VIDEO: Hilarische Boris Johnson weigert boerka-opmerkingen terug te nemen, deelt wel thee uit aan de pers

In het Verenigd Koninkrijk ligt de voormalige MinBuZa Boris Johnson nog altijd onder vuur vanwege een column die hij schreef over boerkadraagsters. Hij vergeleek de vrouwen met brievenbussen en bankovervallers, en kreeg daarvoor de toorn van links over zich heen. De pers kampeert al dagen buiten z’n thuis. Maar zwichten onder de druk? Oh nee, niet Boris. Vrolijk komt hij alle hijgende journalisten gewoon een kopje thee brengen.

Tory-parlementariër Boris Johnson ligt nog altijd onder vuur bij politiek en pers aan de overkant van de Noordzee. Boris zou namelijk stoute dingen hebben gezegd over dames die het islamistische haatuniform droegen – de boerka. Hij vergeleek de wandelende tentdames met brievenbussen en bankovervallers, en dat kwam hem duur te staan dankzij politiek-correct links. Boze moslimorganisaties schreven nog bozere brieven, en zelfs zijn eigen Conservatieve Partij begon een onderzoek tegen het Kamerlid uit Londen.

Niet dat Boris zich ergens druk over maakt. Hij deelt gewoon thee uit aan alle journalisten die nu al dagen commentaar van hem willen op de rel. Doodgemoedereerd krijgen alle journalisten een warm bakkie, maar dat is ook alles wat ze van Johnson krijgen. Excuses voor de boerkarel die hij ontketende hoeven ze niet te verwachten:

Erg onder de indruk lijkt Johnson daar niet van. Hij kwam naar buiten in zijn zondagse kloffie met kleurrijke zwembroek en maakte grapjes met de pers. Voor zijn neus een groot dienblad met enorme koppen thee. „Jullie staan hier nu al de hele dag te wachten en ik heb ontzettend met jullie te doen. Ik ben hier voor jullie op een humanitaire missie. Wie wil er een kopje thee?”

Hehe, dat is dan 1-0 voor Boris!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Ni28

  De brievenbus van Boris Johnson was eigenlijk een oude grap van Stephen Fry. Ik kan mij niet herinneren dat er toen een rel ontstond tegen Stephen Fry. Dit wordt nu gegrepen om Johnson, de harde Brexit voorstander, te beschadigen voordat hij machtiger dan May zou worden. En natuurlijk doet de humorloze linkse kerk mee in een Pavlov reactie. Rowan Atkinson heeft het mooi gezegd, je kunt Johnson veroordelen alleen voor een slechte grap en deze was best goed. Het tekent de gespannen sfeer die in Europa heerst met haar multi-culti ideologie die wij dagelijks door de strot krijgen toegediend als ganzen voor de slacht.

  1. Capo

   @Ni28: Ik vond de opmerking van Mr. Bean wel aardig:

   “‘Hij moet vooral geen excuses aanbieden voor deze goede grap’. Acteur Rowan Atkinson spreekt zijn volle steun uit voor de Britse politicus Boris Johnson. Die zei dat vrouwen die een burka dragen lijken op een bankrover of een Engelse brievenbus. Half Engeland is over hem heen gevallen. Het zou belediging van een godsdienst zijn. Rowan: “Grappen over religies zijn altijd omstreden. De enige reden om een grap over een religie niet te maken is als hij niet geestig is. En deze grap is wel geestig,” zegt hij tegen De Times. De man achter Mr Bean en Blackadder vindt dat de tenen van mensen van godsdiensten veel te lang zijn en dat kerken bespotten moet mogen.”

   1. Ni28

    Geestig van Atkinson mar je verwacht ook niet anders.

    1. Capo

     @Ni28: Ik was op zich wel verrast, veel grappenmakers moeten politiek correct blijven met het ook op hun veiligheid. Neem nou Theo Maassen, grote bek van hier tot gunter, haalt het christendom door het slijk, maar over islam houdt hij wijselijk z’n mond.

     1. Meester Kong

      @capo
      Denk dat jij als cabaretier in deze tijd nog harde grappen gaat maken over de islam.
      Je bent een capo of niet :):):)

     2. Ni28

      De betere laten zich kennelijk niet strikken.

  2. EU kok

   De grap was goed, maar heeft Boris ook gezegd dat het een grapje was?

 2. Tengo Kawana

  Hilarisch is wel een goede term als het om silly Boris gaat.

 3. Meester Kong

  Velen vergeten dat Boris niet voor een boerka verbod is..

 4. Ni28

  Humanitaire missie, thee voor de persmuskieten. Dat doet ie handiger dan Trump. Die man heeft echt humor.

  1. EU kok

   Theedrinken met de pers.
   Dat heeft hij zeker van Job Cohen afgekeken.
   Oh, wacht even…..

 5. Dubbele Komma

  Thumbs up, Boris!

  Alleen die burqas nog laten verbieden!

  1. Meester Kong

   @DK
   Dat zit er jammer genoeg niet in.

 6. Ritter

  De meerderheid van de bevolking steunt Boris Johnson blijkt uit een peiling. Ze vinden dat hij gelijk heeft.

  Slechts 33% is het oneens met hem.

  1. Capo

   @Ritter: Natuurlijk heeft hij gelijk, het is alleen tegen het zere been van de islamisten.

  2. Meester Kong

   @Ritter
   Haha ik ben het ook met hem eens, maar geen verbod op het dragen van een boerka dan weer niet..
   Nog nieuws van Trump?

  3. Tengo Kawana

   Boris is politiek niet meer relevant.

   1. fockingworst

    Teng kawana komt hier voor zijn plezier op een forum waarvan de artikelen hem 99 van de 100 keer niet bevallen qua onderwerp of de visie van waaruit het stuk is geschreven. Vervolgens gaat hij stelling en of opmerkingen plaatsen die iedereen of althans de meeste op dit forum tegen de haren inwrijft of totaal ongefundeerd stellingen te plempen. Dan gaat hij met zijn andere nicks hier gesprekjes houden en anderen uitschelden. Hier is overvloedig bewijs van.
    Het is hetzelfde als ik op joop dit zou gaan doen. Dat doe je 1x voor de lol maar niet jarenlang.
    Tengo is met zijn Nicks of een psychopaat of een betaalde trol er zit niks tussen
    Ook opmerkelijk is dat hij en zijn trollenlegertje bijna altijd bij ieder artikeltje binnen een paar minuten een reactie hebben geplaatst… Ieder gezond mens heeft daar misschien een halve dag de tijd en zin voor.. Deze zuigtrol doet dit al jaren 24 7

    1. EU kok

     Worstje snap niet wat negeren betekend.
     Of is hij een deserteur.
     Site-gestapo, roept u mannen tot de orde.

     1. Meester Kong

      @EU
      ++++

    2. Mau777

     Hey fockingworst,

     funny, ik zei een tijdje geleden al es exact hetzelfde over Quispel..!

     Zelfde kenmerken : Keurt de meeste artikels inhoudelijk volkomen af, maar zit CONTINUE op het forum, 24/7 – post per definitie het tegenovergestelde van de meeste andere posters, maar doet dat op zo’n absurd systematische manier dat het “contra-element” gewoon zijn hele rethoriek als motivatie lijkt te overheersen.

     Mijn conclusie was toen ook : Om zo ontzettend VEEL tijd te stoppen in een continue aanwezigheid op een forum waarvan je zelf de inhoudelijke waarden en de groepsconsensus niet eens deelt, enkel om daar hele godganse dagen die groep & dat forum tegen te zitten spreken en op stang te proberen jagen, moet men ofwel een volslagen masochist ofwel een BETAALDE trol zijn…..

     Ik post niet zo vaak, ik lees & observeer meer – en het viel mij al heel snel op dat er op dit forum diverse Quispels actief zijn.
     Nu is er overigens niks mis met persoonlijke of afwijkende meningen – maar een mens is doorgaans een ideologische “mix” – op sommige vlakken zijn we wat conservatief, in andere wat progressief.
     Anders wordt het, wanneer iemand systematisch een forum stalkt met een fundamentele “anti”-mentaliteit : “De site & meeste forumleden posten pro, dus ik reageer contra, de site & meeste forumleden posten contra, dus ik post pro”….. (!)

     Dan klopt er iets niet meer aan het prentje, zo’n gedrag drukt geen “persoonlijke mening” meer uit, het volgt enkel nog dat consequente “anti”-patroon en dat is geen “normaal” patroon voor een doorsnee individu.

     Een betaalde trol is dan de meest logische verklaring, want zelfs een regressieve “antirechtse activist” heeft normaal ook wel es wat anders te doen dan 24/7 de systematisch dwarse zak te zitten uithangen op “vijandige” sites zoals DDS.
     En voor de masochisten gaat de eindeloze repetitiviteit van het gegeven wellicht ook al snel vervelen…..

     1. Capo

      @Mau: Bedankt voor je haarscherpe analyse, zo wordt nog meer duidelijk wat de multinicker doet en wat zijn intenties zijn. 😉

 7. Ritter

  Off Topic.

  Trump heeft zojuist twee tweest gepost over het roddel boek dat over hem is geschreven door Omarosa.

  “Wacky Omarosa, die 3 keer ontslagen werd op de Apprentice, is nu voor de laatste keer ontslagen. Ze heeft het nooit gered, zal het nooit doen. Ze smeekte me om een baan, tranen in haar ogen, zei ik Ok. Mensen in het Witte Huis haatten haar. Ze was gemeen, maar niet slim. Ik zou haar zelden zien maar hoorde …. echt slechte dingen over haar. Gemeen naar mensen en zou vergaderingen en werk constant missen. Toen generaal Kelly aan boord kwam, zei hij dat ze een loser was en niets dan voor problemen zorgde. Ik zei hem om het uit te proberen, als het mogelijk was, omdat ze alleen goede dingen over mij zei – totdat ze werd ontslagen! ”

  “Wacky Omarosa, who got fired 3 times on the Apprentice, now got fired for the last time. She never made it, never will. She begged me for a job, tears in her eyes, I said Ok. People in the White House hated her. She was vicious, but not smart. I would rarely see her but heard……really bad things. Nasty to people & would constantly miss meetings & work. When Gen. Kelly came on board he told me she was a loser & nothing but problems. I told him to try working it out, if possible, because she only said GREAT things about me – until she got fired!”

  https://twitter.com/realDonaldTrump

  1. Meester Kong

   Trump is een idioot en ..
   Laat maar, voor de meeste reaguurders die hier nog zijn is hij gewoon een held.

   1. Ritter

    Meester Kong

    Dan wel een zeer succesvolle “idioot”.

    Fabelachtige record kwartaalcijfers onder Trump: America is great again

    Donald Trump´s belasting- en dereguleringspolitiek is een fabelachtig succes. Na slechts anderhalf jaar presidentschap bloeit de Amerikaanse economie als sinds lange tijd niet meer. Ze groeide in het tweede kwartaal met 7,4%, de lonen stegen met 2,7% en de Dow Jones steeg sinds de verkiezing van Trump met 40%. Tegelijkertijd daalde de werkloosheid onder de 4%. De opleving bereikt alle lagen van de bevolking.

    Zijn belofte “Make America great again” heeft de 72-jarige al na 18 maanden ingelost. De “Welt” spreekt zelfs tandenknarsend van een “historische economische opleving die het land meemaakt”. De Amerikaanse economie heeft zich uit de Obama-lethargie bevrijd en groeide in het afgelopen kwartaal zo sterk als sinds 2014 niet meer. Experts verwachten dat de opleving nog aantrekt en de groeicijfers de komende kwartalen nog groter zouden kunnen zijn. “Amerika is op weg naar de langste economische opleving aller tijden”, zegt Don Rissmiller van het analyse-instituut “Strategas Research Partners”. Dit record zou weinig in de weg staan.

    De opleving wordt gedragen door de Amerikanen, want ook bij hen komt de opleving aan. Hun lonen stegen met 2,7% en de druk van de belastingen daalt. Ze hebben duidelijk meer geld om uit te geven. Tegelijkertijd bloeit de arbeidsmarkt: het werkloosheidscijfer daalde onder de magische grens van 4%. Dat gebeurde in de afgelopen vijftig jaar alleen maar tijdens de New-Economy periode.

    De enorme winsten versterken ook de onafhankelijkheid van de Amerikaanse economie. Goldman Sachs voorspelt dat Amerikaanse ondernemingen dit jaar eigen aandelen ter waarde van een biljoen dollar zouden kunnen terugkopen. Zodoende zouden buitenlandse investeerders worden teruggedrongen.

    Onder Trump hebben de VS economische gezien de rest van de wereld met lengtes achter zich gelaten. Het land keert terug naar de oude welvaart, de mensen vinden goed betaald werk – en ook de rentes stijgen. In Amerika vindt, anders dan in Duitsland, geen onteigening van de spaarders plaats. America is great again.

    1. EU kok

     Dan wel een zeer succesvolle “idioot”.
     .
     Hij doet mij denken aan Dirk Scheringa.
     Ook een zeer succesvolle “idioot” totdat…

    2. Meester Kong

     @Ritter
     De economie liet al een stijgende lijn zien onder Obama.
     Trump profiteert daar nu van.
     Maar met zijn idioot gedrag is dit binnen enkele jaren geschiedenis.

     Neem de staatsschuld, stijging naar ongekende hoogte en niemand krijgt zijn aandeel terug..
     Ook China neemt deel in de financiering van de VS staatsschuld maar zullen hun geld ook nooit terug zien.
     Tja

     1. Tengo Kawana

      Juist, Kong, dit gaat de komende maanden al zichtbaar worden. Dan zal het met Trump ook snel afgelopen zijn.

 8. Ries

  Hé Dockingworst. Reageer toch niet op die zombies. Volhouden!

  1. EU kok

   Hé Dockingworst
   .
   Humor

  2. Meester Kong

   @Ries
   Ja volhouden grapjas, dan maar DDS kapot, maakt niet uit.
   Het is capo’s wil..

  3. Capo

   @Ries: Keurige reactie, vol in de roos. Je hebt ongetwijfeld als ontdekt wie er boven zijn komen drijven. 😉

 9. Ben Zine

  Boris had PM kunnen zijn, maar toen het erop aankwam, was hij in geen velden of wegen te bekennen. Boris is een “quitter”. Gezellig voor een pint in de pub, maar verder een waardeloze vent.

  1. EU kok

   +++++

 10. Ni28

  De trollen zijn geraakt zij schelden steeds meer en laten hun ware gezicht zien.

 11. Original NL

  Ik mag die boris wel, niet zo’n stijve boring politicus ……hilarisch.

 12. Two Ravens Black Kettle

  Boris wordt de nieuwe mp.

  Ik ben niet met hem eens
  Ik ben (zoals de zus en vader van Boris) voor een totaal verbod op het burka; het martelwerktuig van de sadisten
  Maar Boris is 10.000 maal beter dan de dorre toverkol Theresa (lees: Frau Merkel)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.