Volgens vaste bezoekers is de Canal Parade ‘preutser’ geworden: een uiting van de moderne tijd

Gisteren heb ik een artikel geschreven over het exhibitionistische karakter van de Canal Parade. Toch zijn er heel veel mensen die vinden dat de versie van dit jaar wel erg braafjes was. Het lijkt preutser geworden en dat vinden vaste bezoekers van de parade erg jammer. Het lijkt een uiting te zijn van een ontwikkeling die al jarenlang de Westerse samenleving binnensluipt.

Honderdduizenden bezoekers trokken zaterdag naar Amsterdam toe om de Canal Parade bij te wonen. Van burgemeester Halsema tot homoseksuelen uit Zuid-Limburg: iedereen had zichtbaar pret tijdens de 23ste -iets te brave- editie.

Te weinig blote lichamen, te weinig ‘exhibitionistische’ uitingen, te weinig blote billen en borsten. De vaste bezoekers hadden blijkbaar toch meer seksuele uitingen willen zien. Of dat ligt aan het preutser worden van de parade, of de seksuele lusten en wensen van de bezoekers, dat is natuurlijk een totaal andere vraag. Toch is het een fenomeen dat in lijn staat met andere ontwikkelingen in de Westerse samenleving.

In de Verenigde Staten en in Nederland zorgt een golf van feminisme en politieke-correctheid voor het preutser worden van de samenleving. Vroeger waren het de conservatieven die wezen op de gevaren en de negatieve kanten van te veel bloot op tv en in het publieke leven. Tegenwoordig is het de politiek-correcte linkse kliek die de rol heeft overgenomen. ‘Seksuele objectivering’ van mannen en vrouwen in de publieke ruimte wordt met een opgeheven vinger veroordeelt.

Vroeger waren het de conservatieven die wezen op de gevaren en de negatieve kanten van agressie en geweld in games, tegenwoordig is het de politiek-correcte linkse kliek die de rol heeft opgenomen van moraalridder en ‘seksisme’  en ‘toxische masculiniteit’ roept op het moment dat er in games geweld voorkomt of geflirt met vrouwelijke karakters.

Misschien gaat het inderdaad te ver om te stellen dat het ‘preutse’ karakter van de Canal Parade dit jaar te maken heeft met deze ontwikkeling, maar het valt wel op. De homohaat en politieke-correctheid zorgt voor een bedrukkende sfeer, waarbij men niet meer het gevoel heeft volledig zichzelf te kunnen zijn. Voor mij is het nog steeds the exhibitionistisch, maar mijn mening zou nooit ten koste moeten gaan van de vrijheid van een ander.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. DolleDries

  Ik weet niet maar ik neem aan dat de richtlijnen in deze islamitische enclave wat zijn aangepast

  1. Johnny Roest

   Als dit een islamitische enclave is dan is de islam geiler dan ik dacht.

   1. DolleDries

    Religieuze zijn ook heel geil of onder het witte laken of onder een hoop lange vodden. Dan kan door hun aanbeden god het niet zien. Kijk maar eens hoe ze door fokken dan moet je wel heel geil zijn

 2. Capo

  Hiv-Homo’s?

 3. denk eens na

  Het islamiseren is in volle gang gezet , nu nog vrouwen en mannen scheiden (ME/TOO) en het kalifaat kan uit geroepen worden

 4. Mar

  Lol.

  “In de Verenigde Staten en in Nederland zorgt een golf van feminisme en politieke-correctheid voor het preutser worden van de samenleving.”

  Amerika nog preutser?

  1. Tengo Kawana

   Met een president die vrouwen in het kruis grijpt.

   1. DolleDries

    Maar goed is het is wel wat preutser geworden een van de voorgangers liet zich pijpen in het Witte Huis.

 5. sjun

  De geest van fatsoenspopulisme is niet slechts vaardig in PvdA kringen maar heeft ook haar communicerende vaten D66 en GroenLinks geïnfecteerd. Een blik op het huidige college van B&W verklaart de vigerende vertrutting. Wellicht levert het ook nog sponsors uit Qatar en Brunei op maar ik vrees dat er dan nog iets meer aan uitruiling gevraagd wordt.

 6. Ni28

  Ook de Canal Parade, in mijn visie meer kanaal dan parade, laat zich door islamisme beïnvloeden. Straks zien wij alleen baarden en burka’s op de boten. Van de regen in de drup. Of van de drup in de regen.

 7. Diederik van Walsum

  De (C)anal of Gay Parade in Amsterdam. Werd u ook zo onpasselijk ?

  Met stijgende verbazing hebben wij naar opnames van de Canal Parade in Amsterdam zitten kijken. Het enige humoristische moment dat wij konden ontdekken was een verslaggeefster die het meerdere malen had over de ” Kennel Parade”, hetgeen waarschijnlijk lag aan haar hoge niveau van talenkennis. Voor het overige was het voor ons een groot toonbeeld van een onpasselijk makend gebeuren.
  Nee, wij zijn geen principiële tegenstanders van niet hetero’s , laat dat duidelijk zijn. Maar mannen in leren pakjes die hun mannelijkheid moeten benadrukken, vrouwen die wij niet graag in een donkere steeg tegen zouden willen komen vanwege hun macho uiterlijk en dan alles wat er zich tussen in beweegt, maar met een gemeenschappelijke noemer, vooral laten blijken dat je anders bent, het was een afzichtelijk schouwspel.
  Nog steeds is ondanks alle verwoede pogingen van dit soort mensen de verhoudingen liefde tussen gelijke seksen niet normaal. Aleen al het feit dat om dan ook zo nodig nog kinderen op de wereld te willen zetten , op zich onverantwoordelijk en haast misdadig te noemen, toont aan dat zou je normaal zijn, dus man en vrouw dat zou moeten lukken, maar in niet opgaat als je 2 mannen of 2 vrouwen een verhouding laat hebben, en er dan altijd “hulptroepen” aan te pas moeten komen of zoals in de vee fokkerij, de kunstmatige inseminatie. Is dat normaal ?
  Maar zoals wij uit de reportages begrijpen, ging het er juist om te laten zien dat je je zelf kunt zijn . Ook prima, maar betekent dit op een paar dekschuiten door Amsterdam varen en dan vervolgens een overmatig exhibitionistisch gedrag te vertonen in een poging normaal te lijken ? Waar ging het om ? Was het zoals het AD schreef eigenlijk een teleurstelling dat er , “zo weinig blote konten en borsten te zien waren ? ” En mocht dat zo zijn, is het dan niet smakelijker naar een goede strandtent te gaan als je de voyeur uit wilt hangen ?
  Het COC altijd klaar staand als er weer een stukje “liberalisatie ” geëist kan worden , liet zich ook niet onbetuigd. Er moeten gelijke rechten komen voor meer ouders gezinnen. Voor ons was dat even zoeken, maar het bleek te gaan om stellen , dus man en vrouw gehuwd, die kinderen kregen, maar daarna tegen de man of vrouw van hun leven aanliepen en daar mee verder willen. Dat betekent dat de slachtoffers, de kinderen opeens niet alleen moeten wennen aan een familie bestaande uit hen zelf plus 2 mannen waarvan een de vader en de ander de moeder, cq. 2 vrouwen en het zelfde verhaal, nee de kids hadden dan ongevraagd ook gelijk 2 vaders en 2 moeders ! En dat is volgens het COC een goede zaak mist deze dan ook voor de wet allen de zelfde vaderlijke en moederlijke rechten hebben, als een kind door de ouderlijke macht ergens voor begeleid dient te worden.
  Dan nog toiletten waarvan je als man of vrouw niet meer weet of je daar wel gebruik van mag maken, zittende of juist staande het pilsje lozen, daarna Jan tegen komen die opeens heel pedant zegt Jeanine te heten of omgekeerd en ten slotte jeugdige 7 of 9 jarigen die psychologische steun verdienen, omdat zij er net achter gekomen zijn toch liever een jongetje of meisje te zijn en daar ondanks de hulp van de ouders !!!! niet mee om kunnen gaan.
  Maar goed het volk kreeg weer de beloofde spelen en daar ging het uiteindelijk om en dat alles onder het toeziend oog van de meevarende Amsterdamse burgemeester Femke Halsema en haar stadgenote en minister Kasja Ollongren .

  De (C)anal/gay parade werd ook dit jaar weer volop bezocht door enthousiaste moslims, die bijna de helft van de Amsterdamse bevolking uitmaken. Hahaha. Halsema en Ollongren keken toe en zagen dat het goed gaat met de Amsterdamse samenleving.

 8. van Urk

  Doe normaal dan doe je al gek genoeg zullen de feestvierende bootjesvaarders nu eindelijk gedacht hebben. Maar wie logischer na gaat denken beseft ook wel dat het voor je huid niet verstandig is om met deze hete zon op je blootje te gaan rond paraderen op het water.

 9. Rosasolis

  Dat het nu wat “preutser” tijdens de Canal Parade gaat is een teken dat het niet meer zo walgelijk hoeft te zijn om op te komen van hoe je van gender bent of denkt. Het is nu meer gewoon, en wordt geaccepteerd als men homo of lesbienne is. Voor jarenlang moesten ouders hun jonge kinderen in huis opsluiten zodat zij die domme beelden, ballonnen, en andere dingen niet zouden zien. Het lijkt dat de Canal Parade volwassener is geworden. Het is genoeg om op te komen voor vrijheid van genderkeuze, zonder discriminatie. En verder wordt er eindelijk meer aandacht gegeven aan het probleem van aanranding, en discriminatie tegen vrouwen. Het ontslag van dirigent Daniele Gatti
  van de K.C.O. wegens het aanranden van vrouwelijke orkest leden, kan ook een reden
  zijn voor een rustiger Canal Parade, die kennelijk niet meer de “gay” parade heet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.