Britse komiek legt hypocriete reactie op Boris Johnson en de boerka op een hilarische manier bloot

Britse komiek legt hypocriete reactie op Boris Johnson en de boerka op een hilarische manier bloot

In het Verenigd Koninkrijk heeft Boris Johnson, eerst minister voor Buitenlandse Zaken, nu een normale parlementariër, een heftig debat veroorzaakt. Met een opinieartikel heeft Johnson het verbod op een boekra bekritiseerd, maar ook zijn mening geuit op het kledingstuk. Hij vindt het een teken van onderdrukking en een middeleeuwse uiting. Racistisch, vonden veel commentatoren en journalisten.

Ze noemden hem een gek, een racist, een aandachtszoeker, noem het maar op. Uiteindelijk zijn ze niet diep ingegaan op zijn standpunt en op zijn mening. Ze hebben ze uitgelaten over zijn manier van redeneren en hoe hij overkomt, maar een echt inhoudelijk debat is het niet.

De linkse komiek, Jonathan Pie, bekend van zijn satirische filmpjes over politieke onderwerpen, wijst op de hypocriete reacties van de politieke elite en de journalistiek. 'Waarom is er geen inhoudelijk debat over zijn standpunten?', vraagt hij zichzelf hardop af. Hij is gefrustreerd om het feit dat het linkse discours niet inhoudelijk discussieert over de rol van de boekra en de hijab. Is het bevrijdend, of een religieus middel om vrouwen te domineren?

Bekijk het filmpje zelf maar:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties