Arjen Lubach legt hypocrisie bloot omtrent Lili en Howick: ‘talkshow is geen plek om beleid te bepalen’

Gelukkig is de show van Arjen Lubach weer begonnen, Zondag met Lubach. Voor mij is de late night show van Lubach een van de weinige programma’s waarin elk onderwerp wordt behandeld, politiek correct of niet. Het maakt allemaal niet uit. In de nieuwste aflevering werd niemand gespaard, dus ook Lili en Howick niet.

In andere artikelen heb ik al uitgelegd dat de gebeurtenissen rondom Lili en Howick een gevaarlijk precedent kunnen scheppen. Het voornaamste punt is dat talkshows migranten of asielzoekers in hun show kunnen laten zien, zodat de druk op staatssecretaris Harbers wordt opgevoerd. Op die manier vormen de media een soort selectieprocedure en moet Harbers maar gehoorzamen. Voor je het weet wordt hij namelijk weer bestookt met doodsbedreigingen.

Arjen Lubach geeft in zijn programma goed weer wat de negatieve kanten zijn van deze zogenaamde ‘Mediapardon’. Harbers wordt neergezet als een klootzak, terwijl hij ook alleen maar de wet uitvoert. Hij wordt ontmenselijkt en iedereen is daar normaliter op tegen, maar niet als het een ‘enge rechtse bestuurder’ is.

Bekijkt u het zelf maar! Een goede start van het politieke jaar.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Tengo Kawana

  Was het roerend eens met de analyse van Lubach.

  Vond met name ook dat Pauw zich in deze zaak lelijk vergaloppeerde.

  1. Peter Loosduinen

   Pauw is een over het paard getilde arrogante linkse boef !!

 2. Onno

  Het drama kwam nog eens extra in de belangstelling te staan daar er op diverse fora en in de kroeg over werd geoordeeld met een zeker soort fanatisme. Ze kwamen uit Armenië, dat is wat anders dan EU land. De vette pech van de kinderen.

 3. Ni28

  Lubach heeft volkomen gelijk. De media bespelen de wetten en maken die blijkbaar overbodig. Een halfuurtje op TV en de wetten worden herschreven door enkele halve gare BN-er’s. Dit laat zien het falen van Nederland als staat. Herrie op MSM bepaalt de gang van zaken, de ngo’s regeren wezenlijk. Wij hebben geen regering nodig want die schikt zich naar de eisen van BN-er’s en activisten, of zij gebruiken die als publieke opinie en steunen die financieel. De BN-er’s bepalen wat de publieke opinie is. Dat is ook het einde van staat Nederland als democratische natie.

 4. Adriaan

  Ik mag die Lubach niet, maar hij heeft het bij het rechte eind. Iedereen, ook ministers, staatssecretarissen en rechters laten zich beïnvloeden door de media. Er wordt hard ingezet op emotie en dat kan bijna niemand weerstaan.

 5. Pecunia

  Het is zo simpel, hooguit een half jaar procederen liefst korter, geen verblijfsvergunning gekregen dan uitzetten mét kinderen, na 10 jaar als kinderen vernederlandst zijn is dat onmenselijk.

 6. DolleDries

  Als moeder heb je maar een wens bij je kinderen zijn dat was mogelijk in Armenië.
  Dat je met zelfmoord dreigt om ze van je te scheiden is walgelijk.

 7. FransjeKoolen

  Lubach is een schoolvoorbeeld van de pot verwijt de ketel. Het succes dat hij vooral te danken heeft aan de tekstschrijvers van het programma is hem kennelijk naar de bol gestegen.

  1. bifbof

   Zou graag (vanwege de naam Fransje) uw leeftijd willen weten als dat mag , dan kan ik daar rekening mee houden.

   1. Ad Infinitum

    Een broertje van Jantje welke ook al aardig uit de hoek kan komen, groep 4 🙂

    1. FransjeKoolen

     Voor wie het interesseert ik ben 63 en wat de invloed van talkshows betreft. Opiniërende programma’s als Pauw zijn nu net bedoeld om de politiek te beïnvloeden. Dat doet zelfs Veronica Inside. Het heeft geen enkele zin om naar over koetjes en kalfjes keuvelende prietpraat te kijken,

 8. sjun

  Mediabeïnvloeding is niets nieuws, het koste de Leidse prof. Wouter Buikhuizen al eens zijn wetenschappelijke carrière toen een derderangs column en broodschrijver bij Vrij Nederland met VPRO en VARA-contacten politiekcorrect los ging zonder ook maar enige achtergrondkennis van het onderzoek en hetgeen daadwerkelijk geponeerd was door de wetenschapper.Vandaag de dag zien we soortgelijke social justice warriors het wetenschappelijke klimaat met hun achtergeblevenheid verzieken.

  1. Tengo Kawana

   Het gaat hier weliswaar niet om een wetenschappelijke discussie maar het is ontegenzeggelij juist dat de (sociale) media een dynamiek in werking kunnen zetten waarin de feiten ondergeschikt worden aan de emoties.

 9. Rosasolis

  Oh wat ben ik moe van al die talk-shows. Ik heb genoeg aan de nieuws berichten die ik volg gedurende de dag op radio 4, en op de 8 uur avond NOS TV nieuws. Ik waardeer ieder ochtend om rond 6:30 een volle Trouw krant te krijgen. Die ik lees terwijl ik mijn ontbijt eet. Televisie is niet meer goed in ons land. In plaats van een goede drama series, zoals
  “De Stille Kracht” van jaren geleden, moeten wij kijken naar domme talk-shows.
  Gelukkig bestaat er nog steeds een bibliotheek die de nieuwe actuele boeken aflevert! Onlangs werd de bibliotheek in Den Helder als de beste in de wereld gekozen! Onze dorp is er ook een afdeling van die prachtige bieb. Waarom zou je moeten in slaap vallen gedurende een domme, saaie TV talk-show…als je een top bestseller boek over onze huidige nationale en Int. problemen kan krijgen via de bibliotheek? In Nederlands of Engels. Dit is een van de redenen waarom dat de bieb in Den Helder werd onlangs gekozen als de allerbeste van de wereld. Wij hebben als eerst onze officiele Kon. bibliotheek in Den Haag, die alle koninglijke en regerings documenten bewaard. Maar nu werd de bibliotheek in Den Helder officieel verklaard als onze Nationale Nederlandse
  Volksbibliotheek. En werd dit bibliotheek onlangs als de beste van de hele westerse wereld verklaard. Er wordt meer over Den Helder gedurende de oorlogsjaren bekend gemaakt. En ook over tekenaar Anton Piek van de bekende kerst kaartjes, die geboren werd in Den Helder en daar opgroeide tijdens de vreselijke bommen tijdens WW 2
  in dit stad. Ik wil proberen een tentoonstelling van al de oude tekeningen van Den Helder van Anton Piet te krijgen, via de fantastische bibliotheek van Den Helder.

 10. Gerlos

  Goed verwoord ARJAN LUBACH, Peter r de Vries is van zijn padje af met zijn absurde uitspraak wat nergens op slaat en over Paul de Leeuw maar te zwijgen.

  1. Peter Loosduinen

   Gerlos.
   Mee eens !!
   Van Pauw verlos ons Heer !

 11. Frits Jansen

  En dan nog iets: het is niet aan omroepen om elkaar de maat te nemen.

 12. Frits Jansen

  Nee het is een onjuiste voorstelling van zaken dat Harbers “ook maar regels uitvoert”, want een regel is ook dat de staatsecretaris wettelijk een eigen “discretionaire” bevoegdheid heeft.
  Rita Verdonk is gelukkig bijna vergeten: zij riep “regels zijn regels”. Wat letterlijk gezien vanzelf spreekt, maar in in de zin waarin zij dat meende. Elk rechtssysteem kent namelijk een “gezond verstand” veiligheidsklep: redelijkheid & billijkheid in het privaatrecht, overmacht in het strafrecht, het vereiste van een redelijke bekangenafweging in het bestuursrecht, en zelfs hardheidsclausules in het belastingrecht.

 13. Frits Jansen

  Nee, je kunt niet zeggen dat Harbers “alleen maar de wet uitvoert”, want die wet laat uitdrukkelijk de mogelijkheid open dat hij een “discretiionaire” beslissing neemt.

  Het is heel sharia-achtig om die kinderen weg te sturen, want in onze cultuur gaat het belang van het kind altijd voor. Dat hebben we ook in Verdragen vastgelegd.

  Dat handige migranten er nog steeds in slagen een voldongen feit te creëren door rechtsprocedures te rekken ondanks de huidige zeer strenge vreemdelingenwrt is misschien vervelend, maar als de moeder van deze kinderen handig deze strijd heeft gewonnen moet Harbers zich ook een sportieve winnaar betonen, ook al staat de verrechtste VVD aanhang een meedogenloos beleid voor. Tenzij het om de vele misstappen van henzelf gaat natuurlijk.
  De VVD Kamerfractie werkt aan een wetsvoorstel om opnieuw klassenjustitie in te voeren.

 14. Pescador

  Natuurlijk horen mensen die geen echte vluchteling zijn hier niet thuis, maar wanneer de nederlndse politiek zo stom is om vluchtelingen die geen verblijfstates hebben gekregen in hoger beroep te laten gaan en nog eens en nog eens ja dan zijn ze hier zo maar 10 jaar en is het voor kinderen van die leeftijd moeilijk om terug te gaan naar een land waar ze de taal niet van spreken en niet begrijpen. Dus vluchtelingen een keer onderzoek en dan blijven of wegwezen dan krijg je dit soort dure problemen niet

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.