Medewerkers van gevangenis Ter Peel verwennen vrouwelijke gevangenen met kleding

Een gevangenis is niet gemaakt voor verwennerij. Het is gemaakt voor het bestraffen van criminelen en in de meest positieve versie is het een plaats voor contemplatie en verbetering. Dat betekent niet dat het verwennen van criminelen daar een onderdeel van uit moet maken en zeker niet als die verwennerij uit medelijden komt. Gevangenis Ter Peel begint wel aan verwennerij en geeft haar vrouwelijke gevangenen nieuwe kleding.

Vrouwelijke gevangenen in gevangenis Ter Peel kunnen sinds kort gratis sokken, ondergoed,T-shirts, jeans, schoenen en jassen uitzoeken. Dankzij de kledingbank in de vrouwengevangenis in Evertsoord in Limburg. Die wordt beheerd door een vrouwelijke gedetineerde.

De meeste vrouwen hebben nauwelijks kleren bij zich als ze binnenkomen. “Ze worden vaak à la minute opgenomen, of zijn dakloos”, vertelt de beheerder.

Doordat niemand schone was komt brengen, zijn de vrouwelijke gedetineerden veroordeeld tot het dragen van een nylon pak uit één stuk.

Medewerkers van Ter Peel hebben zich het lot van de vrouwen aangetrokken en zijn daarom de kledingbank Kleer en Meer begonnen. Als een gevangene behoefte heeft aan kleding, kan ze vier items in de winkel passen en uitzoeken.

Het is belangrijk dat je de gevangenen ook ziet als mensen, want anders worden ze geobjectiveerd tot een ‘Ding’ of een ‘Figuur’  uit een Krimi, maar het is niet de bedoeling dat je de essentie van maatschappelijke instituties vervormt uit een gevoel van medelijden. Daar zijn ze niet voor bedoeld. Enfin, ik hoop dat die werknemers zich goed en deugdzaam voelen, want meer zullen ze er niet voor krijgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Adriaan

  Ik ben er een groot voorstander van om alle gedetineerden een ‘uniform’ aan te meten. Amerikaanse gedetineerden lopen rond in oranje overalls. Vallen ze snel op als ze ontsnappen. Moeten wij dus niet doen 🙂

 2. Gerlos

  Het wordt al leuker in de gevangenis hotels, binnekort of afspraak gratis prostituees mannelijk voor de moslims of vrouwelijk maakt niet uit de folders worden gedrukt.

 3. Tengo Kawana

  Hartverwarmend!

  1. Capo

   Multinicker.

 4. ruudjeenjose

  Ja een gevangenis mag natuurlijk geen straf zijn in dit idiote land.Maak mij direkteur en ik verzeker u dat de gevangene echt gestraft gaat worden.

  1. Tengo Kawana

   Hoe zou u dat dan aanpakken?

  2. Capo

   @Ruud: Tengo is een multinicker, hij lokt je uit je tent. Hij wordt hier massaal genegeerd en is al jaren bezig om forums te frustreren. Hij doet dit o.a. door zichzelf met meerdere nicks aan te moedigen en te bevestigen.

   Doe je ook mee tegen deze kwaadaardige notoire leugenaar?

 5. Frits Jansen

  Wat is er eigenlijk geworden van het voorstel van Wilders-groupie Fleur Agema om de verwarming in gevangenissen een paar graden lager te zetten, zodat gevangenen jarenlang zitten te rillen, en bovendien geld wordt bespaard op verwarmingskosten? Groen Links zou daar ook voor moeten zijn want het is evengoed een “groene” maatregel.

  1. Frits Jansen

   In een gevangenis word je trouwens niet “opgenomen”, zoals het artikel zegt. Het is (ook) geen ziekenhuis!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.