Rijke gemeente Heemstede wordt nog rijker door asielzoekers: migratie als bedrijfsplan

Migratie en migranten zorgen voor veel maatschappelijke problemen, zij het direct of indirect. Toch zijn er natuurlijk ook organisaties die profiteren van de migratie. Grote bedrijven die goedkope arbeidskrachten erbij krijgen, of bouwverenigingen die nieuwe gebouwen moet maken, of gemeenten.

Een van de rijkste gemeenten van Nederland, Heemstede, heeft flink zitten cashen door de asielzoekers die gehuisvest moesten worden door de gemeente. Hierbij werd de gemeente in een relatief korte tijd nog rijker. Gemeenten hebben wel vaker geklaagd als asielzoekerscentra weg moesten, vanwege het dalen van de ‘werkgelegenheid’  of leegstand. Heemstede werd er duidelijk rijker door.

Heemstede werd in 2015 verplicht deze mensen te huisvesten. Maar omdat deze relatief rijke gemeente weinig huurhuizen heeft, werden een paar flats gekocht. De Rijnlaan 133 werd in 2016 aangeschaft voor 185.000 euro, zo schrijft het Haarlems Dagblad.

Door de deal met Turkije daalde het aantal asielzoekers flink. Heemstede besloot de flat direct te verkopen. Binnen twee maanden was het raak en wisselde de woning voor 235.000 euro van eigenaar. En dat is de kassa voor de bemiddelde gemeente.

Het is verwerpelijk als migranten en asielzoekers onderdeel worden van een vorm van bedrijfsvoering voor de gemeente of als bron van inkomsten. Dan heeft de gemeente uiteindelijk dus belang bij een instroom van migratie en dat staat niet gelijk aan het publieke belang.

De regering moet goed in de gaten houden, net als de raadsleden, dat migratie geen bron van inkomsten wordt, want dan kan er geen oprechte afweging gemaakt worden als het gaat om beslissing aangaande migranten, asielzoekers en migratie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Tengo Kawana

  Vluchtelingen moeten worden opgevangen en als gemeenten daartoe de opdracht krijgen zie ik geen bezwaar in een verstandige exploitatie.

  Een merkwaardig insinuerend artikel.

  1. Ni28

   De slavenarbeid is ook zo ontstaan, handige exploitatie.

  2. Ritter

   Tengo Kawana

   Echte “vluchtelingen” moeten worden opgevangen……………… maar de meeste z.g. “vluchtelingen” zijn in werkelijkheid illegale migranten die misbruik maken van de asielprocedure.

   1. denk eens na

    Laat de olie staatjes maar hun soort genoten opvangen , wat moeten wij met dat gespuis>?

  3. Top

   Blablabla! Blaaskaak en vul zelf maar in. Je weet het best wel, ondanks je nieuwe nick.

  4. denk eens na

   Een asielzoeker kost 35,000 per jaar , keer 35,000 binnen komende asielzoekers , keer 20 jaar achtereen , kosten 100 miljard en het einde is nog niet in zicht erger nog we beginnen pas p om de afrkanen naar de eu te verschepen ( letterlijk met scheepsladingen vol) . Hoe is het nog mogelijk dat er voedselbanken zijn>?

    1. Koos sssss

     Wij van WC eend.

  5. Koos sssss

   Ca. 3% van die migranten is vluchteling. 97% is profiteur/raddraaier/uitvreter. Voor de organisaties, van veerdienst op de Middellandse Zee, tot asielopvang en niet te vergeten een uitgebreide advocatuur is deze migrantenstroom een riante bron van inkomen.

   Deze hele situatie heeft niets met de vluchteling te maken, dat is de vergeten doelgroep, die er voor alle verdienende partijen slechts is als excuus voor hun gegraai uit te belastingpot.

 2. Ego-non-solus

  Mijn advies, probeer eens begrijpend te lezen.

  1. Capo

   “Mijn advies, probeer eens begrijpend te lezen.”

   Goed advies Ego maar nutteloos bij deze multinicker.

 3. Ni28

  Gemeentes zijn net kruideniers, doen alles waar je aan verdienen kan. Wat zij mee veroorzaken laat ze koud. Wat zij nu in hun zak steken geven zij straks tien keer aan die zelfde mensen uit. Economie is inderdaad geen exacte wetenschap. En er zij bestuurders die denken dat zij kunnen besturen.

 4. lIN-T

  De afrekening komt nog wel.

 5. denk eens na

  Als je er de criminaliteit en de verpauwpering van hele buurten waar ze komen er bij op telt , zou je wel eens het dubbele bedrag kunnen nemen . de nareizigers zijn hier bij nog niet op getelt

 6. sjun

  Heemstede komt. Err wel achter zodra de maandelijks teruglkerende kosten voor inwoning, zorg, verzekering, onderwijs, onderhoud, begeleiding en ordehandhaving worden meegerekend.

  1. EU kok

   Dankzij zijn supersnelle internetverbinding heeft Sjun een artikel van vorige week al binnen.
   Of hij leest heel langzaam, dat kan natuurlijk ook.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.