Typisch Nederlands: eerst zeiken vanwege te droog en warm weer en nu is er wateroverlast

Geen categorieaug 11 2018, 14:00
Na weken, zij het niet maanden van droogte en warmte, is er de afgelopen dagen veel regen gevallen. De komende tijd wordt het er niet beter op en verandert Nederland weer in een nat kikkerlandje. Het is typisch Nederlands om te zeiken over het weer. Dan is het weer te warm, dan is het weer te koud, dan is het te droog, dan is het te nat. Dat maken we nu weer mee, want er is sprake van 'wateroverlast', na weken van intense droogte.
https://twitter.com/vuurvosje/status/1028016207084118017?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.telegraaf.nl%2Fnieuws%2F2419936%2Fwekenlang-te-weinig-water-en-nu-te-veel

Na regen komt zonneschijn, na droogte komt wateroverlast... De provincie Noord-Holland heeft het in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar voor de kiezen gehad. Na wekenlange droogte begon het er vrijdagavond hard te regenen. Heel hard; op diverse plekken in Noord-Holland moest de brandweer in actie komen om wateroverlast te bestrijden.

Met bakken kwam het uit de hemel. Zo erg zelfs dat straten en zelfs in tientallen woningen kelders blank kwamen te staan.

Wanneer leert Nederland het nu eens? Wanneer gaan de autoriteiten daar eindelijk op inspelen? Het hoeft maar een beetje extremer weer dan normaal te zijn en treinen doen het niet, of er is veel schade, instituties werken niet meer naar behoren.
We kunnen zeiken om alles en nog wat, maar als er een aantal blaadjes op de rails liggen, of er valt een beetje sneeuw, of meer regen dan normaal, dan staat Nederland stil. Heerlijk om een Nederlander te zijn, maar af en toe ook frustrerend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten