Onderzoek: ‘Alcoholgebruik speelt een veel belangrijkere rol in evolutie dan eerst gedacht’

Hiep-hiep-hoera voor alle alcoholgebruikers. Blijkbaar is het veel belangrijker voor ons voortbestaan dan gedacht. Britse onderzoekers zijn er achter gekomen wat de positieve gevolgen zijn van (matig) alcoholgebruik. Ze kunnen nog geen causaal verband ontdekken, maar wel een significante correlatie met geluk en sociale samenhang

Endorfines kunnen worden opgewekt door zingen, plezier maken, dansen en andere plezierige activiteiten, maar het drinken van alcohol ,,lijkt een van de meest efficiënte manieren”, betoogt de Britse wetenschapper. Hij verwijst naar ontwenningsklinieken waar alcoholverslaafden worden behandeld met het medicijn naltrexon. ,,Het voorkomt de productie van endorfines zodat je dat gevoel niet meer krijgt als je drinkt.”

Alcohol bezorgt ons meer vrienden en vriendschappen zijn dan weer goed voor onze gezondheid. En dat gebeurt al sinds het begin van de mensheid: 8.000 jaar geleden werd in China al alcohol gebrouwen. ,,Onze sociale netwerken zijn één van de belangrijkste buffers tegen mentale en fysieke gezondheidsproblemen”, zegt professor Dunbar. ,,Bovendien hebben de endorfines nog verborgen voordelen. Ze maken de afweercellen in ons lichaam actief, waardoor we beter bestand zijn tegen aandoeningen.”

De rol van endorfines is al vaker benadrukt door wetenschappers, zoals de bekende bioloog Midas Dekkers. ,,Als je marathonlopers vraagt waarom ze lopen, krijg je vaak het antwoord dat er endorfines in je hoofd ontstaan, een stofje waardoor je je prettig voelt. Dan zeg ik altijd: als je in plaats van 42 kilometer nou 4 meter de hoek om loopt, dan zit daar een bruin café waar je dat spulletje gewoon per glas kunt krijgen.”

Dit betekent natuurlijk niet dat je gelijk naar de bar moet gaan en dan je kapot moet zuipen, want we weten ook allemaal dat te veel drinken weer andere slechte gevolgen heeft. ‘Drink met mate’ blijft nog steeds een erg belangrijke gezegde. Balans is de sleutel. Het is wel fijn dat er nu eindelijk een onderzoek is die ook de positieve gevolgen benadrukt. Die hele ‘fit girl mentaliteit’ die de wereld lijkt te bedwelmen, is af en toe nogal vermoeiend en vervelend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

110 reacties

 1. Tengo Kawana

  Nare suggestieve foto bij dit bericht.

  1. Capo

   Multinicker!

   1. Original NL

    Prima gekozen foto….

  2. Holland

   Het valt de hufter gelijk op dat het om een zuipende moslim gaat.

   1. Dubbele Komma

    Droevig figuur he…

    Ik dacht dat je van de islam niet mocht zuipen joh…

    😀

   2. Frits Jansen

    Wie beweert dat geen gematigde islam bestaat krijgt hier keihard ongelijk.

    1. Tengo Kawana

     Ja, maar deze elementaire logica kan door een islamofoob niet worden opgenomen.

    2. Dubbele Komma

     Er bestaat geen gematigde islam. Ga jij nou een beetje Erdogan ongelijk geven? Moet je eens aan die anaalklier op de foto proberen uit te leggen. Hahaha… gorky!

    3. sjun

     Er bestaan gematigde moslims, dat is iets anders dan het Mohammedanisme dat ook wel bekend staat als islam. Een gematigde moslim (letterlijke betekenis: gelovige) is dat eerder ondanks dan dankzij de voorschriftenleer van islam als opgetekend in koran, hadith en soenna.

   3. Frits Jansen

    Sluipende islamisering:
    * De Koran staat geen rente toe. Met een rente van 0,03% zit de spaarrekening van mijn bank daar akelig dichtbij, en dat is geen uitzondering.
    * De Koran staat geen alcohol toe. Gezondheidsfreaks noemen alcohol “het nieuwe roken”, ook heel ongezond. En zo komen we alweer op de islamitische norm terecht.

    1. Holland

     Frits Jansen is een moslim die aan islampropaganda doet. Dag in, dag uit.

     1. Tengo Kawana

      De oude heer Holland toont zijn gevoel voor humor.

     2. Holland

      Aan die totaal verkreukelde kop van jou te zien W. HÜtten, ben je anders ook al aardig aan je pensioen toe. In ieder geval ver over de houdbaarheidsdatum heen.

     3. Tengo Kawana

      Voor die meneer H*tten geldt dat misschien maar ik moet de oude heer Holland bekennen dat deze pensionada ook niet meer van de jongsten is.

     4. Holland

      Voor de liefhebbers die graag die afgelebberde, verkreukelde, ouwe rotkop van je willen bekijken: https://tinyurl.com/y8jtc4hz

     5. Holland

      Het is pensionadO sukkel, niet pensionada.

      Zo, dus jij bent ook al met pensioen. Wat betekent dat je waarschijnlijk vier jaartjes (of minder) jonger bent dan ik. Dus als ouwe lul, noem je een andere ouwe lul ‘de oude heer’.

      Je bent een wandelende gotspe, ouwe psychopaat.

     6. Tengo Kawana

      Het lijkt me wel een vriendelijke man, meneer Holland.
      En zo verkreukeld is hij toch niet?

      Laat eens een foto van uzelf zien, meneer Holland. Ik durf te wedden dat er aanmerkelijk meer verkreukeld uitziet.

      Ik vermoed echter dat u dat niet durft, in welk geval uw zwaaien met foto’s van andere mensen wel een zielige indruk maakt.

     7. Tengo Kawana

      De pensionado Holland heeft natuurlijk volkomen gelijk, het is pensionado en niet pensionada.

      Mijn oprechte excuses.

     8. Holland

      En we hebben beet! De oude heer Kanawa is boos omdat er gelinkt is naar een foto van hem. Wie kan er nog meer linkjes van deze misgeboorte vinden?

      Ik ben wel zo slim dat er van mij geen foto op internet te vinden is. Als mooie, jonge, strakke Adonis heb ik daar ook geen behoefte aan 🙂

     9. Tengo Kawana

      Ik voorspelde correct dat Holland geen foto van zich durft te plaatsen. Het is een beetje laffe man die liever vanuit de veilige anonimiteit mensen stalkt.

      Het past in het patroon. Hij heeft vast al wel door dat ik hem intellectueel en moreel niet bijzonder hoogacht.

      Geeft niet hoor, mijn mededogen is groot met sukkels en losers.

     10. Holland

      Het is duidelijk: de ouwe lul Tengo Kanawa hangt groggy in de touwen en weet niets anders te doen dan wat machteloos om zich heen te maaien.

      Kom op, laten we massaal links plaatsen naar die rotkop van hem, naar die multinickende psychopaat die alles doet om zich hier op DDS onmogelijk te maken. Hij verdient niet beter. Aan de schandpaal!

     11. Tengo Kawana

      Je bent een laffe zak, Holland, en je weet het.

     12. Holland

      Ha, ha, die Tengo. Het is wel makkelijk hoor om jou kwaad te krijgen. Ja, een psychopaat heeft nu eenmaal een groot ego en een kleine ziel. Dus even hameren op de zwakke plek en hij is weg.

      Toedeledokie!

     13. Tengo Kawana

      Ik ben niet kwaad, Holland, ik word door dit zielige gedoe niet geschaad en mijn vermogen tot boos worden is erg beperkt.

      Je bent intellectueel en moreel echter geen hoogvlieger en dat wilde je kennelijk even voor iedereen goed zichtbaar maken.

      Sterkte en bedenk dat de Heere Jezus ook voor jouw zonden is gestorven.

     14. Holland

      Als je een ander uitscheldt voor ‘laffe zak’ is dat in kwaadheid geboren, ouwe Kanawa, hoezeer je dat ook tracht te ontkennen.

      En dat Je Zus ook is gestorven voor mijn zonden is een hersenspinsel dat alleen onder een streng gereformeerde hersenpan kan leven. Doe jij er vooral je voordeel mee: je verstandelijke beperking en zwakbegaafdheid zijn er wellicht mee gebaat.

     15. Dubbele Komma

      Je hebt gelijk Holland!

      Wat een droevig zwakzinnig mongooltje is het toch he?

      Zou uit een programma van Johnny de mol…

      😀 😀

     16. Tengo Kawana

      Holland gelooft niet erg in het zoenoffer van Christus. Dat is voor een intellectuele laagvlieger best wel een soort van inzicht.

      🙂

     17. Dubbele Komma

      Mooi blank team werkt W!M in bij strontlijn..

      W!Mpie ies rassies!

     18. Capo

      @Holland: En als je aan de bel van Frits trekt doet Tengo open. Ze hebben dan ook beide dezelfde islammissie.

    2. Capo

     Héé Elu, psstt… Holland en Komma drukken op de bel bij Tengo, moet je niet open doen?

     1. Elu Thingol

      Toen u de draad kapottrolde over de moord op een klein kind heeft u uw ware aard laten zien. De aard van een volslagen onbenullige pestkop die geen middel schuwt om zijn gerief te behalen.

      U verdient het uitsluitend levenslang van DDS te worden gedonderd en als u enige moraal had zou u u thans nog steeds doodschamen.

     2. Capo

      Hou dat betoog maar voor je huisvriend Tengo, die broek past hem veel beter. Heb je nog steeds niet in de gaten dat hij het probleem is (ik citeer) domme jongen?

     3. Tengo Kawana

      Capo kent geen schaamte, Elu.

      Negeren is de enige oplossing.

     4. Elu Thingol

      Inderdaad, dat hij zich niet schaamt voor zijn eigen gedrag is bizar.

     5. Capo

      “Capo kent geen schaamte, Elu…”

      Capo kent zeker schaamte maar niet tegenover jou multinicker en forumvervuiler met je talloze honderden valse aliassen waarmee je ongevraagd de Nederlandse forums bestookt met politiek-correcte kletskoek waarbij je jezelf bevestigd en bewierookt met andere nicks die ook van jezelf zijn. En als iemand bij jou ‘aanbelt’ dan doet sokpop Elu de deur open. Er is er maar één die zich zou moeten schamen! En ik weet waar hij woont.

    3. Capo

     @Holland schreef: Voor de liefhebbers die graag die afgelebberde, verkreukelde, ouwe rotkop van je willen bekijken: https://tinyurl.com/y8jtc4hz

     Zo, daar zeg je wat. Een kijken of Elu(?) nog wakker is. Als je bij Tengo aan de bel trekt doet hij namelijk altijd open. Multinickers hebben zo hun personeel, snap je?

  3. henkC

   Hoezo suggestief?
   Welke suggestie zie jij er dan in?

 2. Capo

  Voor wie zich nog afvraagt hoe het ook alweer zit met Tengo. Ik laat zijn souffleurs aan het woord:

  EU kok schreef op 10 augustus 2018
  “Tengo post inderdaad veel tot heel veel onder verschillende namen.”

  Elu schreef op 11 augustus 2018
  “Capo! U weet dondersgoed dat u hier actief bent onder meerdere nicks en Tengo onder één nickname.”

  Elu schreef op 13 augustus 2018
  “Wat Quispel betreft: soms trolt hij weleens, maar de laatste tijd heeft hij bewezen prima te kunnen debatteren zonder getrol. Ook zette hij zijn multinicken Suzanne niet in om te stoken, maar ter inhoudelijke reactie.”

  1. Pecunia

   Dat weten we dan ook alweer.

   1. Pecunia

    Hij zou de handschoen van Vit hebben opgepakt, nou ik merk er weinig van.

    1. Elu Thingol

     Vit houdt u uitvoerig op de hoogte van het reilen en zeilen op dit forum. Heeft u soms niets om met hen over te babbelen, waardoor u ten langen leste over non-onderwerpen bent begonnen? 🙁

     1. Pecunia

      Noem het maar een non-onderwerp, Tengo zou ook eens de wijste kunnen wezen na wat hij heeft aangericht.

     2. Elu Thingol

      Ik ben niet zo close met m’n buren dat ik hen uitvoerig inlicht over mijn activiteiten op fora. Niettemin lijt me dat wel gezellig: beter een goede buur dan een verre vriend.

      Hoe gaat dat dan? Ben ik ook onderwerp van gesprek geweest? En EU kok? Eten jullie ook samen? Slaapt u bij Vit op de bank als u ruzie hebt met uw vrouw? Deelt u lief en leed met ‘m?

     3. Pecunia

      We hebben allebei dezelfde instelling en humor, daarom zijn we de beste maatjes.

     4. Elu Thingol

      Oh, oké. Bij mij is het juist andersom: mijn buurman heeft een andere instelling evenals een andere humor. Nooit hebben we goed door één duur gekend, maar gelukkig hoeft dat ook niet.

    2. Capo

     @Pecunia: Zegt Buurvrouw tegen Hermann: Heb jij Tengo gezien?
     Zegt Hermann tegen Buurvrouw: Ja natuurlijk, dat zijn wij ook!

     En als je op de bel van Tengo drukt dan doet Elu open, gek hè?

     Doe Vit de hartelijke groeten, zeg maar dat de handschoen soms wel en soms niet past! 😉

 3. fusilier

  De islam heeft een alcohol probleem? Zij drinken geen alcohol?

  1. Tengo Kawana

   Knap, dat fusilier het onder al weer naar de islam wist te leiden.

   1. Tengo Kawana

    onder = onderwerp

   2. sjun

    We kunnen gewoon weer over iets anders beginnen. Ja jongen, ze lupt of ze lupt nie https://i.imgur.com/RVTy2Cr.png

    1. Capo

     Het dunkt mij dat deze WlM geen opdrachten heeft, hoe kan het anders dat hij hier 24/7 bralt en spuugt, uiteraard met gebruik van multinicks en sneeuwvlokschuivers?

     1. sjun

      Tegenwoordig is iedereen bekend met de bullshitbingo waarop bedrijven’dokters’ blindvaren. En aangezien overal de tering naar de nering gezet wordt vliegen zulke prijzige externe van productie vrijgestelden er nu als eerste uit. Dan rest hen weinig anders dan zich aan Brusselse spindokters als Rode Pater Frans te verhuren om de schoorsteen te laten roken.

     2. Capo

      Wellicht heeft hij dan ook personeel rondlopen, als je bij hem aanbelt doet steevast zijn sokpop open.

 4. sonar

  Politici die alcohol drinken ,de hersenen van die lui zijn al aangetast ,nu blijkt er helemaal niets meer in het hoofd te zitten.

 5. Ritter

  Off Topic.

  En wederom toont Trump leiderschap. Waar anderen het laten afweten richt Trump zijn aandacht op de hachelijke en gevaarlijke situatie van de blanke boeren in Zuid-Afrika.

  ———-

  Trump vraagt Pompeo: ‘Onderzoek moorden op blanke boeren Zuid-Afrika’
  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/08/trump-vraagt-pompeo-onderzoek-moorden-op-blanke-boeren-639505/

 6. TotDeSchijtOnsDood

  EU propaganda opgelegd door Juncker 🙂

 7. Buurvrouw

  Met drinken is vaak ellende. Ruzie kapotte glazen en de politie. Een normaal woord word niet gezegd.Daar hoor je niemand van. Atijd gezellig toch?

  1. Dubbele Komma

   Je hebt gelijk,buurvrouw moet je eens kijken wat voor ellende zuipschuit en dictator junker voor ellende teweeg brengt in europa!

 8. Hermann

  Het staat buiten kijf dat die foto met opzet bij het artikel is geplaatst. Ik ken heel wat mensen die niet drinken (zuipen) en na een vrolijke avond zuiver naar huis rijden. Onlangs hier nog een hele verhandeling over dronken achter het stuur. Het kan toch niet de bedoeling zijn om alcoholgebruik te promoten? Presteren doe je er niet door is wetenschappelijk bewezen.

 9. Adriaan

  @Lars, dit verhaal spreekt me wel aan, maar jouw fotokeuze en ondertiteling zijn walgelijk. Jammer dat DDS het niveau van moslims aan het creëren is.

  1. Dubbele Komma

   Het enige wat me niet aanstaat van die foto is die kop van die overvolle anaalklier…

   😀

 10. Elu Thingol

  Ik sluit me aan bij hetgeen hier eerder is gezegd over de fotokeuze.

  1. Holland

   Elu, jij gereformeerde zwartkous, je bent een hypocriete zemelaar. De humor is dood in Nederland, lijkt het wel. Niets kan meer, alles wordt erg gevonden en wel door dit groepje, die belangenkliek of deze moraalridder veroordeeld. Een land waar de humor verdwenen is, heeft geen potentie meer om te overleven.

   De fotokeuze is leuk en juist. Een beetje plagen is niet erg jongens! Daar gaat de wereld niet aan ten onder fatsoensneukertjes.

   1. Adriaan

    Ieder zijn humor.

   2. Tengo Kawana

    We kennen de heer Holland als een blijmoedige en tolerante man met veel gevoel voor humor.

    😉

   3. Elu Thingol

    Als gereformeerde zwartkous respecteer ik uw mening hieromtrent.

    1. Tengo Kawana

     🙂

   4. Capo

    @Holland: “De fotokeuze is leuk en juist.”

    Deze is ook wel leuk: https://www.mupload.nl/img/hrymxdqjlh6.jpg

    1. Pecunia

     Hé hallo, kun je niet even waarschuwen voor schokkende beelden? Bij voorbaat hartelijk dank vooral namens mijn vrouw.

    2. Holland

     Wow Capo, nu komt het wel erg dichtbij 🙂

     Heel goed van je dat je onze opponent zo in het zonnetje zet!

     1. Capo

      @Holland: Wie erom vraagt kan het krijgen, toch?

      https://tinyurl.com/ycg5jtwq

    3. sjun

     Ik zou dat gegeven paard niet in de bek kijken.

     1. Tengo Kawana

      Daar hebben we de volgende laffe stalker.

     2. Capo

      @Sjun: We kunnen wel concluderen dat we de juiste te pakken hebben! Er is ineens een heleboel beweging, vind je ook niet?

 11. DolleDries

  Leuke humoristische foto.

 12. rexm

  Pas op, voor de lange arm van Erdowietje.

 13. Ni28

  Foto: op moment dat de moslims van bier en wijn gaan genieten zal het islamprobleem opgelost worden.

  1. Elu Thingol

   Niet per se drank, de moslims of het islamprobleem.

   Uit Tolkien:

   If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

 14. Gerlos

  Ik voel mij er geweldig fris bij om af en toe een lekker wit wijntje te nuttigen schijnt ook goed te wezen als je hart klachten hebt.
  Maar volgens mij mag je als moslim geen drank nuttigen dus die Otsturk is verkeerd bezig en zal wel strafpunten krijgen van die dictator maloot Erdogang en natuurlijk verantwoording aan Allah.

  1. Capo

   @Gerlos: Binnen islam is sowieso geen ruimte voor ongelovigen, als je mazzel hebt laten ze je in leven en betaal je islambelasting.

 15. EU kok

  Tot mijn spijt zie ik dat er weer een artikel kapot gemaakt is door capo.
  Holland heeft zich probleemloos verlaagt tot het achterbuurt niveau capo.
  Maar misschien is dat wel Holland zijn niveau.
  Gezond verstand heeft wel een kleine overwinning geboekt, capo is niet door de ballotage commissie gekomen.
  Zijn sollicitatie naar officiële web-gestapo van DDS is mislukt.
  Door het onophoudelijke getreiter haalt er elke dag wel een item meer dan 100 reacties.
  Voor mij duidelijk waarom de redactie weinig zichtbaars onderneemt.
  Ik hoop wel dat de redactie in de gaten heeft dat ze een uithangbord en verlengstuk van sjunnekes smerige website geworden zijn.
  Persoonlijk vind ik dat DDS beter met TPO gelinkt kan worden met UV.

  1. Elu Thingol

   U ziet het goed, ook deze draad is weer effectief door lugar kapotgemaakt. Het treiteren, pesten, zuigen en stoken – al dan niet met behulp van dubbelaccounts – heeft dit blog goed verziekt. Elke inhoudelijke discussie naar de knoppen.

  2. IJsbrand Koudvuur

   Wat mij vooral opvalt, is dat Capo zich letterlijk en figuurlijk voor de voeten van Holland werpt na gisteren. Die Capo kreeg een standje van Holland en nu is die Capo toch aan het slijmen zég!
   Bah… het vieze kruipertje.

   1. EU kok

    capo cq lugar gaat met de dag meer op Gollem lijken.

    1. IJsbrand Koudvuur

     Hmm.. inderdaad.
     Lichtschuw, kruiperig, de persoonlijkheid zwaar gespleten en altijd opzoek naar zijn schatje…
     Gollem, gollem…

  3. Tengo Kawana

   Op de smerige stanksite van sjun wordt DDS door figuren als Floris ondergescheten en naast het persoonlijk stalken van personen worden de extreem-rechtse opvattingen uitgebraakt.

   Vandaag viel daar te lezen:

   “In de jaren ’70 voordat het negerbeest en de nomade zijn opwachting maakte in Zweden kwamen verkrachtingen nauwelijks voor. Zweden heeft nu dankzij de import van de inferieuren de naam van Europa’s verkrachtingsparadijs te zijn. Ook dát heeft een aanzuigende werking op de aapachtigen.”

   Wel hebben hier met racistisch tuig te maken dat hier alleen maar komt om mensen na te jagen die naar hun troebele mening linkse dan wel landverraderlijke meningen durven te uiten.

   Nazi’s lijkt me de meest passende term voor dit volk.

   1. IJsbrand Koudvuur

    Tengo schreef:

    “…Nazi’s lijkt me de meest passende term voor dit volk…”

    Onjuist.
    Dat zij racistische opmerkingen maken klopt(vaak ongefundeerd overigens). Maar de nazi’s, of je het er nu wel mee eens bent of niet, hadden meer eergevoel dan dit kruiperige zooitje.

   2. Holland

    In de door Tengo aangehaalde tekst staan gelukkig een paar uiterst ongure en smerige uitdrukkingen, zodat hij zich daar volledig op kan werpen en verder geen aandacht hoeft te besteden aan de inhoud van de tekst. Want stel je voor dat hij zou moeten erkennen dat Zweden inderdaad een verkrachtingsparadijs is geworden door de instroom van kansloze criminele immigranten.

    In het item van gisteren werd gesteld dat 58% (eigenlijk veel meer) verkrachtingen door instromende allochtonen werd gepleegd. Maar daar hoor je hem nu niet over.

    1. EU kok

     quote:In de door Tengo aangehaalde tekst staan GELUKKIG een paar uiterst ongure en smerige uitdrukkingen.
     .
     Duidelijk, Holland wordt gelukkig van dit soort teksten.
     Geen afstand, geen afwijzing maar goedkeuring.

   3. EU kok

    Het bekritiseren van DDS op sjunnekes urinoir en vervolgens schijnheilig posten op DDS getuigt van geen enkel moraal.
    Het is Michael zijn keuze deze achterbaksen te accepteren op zijn site.

    1. Tengo Kawana

     Sjun plaatste gisteren op zijn stankforum een foto van een woonhuis van iemand waarvan hij vindt dat die er gevaarlijke linkse denkbeelden op nahoudt. Het leek hem ook goed er even een foto van zijn vrouw naast te zetten.

     Het is duidelijk dat deze man niet uit is op een inhoudelijke discussie. Hij hoopt kennelijk op deze manier politieke tegenstanders door bedreiging de mond te snoeren.

     Zo doen nazi’s dat.

     https://uitingsvrij.000webhostapp.com/viewtopic.php?f=29&t=269&start=150#p11705

     1. Capo

      Toen Wím zwaargewond het strijdtoneel op Opinari verliet schreef hij een hoogdravende “afscheidsrede” waarin hij zichzelf schaamteloos op een voetstuk zette: hij zou niet zijn uitgekotst omdat hij een buitengewoon pedant ventje is maar omdat hij de beste debater van Opinari was en de “rechtse kabouters” alle hoeken van de ring had laten zien. En dat konden ze volgens Wím niet hebben.

      En zo rationaliseert en fantaseert megalomane Wím erop los. Bescheidenheid is hem vreemd en ook dat is weer een reden waarom Wím niet bepaald graag gezien is in forumland (understatement).

      De waarheid is dat Wím steeds dezelfde uitgekauwde politiek correcte stokpaardjes berijdt en daar eindeloos over door zevert, tegenargumenten negerend en zichzelf steeds maar herhalend, net zo lang tot ieder weldenkend mens het voor gezien houdt, waarna Wím triomfantelijk de loftrompet bespeelt. Hij kroont zichzelf tot winnaar van het “debat”.

     2. sjun

      Zo te zien staat het er al ruim 4 jaar Willem. Al die tijd heeft helemaal niemand van de digitale stoomafblazers het de moeite waard gevonden om je IRL lastig te gaan vallen want zo belangrijk ben je nu ook weer niet.

     3. Tengo Kawana

      Het betreft goddank niet mijn woonadres, Sjun.

      De vraag is wat mensen als jij bezielt om foto’s van woonhuizen, familieleden en andere personalia af te drukken van mensen die op fora anoniem wensen te blijven.

      Ik noem dat nazi-methoden. Meen jij dat het relevante inhoudelijke argumenten zijn?

     4. Elu Thingol

      Het is niet geheel toevallig dat de heren die er het hoogste woord hebben, zoals het afdrukken van woonadressen, “droef” en “George”, beiden van het DDS-forum zijn verbannen. Sjun had deze lieden van zijn site moeten donderen, wegens ernstige privacyschending, de gouden regel in forumland, maar staat erbij en kijkt ernaar.

      Het forumpje van Sjun is dan ook niet normaal. En het wordt niet bemand door normale mensen, maar door radicaal-rechtse moslimhaters.

     5. Capo

      “Het betreft goddank niet mijn woonadres, Sjun.”

      Nee Sjun écht niet, maar Tengo windt zich er wel buitengwoon over op want het is de woning van iemand anders en als het een woning van iemand anders is dan reageer je iedere keer als een bezetene, zelfs als je naam of je nickname niet wordt genoemd.

      Nu weten wij allang dat Tengo een multinickende fantast is die alleen kan overleven in zijn eigen bubbel. Helaas doet Elu nog te vaak open als je aan zijn deurbel trekt, maar dat in onderdeel van het Tengo-multinickspel.

      Het valt niet op hoor Willem, en de keren dat je hebt toegegeven dat jij het bent en dat het wel degelijk jouw, inmiddels geblurde, woonhuis betreft zijn evident. Je staat allang spiernaakt en blijft maar terugkomen. Het is voer voor psychologen!

    2. Elu Thingol

     Een bericht van 22 augustus jongstleden:

     droef schreef:XXX XXXXX en die gereformeerde stinktrol Elu Stinkdrol zijn niet één en dezelfde persoon, het zijn wel allebei landverraders waarbij na een Neurenberg 2.0 het krukje vanonder hun magere spillebenen getrapt dient te worden opdat zij al rochelend hun nek breken en sterven!

     Waarop hij werd bijgevallen door ene “George”:

     Wat zou het een zegen zijn voor ons land als we dit heuglijke feit nog eens mogen gaan meemaken. Hiervoor ben ik wel bereid gul te doneren als hiervoor met de pet langs gegaan wordt en met mij vele Nederlanders.

     Dit volk neemt dus deel aan het moslimbash-blog van Sjun.

     1. Tengo Kawana

      Zeker, Elu, over dit soort tuig hebben we het.

      Bedenk ook dat Floris onderdeel uitmaakt van die bende.

     2. Elu Thingol

      Evenals Capo.

     3. Tengo Kawana

      Inderdaad.

      Floris durft in zijn eigen rovershol ook meer te zeggen dan hier, maar roddelt daar aan één stuk door over DDS en de mensen waarmee hij de inhoudelijke discussie maar lastig vindt:

      “Bovenstaande typeert Tengo Kawana haarzuiver. Hij geniet van het kleineren en treiteren van andersdenkenden. Hij is hier de trol, niet Kapo.

      Dat er überhaupt lieden zijn die hem nog steunen geeft aan dat die ook niet zuiver op de graat zijn of dat het sokpoppen zijn. Een EU Cock, die zelden inhoudelijk reageert, maar er z’n beroep van heeft gemaakt om Capo te stalken past ook in de bovenstaande profielschets van een trol.

      Typerend voor een trol is dat hij altijd alles omdraait. Dus zal hij zeggen dat zijn opponent de trol is. Onder andere Elu Guus doet dat stelselmatig.”

     4. Holland

      Tengo en Elu vinden dus dat voor smerige uitspraken van enkele reaguurders op een weblog, iedere andere deelnemende debater hoofdelijk aansprakelijk is.

      Heeft iemand wel eens tegen jullie gezegd dat jullie zwaar gestoorde idioten zijn? Vast wel! En ik doe het ook: jullie tweeen zijn oligrofenen, mongolen en zwaar verstandelijk beperkten. Ga jullie mond spoelen, schorem.

     5. Elu Thingol

      Ik stel vast dat Sjun de heren droef en George niet van zijn zieltogende forumpje heeft verbannen en dat Floris er tweehonderd pagina’s lang is blijven hangen. Ieder normaal mens zou er zijn vertrokken.

     6. EU kok

      quote:Tengo en Elu vinden dus dat voor smerige uitspraken van enkele reaguurders op een weblog, iedere andere deelnemende debater hoofdelijk aansprakelijk is.
      .
      Maar owee als er een moslim extremist iets verschrikkelijks doet.
      Dan dient elke moslim ter wereld er afstand van te nemen.
      Holland hypocriet? Welnee

     7. Capo

      Het voorgaande in aanmerking genomen is Tengo de dorpsgek die graag anoniem wil blijven en daarom voorzien van een masker, welke na een bepaalde tijd wordt omgewisseld voor een andere, de dorpskroeg binnenloopt om daar serieuze discussies over politiek te voeren.

      Al doende begrijpt hij maar niet dat hij niet serieus wordt genomen en dat niemand een serieuze discussie met hem wil aangaan. Het enige wat de lieden in de kroeg wensen, is het omhoogtrekken van Tengo’s masker om te zien of het weer de dorpsgek is…

      Dorpsgek Tengo is nu ronduit verbaasd over de gang van zaken…

      Begrijp je de analogie een beetje, Willem?

     8. Capo

      De dorpsgek die bekend van naam is, en opgewonden wordt over het feit dat slechts hij wordt aangezien als dorpsgek. De ‘anderen’, die niet worden gekwalificeerd als dorpsgek, deugen in zijn ogen natuurlijk niet.

      Eppo Tengo in de bocht…

   4. Capo

    Je kunt altijd nog gaan Twitteren…

    https://tinyurl.com/ycg5jtwq

 16. toetssteen

  Doet me denken aan koeien in het weiland die verzot zijn (echt waar) aan gistende appels.
  Mensen en/of dieren, ze zoeken naar een stofje om even iets te relaxen.
  Ja kan ook met medicijnen, maar ik vind het niet werkelijk een aanrader. Lees: door mijn ziekte moet ik soms medicaties slikken die me aan de ervaring hielpen: dat was eens, maar nooit weer!!! (En ik meen het.)

  Leuk weetje, in de tijd van Mohammed, werden de waterzakken ook al met wijn gespoeld aan aan de waterinname werd een weinig wijn toegevoegd. Niet ter bedwelming, want dan moest u erg veel drinken, maar desinfectie.

 17. Capo

  Ik vind de bijdrage van Ceteris wel aardig:

  Ik zie dat Cat het ook al heel druk heeft met het stalken van die Wïm Hütten. Daar is het halve forum mee bezig en je vraagt je zowel af waarom ze die man zo belangrijk vinden als waarom ze die man nooit hebben opgezocht. Ik zag ergens dat Kinky George vanuit zijn eigen auto al foto’s maakte van het woonhuis van de man maar kennelijk niet durfde aan te bellen. Wel lazen we zijn naargeestige geweldsfantasieën met klauwhamers enzo. Dapper hoor.

  Wat die foto’s betreft. Ik vind de man niet onvriendelijk uit zijn ogen kijken. Ik vraag me af of boze Cat en BigDeal ook zo vriendelijk kijken. Ik betwijfel het maar we zullen het nooit weten: ze zullen niet de moed hebben om hun eigen foto’s hier af te drukken en daarin geef ik ze weer groot gelijk. Het lijkt me niet fijn gestalkt te worden op het internet en je spoort moreel ook niet lekker al je je er aan schuldig maakt.

  Je bent een zowel domme als zielige man, Cat, en dit morsige gedoe verbaast me niet. Denk je nou echt je wonden van je afgang in discussies op het internet op deze manier te helen?

  Je bent een arme sukkel, maar ga hier gerust mee door hoor. Ik zal dit rioolgedrag met belangstelling volgen.

  Groet,

  Ceteris.

 18. A3aan

  Zo, ik heb geen zin meer nog één letter te lezen. Het is aangenaam, de krekel krekelt, ik neem een lekker fris wit wijntje.

  Proost of zo men hier zegt, saüde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.