Belastingdienst naait ouders in rechtszaken door bewust informatie achter te houden

De Belastingdienst, zo’n beetje de meest saaie tak van de overheid waar alleen diens naam al menig persoon doet slapen, of toch niet? De Belastingdienst lijkt een niet langer te bedwingen monster te zijn geworden dat actief tegen zijn staatssecretaris en een uitspraak van de Hoge Raad ingaat! Via The Post Online.

Een spannend en meeslepend bericht schrijven over de Belastingdienst, in de meeste gevallen een moeilijke opgave! Dit keer is het echter easy-mode door de wijze waarop de Belastingdienst compleet uit de bocht aan het vliegen is. Aan de diverse misstanden zoals de vele apps, de trage bureaucratie en de riante vertrekregelingen, mag nu meineed worden toegevoegd!

Want waar is het allemaal om te doen? De Belastingdienst heeft een aantal rechtszaken lopen, aangespannen door ouders van kinderen waar volgens hun onterecht de kinderopvangtoeslag van is stopgezet. Gezien de kwestie van administratieve aard is, dat wil zeggen dat beide partijen gewoon op de proppen kunnen komen met hun transactiegeschiedenis en bijbehorende papieren, zou het een relatief simpel op te lossen soort rechtszaak moeten zijn. Als beide partijen alles eerlijk aangeven tenminste.

Blijkt nu uit een onderzoek van Trouw dat er diverse bewijzen uit 2014 zijn gevonden die aantonen dat ambtenaren bewust informatie hebben achtergehouden voor de rechter én de expliciete instructies hebben gekregen om de kinderopvangtoeslag ‘zelfs als ze er wel recht op hebben’ alsnog niet toe te kennen. Dit is dus gewoon de rechter voorliegen en keihard de regels negeren terwijl er zwart op wit staat dat dit de opdracht was.

Het gaat hier om tienduizenden euro’s voor tientallen ouders die jaren geleden al gewoon recht bleken te hebben op de toeslag. De Nationale Ombudsman meende ook al dat er zelfs een excuses en vergoeding nodig was aan deze mensen maar de Belastingdienst heeft ook daar gewoon vóllédíg schijt aan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Bloem

  “Leuker kunnen we het niet maken” nemen ze wel heel serieus

  1. Adriaan

   “Wel makkelijker”, nemen ze niet serieus.

 2. Pescador

  Ook al van rutte geleerd

 3. Ad Infinitum

  Waaruit blijkt dat Trouw degelijk onderzoek heeft gedaan. Prima zaak.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.