Volgende stap naar vrede: Zuid-Korea wel spoorweg naar Noord-Korea

De vrede tussen Noord- en Zuid-Korea lijkt steeds dichterbij te komen. Met kleine stapjes, zeker, maar het komt dichterbij. De bemiddeling van Donald Trump heeft tot een begin geleid van nucleaire ontwapening en de leiders van de Koreaanse naties hebben elkaar geknuffeld en positief bejegend.

De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in wil nog dit jaar beginnen met de aanleg van een spoorlijn die Zuid- en Noord-Korea met elkaar verbindt. Hij wil ook de Verenigde Staten, China, Rusland, Japan en Mongolië betrekken bij het project.

Dat zei Moon in een toespraak ter gelegenheid van de 73e herdenking van de bevrijding van het Koreaanse schiereiland, dat tussen 1910 en 1945 bezet werd door Japan. Moon sprak al eerder over de inter-Koreaanse spoorlijn, maar nog niet zo concreet als nu.

Het begin van een langdurige vrede kan versneld worden door een spoorlijn tussen de naties. Als er ook maar een kiertje is tussen de Koreaanse landen, dan is er een mogelijkheid voor de burgers en families om te reizen en elkaar weer te zien.

De ellende heeft lang genoeg geduurd en de moderne technologie maakt het ook steeds moeilijker om een bevolking in de gaten te houden en te controleren op de manier die Noord-Korea voor ogen heeft. Je kan het net als China tegen de bevolking inzetten, maar volgens mij is Noord-Korea daar te arm voor.

Enfin, uiteindelijk maakt dat niet zo veel uit, het belangrijkste is dat er een mogelijkheid komt voor burgers om te reizen tussen de landen. Noord-Korea zal alleen erg bang zijn dat haar burgers massaal het land uitvluchten. Om die reden kan een spoorweglijn van tafel geveegd worden, maar we zullen het zien.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. DolleDries

  Grandioos succes voor Trump.

  1. Heinz

   Helpt hij mee door de kosten van het N.Koreaanse deel over te nemen?

  2. Capo

   @Dries: Hij kent vele successen, zoals je weet. De linksaf-maffia kan nog steeds niet accepteren dat hij president is. Al z’n voorganger zeiden het en hij doet het!

 2. Two Ravens Black Kettle

  Trump, de beste president die Amerika ooit gehad heeft !!

  Vrede met Noord-Korea
  Wat zullen de ‘progressieven’, snowflakes en de MSM dan weer van redeloze woede schuimbekken.

  1. Capo

   “Trump, de beste president die Amerika ooit gehad heeft !!”

   Inderdaad, tot nu toe doet hij daadwerkelijk wat hij zegt en dat doet hij met enige snelheid. Voornaamste vind ik ook dat hij geen moslim is of een islamvoorvechter zoals Barack Hoessein Obama, hij vond het zo bijzonder dat je met zo’n naam president kon worden.

  2. DolleDries

   Het is natuurlijk afschuwelijke dat de tegenstanders van Trump bijna smeken voor een oorlog tussen Noord en Zuid Korea met miljoenen doden om hun gelijk te halen.

   1. Capo

    @Dries: Inderdaad, het is schokkend te zien hoe diep de Trumphaat bij sommigen zit.

 3. Tengo Kawana

  “ De bemiddeling van Donald Trump heeft tot een begin geleid van nucleaire ontwapening ”

  Lars houdt het nieuws bij.

  🙂

 4. Capo

  Lars schreef: “De vrede tussen Noord- en Zuid-Korea lijkt steeds dichterbij te komen. Met kleine stapjes, zeker, maar het komt dichterbij.”

  Kijk eens aan, dat moet toch tot blijdschap stemmen, daar kan de linksdraaiende mafklapperij toch geen bezwaar tegen hebben, credits gaan natuurlijk wel naar Trump.

  1. Heinz

   Lijken is nog geen blijken…Credits verspeel je zo weer.

   1. Vit

    Geduld is een schone zaak.

    1. Capo

     @Vit: Maar héé, Vit, hoe kan iemand nu zo weifelen? Trump heeft al bewezen dat er openingen zijn, hij is al in gesprek gegaan, en toch blijft zuurdraaiend links huilie-huilie doen.

     1. Vit

      @Capo

      Ze ergeren zich kapot, grinnik.

     2. Capo

      @Vit: Inderdaad, gelukkig zijn ze inmiddels uit te tekenen. 😉

 5. Svetlana

  TRUMP HEEFT DIT NIET GEDAAN. HIJ IS EEN KLOTZAK, ! EEN KLOTZAK

  1. Vit

   Hi hi hi.

   1. Capo

    @Vit: Puur voor de statistieken, de actuele toestand: Svetlana = Tengo Kawana = Ad Infinitum = Becker = Steiner = etc…

    1. Vit

     Die gozer is echt getikt hoor wat ik je brom.

     1. Tengo Kawana

      Eens.

     2. Capo

      @Vit: Inderdaad beste Vit, dat is ook precies de reden waarom de meerderheid hem de deur wijst. Je kunt onmogelijk in debat gaan met iemand die al meer dan 15 jaar de boel besodemieterd en de forumpraktijk bevlekt met talloze multinicks. Er zitten meerdere draden los, met name in het narcisme- en autismespectrum. Maar we zetten door, want samen staan we sterk!

     3. Tengo Kawana

      Hoe zit het met de meerdere nicks van Capo?

     4. Elu Thingol

      Getikt? Nope, Capo verveelt zich thuis kapot – bij zijn vrouw telt hij al jaren niet meer mee, z’n kinderen vinden hem een grote loser – dus voelt hij zich belangrijk op DDS.

     5. Tengo Kawana

      Ik denk dat er bij Capo toch wel een steekje los zit, Elu.

     6. Vit

      @Capo

      “Er zitten meerdere draden los, met name in het narcisme- en autismespectrum. Maar we zetten door, want samen staan we sterk!”

      Een tijdje geleden postte ik op forum ’t Stamcafé onder de naam Pienjo met hulp van mijn vriendin, ze zei toen ook een duidelijker beeld van Dunning-Kruger als bij hem kun je niet hebben.

     7. Capo

      @Vit: “Een tijdje geleden postte ik op forum ‘t Stamcafé onder de naam Pienjo met hulp van mijn vriendin, ze zei toen ook een duidelijker beeld van Dunning-Kruger als bij hem kun je niet hebben.”

      Een uitstekende diagnose, zo zie je maar dat je zelfs op afstand tot de juiste conclusie kunt komen. Overigens, Pino werd door meneer Aard steevast Pienjo genoemd, ik neem aan dat je die naam daaraan hebt ontleend? Prachtvent, die Aard!

     8. Vit

      Yep, dat was dolle pret overigens tot iemand het nodig vond mijn identiteit te onthullen, de halve tamme heeft daar trouwens ook een schop onder zijn ballen gekregen.

     9. Elu Thingol

      @ Tengo Kawana

      Dat zou op zichzelf goed kunnen. Al eerder stipte ik aan dat Capo niemand negeert (hetgeen hij van anderen vraagt), omdat hij dat niet wil. Rijst de vraag: waarom niet? En het antwoord daarop is dat hij er wellicht van geniet.

      Dus: met welk een stoornis hebben we te maken? Welke psychische aandoening omvat het willen trekken van de aandacht?

      Ik ken iemand met ADHD die de onbedwingbare neiging heeft zichzelf voortdurend op de voorgrond te stellen en dat de hele dag door. Het is soms erg irritant, maar op den duur gaat het wennen. Dat zal bij Capo ook wel gebeuren en dan voedert niemand hem meer.

     10. Capo

      @Vit: (…) de halve tamme heeft daar trouwens ook een schop onder zijn ballen gekregen.”

      Zoals we nu weten was dat volkomen terecht.

    2. Steiner

     Sta ik nu ook al in je lijstje,je gaat wel heel erg ver met je waanzin.

    3. Ni28

     Capo, ik heb net Lars Benthin verzocht om zich met ons in te spannen voor en schone DDS.

  2. Rosasolis

   @Svetlana. De islam is niet de vrede. Ver van een vreedzame religie…vooral zeer wreed voor vrouwen, meisjes, en dieren.
   Maar over Trump heb je wel helemaal gelijk…hij is inderdaad een grote Klootzak. Een onstabiele mens die net zo gevaarlijk voor wereldvrede is als Kim
   van N. Korea.

 6. Svetlana

  ALLEEN DE ISLAM IS VREEDE. DE MEEST LIEFDADIGE REKLIGIE OP AARDE. ALLE MOSLIMS ZIJN LIEF

  1. Capo

   Hi hi hi.

 7. Blue monday

  de Goddelijke Trump laat zien dat Appeasementpolitiek wel degelijk tot grote successen kan leiden.

  1. Ad Infinitum

   Ik schrok even…dacht te lezen apartheidspolitiek

   1. Blue monday

    Nee, dat komt later nog…

 8. Capo

  Gelukkig voor het Noord- en Zuid Koreaanse volk gloort er hoop, en door de interventie van president Trump, een zeer competente bestuurder en de beste president voor Amerika en de wereld tot nu toe, zullen de beide Korea’s eindelijk verder toenadering zoeken. Wat een ongekend succes na ruim 60 jaar van conflicten en spanningen.

 9. dinaro

  TRBK,

  Alsof ik me zelf hoor zeggen:
  Trump de beste president die Amerika ooit gehad heeft.
  Hadden wij hier maar zo iemand.
  En dan nog : wat is die Trump een sterke vent op zijn
  72 ste jaar!!
  Great.

  1. Capo

   @Dinaro: +1

  2. DolleDries

   De in opspraak gekomen FBI-agent Peter Strzok, die een belangrijke rol had in het onderzoek naar de e-mail-servers van Hillary Clinton – als dat van vermeende samenwerking tussen Trump en Rusland – is ontslagen. De situatie was onhoudbaar geworden na het uitlekken van zijn anti-Trump berichten.
   Volgens zijn advocaat, Aitan Goelman, was het vertrek van zijn cliënt, die 21 jaar bij de FBI zat, een breuk met de standaardpraktijk en politiek gemotiveerd. De advocaat noemt het ontslag verontrustend voor alle Amerikanen.
   De FBI repliceerde dat het ontslag het gevolg was van een standaard nazicht door de FBI en van het disciplinaire proces dat in gang werd gezet door de verwijzing in het rapport van de Inspecteur Generaal. De afdeling voor professionele verantwoordelijkheid onderzocht het materiaal in het rapport samen met de geschreven en mondelinge antwoorden van mr. Strzok en zijn raadgever, op basis hiervan nam ze de beslissing.
   Partijdigheid
   Het rapport waar naar verwezen wordt, bracht uit dat Strzok politiek zeer geladen berichten stuurde naar zijn minnares, die ook voor de FBI werkte. Daarin werd duidelijk dat ze radicale tegenstanders waren van de Republikeinse kandidaat Trump en ze bereid waren om “agressieve actie“ te ondernemen, aldus de Inspecteur Generaal. “Om Trump zijn electorale kansen te ondergraven.”
   Toen de politieke partijdigheid van Strzok aan het licht kwam, werd die onmiddellijk uit het team van Mueller gezet. Maar de reputatie van dat onderzoek is ook niet al te best. De meeste FBI-agenten in dat team hebben banden met de Democraten en ze hebben nog steeds geen enkel bewijs aangedragen van mogelijke samenwerking tussen Trump en Rusland. Momenteel proberen ze nu Paul Manafort, die heel kort voor Trump heeft gewerkt, te vervolgen omwille van enkele belastinginbreuken voor dat hij iets met de campagne van Trump’s te maken had.

   Bijkomend probleem is het geval Bruce Ohr. De voormalige topambtenaar bij justitie lijkt ook een schimmige rol te hebben gespeeld binnen Justitie en lijkt doelbewust het valse (en door Democraten betaalde) dossier van Fusion GPS te hebben willen gebruiken om daarmee met hulp van de FBI Trump aan te vallen.
   Servers
   Ook toen hij het onderzoek deed naar het serverschandaal van Clinton speelde hij een prominente rol. Zo zorgde hij er voor dat ze met fluwelen handschoenen werd behandeld, en werd de beschrijving van haar acties geherformuleerd zodat er geen strafbare termen meer in voorkwamen. Ze werd al vrijgepleit voor het onderzoek afgerond werd, terwijl er effectief heel wat inbreuken waren van Clinton. Het was ook zijn beslissing om de prioriteit van het onderzoek te laten varen en de focus te leggen op het Rusland onderzoek, dit toen uitlekte dat Anthony Wiener in het bezit was van e-mails van Clinton.
   Twitter
   Net na zijn ontslag maakte Strzok een twitteraccount en lanceerde hij een gofundme om geld in te zamelen. Naar eigen zeggen heeft hij 350.000 dollar nodig om zijn juridische kosten te dekken en verlies van loon goed te maken. Hij zamelde hier al bijna 240.000 dollar voor in.
   Opvallend is dat zijn Twitter profiel uiterst linkse figuren en complotdenkers volgt zoals Amy Siskind, Jon Lovett, Erik Garland Erza Klein, Scott Dworkin, Ben Rhodesen Rosie O’Donnell.Ook zijn vind ik leuks zijn veelzeggend. Zo likete hij een bericht die de Republikein Trey Gowdy vergeleek met een “smerig insect”.
   Trump blij
   President Trump is zeer tevreden met het ontslag. Volgens hem was Strzok het typevoorbeeld van de anti-trump gevoelens aan de top van de FBI en Justitie. Hij vroeg zich op Twitter ook af of het onderzoek nu eindelijk kon stilgelegd worden. Ook zou hij graag het onderzoek naar Clinton opnieuw geopend zien, deze keer door objectieve agenten.

   1. Blue monday

    Off topic, begin je eigen website en parasiteer niet op kosten van DDS zou ik zeggen.

 10. Elu Thingol

  @ Lars Benthin

  Noord-Korea is niet gestaakt met haar nucleaire wapens, maar heeft de productie onverdroten voortgezet. Bronnen op aanvraag beschikbaar.

  In het artikel waar u naar linkte wordt aangegeven dat het Zuid-Koreaanse staatshoofd de hoop uitspreekt van het stoppen met nucleaire wapens.

 11. Adriaan

  Een dictatoriaal bewind van, pak ‘m beet 70 jaar, buig je niet zo maar om. Dat vraagt tijd. En Trump speelt daar een grote rol in. Ik denk dat het op den duur goed gaat komen. Rotsvast vertrouwen. Dat is de kracht van positief denken.

  1. Capo

   @Adriaan: En gebleken is dat Trump de daad bij het woord voegt, dat zijn ze in linksdraaiende zuurkringen niet gewend.

 12. Ni28

  Trump zijn bemiddeling werpt vruchten af. Voorzichtige benadering zonder al teveel optimisme is wel raadzaam. Kim was tot nu toe geen betrouwbare partner. Heeft ie nu het licht gezien of iets anders. Voorzichtige optimisme is passend.

 13. Ni28

  Hopelijk zal Lars Benthin ook de trollen negeren en zich niet laat beïnvloeden door provocerende opmerkingen. Lars Benthin, vecht met ons voor een schone DDS!

  1. Elu Thingol

   Trollen is een evident zinloze framing van andersdenkenden, bedacht om andersdenkenden in diskrediet te brengen. De oproepen “trollen” te negeren slaat eveneens nergens op. De aanwezigheid van andersdenkenden is niet afhankelijk van de reacties van Ni28, Adriaan of Capo.

   Voorts wordt de persoon die hier al bijna een jaar kliert uit de wind gehouden. Dat bewijst alweer hoe hypocriet de populistische elite in haar verontwaardiging is.

   1. Ad Infinitum

    Voor een forum geldt toch dat niemand buiten de forumbeheerder om kan bepalen wat er geplaatst kan worden of niet.

    1. Elu Thingol

     Veel rechtspopulisten vinden de omgang met andersdenkenden storend. Vervolgens gaan ze de moderator uithangen of boycotten (hoewel Capo uitsluitend de moderator uithangt om zichzelf belangrijk te vinden).

     Ik weet nog dat Michael hier een kritisch artikel over Wilders schreef. Het forumvolk viel hem aan op zijn voormalige moslim-zijn, aanvallen onder de gordel over de Turkse achtergrond; of Tim, die ervan werd beticht voor Quispel te werken, etc. etc..

     Voor ik zo’n twee jaar geleden op dit forum kwam kende ik “trollen” uitsluitend uit de werken van Tolkien. Het waren afschrikwekkende wezens die voor de slechterik werkten. Ik was verbaasd toen ik ervan beschuldigt werd een “trol” te zijn.

 14. Rosasolis

  Voor jarenlang heeft Zuid-Korea geprobeerd om relaties met N. Korea te verbeteren.
  Lang voordat Trump ooit in N. of Z. Korea is geweest. Ieder jaar mochten familieleden
  uit Z. Korea hun familie in N. Korea bezoeken. En recentelijk, maanden voordat Trump
  op bezoek bij Kim kwam, deden de atleten uit N. Korea mee in de Olympisch Spelen in Seoul. Het bezoek van Trump aan Kim heeft tot helemaal niets geleid. In feite, heeft
  de regering van N. Korea geen plannen om hun nucleair wapens op te geven. En zij hebben nu een nog groter en zwaarder raket, die zij binnenkort zullen gaan “testen”.

 15. Ni28

  Laat je niet opjagen door de provocerende probeersels van de trollen. Beschouw ze als laatste stuiptrekkingen en vergeet niet dat zij op onze zwakke momenten luren.

  1. Rosasolis

   Ni28. Ja, waarschijnlijk zijn die trollen niets meer dan werklozen die leven op pakketten van de voedselbank, en niets anders hebben te doen behalve dagelijks urenlang op verschillende sites op hun laptop te zitten…om te gaan trollen.

 16. Ni28

  “Getikt? Nope, Capo verveelt zich thuis kapot – bij zijn vrouw telt hij al jaren niet meer mee, z’n kinderen vinden hem een grote loser – dus voelt hij zich belangrijk op DDS.”
  De pot verwijt de ketel.
  Dit is nu een voorbeeld van trollendiscussie. Er zit geen spoor van humor in, dit is echt. Elu T, de geestelijke afval van Quispel, laat hier zijn ware aard zien en die van Quispel, zijn creator.
  Misschien een hint voor de forumbeheerder.

  1. Elu Thingol

   Doorgaans ben ik heel beleefd. De quasi-moderatorrol van Capo begon me echter even de keel uit te hangen. Voorts ben ik wel voor erger uitgemaakt.

   1. Blue monday

    Het zielige is dat Capo, als opgewonden klein jochie, die op samenzweerderige wijze het voor elkaar krijgt om van die bejaarde houwdegens mee te krijgen om onwelgevallige meningen uit te bannen op deze site.

    Blijkbaar is men er wel van overtuigd dat ik geen multinicker ben, maar evengoed moet ik genegeerd worden…

    En dan hebben we het over heren die het vrije woord zo hoog in het vaandel hebben.

    Maar goed, als,de inhoud er niet toe doet, wil ik me best aansluiten in het foute kamp…is ook wel lachen hoor.

    1. Elu Thingol

     @ Blue Monday

     Lang geleden heb ik de hypocrisie van populistisch rechts leren kennen en elke dag leer ik weer een hypocriet element bij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.