5 tips voor het kopen van een boxspring

Een goede nachtrust is essentieel; zeker voor de hardwerkende Nederlanders. Een goede nachtrust geeft je voldoende energie om de rest van de dag vol overtuiging en passie aan de slag te gaan. Deze goede nachtrust, begint met een goede boxspring. Wil je een goede boxspring kopen? Dan volg je deze tips!

  1. Afmetingen en wensen

Wat past er in jouw slaapkamer? Ten eerste is natuurlijk de afmeting ongelooflijk belangrijk. Wat past wel, en wat past niet: essentiële gegevens die je nodig hebt om een uiteindelijke keuze te kunnen maken. Kijk vervolgens naar de stijl en uitstraling van je slaapkamer. Wat voor soort boxspring lijkt er in het plaatje thuis te passen? Zoek eventueel wat voorbeeldjes online en beeld jezelf in hoe deze er in je slaapkamer uit zouden komen te zien.

  1. Vraag naar ervaringen

Een degelijk bed met een hoge kwaliteit matras zorgen ervoor dat je goed kunt slapen. Gegarandeerd dat mensen die lekker slapen hun ervaringen willen delen. Vraag eens rond in je vriendenkring, binnen je familie of zelfs onder je collega’s: welke boxspring gebruiken zij en wat vinden zij hier fijn aan? Niet alleen de positieve, maar ook de negatieve ervaringen zijn natuurlijk van harte welkom. Hoe meer je weet, hoe makkelijker de zoektocht naar jouw ideale boxspring is.

  1. Maak een top 3

Heb je flink wat onderzoek gedaan en verschillende ervaringen gehoord? Dan is het tijd om een top 3 te maken. Deze top 3 bestaat uit boxsprings die in jouw slaapkamer passen, die de uitstraling ten goede komen en waar je met een beetje geluk goede verhalen over hebt gehoord. Zet ook alle plus- en minpunten van deze top drie meteen even op een rijtje: dat maakt het makkelijker om straks een definitieve keuze te maken.

  1. Bezoek de winkels die je top 3 verkopen

Natuurlijk moet er ook een fysieke keuring aan te pas komen. Bezoek verschillende winkels die jouw top drie verkopen en vergelijk zaken als garantie, service en natuurlijk de prijzen.

  1. Ervaar en laat je adviseren

Probeer je top drie in alle winkels uit en laat je zoveel mogelijk adviseren. Aan het einde van je zoektocht kun je vervolgens de beste boxspring uit je top drie selecteren, en deze kopen bij de winkel waar je de meeste pluspunten tegenkwam. Houd natuurlijk wel in je achterhoofd dat goedkoop in veel gevallen duurkoop is. Een goedkope boxspring staat niet altijd direct garant voor service en kwaliteit.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.