Wilders dolblij met controversiële uitspraken Segers over dividendbelasting: 'Mocht het kabinet vallen dan kan de vlag uit!'

Geen categorieaug 26 2018, 15:00
Gert Jan Segers liet weten op Facebook dat hij afschaffing van de dividendbelasting steunt omdat er anders een kabinetscrisis komt.
Het was een behoorlijk veelzeggende statement van de ChristenUnie-leider. Het impliceert namelijk dat de VVD -- en dan met name Mark Rutte -- de coalitiepartners het mes op de keel heeft gezet. Als ze lid willen blijven van de coalitie moeten ze gewoon bij het kruisje tekenen, ook als ze dat liever niet doen.
Het zal niemand verbazen dat oppositieleiders de uitspraken van Segers met veel vreugde verwelkomen. Dit is immers een ideale mogelijkheid om Rutte én Segers eens flink onder vuur te nemen.

"Het afschaffen van de dividendbelasting kost miljarden terwijl de gewone Nederlanders kruimels of niets krijgen, is waanzin, dus ik hoop dat Segers ruggengraat toont. Mocht het kabinet vallen en wordt Nederland van Rutte bevrijd, dan kan de vlag uit. Dat zou echt geweldig zijn."

We blijven hopen. Op een gegeven moet het toch afgelopen zijn met het premierschap van Rutte, maar de man heeft de afgelopen jaren bewezen een enorme veerkracht te hebben. Steeds weer als je denkt dat het einde nu toch wel in zicht is wint hij de verkiezingen. Wie zegt dat dit anders zal zijn bij een val van het kabinet? Misschien dat hij er dan zélf geen zin meer in heeft. Dat kan. Maar het is niet zo dat hij doodsbang moet zijn voor de andere partijleiders.
Ook Lilian Marijnissen van de SP en Lodewijk Asscher van de PvdA gebruiken Segers' Facebook-post om de coalitie aan te pakken. Daarbij valt er wel iets op aan de woordkeuze van beide politici...
Marijnissen:

"Als de argumenten op zijn, dan blijft alleen het dreigement nog over."

Asscher:

"Alle argumenten zijn blijkbaar op en er blijft alleen dreigen over."

Zucht. Zo lekker creatief en origineel zeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten