Nog steeds misstanden in kliniek moordenaar van Anne Faber

Je zou toch denken dat de kliniek in Den Dolder wat meer haar best ging doen na de moord op Anne Faber, maar niets is minder waar! Patiënten zitten gewoon aan de drugs en behandelingen blijven soms uit. Via NU.nl.

Iedereen had wel een mening over de kliniek in Den Dolder wiens beleid indirect heeft bijgedragen aan de moord op Anne Faber. ‘Michael P. had nooit vrij rond mogen lopen en al helemaal niet zonder begeleiding’ was de strekking van de meeste mensen in mijn omgeving. De Inspectie Justitie en Veiligheid én de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd deden beide onderzoek en troffen allerlei misstanden aan. Zowel burger als overheid zien dus dat er flink wat misgaat, maar wat gebeurt daar vervolgens mee?

Niks! De kliniek kwam met een plan voor verbeteringen en zou hierover moeten berichten maar patiënten zelf merken nog niets van de verbeteringen! Sterker nog, het is er gewoon één dikke bende! Drugs en de handel erin is gewoon orde van de dag. Drugscontroles zouden niet worden uitgevoerd en volgens sommigen er zelfs nooit zijn geweest!

De kliniek zelf zegt ‘een moeilijke tijd’ door te maken, niet zo gek met een moord op je geweten, en meent dat het te vroeg is om verbeteringen te kunnen waarnemen. Want het is zo moeilijk om te controleren op drugs, drugs te confisqueren en patiënten een tik op de vingers te geven, blijkbaar. Volgens mij is de kliniek toe aan een nieuw bestuur.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Vraagtekentje

  Glas, plas, was!

 2. struisvogelpolitiek

  Het word eens tijd dat er eens gekeken word naar Amerika, daar pakken ze het heel anders aan. Daar worden geen moordenaars geknuffeld.

  1. Tengo Kawana

   Je bedoelt dat ze om het leven worden gebracht?

  2. Holland

   Ja struisvogelpolitiek, de doodstraf is voor moordenaars -zeker zo’n monster als Panhuis- een passende straf die elke beschaafde samenleving zou moeten opleggen. Moordenaars hebben hun toegangskaartje tot het leven verspeeld.

   1. Tengo Kawana

    De doodstraf is in Nederland in 1870 afgeschaft.

    Ik bepleit dat zo te houden.

   2. Capo

    @Holland: “-zeker zo’n monster als Panhuis-”

    Een eenvoudige vraag: Wie had je liever in leven gehad, Anne of Michael Panhuis?

    Omdat Michael Panhuis nog leeft is Anne nu dood. Een extreme ruil, toch?
    Geldt ook voor de slachtoffers die asielzoekers maken. De stelling daarbij zou zijn: misdrijf gepleegd, direct uitzetten. En dan natuurlijk niet laten ronddwalen in Amsterdam op zoek naar een kraakwoning.

   3. struisvogelpolitiek

    @Holland
    Doodstraf of niet, dat is aan de rechter om dat te bepalen. Wat ik hier echter bedoel is de zogenaamde TBS maatregel. In Nederland denkt men dat dergelijke roofdieren nog te genezen zijn. Mijn mening is dat die smeerlappen niet te genezen zijn, die kronkel in hun kop is niet meer te redden en zij vormen een gevaar voor de samenleving is weer gebleken. Het beleid moet zijn dat die smeerpijpen nooit meer vrij komen en niet na enkele jaren geknuffel op de maatschappij worden losgelaten

   4. EU kok

    een passende straf die elke beschaafde samenleving zou moeten opleggen.
    .
    Het vreemde is dat 90% van de beschaafde landen de doodstraf niet kent.
    Landen welke de doodstraf wel kennen,
    https://www.dutchmultimedia.nl/welke-landen-hebben-de-doodstraf-nog-en-voeren-m-uit/
    kan ik niet beschaafd noemen. Daarin verschil ik van mening met Holland.
    Pakistan, Bangladesh, Afghanistan, Somalië, Egypte, Iran, enz vindt Holland beschaafd schijnbaar.

   1. struisvogelpolitiek

    @Adriaan
    +++ 🙂

   2. Capo

    Mooi artikel, bedankt Adriaan!

 3. Elu Thingol

  Kwalijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.