Nieuwe linkse beweging strijdt tegen regressief-links: ”Mensen zijn gelijkwaardig, culturen niet.”

De schrijvers van het manifest ‘Vrij Links’ vormen een nieuwe sociaal-democratische beweging die strijdt tegen de regressieve praktijken van radicaal-linkse identiteitspolitiek en de rechts-populistische golf. Ze willen een nieuwe seculiere sociaal-democratische beweging opzetten die weer gaat staan voor de klassieke links-progressieve idealen: tegen de conservatieve stroming, dus ook tegen de conservatieve islam.

Ze werden weggezet als een verkapte rechts-populistische beweging met een ‘links sausje’ eroverheen. Naar eigen zeggen zijn ze juist tegen de rechtse politiek, maar ook tegen de radicaal-linkse politiek. Ze vinden dat de progressieve ideologie te ver is doorgeschoten en ze willen weer nuance en ratio terugbrengen naar het linkse front. In het blad Vrij Nederland staat een mooi stuk over deze beweging.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

85 reacties

 1. Dubbele Komma

  Wat zijn dit nu weer voor extreem rechtse figuren volgens de linkse gestapo?

  Die worden nog harder aangepakt door antifa dan afvallige moslims door de islam..

  😀

  1. Dubbele Komma

   Zou dit trouwens de reden zijn dat mein kampf elk jaar nog steeds bestseller is in het midden oosten,geschreven door linkse socialist a. Hitler?

   https://me.me/i/revolution-facebook-socialism-muslim-207804

   1. Original NL

    @Dubbele komma..
    Uw link maakt duidelijk dat er geen compromissen mogelijk zijn….triest!!

 2. Uiterst Links

  Het is weer tijd voor links om te staan voor hun kernwaarden: economie, arbeid en opkomen voor vrijheden. Links heeft zich te veel laten leiden door de z.g “identiteit-politiek” en relativisme. Conservatieve stromingen binnen de islam behoren niet tot de bondgenoten van het socialisme

  1. Ritter

   Uiterst Links

   Islam is niet compatibel met de westerse levenswijze.

   Er is maar een islam. Alleen in westerse fantasie bestaan er verschillende islams.
   —————–
   De gematigde islam bestaat niet

   “Zijn er twee islams, de een oorlogszuchtig en de ander tolerant en vredelievend? Volgens de Franse juriste en arabiste Anne-Marie Delcambre is dit een westers verzinsel om de onaangename waarheid niet onder ogen te hoeven zien: ,,Tussen islam en islamisme bestaat alleen een gradueel verschil. Het islamisme zit in de islam als het kuiken in het ei.”

   https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

    1. Ritter

     Uiterst Links

     De mythe van de minderheid: extremisme onder moslims alles behalve marginaal fenomeen
     https://twitter.com/TPOnl/status/1028386224585752577

   1. Frits Jansen

    U wauwelt Wilders kritiekloos na. Wilders had (in navolging van Bolkestein en andere populistische griezels) geconstateerd dat islam-angst een electorale goudmijn is, en vreesde dat zijn troef hem uit handen werd geslagen.

    De Europese islam is volstrekt gematigd.

    Uh, Europese islam?? Heeft het noodlot al toegeslagen, en wordt Europa reeds geïslamiseerd? Welnee, bangerikken, er is al lang islam in Europa. Op de Balkan bij voorbeeld, in Albanië en Bosnië, een overblijfsel van de Ottomaanse overheersing vanaf de 14de eeuw. Ook in Europees Rusland is er een inheemse islam, bij de Tataren (niet: TaRtaren). De Russische toptennisster Dinara Safina is een moslima (zonder hoofddoek). En last but not least ligt een klein maar zeer belangrijk deel van Turkije in Europa, namelijk het grootste deel van de miljoenenstad Istanbul.

    De kans bestaat dat u reageert met: maar dat zijn geen echte moslims want anders waren ze wel fanatiek. Om te beginnen denken ze daar zelf anders over. Maar vooral is het een goedkope denkfout om te zeggen “alle moslims zijn fanatiek” als je alleen de fanatieke moslims meetelt. Dat komt neer op “alle fanatiekelingen zijn fanatiek”, een nietszeggende “tautologie”.

    Het is net zoiets als “elke goede rooms-katholiek gehoorzaamt de paus”. Wat verstaat u dan onder een “goede katholiek”? Antwoord: iemand die in elk geval de paus gehoorzaamt. Ook die uitspraak bijt zichzelf in de staart.

    1. penis aqua di rosa

     Dit antwoord is een links aftreksel.
     Wat ben ik blij buiten kerkelijk te zijn en mijn eigen weg en geweten bepaal.
     Niks mis mee om zelf te denken, indien jij F.J. daat toe in staat bent, jouw professie even de kliko inschuivend.
     Ik heb geen kerkleider nodig om zuiver te leven zonder een ander daarmee lastig te vallen.

    2. Pescador

     Ik ben het deze keer nie met u eens Frits, er is maar een islam, dan men zich inhoud binnen europa is best wel begrijpenlijk ze zijn nog in de minderheid zodra dat veranderd zul je meemaken dat ze plots zeer agresief zullen worden. Zij zullen niet eerder tevreden zijn als iedereen hun geloof aanhangt en ander wordt het opgehangt, ze blijven komen tot ze in de meerderheid zijn en alles kunnen overnemen. Echt wel

   2. Hetzalwelweer

    Dus elke vorm van religie is verwerpelijk en staat tot haat en oorlog? …..een simpel ja dus, religie is onderdrukking en alleen maar tot doel om veel centjes te verdienen, zie het vaticaan, de tochten naar mekka, wil je iets zien dan moet je betalen, god is niet gratis, god kost geld….elke god….amen.

  2. Dubbele Komma

   Aiaiaiai…

   Uiterst links blijkt ineens uiterst rechts te zijn. Die mag wel gaan onderduiken net als Anne fleur die kritische vragen begon te stellen aan haar antifa vriendjes… Hahaha.

   Uiterst links, ik zou maar 24/7 beveiliging aanvragen net als Geert… Dit word je niet in dank afgenomen door de linkse neo-gestapo..

   MUHAHAHAHA

   😀

  3. wheelboy

   Ik vraag me af Uiterst links wat er rechts aan de PVV en FvD is . Als ik beide partijen hun standpunten bekijk dan zijn die toch vrij links op punt vluchtelingen beleid en allochtonen beleid . Rechts staat voor mij voor afbreken sociale welvaart staat (VVD ,CDA ,D66 ,PvDA) zijn er al jaren mee bezig .

   Was het de PVV die afgelopen september als enige Roemer niet afviel tijdens de algemene beschouwingen op het punt ziekenfonds . Zelfs Klaver wees het voorstel naar de prullenmand . Vaak wordt er ook (kan niet over FvD spreken) gezegd dat de PVV punten van de SP overneemt (weghaald) . En was het in 2012 niet de PVV die het beste verkiezing programma had qua werkgelegenheid en economie .

 3. fockingworst

  Mensen zijn gelijkwaardig zolang ze de ander met hetzelfde respect behandelen zoals ze zelf behandeld wensen te worden.

 4. Ritter

  Op zich is dit , naar mijn idee, een goede ontwikkeling. Dat links weer klassiek links word en hun linkse waarden verdedigen. Ook tegen de islam die andere waarden hanteert.

  Maar toch zie ik wat naïviteit

  Ze hebben het over “conservatieve islam”. Maar is er dan een progressieve islam?

  Islam is islam………………er is maar een islam.

  Islam is een religie/ideologie die het leven tot in de puntjes beheerst. Daar is geen ontsnappen aan. De islam heeft zelfs een eigen rechtssysteem. (Sharia recht) dat niet compatibel is met het westerse rechtssysteem.
  ——-
  De mythe van de minderheid: extremisme onder moslims alles behalve marginaal fenomeen
  https://twitter.com/TPOnl/status/1028386224585752577

  1. Dubbele Komma

   Goed gezien ritter, zoals erdohitler al zei: “er bestaat geen extremistische islam,er is maar 1 islam”

   Lees de geschiedenisboeken maar na over de laatste 1400 jaar.

   Bullshit.

   Er bestaat geen gematigde islam. Er bestonden ook geen gematigde nazi’s.

   Punt.

  2. van Urk

   Nationalisme is een vreemd concept binnen de islamitische cultuur. Dat zien we nu in Turkije maar ook in de Arabische wereld kennen we die al jaren. Opmerkelijk is dat deze bewegingen een link hebben met het socialisme en secularisme en een compromisloze vijandigheid voelde jegens het Westen en Israel.

 5. Tengo Kawana

  Ik heb eigenlijk nog nooit iemand horen beweren dat culturen gelijkwaardig zijn.

  Beetje open deur dit.

  1. van Urk

   Voor sommigen wel. Die gaven de heer Blok onlangs nog ongelijk.

   1. Dubbele Komma

    Lachen,van urk hoe de socialisten WEER EENS keihard door de mand vallen. Genieten dit.

    En maar draaien en liegen,heeeerlijk

    😀

   2. Tengo Kawana

    Blok sprak over de mogelijkheden verschillende culturen te integreren. Daarover sprak hij overigens domme onzin.

   3. Capo

    @Urk: Doe je ook mee met het negeren van de multinicker?

    Samen staan we sterk! 😉

   4. Ni28

    Van Urk, beantwoord niet de trollen, doe gewoon mee.

 6. Svetlana

  Je hebt geen conservaief en progressief islam, je hebt de islam punt. Daar hebben wij in Europa veel meer van nodig. Moslims moeten zich overal uitbreiden om de religie van de vrede te spreiden

  1. Vit

   Hi hi hi.

  2. Capo

   Tengo = Svetlana

  3. Rechtsaf

   @Svetlana en jij vindt het vreemd dat jullie zo uitgekotst worden…….

  4. Hetzalwelweer

   De EU hebben nu ongeveer 700 miljoen inwoners, daarvan zijn er 4 % moslim, ga nog ff door en je krijgt je burgeroorlog, vroeger tijdens de 2de wereldoorlog waren het de Joden die overal de schuld van kregen, anno nu zullen de moslims overal de schuld van krijgen….ze worden niet voor niets allemaal hier naar toe gehaald, op 1 kluitje kun je ze makkelijker pakken.

  5. Ruth

   @Sletlana,

   Jij noemt de islam een religie van vrede.
   een religie van haat zal je bedoelen.
   Kijk alleen maar naar de islamitische landen waar andersgelovigen als 2e rangsburgers worden behandeld en hun geloof niet openlijk kunnen belijden, als ze dat zouden doen worden ze een kopje kleiner gemaakt.
   En jij durft van een religie van vrede te spreken.
   waar worden al die moskeeën hier in Nederland door gefinancierd?
   De islam is zo intolerant als het maar kan,maar verwachten wel tolerantie in niet islamitische landen.
   Volgens mij heb jij een behoorlijke klap van de molen gehad dat alles in dat bovenkamertje niet meer op zijn plaat zit.
   Vandaar die verwarde reacties van jouw!!!
   als intolerante religie wel op de achterste poten gaan staan om tolerantie te eisen.!!
   wordt toch eens wakker Sletlana!!!!

 7. Ni28

  Het ontstaan van Vrij Links oftewel Links Light geeft aan dat de huidige linkse koers radicaal is en vormt dus een bekentenis van een deel van de linkse rakkers. De identiteitspolitiek en multiculti ideaal is een radicaal linkse doctrine. Links light wil toch een beetje rechts worden maar toch links blijven. Voor links is iedereen gelijk dus de grenzen verzetten wordt een beetje moeilijk. Mensen mogen zelfde rechten hebben maar gelijk zijn ze niet. Gelukkig maar. Culturen kunnen in vrede naast elkaar leven maar vermenging geeft problemen. Kleine verschillen ebben op den duur weg maar grote en vooral religieuze worden nooit vermengd en blijven altijd naast elkaar in spanning zoals nu de islam in Europese ghetto’s. De multi-culti ideologie die ons door de strot geduwd wordt zal nooit werken. En toch is er linkse indoctrinatie die desnoods in intimidatie overgaat al bij kinderen op school aanwezig. Het openbare leven, media en zelfs bedrijven zijn door deze ideologie doorspekt en beheersen onze leven. Degene die hierop tegen gaat worden classificaties als xenofobie, discriminatie en racisme op de hoofd geslingerd. Zelf nadenken moet je niet doen dat doen andere voor je. Loop in gelid en hou je mond. Net of je het communisme in geslingerd wordt. Brussel heeft Moskou links ingehaald. En wat biedt dan Vrij links in deze? Ik denk bijzonder weinig. Links is een geestelijke ziekte.

 8. Frits Jansen

  Ik begrijp dat deze mensen heel gewetensvol ergens een lans voir willen breken, maar waarvoor is niet 123 duidelijk. Toch claimen ze een zekere urgentie. Dan moet je toch in één zin kunnen zeggen wat je voornaamste grief is?

  Een suggestie om alsnog duidelijker te worden is om zo min mogelijk te refereren aan abstracte kwalificaties die je eerst moet ontcijferen voor je aan de eigenlijke inhoud toekomt.
  Wat precies onder “links” moet worden verstaan is al de vraag. Ooit stond dat voor de Klassenstrijd van Arbeid tegen Kapitaal, nu kennelijk voor cultuurrelativisme. Ook de kwalificatie “rechts” is onbruikbaar. Ik ben zo rechts dat ik vind dat de belastingen voir de rijken omlaag moeten. Die hebben toch meer gepresteerd? Maar ik weiger ongenuanceerd moslimhater te worden, dus ben ik dan links?
  Vervolgens mag iemand precies uitleggen wat “cultuur” is. Dat ik een Nederlands paspoort heb betekent toch niet dat ik een plakje ben van de eenheidsworst genaamd “Nederlander”?
  Stel mijn “cultuur” niet gelijk aan die van een Limburger, en zelfs niet aan een Hagenees, want ik ben een Hagenaar, op het Zand geboren, aan de rand van de duinen. Natuurlijk ben ik ook een Europeaan, maar tegen een Boeddhist zal ik anno 2561 (hun jaartelling) niet opscheppen over de superioriteit van de “westerse cultuur”, want ze zullen mij met een superieur lachje op mijn nummer zetten. Toen ik een Cambodjaanse taxichauffeur uitschold zei de man eenvoudig en grijnzend: “Sir, thuis is Cambodia”, en ik schaamde mij voor mijn platte westerse cultuur.

  En de vouwendiscrominatie dan? Heel veel volkeren, westerse zeker niet uitgezonderd, discrimineren van oudsher vrouwen, al zijn er op Sumatra bij voorbeeld volkeren waar de vrouw de baas is (Ja, moslimvolkeren, de Minangkabau). Dat in het zogenaamde vrije westen de vrouwenemancipatie de laatste decennia zo hard is gegaan komt doordat multinationals (vooral Unilever) daarvoor hebben gelobbied: vrouwen met een eigen inkomen geven meer uit: KASSA! Dat hun kinderen minder aandacht krijgen dan moslimkinderen zal (de aandeelhouders van) Unilever een zorg zijn.

 9. Floris

  Ach, 18 jaar geleden schreef de PvdAer Paul Scheffer “Het Multiculturele Drama”. Het kwam hem op een storm van kritiek uit de eigen gelederen te staan en daarna was het gedaan met zijn kansen om politiek leider van de PvdA te worden.

  Ook dit initiatief zal wel als een nachtkaars uitgaan.

  1. Tengo Kawana

   Scheffer besprak in dat essay de stand van zaken rond de integratie en hij kwam tot een somberder beeld dan, o ironie, het rapport van de Commissie Blok.

   Dat is wat anders dat wat in deze draad het issue is.

   1. Capo

    “(…) wat in deze draad het issue is.”

    Wat in deze draad de issue is gaat jou niets aan, en het interesseert ons niets. Jij staat buitenspel want jij bent een multinicker. Je bent een notoire leugenaar en ondersteunt jezelf en jouw leugens en met jouw talloze multinicks.

    1. Ni28

     Capo, dat weet hij goed. Al jaren.

    1. Tengo Kawana

     Tja, meneer van Urk, de meerderheid van het volk denkt ook dat het de komende jaren warmer wordt.

     Je kunt niet zeggen of de integratie slaagt of niet. Je kunt hoogstens vaststellen of een multiculturele samenleving meer of minder gesegregeerd raakt, het is altijd een relatieve bepaling van een sociologische stand van zaken.

     De Commissie Blok constateerde indertijd dat de integratie van minderheden in ons land zeer goed verloopt. Er zijn nadien geen ontwikkelingen die deze constatering onjuist maken met als aantekening dat sedert Fortuyn en Wilders er in Nederland wel krachten zijn die deze integratieproblemen tegen te werken.

     1. van Urk

      Tengo Kawana. Er zijn anders meer oorzaken die de integratie tegenwerkt. Dat is het probleem met mensen zoals u die graag altijd de schuld neerleggen bij politici als Wilders. Besef dat ook allochtonen op de PVV hebben gestemd. http://www.nemokennislink.nl/publicaties/de-allochtone-achterban-van-geert-wilders/

     2. Floris

      Van Urk blijft de trol maar voeren.

      S u k k e l.

     3. van Urk

      Sorry Floris. Kon het niet laten om weer even de waarheid in zijn gezicht te wrijven.

     4. Floris

      Ik begrijp het, Van Urk, maar nu moeten we doorzetten. Het negeren werpt de eerste vruchten af.

     5. Tengo Kawana

      Van Urk heeft een spreekverbod.

      Hij volgt dat slaafs op.

      Aandoenlijk.

     6. Rechtsaf

      @Tengo weet je wat jij moet doen, met je antisemitsche islamitische trollensmoel, lekker oprotten hier, je bent echt, maar dat is een understatement, om te kotsen gewoon, er zit een zéér, zéér naargeestige ondertoon in jou reacties.

      Jij bent zo verschrikkelijk anti-Nederlands niet normaal meer, buiten het feit dat je natuurlijk een islamverheerlijker bent.
      Jullie (Actueel) O.a. Svetlana = Becker = Johnny Roest = Suzanne = Tengo = Elu = Fortiori = Etc…
      (Voorheen) O.a. Code 134 = Ernst Quispel = Graatsma = Boudewijn Abbas = Danube = Cypres = Ceteris Paribus = Etc… zijn islamitische haatpredikers

     7. Capo

      “(…) maar nu moeten we doorzetten. Het negeren werpt de eerste vruchten af.”

      Klasse jongens, mijn complimenten. Samen staan we sterk en het gaat hartstikke goed! 😉

  2. Frits Jansen

   Scheffer is van huis uit journalist, en weet dus hoe hij aandacht moet trekken.
   Zijn verhaal is even fact-free als de recente oprispingen van minister Blok.
   Journalisten kunnen (of willen) niet wetenschappelijk analytisch denken.
   Waar er sprake is van andere culturen lopen verschillende dingen door elkaar:
   – andere sociaal-economische achtergrond: de (families van de ) gastarbeiders komen uit arme streken in Turkije en Marokko
   – andere landscultuur, bijv. voor Marokko en Turkije heel verschillend
   – en dan ook nog de godsdienst.
   Migratie-experts weten dat grootschalige migratie in het begin altijd wringt, maar dat dat altijd wel weer over gaat.
   Denk ook aan:
   – migratie van Nederland naar Duitse dorpen vlak over de grens, waar het leven goedkoper is
   – migratie van gepensioneerden naar Spanje
   – migratie van corporate expats naar Amsterdam en Den Haag

 10. Fortiori

  De burger is uitgekeken op de holle PVV retoriek. Een herhaling van zetten die 0,0% resultaat oplevert. Het nieuwtje van het FvD is al weer weggeebt. Niks nieuws van dat front behalve een hautaine babbel. Dan komt er iets nieuws, niet onlogisch wat er dan ontkiemt.

 11. Floris

  Ze hebben het over de politieke islam, de conservatieve islam…

  Alsof er een a-politieke of progressieve islam zou bestaan.

  Dan weet ik al genoeg: ook zij durven de olifant in de kamer niet te benoemen en maken een onderscheid dat niet bestaat.

  Daar hebben we dus niets aan.

  1. Frits Jansen

   Praat Wilders niet zo stom na.
   Zijn hele politieke “business model” is ons bang maken voor de islam.
   Toen iemand riep dat er ook een gematigde islam bestaat dreigde de bodem onder zijn bestaan weg te vallen. Wilders zal ook na zijn politieke loopbaan nog jarenlang beschermd moeten worden, maar dat mag hij dan zelf betalen. Of hij moet emigreren naar een verlaten eiland midden in een Oceaan naar keuze.
   Dan is het makkelijker om degenen die ons vertellen dat er wel degelijk een gematigde islam bestaat voor gek te verklaren.

 12. Tengo Kawana

  Ik ben, met Lars, wel blij met deze beweging waarmee ik het inhoudelijk ook eens ben.

  Ik vind wel dat ze met hun insteek veel open deuren intrappen, maar daarmee is het niet onwaar wat ze zeggen.

  1. Capo

   “Ik ben…” “Ik vind…”

   Wat jij bent en wat jij vindt interesseert ons in het geheel niet want jij bent een multinicker die hier de boel opzettelijk saboteert met meerdere actuele nicks.

   Tengo = Hermann = Becker = JanKlaasen = Suzanne = etc…

   1. Original NL

    Capo
    +++++++

    1. Capo

     Inderdaad Original, de groep is groot geworden en samen staan we sterk! Bedankt voor je steun zodat DDS verlost wordt van multinicker.

     1. Tengo Kawana

      “de groep is groot geworden”

      🙂

 13. Ni28

  Links is de weg volledig kwijt nu zij met rechtse denkbeelden gaan koketteren.

  1. van Urk

   De beste manier van integratie is de militaire en sociale dienstplicht. Het verbindt het volk en het maakt het land inclusiever. Ook Italie met navolging van Duitsland overweegt weer de dienstplicht in te gaan voeren.

  2. Original NL

   Heb je die looser van een erdogan gezien???
   Met de turkse economie gaat het niet helemaal lekker..
   “Zij hebben de dollar….maar wij hebben allah”
   Hoeveel allah’s kost een brood in turkije tegenwoordig?
   Wat is de wisselkoers?
   Denk dat allah straks nog wel een aardbevinkje voor turkije in petto heeft.
   Kunt u straks weer op giro 555 deze “schat steunen”.
   Zelfs allah heeft het nabije- en midden oosten de rug toegekeerd.

 14. sjun

  Ik vrees dat het om een roepende in de rode woestijn gaat. Ondanks dat is het hoopvol dat er progressieve signalen uitgaan naast het bombardement van regressieve signalen dat via de mainstream media plaatsvindt. Binnenkort maar eens met deze mensen in conclaaf over immigratie, integratie, onderwijs en islam om te bezien of er meer overeenstemming te vinden valt. Wellicht vallen meer volkse types als van Muiswinkel en de Jonge ook nog tot reacties te triggeren. Al vrees ik dat ingebrachte issues voorbij gaan aan hun intellectuele span of control.
  🙂

  1. Original NL

   Dat denk ik ook sjun…met de links liberale deug gestapo is niet te praten, dat zien we hier op het forum in het klein.

 15. Two Ravens Black Kettle

  Eddie is een van de weinige oprechte linkse mensen die de zowel de oude waarden van de Verlichting wil conserveren en tevens het gevaar ziet van vele aspecten van de islam.
  Iemand die eerlijk het debat met iedereen zoekt.
  Hulde
  Ik heb de hoop opgegeven dat Links zal veranderen, het rot en gif van de Identity Politics, het zelfbeklag, de Virtue Signalling en de blinde islam verering zit te diep, maar ik wens Eddie en het handjevol het aller beste toe.
  Ze zullen ongetwijfeld worden uitgemaakt voor racisten, nazi’s en bovenal nestbevuilers (zoals ik jaren en jaren geleden toen ik voorzichtig (als strak links mannetje) opperde dat Fortuyn toch wel enkele goede punten had) maar ik prijs hun moed en onverzettelijkheid.

  Er zijn er meer.
  Denk aan Silvain Ephimenco bij Trouw, Martin Sommers bij Volkskrant, Theodore Holman bij het Parool en Carel Brendel.
  (Opvallend genoeg hebben de meeste kranten 1 token columnist met gezond verstand in een oceaan van Regressive Left/Identity Politics vuilnis)
  (De NRC heeft dat zelfs niet)

  1. Original NL

   TRBK…..
   Het oud linkse intellect wordt gewoon overschreeuwd door de neo linkse deug gestapo…het zijn een paar druppels water in een vat olie.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Yep

    Paul Scheffer schreef al in 2000 het multiculturele drama.

    Silvain Ephimenco verwoorde het ook mooi in een column van 2010

    “Op een punt ben ik met de uitkomst van het Kieskompas wel tevreden: ik word als ’links-conservatief’ geëtiketteerd. Klopt als een bus. Ik probeer al jaren de linkse waarden uit mijn adolescentie te conserveren en tegen het werk van ondermijnende neoreactionairen te verdedigen: strikte scheiding van kerk en staat, gelijkheid man/vrouw, vrijheid van meningsuiting, enzovoorts. Dat juist deze waarden de laatste jaren door linkse partijen zijn verkwanseld en verraden, maakt me niet schuw voor het etiket. Zeker nu de wil deze juwelen te behouden”

    Maar het zijn inderdaad roepende in de dorre linkse woestijn
    (en vergeet nooit; het CDA en VVD zijn net zo schuldig !!)

    1. Original NL

     TRBK..
     …(en vergeet nooit; het CDA en VVD zijn net zo schuldig !!)
     Nee dat vergeet of vergeef ik ze never!!!!

     1. Original NL

      Maar ook wij zijn slechts roependen in de woestijn…

    2. Floris

     Ephimenco: “Ik probeer al jaren de linkse waarden uit mijn adolescentie te conserveren en tegen het werk van ondermijnende neoreactionairen te verdedigen: strikte scheiding van kerk en staat, gelijkheid man/vrouw, vrijheid van meningsuiting, enzovoorts.”
     ————————————————————————–
     Dit zijn geen specifiek linkse waarden, maar waarden van de Verlichting. Typisch westerse waarden dus.

     De linkse karavaan is de kant op gegaan van het cultuurmarxisme en het cultuurrelativisme en heeft daarmee de westerse waarden verlaten.

     Ephimenco weet dat maar blijft zich uit misplaatste nostalgie links noemen. Hetzelfde geldt voor Terstall.

     Ik heb meer respect voor ex-linksen die rigoreus afstand hebben genomen van de linkse kerk. Beter dat dan die halfbakken houding .

 16. DolleDries

  De gerenommeerde Amerikaanse psychiater professor dr. Rossiter concludeerde al in 2013, dus nog vóórdat Europa en Amerika hun grenzen opengooiden voor miljoenen migranten, dat ‘goedmensen klinisch geestesziek zijn’, omdat ze totaal geen besef (meer) hebben van de menselijke natuur en realiteit. De bekende Duitse blogger Michael Mannheimer vindt dan ook dat ze allemaal in een gesloten inrichting thuishoren.

 17. Frits Jansen

  Het zijn prutsers, die van alles bij elkaar hebben gegooid en toen een beetje hebben doorgeroerd.

  Op deze site zal ongetwijfeld worden bevestigd dat culturen niet gelijkwaardig zijn, maar dan rijst wel de vraag: naar welke maatstaf? Aha, naar onze eigen maatstaf. Dat heet een WC-eend argument.
  Ook anderen zullen hun eigen cultuur superieur vinden. Dat spreekt vanzelf, anders zouden ze die niet aanhouden.

  1. Original NL

   …FJ….
   “Ook anderen zullen hun eigen cultuur superieur vinden”.
   Ja..maar wij weten dat dat niet zo is omdat wij niet door de blindoek van bv islam hoeven te kijken.
   Waar islam opduikt stopt de vooruitgang.

   1. Hetzalwelweer

    De Turkse Lira gaat kapot, Erdogan gooit de grenzen open zodat al die miljoenen “vluchtelingen” via Turkije naar de EU kunnen komen en Trump krijgt de schuld, of Poetin natuurlijk. Nee natuurlijk niet zeggen Merkel, Macron en Mark, jullie krijgen nog meer geld van Brussel.

  2. sjun

   Dus dan kijk je om je heen in de wereld en beschouw je: Naar welke culturen vinden grote volksverhuizingen plaats. Kennelijk hebben die culturen de beste situaties geschapen om te leven want anders vluchtte iedereen daar wel vandaan.

   1. Hetzalwelweer

    @Sjun, zij die het woord “cultuur” bedacht hebben moeten massaal vervolgd worden, alsmede discriminatie en genderneutraal. Tis wel erg links allemaal…..

 18. Hetzalwelweer

  Aan alle lieve linkse deugmensen, zij die de islam als hun eigen beschouwen, zij die het liefst alle migranten opnemen in hun huis….
  Jullie weten niet wat islam is en weten niet wat jullie in huis halen….
  Het zijn geen artsen of architecten…maar simpele mensen met enkel maar 1 gedachte, de islam is groot en machtig.

  https://www.youtube.com/watch?v=wjGTmCkU9U8&pbjreload=10

  Kom allemaal naar de EU zodat jullie veilig zijn en hier ditzelfde kunnen doen met ongelovigen….

  @Ernst, Frits, Svetlana en al die andere wannabee islamlovers….

  binnenkort ook in jouw wijk….omdat ze jouw niet willen….maat de EU hun wel….

 19. Hetzalwelweer

  Aan alle lieve linkse deugmensen, zij die de islam als hun eigen beschouwen, zij die het liefst alle migranten opnemen in hun huis….
  Jullie weten niet wat islam is en weten niet wat jullie in huis halen….
  Het zijn geen artsen of architecten…maar simpele mensen met enkel maar 1 gedachte, de islam is groot en machtig.
  https://www.youtube.com/watch?v=wjGTmCkU9U8&pbjreload=10
  Kom allemaal naar de EU zodat jullie veilig zijn en hier ditzelfde kunnen doen met ongelovigen….
  @Ernst, Frits, Svetlana en al die andere wannabee islamlovers….
  binnenkort ook in jouw wijk….omdat ze jouw niet willen….maar de EU hun wel….

 20. HansRO

  Lees alleen maar over waar links te ver zou zijn doorgeslagen, maar hom geen enkele concrete maatregel tegen HOE ze dat dan zouden willen gaan aanpakken.

  Krijg stellige indruk dat we te maken hebben met een type van half verlichte Gutmenschen en die gaan de wereld dus echt niet redden, want alles blijft bekeken en geanalyseerd worden vanuit een soort van onwaar en onrealistisch sociaal zieligheids-beginsel.

  Mijn hart ligt veel meer bij de nieuwe grote maatschappelijk beweging die heden aan het opkomen is met Realisme en Waarheid als beginselen van analyse en verstekpunt voor politiek standpunten en beleid met FvD als politie vertegenwoordiger.
  Wél zou binnen de standpunten van FvD wat meer “linkse” issues toejuichen, zoals bijvoorbeeld de structurele aanpak van de bio industrie (want zeker niet alles wat vanuit linkse hoek komt is slecht of verkeerd)

  1. Blue monday

   Dat gaat eerder met de PVV dan met FvD lukken, die kiezen alleen maar voor geld…en dan het liefst meer geld voor die het al hebben.

   Maar wellicht dat een partij met het goede van twee werelden een zegen voor dit land zou zijn. De PVV zal nooit definitief doorbreken, FvD is meer VVD dan je lief is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.