Britse komiek legt hypocriete reactie op Boris Johnson en de boerka op een hilarische manier bloot

Geen categorieaug 11 2018, 15:00
In het Verenigd Koninkrijk heeft Boris Johnson, eerst minister voor Buitenlandse Zaken, nu een normale parlementariër, een heftig debat veroorzaakt. Met een opinieartikel heeft Johnson het verbod op een boekra bekritiseerd, maar ook zijn mening geuit op het kledingstuk. Hij vindt het een teken van onderdrukking en een middeleeuwse uiting. Racistisch, vonden veel commentatoren en journalisten.
Ze noemden hem een gek, een racist, een aandachtszoeker, noem het maar op. Uiteindelijk zijn ze niet diep ingegaan op zijn standpunt en op zijn mening. Ze hebben ze uitgelaten over zijn manier van redeneren en hoe hij overkomt, maar een echt inhoudelijk debat is het niet.
De linkse komiek, Jonathan Pie, bekend van zijn satirische filmpjes over politieke onderwerpen, wijst op de hypocriete reacties van de politieke elite en de journalistiek. 'Waarom is er geen inhoudelijk debat over zijn standpunten?', vraagt hij zichzelf hardop af. Hij is gefrustreerd om het feit dat het linkse discours niet inhoudelijk discussieert over de rol van de boekra en de hijab. Is het bevrijdend, of een religieus middel om vrouwen te domineren?
Bekijk het filmpje zelf maar:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten