaal om o.a. de dividendbelasting te financieren.

  1. Capo

   Ja maar Ni28, dat zie jij verkeerd… De VVD zorgt voor meer banen, de mensen gaan er allemaal op vooruit en we krijgen iedere uitgeleende cent aan Griekenland terug… écht waar! 😛

   1. Ni28

    o ja, dat is waar ook. Even over het hoofd gezien.:)

  2. fockingworst

   @ni28..het.is heel simpel elke kosten verhoging binnen een bedrijf leid tot een prijsverhoging eindproduct.
   Ofterwijl komt er een tekort in de begroting betaald de burger hem.
   Ze kunnen wel zeggen dat bedrijven die betalen, maar wat ik net al schetste die verhogen gewoon hun prijzen.
   De volgende leugen en verhoging voor de burger.
   Met dank aan Rutte en co.

   1. Ni28

    dat klopt, hoe dan ook, de rekening komt altijd bij ons.

 3. Capo

  Kabinet die een belofte maakt is hetzelfde waard als Kim Holland die zegt dat ze nog maagd is.

  1. fockingworst

   Off topic Zag onze kimmie in Breda in de mediamark deze week .. Voor haar leeftijd ziet er nog appetijtelijk uit.. Maar als je bedenkt hoeveel keren die volgeschoten is met de puddingbuks aan alle kanten, dan heb je geen honger meer.

   Toch eigenlijk net als rutte.. Zijn verkiezingsprogramma ziet er leuk en keurig uit, totdat je bedenkt

   1. fockingworst

    Wat hij uitvoert in de praktijk… Dan word je gewoon. Kotsmisselijk

    1. Capo

     @Worst: Ik ken er maar één, hoewel dat bijna onmogelijk is, die meer liegt dan Rutte.

     1. JanKlaasen

      @Worst: Ik ken er maar één, hoewel dat bijna onmogelijk is, die meer liegt dan Rutte.

      trump? 🙂

     2. Capo

      “Ik ken er maar één, hoewel dat bijna onmogelijk is, die meer liegt dan Rutte.”

      Willem Tengo Kelderman etc…

     3. Onno

      @Capo, de heer Klaasen was mij voor. Een tijdje terug, 4229 leugens. En een paar om bestwil. Ga ik vanuit.

     4. Elu Thingol

      Populostisch rechts heeft nooit moeite met de meer dan vierhonderd leugens van Trump, Onno, maar is verontwaardigt als de Nederlandse politiek liegt. De hypocrisie ten top.

 4. Elu Thingol

  Ik denk dat het kabinet de afschaffing van de dividendbelasting op een gegeven moment zal moeten terugtrekken, maar dat betekent gezichtsverlies voor de premier, die er juist zo’n voorstander van was. Zelfs in de VVD is weerstand tegen het plan dat eigenlijk niet is uit te leggen.

  Het volk lijkt de kwestie met betrekking tot de memo’s inmiddels weer ruimschoots vergeten. Als het kabinet de afschaffing van de dividendbelasting tóch doorzet, heeft het volk het er dan volgend jaar nog over?

  1. Heinz

   Zo is het maar net Elu Thingol. De bevolking is kort van memorie en lijkt zich ook niet erg in te willen inspannen om het in het geheugen te willen opslaan. De terrassen zitten nog steeds vol, de binnenstad van den Haag met de vele bistro’s zijn afgeladen deze zomer. Een enkeling heeft het nog wel eens over het “kwartje” van Kok. Maar dat is gekscherend bedoeld. Personal lease van een nieuwe auto maakt een enorme expansie mee. Donorwet, referendum, het is van voorbijgaande aard.

   1. Jan Kelderman

    Vlak voor het Romeinse rijk ten onder ging vierde de decadentie ook hoogtij. Europa en Nederland lopen op hun laatste benen, dat is duidelijk. Volle terrassen en bistro’s tonen vooral de desinteresse en ‘apres nous le deluge’ mentaliteit aan van het door-en-door verwende volk.

 5. struisvogelpolitiek

  De VVD minister weet uit ervaring dat het volk kort van geheugen is als er gestemd moet worden.

  1. Capo

   @SVP: Exact, dat is al eens bewezen.

 6. netniet

  Heb er ook niet zoveel verstand van maar waar gaan die bedrijven de centen ophalen om die betaling te doen ? Juist.

  1. Elu Thingol

   @ netniet

   Het betreft een belasting die door de multinationals wordt betaald. Als deze belasting wordt afgeschaft loopt de schatkist deze dus mis.

   Problematisch is ook dat de afschaffing van de dividendbelasting onvoldoende is gemotiveerd. Zelfs het ministerie van Financiën adviseerde negatief.

   1. Jan Kelderman

    “Problematisch is ook dat de afschaffing van de dividendbelasting onvoldoende is gemotiveerd. Zelfs het ministerie van Financiën adviseerde negatief.”

    Mag daaruit geconcludeerd worden dat Rutte c.s. volledig eigenmachtig -ook wel dictatoriaal genoemd- optreedt en handelt?

    1. Elu Thingol

     @ Jan Kelderman

     Dictatoriaal en eigenmachtig gaat me een brug te ver. De Tweede Kamer heeft de dividendtaks goedgekeurd en de indirect gekozenen van de Eerste Kamer moeten dat nog doen. Er is een kans dat senatoren gaan twijfelen en een stok tussen de wielen steken.

     1. Fortiori

      Ik heb het vermoeden dat die plannen al zo ver zijn doorgesproken dat er wel een akkoord uit komt rollen. Die insituten Shell en Unilever zijn zo machtig… De effecten op langere termijn zullen dat moeten uitwijzen. Dat zou een reden kunnen zijn om niet te gaan dwarsliggen.

   2. netniet

    Joh Elu, uit wiens broekzak komen de centen, die bedrijven gebruiken om deze betaling te doen ? Je kunt het bedrijfsleven prima opzadelen met extra kosten maar dan worden produkten gewoon duurder en ligt de rekening gewoon bij de consument.

    1. Capo

     @netniet: Als je een multinicker voert krijg je er altijd een kloon bij. 😉

     1. netniet

      Reageren er eigenlijk maar 3 mensen indeze panelen ?

     2. Capo

      @Netniet: Klopt. Tengo is een multinicker en is hier de hele dag actief om die ook in te zetten. Dat doet hij al meer dan 15 jaar en zijn gebruikte namen (nicks) zijn niet meer te tellen. De nieuwste is Jan Kelderman.

      Maar ook Elu en EU kok zijn van hem. Hij bestookt DDS de hele dag door en doet alsof hij de vermoorde onschuld is. Daarnaast bedelt hij bij de DDS-redactie omdat hij zijn spelletjes niet in de schaduw kan spelen, zoals hij tot voor kort gewend was.

      Doe er je voordeel mee!

     3. Capo

      @Netniet: En ik ken er maar één die al zo’n 15 jaar meer liegt dan Rutte: Willem Tengo Kelderman c.s.

    2. Elu Thingol

     Zover zie ik het niet. In elk geval blijft de afschaffing van de dividentaks steeds moeilijker vol te houden. En die afschaffing moet ergens van worden betaald.

 7. Ni28

  Het ergste wat een land kan treffen is een premier te hebben die voortdurend liegt. Het ergste wat een land kan doen is om dit te accepteren.

  1. Capo

   @Ni28: Als het praat als multinicker dan is het toch ook multinicker?

   Nr 757 = Jan Kelderman

   1. Jan Kelderman

    Je bent een rare snuiter Capo. En knap paranoia bovendien. Ik volg dit blog nu ongeveer een week van afstand en jij bent bezig de boel hier knap te verstieren. Ik heb niets te maken met Kawana. Als jij je nu ook even een beetje rustig houdt kan dit blog wellicht weer een beetje opknappen.

    1. Onno

     @Jan Kelderman, u moet toch wel een vreemde indruk krijgen als willekeurige bezoeker van deze site, daar men uw persoonlijkheid verwart met die van een ander.

     1. Capo

      Wrijven Willem, nóg harder wrijven!

      EU kok schreef op 10 augustus 2018
      “Tengo post inderdaad veel tot heel veel onder verschillende namen.”

      Onno Tengo Kelderman c.s.

     2. Jan Kelderman

      Onno, het is me inderdaad een beetje vreemd te moede: Capo denkt dat iedereen een subnick is van Tengo Kanawa. Ik heb met die man helemaal niets te maken. Hij zal dat ook wel raar vinden. Maar zoals gezegd, ik heb eerst op deze site de reacties een tijdje gevolgd, dus helemaal als een verrassing kwam het ook niet.

     3. Tengo Kawana

      Jan Kelderman, dit blog wordt gegijzeld door een volstrekt gestoorde paranoïde man. Zijn missie is het ‘ontmaskeren’ van mensen die zich in zijn paranoia onder meerdere identiteiten hier zouden vertonen. Ik plaats hier uitsluitend bijdragen onder de naam Tengo Kawana en dat geldt ook voor iemand als Elu, Kong en Cock maar hij ziet in zijn wanen een ‘links’ collectief van nicknames waarvan hij meent dat die van dit blog moeten worden verdreven.

      De ironie wil dat de sukkel al meerdere malen is ontmaskerd in het gebruiken van meerdere nicknames naast elkaar.

      Het is triest dat deze gestoorde ziel hier door de redactie wordt gedoogd.

     4. Capo

      Elu schreef: “Ik denk overigens niet dat u het bent. Uw stijl is, zelfs undercover, heel anders.”

     5. Elu Thingol

      @ Tengo

      Ik denk dat de redactie er geen weet van heeft of door de bomen het bos niet meer kan zien. In elk geval is het noodzakelijk dat de redactie op korte termijn ingrijpt, aangezien er als gevolg van dit wangedrag al twee gebruikers zijn vertrokken.

      De ten langen leste vertrokken reageerder Vit schreef eerder: “ik heb het gehad met DDS, dat geëmmer over multinicks en trollen waar het grootste gedeelte van topics mee gevuld worden, komt mijn neusgaten uit.”

      Wat ik hiernaast wil vermelden is dat “Capo” ook andere tactieken hanteert om dit blog te beheersen en ontwrichten. Met zijn tweede nick wil hij bijvoorbeeld nog weleens een “discussie” uitlokken, om met nick A nick B te manen de “discussie” te vermijden. Dit is hetgeen er van het weekend geschiedde. Eindeloos zuigt hij bij andere gebruikers door, ziekt off-topic en vernielt werkelijk elke draad.

     6. Elu Thingol

      Aanvullend: zoals bekend scheldt hij met z’n dubbelaccount ook mensen uit voor “klereleoers” die zich tegen Nederland zouden keren. Zijn hoofdaccount valt hem ook dan regelmatig bij. Voer Rechtsaf en men voert lugar. Trap er niet in!

     7. Jan Kelderman

      Tengo Kanawa, ik wil me niet in een kamp laten trekken en kies er voor om onafhankelijk als persoon/individu te reageren. Het kan dus zijn dat ik het een keer met u eens ben, maar de volgende keer ook met Capo. Want hoewel deze Capo inderdaad wat teveel doorslaat en overal spoken ziet, kan hij ook minder kort door de bocht reageren en een zinvolle bijdrage plaatsen.

      Kortom, als ik wil reageren op een artikel of op een bijdrage, doe ik dat vanwege de inhoud en niet omdat ik een ‘kant kies’.

     8. Tengo Kawana

      Jan, de lol van het debat is nu juist dat je het niet met elkaar eens bent.

      Daar ging het hier echter niet over, het ging over de methode van Capo om dit blog kapot te maken.

   2. Adriaan

    Hahahahaha: ‘Ik heb niets te maken met Kawana.’ @Capo, deze reactie verdient de prijs van “De Meest Doorzichtige van de Dag”.

    1. Capo

     @Adriaan: En niet alleen de kiezers lijden aan collectief geheugenverlies want Tengo Multinicker speelt ditzelfde spelletje al meer da 15 jaar!

     1. Rechtsaf

      @Capo ik zie dat onze antisemitische islamparels weer schuimbekkend over elkaar heen duikelen en (t)rollen bollen.

     2. Capo

      @Rechtsaf: Roer linksom en het hele nest komt in beweging.

      Willem zit al meer dan 15 jaar op allerlei fora de boel te verstieren met oikofobe, anti-blank racistische en cultuurrelativistische praatjes onder gebruikmaking van talloze synoniemen. Het aantal kunnen we slechts schatten, ik denk dat de 400 wel gepasseerd wordt.

      Ik heb maar één doel en dat is afrekenen met multinicker en hem etaleren, alleen dan wordt DDS weer gezond. In tegenstelling tot Mark Rutte doe ik wel wat ik zeg.

    2. Jan Kelderman

     Tjonge, jonge, jullie zijn wel ver heen zeg Adriaan en Capo. Probeer een beetje normaal te doen. Dat jullie de trollen willen bestrijden door te negeren is prima. Maar maak niet van iedere nieuwe nick op DDS gelijk een trol.

     1. Tengo Kawana

      Ik vrees dat ze je advies niet zullen aannemen, Jan.

      Capo zal doorgaan met het stalken van iedereen tot dit blog ter ziele is.

      Ik heb al heel vaak aangegeven dat hun paranoia nergens op slaat, maar hier blijkt geen kruid tegen gewassen.

     2. Elu Thingol

      “Capo” heeft de gebruiksaanwijzing “hoe maak ik in drie weken een blog kapot gelezen” en de eerste instructie was om mensen net zo lang te stalken tot iedereen er genoeg van heeft.

      Het is de Blogstalker.

     3. Dubbele Komma

      Hey,Jan….

      Plak je fake account neus tegen mn reet an!

     4. Capo

      @DK: “Hey,Jan….
      Plak je fake account neus tegen mn reet an!”

      Vergeet Onno niet, ook al een multinick undercover kloon van Willem Tengo.

    3. Capo

     @Adriaan: Zie je’m?

     Multinikcer (Jan Kelderman = Tengo) doet een voorzet, wij reageren niet, en Multinicker (Tengo – Jan Kelderman) geeft zichzelf nog een zetje. Ook snapt multinikcer het verschil niet tussen een trol en een multinicker, maar dat komt omdat al meer dan 15 jaar gelooft dat hij niet liegt.

     1. Jan Kelderman

      Capo, je bent verblind door je eigen gecreeerde achtervolgingswaanzin. Ik zeg het nogmaals: ik ben Kanawa niet en voor de rest kun je de boom in.

     2. Elu Thingol

      Jan, ik denk dat ik me realiseer wie u bent en ik waardeer dat u de Blogstalker op zijn vingers tikt. Mijn respect voor u is zojuist gestegen.

     3. Tengo Kawana

      Wie is Jan dan, volgens jou, Elu?

     4. Elu Thingol

      @ Tengo

      Ik weet het nog niet zeker, dus ik sla een modderfiguur als ik het mis heb. Maar als hij iets vaker actief is herkennen we hem wel.

      Ik denk overigens niet dat u het bent. Uw stijl is, zelfs undercover, heel anders.

      Laat Capo en co nog maar een tijdje spartelen. De Blogstalker stopt niet als we aandacht aan hem besteden.

     5. Tengo Kawana

      Nee, Elu, ik ben het zeker niet.
      Ik plaats uitsluitend bijdragen met de Nick Tengo. Voor mijn verbanning (snap nog steeds niet waar ik dat aan heb te danken) heette ik Quispel, maar dat is algemeen bekend.

     6. Elu Thingol

      @ Tengo

      Dat vermoedde ik al.

    4. Capo

     @Adriaan: Let op, Elu schrijft: “Ik denk overigens niet dat u het bent. Uw stijl is, zelfs undercover, heel anders.”

     Een multinickkloon die bevestigd dat de multinicker hier undercover schrijft. heb je nog meer nodig?

     1. Capo

      @Adriaan: Zie multinicker eens wrijven in zijn eigen vlek!

      Nee, Elu, ik ben het zeker niet. Ik plaats uitsluitend bijdragen met de Nick Tengo.

      En hij snapt maar niet waarom hij eraf is geflikkerd. Dat snapt hij al 15 jaar niet. 😉

  2. Capo

   @Ni28: Jan volgt dit blog nu ongeveer een week van afstand en het is geen multinickkloon van Willem… Echt waar! 😉

 8. EllyD18

  Ik geloof er niks van, hij lacht maar weer eens te hard.

 9. FLP

  En de neus groeit weer een stuk verder. Deze mag aansluiten met de rest. Er gaat geen cent meer naar Griekenland….en dit is ook een goeie ..MH17 de onderste steen zal boven komen…Memo’s?? ik heb geen memo gezien! Moet ik even aan Fredje vragen die is ook wel eens een bonnetje kwijt.De leugen regeert.

 10. Adriaan

  ‘Kabinet maakt een belofte: ‘burgers gaan niet betalen voor afschaffing Dividendbelasting’ en dan plaatsen jullie een foto waarop Rutte lacht. Dat heeft Lars met opzet gedaan. Je ziet het goed Lars. Het is weer de zoveelste “Leugen van Rutte”. Het verbaast me elke weer dat er Nederlanders zijn – zelfs hier op dit forum – die Rutte een kundige Minister President vinden. Dan zit er toch wel een behoorlijke steek los bij deze personen.

  1. Capo

   @Adriaan: Het is weer de zoveelste “Leugen van Rutte”.

   Heb jij Rutte al kunnen betrappen op de waarheid?

 11. DolleDries

  Wij liggen hier in een deuk zou het Nederlandse volk daar nog intrappen

 12. DolleDries

  Nou vooruit ik geloof hem de 3% Btw verhoging gaat niet door.

  1. Capo

   @Dries: Stiekem toch wel…

 13. EU kok

  Ik onderschrijf de stelling, dat kiezers tijdens de verkiezingen aan acuut geheugenverlies lijden.

 14. Duke

  Rutte en beloftes, hahaha. Ik geloof nog eerder een IS-aanhanger die zegt dat islam de religie van vrede is.

 15. Marija

  Ik geloof eerder in Sinterklaas

  1. Capo

   @Marija: Die bestaat tenminste, hoewel? Als het aan GroenLinks ligt wordt dat ook nog wel afgeschaft denk ik. Wat denk jij?

   1. Marija

    Dat wij voor de haaien zijn gegooid.
    Zonder een enorme goed georganiseerde volksopstand verdwijnen wij en ook sinterklaas.

    1. Joootje

     Hier sla je de spijker precies op de kop, ik hoop dat die georganiseerde volksopstand komt, en dan dat de grootste leugenaar van Nederland wordt gepakt.

     1. Tengo Kawana

      Denk niet dat Nederland in de begeerte regenten te lynchen er sedert 1672 op vooruit is gegaan.

      Precies 400 jaar geleden werden voorgangers van Rutte, bekwame en integere bestuurders, door het gepeupel in Den Haag wreed vermoord.

      Trieste figuren als Jootje houd je ook.

     2. Capo

      @Joootje: Trek het je niet aan dat Tengo jou een triest figuur noemt.

      Tengo functioneert hier namelijk “undercover” onder meerdere namen. Het is een notoire leugenaar die de forums in Nederland al meer dan 15 jaar probeert te slopen.

      Ik citeer zijn kloon Elu: “Ik denk overigens niet dat u het bent. Uw stijl is, zelfs undercover, heel anders.”

      Een andere kloon (EU kok) schreef het zo: “Tengo post inderdaad veel tot heel veel onder verschillende namen.”

     3. Tengo Kawana

      Ik moet mezelf corrigeren, het is vandaag precies 345 jaar geleden dat de Gebr. De Witt door het domme volk werden vermoord.

 16. poldi

  Wat bespottelijk.
  Natuurlijk draait de belastingbetaler op voor het afschaffen van de dividendbelasting. Er komt 2 miljard (of nog meer) minder belastinggeld in de staatskas en de regering gaat heus niet minder uitgeven. Dus de belastingbetaler betaalt nog meer belasting of krijgt minder voor zijn centen. De aandeelhouder moet betalen, hoe dan? Hij krijgt belastingvrije dividend en gaat er dus op vooruit.

 17. chrism

  Hoe belazer je je eigen volk ?

  Nou gewoon opletten wat VVD man Rutte verteld samen met dat huigelachtige kabinet van ze plus gedogers .

  Links of rechts om , als de Nederlandse staat 2 miljard geeft aan dividend dan kom dat geld gewoon van uit de burgerij en nergens anders !

  De regering betaald dit niet uit eigen zak aangezien jet salaris van de bevolking krijgen door middel van belastingen .

  1. Tengo Kawana

   Stam+t

  2. Capo

   @Chrism: Tengo is een multinicker én een taalneuqertje. Trek je maar niets van zijn taalneuqtreiterijen aan. Hijzelf is wel de meest belabberde scriba op dit forum.

   Een paar voorbeelden uit zijn zéér omvangrijke oeuvre:

   – Dat blijkt mee gevallen (trump-reageert-op-helsinki-ontmoeting-met-poetin)
   – Colege (signalement-van-man-die-rotterdamse-jonge-vrouw-verkrachtte-bekend-donker-getint)
   – strijd met weten Grondwet. (wilders-grijpt-man-bij-de-lurven-die-wil-dat-alle-moslims-ter-wereld-de-pvv-leider-ophangen-zeker-niet-idioot)
   – De exhtgenoot (geen-onderzoek-naar-verkrachting-ontvoering-en-bedreigingen-richting-willie-dille)
   – onkerkelijk (progressieve-hervormingsdrift-van-tunesische-president-stuit-op-verzet-van-vrouwen)

 18. Capo

  Het collectieve geheugen van het elecoraat.

  Twitter FVD: Het VVD-levensmotto nu op de voorpagina van de Telegraaf: “Volgend jaar heeft niemand het er meer over.” (over afschaffen #dividendbelasting). Straf deze cynische lieden genadeloos af bij de #PS2019 zodat ze het er nog jaren over hebben bij de VVD. Stem FVD op 20 maart 2019! #FVD

  1. EU kok

   Stem FVD op 20 maart 2019! #FVD
   .
   FvD ziet de islam als wereldgodsdienst, niks meer, niks minder.
   Denk dat lugar even wegkijkt van dit programmapunt, wat in groot contrast staat tot zijn eigen overtuiging.

 19. Capo

  ING: “BTW kost 300 euro per huishouden! (en oh ja, door lagere belasting hou je geld over)”

  1. struisvogelpolitiek

   @Capo
   Je hoeft niet meer dan vijf vingers te hebben om te kunnen uitrekenen dat je genaaid wordt met je broek aan.

 20. DolleDries

  Ja maar de aandeelhouders van de betreffende bedrijven moeten dus gaan betalen? Waarom zou het afschaffen dan ten goede komen aan ons vestigingsklimaat? Het was toch de bedoeling om ze dit cadeautje te geven om zich te vestigen hier.

 21. DolleDries

  Ik zit net naar Yes Minister te kijken op TV

 22. AS210854

  Ha Ha wat is die belofte nog waard van dit kabinet ? Nul komma nul. Al heel wat kabinetten mee gemaakt, maar die van Rutte zijn toch wel de ergste voor de gewone hard werkende man vrouw of de gepensioneerde.

 23. HW

  Hij lacht, ik lach en waarom, wij beiden weten, dat Pineukio Rutte met zijn politiek taalgebruik ons allen weer eens beliegt en verneukt.

  Het bedrijfsleven betaalt: Deze mop is de nieuwste in de lezing van Rutte.

  We weten allemaal, dat het bedrijfsleven (o.a. de banken, want zij beginnen al te klagen) kosten doorberekenen aan de consument en nu wordt de rekening niet in de vorm van belastingen bij ons neergelegd, maar gewoon tegen de meerkosten die de bedrijven hebben en die doen er meestal nog een schepje bovenop.

  Vraag blijft wie naait wie. Antwoord: Rutte naait weer eens iedereen, maar hij doet het met een glimlach. De sloerie.

 24. rexm

  Zou het niet zo zijn dat we een stelletje incompetente sukkelaars in onze regering zitten, mede,met zo veel vazallen, met hun schijnheilige smoel niets durven te zeggen.

 25. HW

  Ergens in de krant heeft zijn fractievoorzitter erover, dat het een morele plicht zou zijn de dividendbelasting af te schaffen, want dit is toegezegd.

  Ik heb de kabinetten Rutte I-II-III al zoveel toezeggingen overboord zien gooien, dat deze er ook wel bij kan.

  Hij moet mij maar eens verklaren, waarom toezeggingen aan enkele internationals zwaarder wegen dan de toezeggen die de burgers gedaan zijn en toch overboord gingen.

  Moraal: Praat me er niet van. Politici hebben een geweten tot de dag na de stembusgang en dan wordt de oude draad weer opgepakt.
  Roversclub “Ali Baba en zijn 150 rovers” zijn dan weer aan de beurt.

  1. Tengo Kawana

   Het is in elk geval politiek en juridisch bijzonder lastig deze, onzalige, beslissing terug te draaien.

   1. HW

    Onzin, als ze willen, kennen geen geweten.
    De Eerste Kamer moet nog stemmen en kunnen het zonder pardon tegenhouden.

    1. Capo

     @HW: Je voert een undercover multinicker, dat is niet zonder risico. 😉

     1. HW

      Schijt ik op

     2. Capo

      Op de mulitnicker neem ik aan?

  2. DolleDries

   Volgens coalitiebronnen moeten de kosten van het afschaffen van de dividendbelasting voor rekening van het bedrijfsleven komen en niet van de burger. De coalitietop overlegt momenteel over de begroting van komend jaar.

   Kan jij mij de logica uitleggen hoe het nu zit met het meer vestigen van bedrijven na deze bewering.

 26. Bes Tolen

  De Nederlandse belastingbetalers zijn niet in staat om aandelen van Nederlandse beursfondsen te kopen. Omdat buitenlanders dat wel kunnen, moet daarom de dividendbelasting worden ingetrokken. Aldus Rutte. Maar wat heeft Rutte dan voor die Nederlanders gedaan? Alleen dure buitenlanders naar hier gehaald. Lui, die elk jaar tientallen miljarden euro’s kosten en niet alleen dat kosten. Het ware verhaal van minister Blok kun je stellen. Vroeger zouden politici daarvoor waarschijnlijk de strop hebben gekregen. En nu? Waarom zij niet?

 27. Bes Tolen

  Er is al geopperd (door ministerie of politici), dat de regering de regeling van fiscaal erkende beleggingsinstellingen wil intrekken. Omringende landen hebben ook precies zo’n regeling en die houden hun regeling gewoon. De regeling houdt in dat de jaarwinst, die behaald is dadelijk aan de aandeelhouders beleggers moet worden uitgekeerd als dividend. Die jaarwinst wordt behaald uit beleggingen. Er hoeft dan geen vennootschapsbelasting te worden betaald. Blijkbaar had men speciaal beursfondsen, die in onroerend goed op het oog. Juist een sector die ontzien zou moeten worden omdat veel particuliere beleggers in onroerend goed al zo zijn gedupeerd in de afgelopen tijd. Maar nee, dat gebeurt niet. Wat zie je? De koers van het onroerendgoedfonds Wereldhave is met een kwart verminderd. Al daardoor?
  De extra vennootschapsbelasting, die moet worden betaald, is dan mee ter dekking van het verlies aan dividendbelasting.

  Particuliere beleggers, die belegd hebben in met name onroerend goed en daarbij leningen zijn aangegaan, blijken de groep te zijn, die deze vaak al oude bankleningen waarop in de loop van jaren gedeeltelijk is afgelost, nergens meer konden onder brengen. Dit vanwege de verplichting aan banken opgelegd om wat heet de balans te verkorten. Dat is minder aan leningen hebben uit staan. Het onroerend goed wordt dan voor afbraakprijzen verkocht. De redenering is duidelijk: wie belegt, heeft overbodig geld en moet dat maar inleveren. In Nederland lopen genoeg mensen rond, die er zo over denken. Leedvermaak is trouwens bij zulke lieden altijd in als spaarzamen veel geld verliezen. Rutte steunt dat op zijn minst indirect. Zoals hij ook degenen steunt, die minister Blok, nota bene voor zijn eigen partij, belasteren. De blijkbaar officiële minderwaardige praktijk van politici in Nederland.

 28. Duckday

  Vetrouwen dit kabinet of de NL politiek Leugens bedrog hoogmoed en waanzin

 29. Karel de Grote

  Goh, betalen Rutte en zijn ploeg het uit eiegn zak, hetgeen overigens ook belastinggeld is.

 30. @Supermaharadja

  Tja hebben we wel vaker uit die onbetrouwbare mond van hem gehoord toch?

 31. wheelboy

  hahah en de 3% btw verhoging dan? waar is die dan voor nodig? juist voor afschaffing dividend belasting en verlaging winstbelasting .Zn neus wordt weer een halve meter langer

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.