Amnesty International slaat alarm vanwege zware straffen in islamitisch Maleisië voor lesbische vrouwen

Aan de rechterkant van het politieke spectrum doet men vaak alsof mensenrechtenorganisaties vaak naïeve linkse hippieorganisaties zijn en geen kritiek durven uiten op islamitische landen, maar dat is vaak genoeg niet het geval. In Maleisië worden vrouwen met stokken geslagen, omdat ze van plan waren om in een auto seks te hebben met elkaar. De wereld reageert verbolgen op de strafmaatregelen en  Amnesty International slaat alarm.

Mensenrechtenactivisten hebben onmiddellijk alarm geslagen en de stokslagen veroordeeld als een ernstige rechterlijke dwaling. Amnesty International spreekt van een rampzalig dag voor de mensenrechten in Maleisië en een enorme terugval in de pogingen van het land om de mensenrechtensituatie te verbeteren.

Volgens advocaten en activisten werden de vrouwen van 22 en 32 jaar op stoelen voor de rechters gezet en kregen ze van vrouwelijk gevangenispersoneel zes stokslagen op hun rug met een rotan stok. Dat gebeurde in een sharia-hooggerechtshof in de conservatieve deelstaat Terengganu.

Als mensenrechtenorganisaties dit soort dingen vaker gaan doen, komen ze af van die ellendige stereotypes. Deze organisaties hebben zeker nut, als ze consistent blijven in hun persberichten en acties. Internationale druk op dit soort straffen kunnen goed werken. Al is het de vraag of het werkt in een land waarbij het merendeel islamitisch is. Die kans is zeer gering, aangezien de bevolking fundamenteel andere normen en waarden hebben en kritiek zien als onzin en minderwaardig. Zeker als het komt uit Westerse landen.

Voor nu, chapeau Amnesty International!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Zcooby

  Dat is de Islam wetgeving, zolang de Koran niet verboden wordt zal je dit tot in de eeuwigheid zien en horen.

  1. Peter Loosduinen

   Beste Zcooby .

   De Duitse schrijver Goethe zei : Wer sich den Gesetzen nicht fügen lernt, muss die Gegend verlassen, wo sie gelten.
   In het geval van reizigers in eenvoudig Nederlands :
   Staan de wetten van een land u niet aan ? Dan dient u daar niet naar toe te gaan !!
   PS Ooit iemand gehoord die voor zijn plezier naar Saoedi-Arabië gaat ??
   Ik ken ze niet.

   1. penis aqua di rosa

    Ik ga al jaren niet meer en zal ook in de toekomst nooit meer op vakantie naar een islamitisch land gaan, al krijg ik het voor niks, zelfs niet vliegen met een aan de islam gerelateerde vliegmaatschappij! Bij wijze van spreken ook niet als hij o.a. in het westen DE prijsvechter is!
    Dit standpunt zal ik handhaven ALS VROUW. PUNT.

 2. henk vintage

  Het weerhoudt Nederlanders er niet van om naar dit soort landen op vakantie te gaan helaas.

  1. Adriaan

   @Henk, dat zijn vast Groen Links en D’66 stemmers zijn. Die knuffelen moslims als ware het teddyberen.

  2. AS210854

   Wat veel erger is Henk, dat wij deze mensen met open armen in ons midden opnemen, en pamperen en onderhouden, tot dat wij als hard werkende midden groep onze verzorgingsstaat, als sneeuw voor de zon zien verdwijnen.

   1. Peter Loosduinen

    AS210854
    Zoals de meeste Aziatische landen is de bevolking erg gastvrij en vriendelijk. Daarnaast heeft het land een prachtige ongerepte natuur.
    De Aziatische mens is niet te vergelijken met de brutale kut-Marokkanen die onze steden onleefbaar maken.

  3. Peter Loosduinen

   Backpacken Maleisie
   Maleisië is een van de mooiste landen ter wereld en dit is niet bij velen bekend. Vergeleken met buurlanden Thailand en Indonesië wordt Maleisië een stuk minder vaak bezocht. In onze ogen een spijtige keuze van de mensen die er niet naartoe gaan. Maleisië heeft ongeveer alles wat je in een land zoekt. Het kent veel verschillende culturen en de bevolking is vriendelijk en gastvrij. De natuur in Maleisië is op veel plekken nauwelijks aangepast door de bevolking. De stranden zijn er nog schoon en ook de dieren leven hier nog in rust. Maleisië heeft een hele goede infrastructuur. Verder is het een heel veilig land. Bovendien is de hoofdstad Kuala Lumpur een absolute wereldstad. Veel backpackers denken dat Maleisië te duur is om te bezoeken. Dit is echter niet het geval. De prijzen zijn wel iets hoger dan de prijzen in andere Aziatische landen, maar als je als backpacker op een klein budget de moeite neemt goed te zoeken, heb je qua backpacken in Maleisië meer dan genoeg opties om goedkoop rond te komen.

   1. penis aqua di rosa

    zelfs niet gratis

 3. DolleDries

  Dat is niet eerlijk want homo’s worden van het dak gesodemieterd.

  1. Peter Loosduinen

   Op de site Ministerie van Buitenlandse Zaken
   Lokale wetten, regels en gebruiken
   Elk land heeft eigen wetten, regels en gebruiken. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Als u een land bezoekt, moet u zich aan deze wetten, regels en gebruiken houden. Net zoals de inwoners van het land zelf. Als u dat niet doet, kunt u ernstig in de problemen komen.
   Homoseksualiteit is strafbaar
   Homoseksualiteit is strafbaar in Maleisië. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit.
   Een gewaarschuwd mens telt voor twee !

  2. Peter Loosduinen

   DolleDries.
   De god van de koran is vrij duidelijk en laat niet met zich spotten.

 4. Onno

  Ieder land zo eigen methodes. Rusland heeft knokploegen die het opknappen. Daders “onvindbaar” ondanks intensief speurwerk van politie.

 5. DolleDries

  Maleisië is gevaarlijk aan het worden

  0
  door Bokito · 3 september 2018
  Vandaag hebben we het over Maleisië, en laten de bananen buiten de discussie. Al ben ik zo vrij mijn tong uit te steken naar de griezels van de Maleise rechterlijke macht.
  Dat de islam in Maleisië steeds dominanter wordt hoor je al een tijd. Maar westerlingen zijn nooit de mensen die het moeten voelen; dergelijke mensen zitten daar voor vast. Zoals dit ‘voorval’ illustreert:

  Ik vrees dat wat Teletext er over schrijft in de laatste alinea hoopvol gezwets is. Die hebben de chiquita’s nog in hun oren zitten. Je kunt geen terugslag hebben als er nooit vooruitgang s geweest, en de islam is in Maleisië altijd aanwezig geweest. Maar zoals bekend: als het over de islam gaat, zoekt de MSM snel de nooduitgang. Onderwijl bij hoog en laag bewerend dat hun verslaggeving echt objectief en zonder aanziens des persoons of geloof…. Enfin, ze geloven het zelf, dat is voor hen het belangrijkste.
  Terzijde;
  Een spektakel, beste NOS, is een voorstelling, en voorstellingen plegen meer dan 100 toeschouwers te trekken,. Liefhebbers en tegensprekers moeten maar eens googelen op Executions Saudi-Arabië.
  En dat terugvallen op Justice for Sisters? Uhmmmm. Niet helemaal serieus te nemen:
  Terengganu public caning marks one of the most degrading and cruel forms of sentencing in Malaysia’s history
  Wellicht moeten die islamitische scherpslijpers zich maar eens herinneren hoe hun vroegere monarch Queen Victoria op de lesbische liefde reageerde: toen ze een wet die homoseksualiteit verbood moest ondertekenen, heeft ze botweg geweigerd. Weliswaar met het argument dat ze zich niet kon voorstellen dat vrouwen sets seksueels met elkaar deden, maar toch.
  Maar het is die rechters ernst, dat is duidelijk. Grappen over je tong naar hen uitsteken zijn daarom ietwat misplaatst, ik geef het toe
  Volgens advocaten en activisten werden de vrouwen van 22 en 32 jaar op stoelen voor de rechters gezet en kregen ze van vrouwelijk gevangenispersoneel zes stokslagen op hun rug met een rotan stok. Dat gebeurde in een sharia-hooggerechtshof in de conservatieve deelstaat Terengganu.
  (..)
  Het was volgens hem niet bedoeld als marteling of om de vrouwen te verwonden.
  Maar aaien was zeker de bedoeling ook niet? Enfin, de NOS fulmineert nog wat door over het steeds verder om zich heen grijpende conservatisme in Maleisië en de vervolging van de LHBTI-gemeenschap. Met extra aandacht voor het leed van transseksuelen. Maar over de islam? Geen woord.
  Natuurlijk zijn stokslagen ook in ons land verboden. Soms twijfel ik wel eens aan de ratio daarvan. Moet je natuurlijk niet te hard doen; dit land is al gek genoeg geworden de laatste twintig jaar.

 6. ruudjeenjose

  Amnesty international bestaat uit een zooitje zakkenvullers en wegkijkers. Ook zijn het gore zakkenvullers. Geen cent voor dat huichelachtige Amnesty

 7. fusilier

  De minachting voor vrouwen staat hoog in het vaandel bij de islam. Die linkse gutmensch hier komt er vanzelf we achter.

 8. Willem Alexander

  Bravo Larsje…
  Ja hoor, komen ze toch maar mooi op voor die anderhalve vrouw en een paardekop in Maleisie, en even toevoegen “een islamitisch land”.
  Echte wereldverbeteraars, maar geen woord over de miljoenen “normale” vrouwen die dag in dag uit worden mishandeld, verkracht, geslagen en zonder rechten….onder de religie van de vrede.
  Dat dan weer wel.

 9. nienke

  Waar was amnesty toen er zoveel christenen vermoord werden en kerken kapot geslagen werden, geen woord van amnesty.

  1. Peter Loosduinen

   Waar was amnesty toen er zoveel christenen vermoord werden en kerken kapot geslagen werden, geen woord van amnesty.
   Inderdaad.
   Wel kwamen ze op voor de terroristische Anti-Pieten !!

 10. Frits Jansen

  Lesbische seks in een auto (onder het rijden?) is vies en gevaarlijk.

  1. Holland

   De platte trol probeert weer eens flaming uit.

   1. Peter Loosduinen

    Wat bedoelt “Holland” met de platte trol probeert weer eens flaming uit ??

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.