240 Uur taakstraf en 1 jaar rijontzegging voor chauffeur die meisje (14) doodreed én er niets van heeft geleerd

‘Chauffeur’ Peter van H. (57) komt weg met slechts 240 uur taakstraf en een jaar rijontzegging voor het doodrijden van 14-jarige Celina van den Hoeven. Aldus Het Parool.

In eerste instantie leest het artikel in Het Parool weg als een doodgewone, doch treurige, berichtgeving over een dader die zijn straf ontvangt. Wanneer je echter voorbij de titel leest wordt het een moeilijk te verkroppen verhaal.

Allereerst valt te lezen dat Peter van H. z’n eigen spiegels en camera negeerde voordat hij de bocht om ging. Vervolgens blijkt dat hij totaal geen snelheid minderde (laat staan stopte) vlak voor hij het meisje in een bocht van het leven beroofde. Hij scheurde dus gewoon blind in een vrachtwagen een kruispunt over. De rechtbank noemt dit ‘aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend’, maar één alinea later blijkt de man niks te hebben geleerd.

Te lezen valt dat hij nog steeds geen volledige verantwoordelijkheid wil dragen voor het ongeluk én nog steeds z’n spiegels verkeerd heeft staan, laat staan z’n rijstijl heeft aangepast. De rechter vindt dit ‘onbegrijpelijk’.

Voor de moeder van Celina was de uitspraak van de luttele 240 uur taakstraf en een jaar rijontzegging ‘eerherstel’ voor Celina. Ze benoemt hier het feit dat is aangetoond dat Celina volledig onschuldig was en niets fout heeft gedaan. Hoewel dit enigszins te begrijpen is, raakt zo’n straf echt kant noch wal. Een 14-jarige meid die door een roekeloze idioot wordt overreden en vervolgens niet eens blijk geeft van verbetering van gedrag, dat is de kern van de boodschap hier. Maar wat lezen we onderaan het artikel? Iets over dat de politiek het niveau van chauffeurs op peil moet zien te krijgen en dat de uitspraak ‘conform de eis van het OM’ is.

Compleet debiel dit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Morales

  Ik vind het niet zo gek dat een ouder van een doodgereden kind ook wel eens door het lint kan gaan bij het uitspreken van een fopstrafje welke een taakstrafje is.

  https://www.ad.nl/binnenland/vader-van-doodgereden-13-jarige-gaat-dader-te-lijf~a22cb51e/

  1. Blue monday

   Daar zal iedereen begrip voor hebben.

 2. Eugenie de la Fleur

  Ik heb vertrouwen de rechtelijke machten van onze rechtstaat

  1. deelszon

   Jij moet je achterlijke stinkmuil houden, uiteraard wil ik het niet zeggen maar ik hoop dat jou hetzelfde overkomt?

   1. Capo

    Het is een multinicker, voorheen vooral actief als Svetlana.

    1. fockingworst

     @capo het is gewoon w I ‘m h u t t e n alias stinktrol tengo trol code in het verleden ook simon brouwenstein.
     Schelden vervuild het blog ga gewoon niet in gesprek met hem bijna altijd negeren en soms in de spotlights in de derde persoon tegen en over hem.
     Staat ie buitenspel.
     Nogmaals ik ben het met jou en deel on eens maar DIT SCHELDEN VERVUILD ONS BLOG

     1. Bloem

      ++++
      Helemaal gelijk. Schuttingtaal voegt niets toe bij deze antisemiet

     2. IJsbrand Koudvuur

      Bloem en Fockingworst hebben wel gelijk…

      Deelszon zit altijd maar van zich af te schelden als een losgeslagen idioot.

      Het moest maar eens stoppen!

     3. Capo

      @Worst: Inderdaad daar heb je gelijk in, hetzelfde geldt natuurlijk voor de twee sneue sneeuwvlokjes die ̲̲W̲̲i̲̲m̲̲ ̲̲H̲̲u̲̲t̲̲t̲̲e̲̲n̲̲ al druppelend bij proberen te staan.

    2. EU kok

     Proest

     1. fockingworst

      @cockring is weer bezopen het zielig manneke keek weer in de spiegel en dacht ohh shit moet weer aan het werk(trollen op dds) kreeg stress en gooide zich vol.(vandaar proest)
      Geeft niks hoor cock je bent( als je nuchter bent) zo glad dat zelfs die ring van je af floept komt alleen niet vaak voor.

  2. Bloem

   Eugenie de la Fleur = Dopper

   1. EU kok

    Bloem = capo

   2. Capo

    @Bloem: Inderdaad, is het je al opgevallen hoe snel Tengo reageert als je Eugenie aanpakt?

  3. IJsbrand Koudvuur

   @Eugènie de la Fleur,

   Eens zien of u nog steeds vertrouwd in de rechterlijke machten van onze rechtstaat als iemand roekeloos een kind van u kapot rijdt en er vervolgens met een rijverbod en taakstrafje vanaf komt…

   😉
   …vertrouwen houden hoor!

  4. Mau777

   Iemand die na een uitspraak zoals “240 uur taakstraf en een jaar rijontzegging voor het doodrijden van 14-jarige Celina van den Hoeve” op een forum een commentaar plaatst zoals “Ik heb vertrouwen (in) de rechtelijke machten van onze rechtstaat” zit opzettelijk de andere lezers te provoceren & toont bovendien geen enkele vorm van empathie naar de familie v.h. slachtoffer of het slachtoffer toe.

   Het moest uw dochter es wezen……

   De “agent provocateur” teneur van uw posting kwalificeert u als een geniepige trol die probeert te scoren over het lijk van een kind & het immense verdriet van een familie heen….

   Uw motivatie doet niets terzake – uw gedrag zegt genoeg : u bent een verachtelijk mens.

   1. nogmaals

    @mau77
    ++++++++++

 3. Ni28

  De rechtspraak in Nederland is volkomen in orde met 240 uur werkstraf voor het doodrijden van een kind door roekeloos rijden. Wel moeten de EU de Hongaarse rechtspraak aanpakken want die deugt niet. Een Hongaarse chauffeer zou in dit geval jaren achter de tralies verdwijnen en nooit meer rijden.

  1. deelszon

   240 uurtjes werkstraf = 6 weekjes vrijwilligerswerk = natuurlijk niet in verhouding tot de dood van een tiener.

 4. AS210854

  Ik wens de ouders en verdere familie heelveel sterkte met deze uitspraak. De uitspraak kan ik alleen maar minachten.

 5. Frits Jansen

  Milde straffen horen al sinds de Verlichting bij de westerse cultuur.
  DDS wil keiharde Sharia straffen.

  1. Capo

   De Verlichting (De Rede) stamt van 1800, net als onze stoffige Grondwet. De enige die sharia voorstaat ben jij Ahmed Jansen, je bent een Nedermoslim.

  2. Holland

   Je liegt Frits. Watjes-straffen worden pas de laatste 30 jaar gegeven. Sinds de volledige overname door D66 van de rechterlijke macht. Ook de taak/werkstraf bestaat pas sinds de jaren ’70.

   1. Tengo Kawana

    De heer Holland zou zich beter eerst laten informeren en dan pas wat roepen.

    http://www.secjure.nl/2017/02/06/heersende-opvatting-nederlandse-rechters-laag-straffen/

    1. ReJa

     @Tengo Zou u zich niet beter eerst informeren? Want uw broer heeft vandaag in een reactie bij het artikel http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/09/theo-hiddema-pakt-schaamteloze-fatsoensapostelen-aan-die-schilderij-met-blote-tepel-uit-rechtbank-haalden/ letterlijk geschreven, ik citeer “Frits Jansen 51 minuten ago
     Van Frits Jansen bestaat geen beeld want het is een verzonnen persoon, een nick.

     Wat dat aangaat is Frits Jansen een soort Mohammed. Nee dank je, geen cartoonwebstrijd.”

     1. Tengo Kawana

      Frits is niet mijn broer.

 6. Blue monday

  Ik neem aan dat de chauffeur zijn baan kwijt raakt, omdat de schuld definitief bij hem ligt. De werkgever heeft niets aan een man zonder rijbewijs en bewezen incompetentie.

  Wellicht dat dit in de strafmaat is verdisconteerd?

  Maar als vader…krijg ik het er koud van…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.