VVD probeert met nieuw campagne filmpje ‘volks’ en grappig over te komen met voetbal

Vanmiddag moest ik toch even met mijn ogen knipperen toen ik het nieuwste campagne filmpje van de VVD zag, voordat het volledig tot mij doordrong wat ik eigenlijk gezien had. Bekende VVDers staan in voetbaltenues voor de camera, alsof ze geïnterviewd worden als voetbalspeler na een wedstrijd. De VVD probeert met dit filmpje waarschijnlijk volks en humoristisch over te komen, maar het komt vooral erg gemaakt over.

In het filmpje maken ze politieke referenties zoals, ”ik sta het liefst rechtsbuiten” en kleine grapjes tussendoor. Ik waardeer originaliteit en kan ook best lachen om dit soort filmpjes, maar in dit filmpje komt het gewoon nep over. Ze willen het iets te graag en dat is zonde. Het is leuk dat de VVD eindelijk met social media en YouTube aan de slag is gegaan, maar kom dan niet met dit soort fratsen.

Enfin, misschien ben ik iets te cynisch ingesteld, of heb ik vandaag gewoon een zure dag, maar ik moet toch een klein beetje huilen als ik dit soort filmpjes zie. De politiek is verworden tot een maatschappelijke grap en de inhoud is ver te zoeken. Het is goed als je als partij modern wil zijn en mee wil gaan met de tijd, maar maak het niet te bont. Daar heeft niemand iets aan. De VVD is overigens niet de enige partij die dit soort rare filmpjes maakt, maar als grootste partij zou ik het verantwoordelijk vinden om iets langer na te denken voor je dit soort filmpjes publiceert.

Beoordeelt u het zelf maar:

Het is overigens niet de eerste keer voor de VVD:

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Tengo Kawana

  Inderdaad, tenenkrommend.

 2. Willem Bever

  Ze oefenen volop op “het muurtje”
  Idd zielig en goedkoop

 3. Meester Kong

  off topic

  Willie Dille -Er komt geen nader onderzoek naar wat de overleden PVV-politica in haar afscheidsvideo zei.

  Naar de mogelijke ontvoering, verkrachting en bedreigingen van de woensdag overleden PVV-politica Willie Dille komt geen onderzoek. Dat maakten de burgemeester van Den Haag, de officier van justitie en de hoofdcommissaris van politie vrijdagmiddag bekend na uitvoerig overleg.

  Er zijn, zo zegt de zogenoemde driehoek, „onvoldoende aanknopingspunten” om een onderzoek te beginnen.

  De politie Haaglanden zei donderdag dat er meerdere malen contact was geweest met de politica. Zij wilde echter geen aangifte doen van ontvoering, verkrachting noch bedreigingen, en concrete informatie ontbrak volgens de politie. Daardoor kon geen onderzoek worden begonnen. Burgemeester Krikke zei donderdag dat zij Dille, sinds die haar in oktober op de hoogte bracht, had aangespoord aangifte te doen.

  In een verklaring vrijdagmiddag zegt het Openbaar Ministerie (OM) dat Dille na de gesprekken met de politie, die soms op haar verzoek plaatsvonden, „steeds heeft aangegeven geen aangifte te doen en ook geen bemoeienis van de politie te willen”. „Ze heeft om die reden ook niet meer informatie willen verstrekken op basis waarvan ambtshalve een onderzoek gestart had kunnen worden”, schrijft het OM.

  De politie heeft Dille in eerste instantie ook zelf benaderd om haar verhaal te doen, nadat „iemand uit haar omgeving” de verkrachting en bedreigingen had gemeld. Het OM zegt dat als er nu concrete aanwijzingen komen, die serieus onderzocht zullen worden.

 4. Ben Zine

  Haha wat ziet dit er verschrikkelijk lullig uit zeg… Zo overduidelijk afkomstig van een paar “coole” reclametypes die dit “format” wel geschikt vonden om de VVD wat “breder in de markt te zetten”. Zo bedacht, zo geforceerd, zo niet grappig. Wat is het toch een waardeloze k..partij. Als ik die nep-grijnzende Rutte zie, die werkelijk alles aan mekaar liegt en lacht, en dat dit amateuristische geknoei, dan verbaast het me werkelijk dat er nog zo veel mensen “liberaal” stemmen.

 5. Elu Thingol

  Misschien had dit filmpje beter over de inhoudelijke standpunten van de VVD kunnen gaan.

 6. Duke

  Rutte op 1, als keeper. Zou hij weten dat je een bal niet tegen kan houden met lachen, maar dat je actie moet ondernemen?
  En Messi als VVD-er op nummer 10 en Ronaldo op 7 is fake nieuws. Heeft Ollongren, Fifa-maffia of de EU-gedachtepolitie al ingegrepen?

 7. Pescador

  Zielig clubje demente leugenaars

 8. Frits Jansen

  VVD is en blijft een heel rechtse partij.
  Vindt DDS dat leuk?
  Realiseer je dat de VVD wortelt in ondernemers die moeite hebben met al te veel rechten voor werknemers.
  Bent u toevallig werknemer? Als de VVD de kans zou krijgen zou die alle ontslagbescherming afschaffen.

 9. henk vintage

  Ik hoop dat ze snel degraderen naar de laagste divisie.
  Helaas is de Europese scheidsrechter zo partijdig als wat en verandert de spelregels
  in het voordeel van dit flut team.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.