Mensenrechtenorganisaties voeren druk op Harbers vanwege remigratiebeleid

Niet zo lang geleden heeft staatssecretaris, Mark Harbers, beloofd om Afghaanse gezinnen niet meer in gevaar te brengen. Desondanks heeft de overheid het besluit genomen om een gezin weer terug te sturen naar een situatie ‘die niet veilig is’. Deze organisaties voeren dan ook de druk op Harbers op om duidelijkheid te krijgen.

De overheid stuurde zaterdag echter voor het eerst sinds die beleidswijziging een kwetsbaar Afghaans gezin met een minderjarig kind terug. Daardoor is het gezin „in groot gevaar” gebracht, stelt de coalitie van mensenrechtenorganisaties, waaronder VluchtelingenWerk Nederland, Amnesty International, Oxfam Novib, Save the Children en Unicef Nederland.

„Bij de presentatie van het nieuwe beleid wees het kabinet erop dat gezinnen met minderjarige kinderen beter beschermd zouden worden. De vrees dat dit besluit slechts om een papieren werkelijkheid zou gaan is vandaag bevestigd”, stelt de mensenrechtencoalitie.

Migratie, gezinnen en kinderen. Het is een combinatie die sinds Donald Trump nogal zwaar op de maag ligt. In de Verenigde Staten wordt ook veel heisa gemaakt over gezinnen en migratieregels. In Nederland hebben we al een zeer strikt en streng beleid als het gaat om remigratie, of het terugsturen van gezinnen.

Elk geval wordt in de details afgewogen en ik kan mij dan ook niet voorstellen dat Harbers hierin grote fouten heeft gemaakt of tegen zijn beloftes in is gegaan. Daarnaast, mensenrechtenorganisaties staan altijd aan de kant van migranten en vluchtelingen. Als het aan die organisaties lag, dan zouden we tienduizenden personen meer opnemen.

De vraag is dan ook of we deze organisaties in dit geval dan wel echt serieus kunnen nemen, of dat er niet meer achter zit, zoals politieke belangen of politieke standpunten. Geen conspiracy, maar gewoon common sense. Iedereen heeft belangen en bepaalde redenen voor hun bestaan, zo ook mensenrechtenorganisaties. Als er geen ‘rechten’ geschonden werden, zouden ze niet meer functioneren en hadden veel personen geen positie of functie meer. Overdrijven is dan ook een vak, zeker in dit geval.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Dirkje60

  Ik wordt kotsmisselijk van die smerige linkse organisaties.

  1. Frits Jansen

   Sterke argumentatie!

   1. Dubbele Komma

    Zeer sterke argumentatie!

   2. Top

    “Ik wordt kotsmisselijk van die smerige linkse Frits Jansen”! Zo beter?

    1. EU kok

     Sterk!!!

     1. Capo

      IJzersterk!

 2. Frits Jansen

  We hebben bepaalde regels afgesproken, en in verdragen vastgelegd. Harbers wil als homo onder geen beding slap overkomen, dus neemt het niet zo nauw met het grondrecht op een vrij gezinsleven.
  De VVD zwalkt: Rutte is een echte liberaal die links afsteekt tegen de verrechtsende VVD die probeert te concurreren met Baudet en Wilders.

  Minder rechten voor vluchtelingen? Dan moet Harbers ook maar zijn homorechten inleveren. Die zijn toch puur linkse decadentie.

  1. Gerrit9

   Ja Frits, sterk beargumenteerd: “Omdat Harbers homo is, wilt hij niet slap overkomen.” Laat ze dit bij Bij1 niet lezen of horen want dan gaat je kop eraf haha. Hoezo vooroordelen?
   Zelden iemand zichzelf zo horen tegenspreken.

   1. Frits Jansen

    Even gecheckt: hij blijkt een Roomse homo te zijn afkomstig van de Veluwe.
    Dat is inderdaad niet veilig, zodat hij nu terecht in Den Haag zit als vluchteling, al kunnen we hem elke dag uitzetten als hij lullig doet tegen andere vluchtelingen.
    En dan hoop ik dat Harbers het niet verbruid heeft bij vluchtelingenorganisaties.

    1. Elu Thingol

     Afghaanse homo’s zijn gewoon welkom in Nederland, oen, aangezien zij in Afghanistan niet veilig zijn.

    2. Gerrit9

     Sterke inhoudelijke reactie weer Fritzl.
     Jouw semi-homofobe reactie (je bent links dus kán niets verkeerd doen, vandaar de semi toevoeging) spreekt eigenlijk boekdelen. Dat je er verder niet op ingaat bevestigd dat alleen maar. Wat doe je eigenlijk hier? Hypocriet.

    3. Stanly2000

     Fritsje, papenhater en burkavriend, als zelfs Guus G. je een oen noemt dan heb je ver geschopt. Ga nog wat verhaaltjes verzinnen dat kan je beter.

  2. Dubbele Komma

   Ben je weer dronken Frits sletlana?

   Oh Nee je moet je dagelijkse zwakzinnige onzin weer even ventileren..

   Slaap lekker, w!m…..

   1. Johnny Roest

    Nog wat te melden, dubbele komma, of kom je hier alleen maar om te zieken?

    1. Floris

     Sprak de moeder van alle ziekers.

    2. Capo

     Sjonnie:
     Multi = (veel) meer dan één
     Nick(er) = Nickname of kortweg nick is (meestal) een (zelf gekozen) bijnaam.

    3. sonar

     Weet een onzinnige reactie op DK roestbak.

   2. Frits Jansen

    Er zitten veel trollen op deze site die onder meerdere pseudoniemen schrijven, maar ik zeg met de hand op mijn hart dat ik svetlana *niet* ben, al zou ik het willen.

    Hoe herken je de echte trol? Door zijn zuigen.

    1. Floris

     Een merkwaardige reactie van Frits. Is er iemand die beweerd heeft dat hij Svetlana is?

     Ik dacht het niet.

     Dat roept de vraag op waarom Frits reageerde.

     1. Adriaan

      @Floris, Dubbele Komma suggereerde dit: “Ben je weer dronken Frits sletlana?”

    2. Adriaan

     ‘..maar ik zeg met de hand op mijn hart dat ik svetlana *niet* ben, al zou ik het willen…’

     Het staat er echt. Jansen identificeert zich met de walgelijkste trol op het net. Hopeloos geval. Rustig laten inslapen en niet meer naar omkijken.

    3. Ni28

     Na Quispel ben jij de grootste trol hier maar dat weet je zelf al toch?

 3. Ritter

  Deze z.g. “mensenrechten organisaties” hebben geen geloofwaardigheid omdat ze nu eenmaal de kant van de illegale migrant kiezen. Dus ze zullen meestal zeggen dat deze illegale migranten “gevaar” lopen om uitzetting te voorkomen.

  In het artikel staat: “In de Verenigde Staten wordt ook veel heisa gemaakt over gezinnen en migratieregels”.

  Net als in Europa willen de meeste inwoners een streng migratiebeleid. Trump won er de verkiezingen mee.

  Helaas heeft een kleinere groep zowel in de VS als in Europa ( die “open grenzen” wil) met hulp van de media een grote megafoon. Maar de meeste Europeanen willen een strenger migratiebeleid.

  En over die Afgaan waarvan de uitzetting is voorkomen door iemand in het vliegtuig……….dat bleek een crimineel te zijn.
  —-
  Afghaan wiens deportatie werd verhinderd door ‘heldin’ blijkt crimineel
  https://sceptr.net/2018/08/afghaan-wiens-deportatie-werd-verhinderd-door-heldin-blijkt-crimineel/

  1. palko

   @Ritter, mensenrechtenorganisaties hebben maar één hoofdbelang, het eigen belang. Oftewel het door de belastingbetaler laten sponsoren van hun zgn. activiteiten. Die ze alleen maar kunnen uitoefenen bij gebrek aan het volgen van een opleiding waar een moderne en fatsoenlijke samenleving behoefte aan heeft. Kortom, het zijn leeghoofden die het moeten hebben van parasiteren op en profiteren van onze maatschappij. Lui te lui en te achterlijk zijn om te beseffen dat mensen naast rechten ook plichten hebben. Waarbij je b.v. kunt denken aan de plicht om je eigen land mee te helpen opbouwen. Zoals onze ouders en grootouders dat zonder morren en vereende krachten hebben gedaan na alle ellende van de Tweede Wereldoorlog.

  2. Frits Jansen

   Een normale mensenrechtenorganisatie is juist heel erg op rechtmatigheid gericht, en zal niet bevorderen dat mensen hier naar toe komen die geen kans maken op een verblijfsrecht.
   Het gaat om interpretaties. Of een persoon resp. een land veilig is.
   Illegale immigranten in de VS komen veelal uit Mexico en andere midden/zuid Amerikaanse landen. Geen moslims maar katholieken. De halve economie van een deelstaat als Californië draait erop, en voorstellen voor een strenger beleid komen dan ook niet zozeer uit een “zieligheidsindustrie” maar van lieden die een heel simpel economisch belang hebben bij de aanwezigheid van hispanics.
   Zo werken veel deze migranten in de huishouding van rijke mesen, die anders weer zelf moeten gaan stofzuigen. Ook als je rechts bent laat je dat liever door iemand anders doen.
   Intussen is half de VS al Spaans. Het telefoonboek van New York is tweetalig (Engels en Spaans) en reclame in de metro ook.
   In Nederland is dat moeilijker want welke taal dan? Arabisch, Turks of Berbers? En wat voor Arabisch dan?

   1. Stanly2000

    Fritsje mooi verhaal weer!

 4. DolleDries

  Is het de productie van een film of is het de productie van nepnieuws?
  Een Tsjechische toerist op Kreta merkte op dat een televisiecamerateam een scène van “verdrinkende vluchtelingen” filmde en registreerde het evenement op zijn mobieltje.
  De toerist becommentarieert sarcastisch over de manier waarop dit nepnieuws spoedig op televisie als een echte gebeurtenis zal worden voorgesteld. De video werd zeer populair op het Tsjechische internet, maar is tot nu toe genegeerd door de reguliere media.
  Dit volgt op een geschiedenis van onechte verdrinkingen van zogenaamde migranten, gefilmd door televisieploegen, die vervolgens worden uitgezonden door de reguliere media. Foto’s en clips van migranten zijn op grote schaal gedeeld om de publieke opinie te manipuleren en sympathie te wekken. Dit is een van keren dat zulke valse beelden zijn vastgelegd door een voorbijganger.
  De vraag is dan ook in hoeverre we het verhaal uit de reguliere media moeten vertrouwen als blijkt dat ze bereid zijn om dit soort nepnieuws-berichten te verspreiden.

  1. Adriaan

   Goed speurwerk @DolleDries. Mensen geloven namelijk alles wat er in het nieuws komt.

  2. Ni28

   Zielige foto’s en verhalen verkopen goed. Een politica zei naar aanleiding daarvan toen zelfs: Wir schaffen das! En Europa werd een chaos.

 5. Elu Thingol

  Harbers wil wellicht zo veel landen als mogelijk kwalificeren als veilig land, teneinde het remigratiebeleid zo streng mogelijk te kunnen ontwerpen. Ook als ze niet veilig zijn.

  1. Original NL

   Dan is Harbers dus de juiste man op de juiste plaats…..!!++++

   1. Elu Thingol

    Ik hoop het.

  2. DolleDries

   Dan alle lof naar Harbers

 6. Ries

  Laten we van het terugsturen maar een gewoonte maken. Inburgeren is onmogelijk gebleken. Geen wonder. Wie een koe in een paardenstal zet, zal niet meemaken dat die koe een paard wordt.

 7. Ries

  Het cynisme van Frits, komt voort uit de misplaatste opmerkingen van Kwispeldoor.

  1. Holland

   Frits heeft ze niet allemaal op een rijtje. Quispel is de huispsychopaat van DDS, Frits is de huismongool. Allebei verdienen ze een eeuwigdurende ban.

   1. Tengo Kawana

    Iemand die een beschaafd persoon op deze site uitscheldt voor mongool mogen ze wat mij betreft voor altijd bannen.

    Doe normaal, verwarde man.

    1. Johnny Roest

     Eens, je bent zelf een mongool Holland.

     1. Holland

      Haha, Quispel heeft alle nicks openstaan en komt zichzelf als Johnny door-en-door-verroest even bijvallen. Zijn pathologische gedrag wordt problematisch.

     2. Floris

      “Zijn pathologische gedrag wordt problematisch.”
      ———————————————————–
      Hij wordt inderdaad steeds gekker.

      Je moet toch wel volkomen koekoek zijn als je een account opent als Svetlana. Ik dacht eerst dat daar een gefrustreerde puber achter zat maar het blijkt wéér dezelfde psychopatische trol te zijn.

     3. Johnny Roest

      Floris lijkt me geen groot licht maar dat hij Svetlana als gestoorde idioot wegzet lijkt me wel terecht.

      Ik las een paar stukjes van die man of vrouw. Zo gek zie je ze maar zelden.

     4. Floris

      Inderdaad Ernst, zo gek als jij zie je ze maar zelden.

     5. Capo

      Vollédig door de mand gevallen, ongelooflijk!

      #multinicker

    2. Holland

     Quispel voelt zich uiteraard geroepen zijn mede-patient te verdedigen. Allebei worden ze door iedereen op dit blog uitgekotst.

     1. Ni28

      Hoeveel namen heeft Quispel al? Hij is echt ziek.

   2. Frits Jansen

    Ik wil best toegeven dat ik een beetje provoceerde, maar je moet ook hier wel de bal spelen en niet de man. Of is het te veel gevraagd om tegenargumenten te geven? Eerlijk gezegd maakte ik dat vandaag al heel makkelijk.

    1. Floris

     “Of is het te veel gevraagd om tegenargumenten te geven?”
     ——————————————————————
     Ja, dat is het als je er toch niet op reageert.

     Jij komt hier niet voor de discussie maar om monologen af te steken.

 8. nogmaals

  Zouden de DDS-trollen weten hoeveel islamitische terrorristen, jihadgangers en geradicalseerden in Europa ooit hier gastvrij zijn binnengehaald als zielig kind van een moslimfamilie?

 9. Gerlos

  Wij maken zelf wel uit wie of wat we uitzetten en naar wel land. Hebben we die activistische linkse organisatie niet voor nodig.

 10. Two Ravens Black Kettle

  Gaarne de naam mensenrechtenorganisaties om te dopen in mensensmokkelaars- en omvolkingsorganisaties.

 11. Duckday

  Stop deze organisaties STOP de SUBSIDIE Ze zijn een gevaar voor europa ECHTE vluchtelingen zijn welkom maar deze geluks zoekers die alleen de ruif leeg maken stuur direct terug En geef geen blijvend maar tijdelijk asiel Afgewezen met harde hand weer terug om eigen land op te bouwen Laat al de hoogopgeleiden die binnen komen volgens de politiek hun eigenland opbouwen

 12. Ni28

  Juiste optreden van moedige Harbers in een door invloedrijke linkse activisten geregeerde land. Als het aan hun lag zou het overal chaos zijn net als in de landen waar deze mensen vandaan komen.

 13. Ni28

  Hoeveel “veilige landen” naar onze maatstaven zijn er eigenlijk in de wereld? Ik vrees dat Nederland daarvoor te klein is. Dus, wees goed maar niet achterlijk.

 14. Ni28

  Heeft iemand van de brave burgers hier zich al afgevraagd wat van dit abnormaal tolerante land moet worden als alle afwijkende minderheden hier gestationeerd worden? De normale generatie sterven uit en wat dan? Gaan al die homo’s en transgenders etc. etc. zich hier voortplanten of wachtten zij op de nieuwe aanvoer moslims? Want de gewone blanke groep wordt steeds kleiner of gaat vluchten uit een onleefbare land. En laat het duidelijk zijn dat het nog altijd de blanken zijn die iets kunnen opbouwen. De rest is beter in het slopen en straks in meerderheid. Nederland en het Westen vernietigd door eigen tolerantie. Visie is te koop bij de opticien aldus onze grote leider.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Ni28,
   Maar, ik meen mij te herinneren, woon jij niet in ‘dit’ land?

   1. sonar

    Ijskoud het valt wel op dat jij iets kan herinneren.

   2. Capo

    @Multi…: Is dat alles wat je in huis hebt?

   3. Ni28

    Beste Quispel kloon, ik woon in dit land al heel lang en zie met lede ogen de vreselijke veranderingen die dit land vrijwillig ondergaat. En een tweede paspoort heb ik niet dus ik blijf hier. Ook uit dankbaarheid dat dit land mij ooit heb opgenomen, mijn koffers stonden al klaar mocht het anders gelopen hebben. En ik heb veertig jaar gewerkt en vroeg nooit iemand een cent. Dat verwacht ik van andere nieuwkomers ook. En van u ook.

 15. Ni28

  Nederland wordt een circus met vele attracties.

 16. henkC

  Hij is al eens gezwicht voor dreigementen, een 2e keer is logisch.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.