Steden werken niet mee aan ‘nationale groene agenda’, ook als GroenLinks in de coalitie zit

De overheid heeft nogal wilde groene plannen voor Nederland. Volgend decennium moeten we al verregaande plannen hebben geïmplementeerd en moeten we ook nog eens voldoen aan de eisen van het ‘Akkoord van Parijs’. De groene obsessie heeft haar klauwtjes nu zo diep in Nederland gezet, dat zelfs de VVD komt met ‘liberale’ duurzame beleidsvoorstellen. Big business, zoals ze het daar zouden noemen. 

Helaas werken niet alle steden even goed mee. Utrecht en Leiden doen goed hun best, maar heel veel steden scoren maar matig. Zelfs Amsterdam scoort ‘redelijk’, als het gaat om de groene ambities van het bestuur. Maar goed, in Utrecht willen ze zelfs de bevoorrading van de winkels in het centrum alleen toelaten als het wagens zijn die niets uitstoten. Dat gaat wel heel erg ver.

De steden met de minste ambitie worden aangevoerd door Venlo, gevolgd door Almere en Leeuwarden. Ook Apeldoorn, Enschede, Alphen aan den Rijn en Zoetermeer scoren een onvoldoende op de lijst.

Natuur en Milieu noemt het opvallend dat er geen verband is tussen de politieke kleur van colleges en de duurzame ambities van een stad. Zo zit GroenLinks in het college van hekkensluiter Venlo, en ook in steden als Arnhem en Zwolle, die ‘matig’ scoren. Amsterdam, waar GroenLinks de dienst uitmaakt, scoort ‘redelijk’.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Hadden wij maar Trump die had de natte droom van Commie Jesse meteen onschadelijk gemaakt en dat klimaat akkoord door de shredder gehaald.

  1. Uiterst Links

   Gelukkig zijn Nederlanders niet dom genoeg om op zo’n idioot te stemmen

   1. Two Ravens Black Kettle

    NLrs kunnen niet stemmen op Amerikaanse presidenten.
    Uiterst Links en Oliedom.

    1. Uiterst Links

     Dat kunnen Nederlanders wel indien ze naast hun Nederlandschap ook de Amerikaanse nationaliteit bezitten. Domme jongen

     1. Holland

      Je maakt jezelf belachelijk Uiterst Links. Je beging een domme fout, geeft het toe en probeer je er niet met uitvluchten onderuit te wurmen.

     2. Uiterst Links

      @Holland

      Wat grappig. Dit zijn grote woorden voor iemand die wat ziet in de fake president ‘COVFEFE`

     3. Holland

      Extreem Links, jij maakte een domme -zeg maar gerust: stomme- fout. Het is nog dommer te verwijzen naar een tweet van Trump, daarmee maak je je eigen stommiteit niet goed.

      Je bent een domme jongen, dat is al vaak uit je reacties gebleken. Maar dat is ook wel begrijpelijk: bij mensen die zichzelf uiterst links in het politieke spectrum positioneren zit per definitie een draadje los.

    2. Original NL

     @ Holland…..
     De bedoeling is de trollenbrigade te negeren….maar misschien heeft u dit gemist!?

   2. Jacco

    Uiterst links achterlijke gek.trump heeft gelijk met dat klimaatbeleid hier in Europa slaan ze er volledig in door.en wie krijgt de rekening???

  2. Tengo Kawana

   Dat denk ik ook Two Raven. Gelukkig is de Nederlandse kiezer niet gek.

   1. Two Ravens Black Kettle

    U vergist zich Tengo kindermisbruikontkenner
    Gezien het stemgedrag van 80 procent van de Kaaskoppen zijn de meesten vol idioten die virtue signalling belangrijker vinden dan het lot van zij die na ons komen.

    Jesse houdt van Groen maar niet Natuurgroen, de arbeiders hatende Jesse is 100% islamgroen.

    1. Uiterst Links

     Misschien dat Tengo Kawana dit in verstaanbaar ABN kan vertalen 😀

     1. Tengo Kawana

      Daar zie ik geen kans toe. Zwetspraat blijft zwetspraat.

     2. Holland

      Zowel Uiterst Links als Tango Tengo zijn VMBO-klantjes en begrijpen dus niets van een zin die langer is dan 10 woorden. Heb erbarmen met de sukkels.

   2. chrism

    Klopt knettergek zelfs .

 2. struisvogelpolitiek

  Als de regering het heel erg moeilijk krijgt, dan wordt de burger extra belast. Het kan niet op!

 3. TotDeSchijtOnsDood

  Nu nog niet meer meewerken aan de “Nationale Linkse agenda”.

 4. chrism

  Hoe sloop je je economie ?
  Nou zo dus , zet GL ,VVD ,CDA ,D66 ,PVDA ,SP ,CU aan de machte en het wordt geregeld voor u .

  Nu kan ik het de VVD niet eens kwalijk nemen want die hebben altijd voor de rijken alles geregeld en daarom zal hun zetels niet zo snel slinken , tot ze zelf getroffe worden de stemmers VVD .

  Alternatief om te stemmen ?
  FvD of PVV anders als je links wil blijven PvdD .

  DENK zal net zo hard zinken als de Turkse Lira .

 5. Ni28

  De hele samenleving ontspoord als men zich door de gekke linkse groenen laat gek maken. De rekening wordt absurd hoog voor de burgers die daar niets voor terug krijgen. Het is absurd om te denken dat de alternatieve energiebronnen snel de traditionele kunnen vervangen op kort termijn. Gas nu dicht draaien is een niet doordachte idioterie. Bij een plotselinge temperatuur daling zullen het heel koud hebben. Gooi niet weg iets voordat je iets nieuws hebt wat echt werkt. Groen linksen zijm domme activisten en politici trappen overal in waar zij aan kunnen verdienen.

 6. Gerlos

  Nationale groene agenda een linkse natte droom, toch Jesse

 7. Pescador

  Het hele groene verhaaltje is bedoeld om de burger geld uit de zak te kloppen, maar het zijn de gemeentes die drempels leggen om de snelheid eruit te halen en daar door krijg je eerst fijnstof bij het afremmen en daarna wordt er goed gas gegeven om de snelheid er weer in te krijgen , dus extra co2 uitstoot. Dit gebeurd ook bij stoplichten want daar maken ze geen groene zonne van, en ook bij rotondes krijg je hetzelfde effect. Dus als dat al eens werd opgelost scheelde het weer wat. De regering staat nog steeds toe dat er auto´s worden verkocht die 250 km/h kunnen rijden er wordt dan ook vaak veels te hard gereden op de snelweg. Een bromfiets mag niet harder als 40 km/h als blijkt dat hij is gemanupileerd dan krijg je een bekeuring, een auto mag in nederland niet harder als 130 km/h maak ze dan ook zo dat ze niet harder kunnen ik weet zeker dat dat veel co2 bespaard en ook veel fijnstof door het weer afremmen na een hoge snelheid, en dan ook nog een voor de EU die altijd iets te zeuren hebben zorg maar dat ze in heel europa niet harder mogen en kunnen als 130 km/h.

 8. poldi

  De kabinetten Rutte hebben een gevaarlijk spelletje gespeeld. Kleed de middenklasse finaal uit. Rupsje nooit genoeg heet vadertje staat…De rek is eruit bij vele mede burgers.
  Wil je oprecht iets doen aan de CO2 uitstoot dan moet je het hebben over het “succesnummer” de mens.
  Wij lopen met teveel mensen rond op deze aardkloot en zij vermeerderen zich vooral in Afrika en het Middenoosten exponentieel.
  De Homo sapiens zijn oververtegenwoordigd op dit/ ons “ruimte schip”. Geen enkel politiek dier hoor ik hierover. Zelfs die vreselijke linkse messias Jesse Klaver niet
  Wat u en een ieder hier morgen kan doen, stop met met consumeren van vlees!. Mijn auto is minder vervuilend dan een koe. Dit soort FEITEN worden ver alsnog verzwegen door de u zo beminde lei(ij)ders.

  1. wheelboy

   Poldi
   Niet alleen dat .Maar heb je echt een oplossing gehoord van de zgn milieu partijen? Ik niet Tax is geen oplossing .Dat zie je alleen al aan het aantal auto’s dat er rondrijden .Als er een ding is wat een nationale melkkoe is dan is het de auto wel .En de files worden met de dag langer .

   Als de milieu partijen incl overheid het echt menen ,dan beginnen ze met het bouwen van getijde centrales thorium reactoren enz . Maar wat zie je .Mensen met zonnepanelen word de saldering per 2020 afgeschaft en vervangen met een zgn subsidie .En iedereen weet subsidies die leuk voor de burger zijn verdwijnen als sneeuw in de zon .Komt bij nu mag meneer de directeur met zijn minimaal 80duizend euro kostende tesla gratis rondrijden .Maar zodra u en ik een elektrische wagen kunnen veroorloven betalen we gewoon vette wegenbelasting .Nee zolang de overheid en de milieu partijen dit soort van stunten uithaalt zie ik het gewoon als milieu maffia om u en mijn geld uit de zakken te trekken puur voor hun leuke hobbies .Bij links goudzoekers bij rechts de rijke steeds rijker te maken .

 9. wheelboy

  Studenten die massaal op GL en D66 stemmen doen dat voor een grote reden .Nl de studiefinanciering .Op moment dat ze meneer de dokter zijn of een IR of meneer de manager zijn stemmen ze massaal VVD . Waarom zij hebben het toch goed ze denken nooit ziek of in de WW te komen .Ikke ikke ikke. Alleen vergeten ze 1 groot ding .Onder bewind van de VVD zijn hun belastingen enorm gestegen .

  En dan zie je ook dat ze geen zier geven om hun maatschappij . Ze vinden het maar goed dat er steeds meer vluchtelingen deze kant op komen . Dat legt een druk op de verzorging staat . Die steeds verder afbrokkelt .Maar who cares ben jong wordt nooit ziek en ga zo maar door . Dit alles geeft aan dat ze egoïstisch denken en totaal geen verstand van economie hebben .

  1. Frits Jansen

   Nee, het zit anders. Er zijn twee soorten studenten:

   1) degenen die meteen veel geld willen verdienen, als advocaat of tandarts.
   Die stemmen van meet af aan rechts.
   2) degenen die in inhoud geïnteresseerd zijn. Die stemmen idealistisch, en geld interesseert ze minder.

   1. wheelboy

    Frits Jansen .
    Ik bestrijd je uitleg niet want ik heb alleen ervaring in mijn directe omgeving daar is dat zo gegaan .Toen ze op de uni zaten GL .Nu VVD nu ze dubbel IR zijn en meneer de manager .
    Dan je tweede punt . idealistisch die heb je er idd bij bv die milieu belangrijk vinden . Alleen heb ik klaver en pechthold nog nooit een oplossing horen aanbieden . Tax is geen oplossing . oplossingen zijn zoals ik al eens geschreven heb Thorium reactoren en bv geteidecentrales . Maar daar hoor ik beide heren niet over . Zonnepanelen en windmolens zijn geen echt alternatief .

    Dan zou je toch zeker van hoger opgeleiden mogen verwachten dat die met vragen komen . Zo ook die partijen hun vluchtelingen beleid . Dat kost geld en waar haal je dat vandaan? Alles inkomst afhankelijk maken waardoor werken niet meer loont .Ook zon staaltje links beleid . Ook nooit een echte oplossing gehoord .Bv de eerste stuk waar je geen belasting op betaald omhoog gooien en meteen tweede schijf belasting verlagen en de 3e schijf belasting omhoog en alle subsidies afschaffen .Dat scheelt een papier molen geen gezeik achteraf u had er geen recht op enz .

 10. Frits Jansen

  Mijn woonplaats staat ook in het rijtje dat niet groen genoeg is. Wat me vooral opvalt is dat hier een akelige kaalslag plaatsvindt, want de plantsoenendienst is als de dood dat bij een herfststorm een boom omwaait waardoor de sikkels die bij zulk weer de straat op gaan in gevaar komen.
  Het schijnt ook dat ze in nieuwbouwwijken populieren planten die wel snel groeien maar na enkele decennia zo verrot zijn dat ze bij de eerste de beste storm kunnen omdraaien.

  Je bent er klaar mee, een plantsoenendienst die meer van beton dan van bomen houdt.

  Wie zegt daar dat bomen ISLAMITISCH zijn?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.