De Nederlandse politie heeft een grote terroristische aanslag verijdeld: zeven mannen zijn opgepakt

 

Nederland reageerde nogal rustig op de eerste officiële aanslag sinds jaren. Alsof we in Nederland gewend zijn geraakt aan de terroristische dreiging in Europa. Er wordt zelfs gesproken over de ‘nieuwe Europese realiteit’. We moeten onszelf eraan blijven herinneren dat het niet goed is wat er gebeurt. Dat het niet normaal is en dat we als samenleving tegen dit soort terroristen en groeperingen moeten blijven strijden. 

We staan daarin niet alleen. De Nederlandse politie en inlichtingendiensten doen hun stinkende best om terroristen op te pakken voordat ze echt grote schade aan kunnen richten. Twee Amerikanen die gestoken worden is één ding (ook heel erg natuurlijk), maar een bomaanslag of tientallen mensen neer maaien met een vrachtwagen of een geweer is een tweede. Vandaag werd bekend gemaakt dat de politie een grote aanslag heeft voorkomen.

De politie heeft zeven mannen aangehouden die worden verdacht van het beramen van een grote terroristische aanslag in Nederland. Drie van de mannen komen uit Arnhem, twee uit Rotterdam, een uit Huissen en een uit Vlaardingen. Ze zijn aan het eind van de middag aangehouden in Arnhem en Weert.

Het Openbaar Ministerie is er van overtuigd dat er met de aanhoudingen een terroristische aanslag is voorkomen. Aan de aanhoudingen ging een maandenlang strafrechtelijk onderzoek vooraf. De spil in de groep is een 34-jarige man van Iraakse afkomst uit Arnhem.

Na dit soort berichten voel ik trots en respect voor onze politie. Het is nog niet zo lang geleden dat ze gingen staken voor minder werkdruk en meer geld. Dat ze dit soort dingen met de volle overtuiging blijven doen voor onze samenleving getuigt van een sterke publieke motivatie. Daar mogen we erg trots op zijn. Sommige mensen kijken neer op hoe de politie werkt en er zijn zeker genoeg dingen waar we als samenleving kritisch over kunnen en mogen zijn. Met dit als voorbeeld, en vele andere voorbeelden, moeten we erkennen dat er ook veel dingen goed gaan. Chapeau!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Koos sssss

  Vrome praatjes van geuniformeerde bedriegers. Ze hopen hiermee alleen te voorkomen, dat Wilders na de volgende verkiezing de minister president van Nederland wordt.

  1. EU kok

   Eindelijk snap ik die aanvulling op uw naam.
   S5.

  2. Dubbele Komma

   Met dank aan de doppertjes en de EU clicks van deze wereld die niks hebben geleerd van de geschiedenis hebben geleerd en in lala land leven:

   https://eunmask.wordpress.com/2018/09/05/achter-de-islamisering-zit-een-dodelijk-plan/amp/?__twitter_impression=true

   1. Frits Jansen

    Misschien heeft u gelijk, maar dat doet niet af aan mijn stelling dat het sluiten van grenzen niet helpt.

    1. Ritter

     Frits Jansen

     Het sluiten van de (buiten) grenzen help natuurlijk wel zoals de feiten laten zien.

     In b.v. Hongarije, Polen, enzovoorts hebben ze geen last van islamitische aanslagen.

     Waarom is dat.

     Omdat deze landen de grenzen hebben gesloten voor illegalen die vanuit islamitische landen naar Europa reizen.

     Kortom, in die landen is zeer weinig islam en dus ook geen islamitische terrorisme.

 2. struisvogelpolitiek

  Kruiken gaan net zolang te water tot dat zij barsten, ofwel het gaat net zo lang goed, tot dat het fout gaat. Open grenzen bevordert de kans dat het fout gaat en dan is de ellende en het leed niet te overzien. Dan roept onze regering: Wij zijn geschokt en medeleven naar de slachtoffers en nabestaanden tot de onderste steen moet boven komen.

  1. Frits Jansen

   Gelul, de ware terrorist laat zich echt niet afschrikken door een niet-open grens.
   Verder is al vaker ook in België gebleken dat menige terrorist iemand van eigen bodem is.

   1. Dubbele Komma

    Met dank aan de hersenloze Fritzl mongooltjes die niks van de geschiedenis hebben geleerd en in lala land leven:
    .https://eunmask.wordpress.com/2018/09/05/achter-de-islamisering-zit-een-dodelijk-plan/amp/?__twitter_impression=true

   2. Adriaan

    @Jansen, je bedoelt te zeggen dat ‘iemand van eigen bodem’ een immigrant is, neem ik aan?

   3. sjun

    Hetgeen nog maar weer eens de Poolse en Hongaarse politiek ter zake bevestigt.

 3. Frits Jansen

  De politie had zo’n succes nodig. Daarom vertrouw ik dit bericht niet.
  Het waren gewoon ordinaire wapenhandelaren.

  1. toetssteen

   FJ
   Mja, die eerder waren veroordeeld voor…..
   Kom uit die zweefmolen!

 4. worstcase

  Heerlijk die cynische ondertoon! Trots op onze politie……. aanslag voorkomen? Hoe zit het trouwens met die terrorist die de twee Amerikanen heeft gestoken? Verdacht stil. Om de boze witte mannen niet nog bozer te maken, denk ik. Die nu opgepakte mannen lopen morgen ook gewoon weer vrij rond. Drinken een theetje met zo’n linkse kerk trut om uit te huilen voor wat hen is misdaan. Gaan gewoon weer in hun sociale woningen, met huurtoeslag en PGB en vette vertroetelpremies. Ondertussen beramen ze de volgende aanslag en lachen ze zich rot om die slappe, doorgeslagen politieke correctheid. Als onze agenten ballen hadden, dan leefden die gasten niet meer, maar waren ze tijdens de vlucht neergeknald. Dat zou veel ergenis en peperdure processen en detenties voorkomen. Het duurt trouwens niet lang, of dat gaat de gewoonste zaak van de wereld worden. Zeker als er wel een echte aanslag plaatsvindt met veel doden en gewonden. En die komt er helaas ongetwijfeld.

 5. EU kok

  Gezien het gering aantal reacties vermoed ik dat een groot aantal reageerders nu even liever die vervloekte MSM volgen.

  1. swetsnek

   klootzak

   1. EU kok

    Dank u voor deze bemoedigende woorden.

   2. Capo

    @Swetsnek: En simpel, dat ook.

    1. EU kok

     Ook voor u: Dank u voor deze bemoedigende woorden.

  2. IJsbrand Koudvuur

   @EU kok,

   🙂
   Ik moet toegeven dat ik inderdaad die vermaledijde MSM heb zitten bekijken, ja…

   …En uit ervaring kunnen we zeggen dat er pas over drie dagen misschien iets concreets gezegd kan worden over situatie.

   1. Dubbele Komma

    Met dank aan de ijsbrand mongooltjes die niks hebben geleerd van de geschiedenis en in lala land leven:.

    https://eunmask.wordpress.com/2018/09/05/achter-de-islamisering-zit-een-dodelijk-plan/amp/?__twitter_impression=true

  3. Dubbele Komma

   Met dank aan de EU cucks van deze wereld die maar niks van de geschiedenis leren en in lala land leven:
   .

   https://eunmask.wordpress.com/2018/09/05/achter-de-islamisering-zit-een-dodelijk-plan/amp/?__twitter_impression=true

  4. Dubbele Komma

   Ik hoop dat jouw vrienden van de islam jouw hoofd als eerste verwijderen van je romp zoals ze eerder deden in landen waar jouw soort de islam aan de macht hielp, eu cuck!

   https://eunmask.wordpress.com/2018/09/05/achter-de-islamisering-zit-een-dodelijk-plan/amp/?__twitter_impression=true

 6. DolleDries

  Eén ding is duidelijk. er hangt nog een hoop open grenzen bloed in de lucht in Nederland

 7. Ben Zine

  Het zou zo maar kunnen dat er helemaal geen sprake was van een op handen zijnde “aanslag”, maar dat de overheid op deze manier bij de bevolking de indruk wil wekken dat alles onder controle is en dat de mensen zich geen zorgen hoeven te maken. Het gaat in dat geval puur om de beeldvorming die ontstaat, om rechts (Geert en Thierry) de wind uit de zeilen te nemen. Fake news dus. Wedden dat de betrokkenen over een paar dagen alweer vrij rond lopen wegens gebrek aan bewijs ? Dan blijkt het een storm in een glas water, maar het doel (propaganda) is bereikt.

  1. Elu Thingol

   Wat een gelul, Ben Zine, en het zou ook zomaar kunnen dat er kaboutertjes bestaan.

   1. Capo

    Simpel sneu smeltend seniel snotterig sneeuwvlokje!

    #druipertje

  2. Adriaan

   @Ben Zine, een zeer kinderlijke gedachte. Kom onder die steen vandaan en kijk om je heen.

 8. Pecunia

  Zeven verwarde mannen tegelijk dus en diabetes.

  1. Pecunia

   En=met

 9. Frits Jansen

  Wat terrorismebestrijders maar niet willen begrijpen is dat islamitisch terrorisme een reactie is op de islamhaat die westerse politici verspreiden omdat hun dat electoraal goed uitkomt. Politiek heeft een vijand nodig, zodat politici kunnen laten zien hoe ferm ze die bestrijden.

  Met de islam dreigde deze strategie even mis te gaan toen iemand zei dat er wel degelijk ook een gematigde islam bestaat, maar dat werd opgelost met de bewering dat gematigde moslims de allerergsten zijn omdat zij de boel belazeren. Nee, dan is een terrorist die een gebouw opblaast tenminste eerlijk, en dat geldt zeker voor zelfmoordterroristen. Eerlijk maar dood.
  Ik wijs erop dat er ook een heleboel moslims zijn onder de oorspronkelijke Europese bevolking (vooral op de Balkan en in Rusland). Wat moslims wordt verweten zijn vaak uitwassen van de cultuur van het Midden Oosten. Let wel: ik zeg uitwassen, want die misstanden zijn niet inherent aan de islam. Ik noem eerwraak, vrouwenbesnijdenis en verstoting.
  De zeurpieten die jammeren dat de islam niet alleen een geloof is maar ook een politieke ideologie wijs ik erop dat voor het christendom precies hetzelfde geldt, en dat dat ook niet hoeft te verrassen omdat er in vroeger eeuwen geen scheiding van kerk en staat bestond. Integendeel, de kerk was de staat, denk aan allerlei bisdommen. Dus bepaalde de kerk ook de wetten.

  1. Pecunia

   @Frits

   ‘Wat terrorismebestrijders maar niet willen begrijpen is dat islamitisch terrorisme een reactie is op de islamhaat die westerse politici verspreiden omdat hun dat electoraal goed uitkomt. Politiek heeft een vijand nodig, zodat politici kunnen laten zien hoe ferm ze die bestrijden.’

   Volgens de politiek is er niets aan de hand, sterker nog het is geen beleid de islam te bestrijden.

   1. Pecunia

    Volgens Halsema:

    ‘verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is’

    https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32417-36.html

  2. Adriaan

   @Jansen, ik zou een kleine correctie in jouw betoog willen aanbrengen: ‘voor het christendom precies hetzelfde geldt’. Het GOLD hetzelfde voor het christendom. Naar mijn weten hebben christen de laatste jaren geen aanslagen gepleegd in het westen. Dat kun je van de islam niet zeggen.

  3. Dubbele Komma

   Fritzl,

   De islam probeert ons al 1400 jaar uit te roeien hoor,heeft niks met de hedendaagse islamhaat te maken.

   Dat is een natuurlijke reactie op de IDEOLOGIE van degenen die ons uit proberen te roeien.

  4. Dubbele Komma

   Fritzl dopper heeft een rijke fantasie….

   Feiten en geschiedenis doen er niet toe.

   Wat een mafketel…

   😀

 10. Aytas

  Smerige terroristen. In de rechtsspraak hoort pseudo wetenschap niet thuis.

 11. Capo

  “Nederland reageerde nogal rustig op de eerste officiële aanslag sinds jaren. Alsof we in Nederland gewend zijn geraakt aan de terroristische dreiging in Europa.”

  De islamisering van Nederland is in volle gang, gewenning is daar een onderdeel van. Vervolgens zijn de laffe linksaffers niet in staat tot een normale reactie en zeggen/denken zij dat we vooral niet te hard moeten stoken omdat het dan allemaal erger zou worden.

  Islam is een progressieve totalitaire ideologie die zich niet laat tegenhouden, ook niet door de zogenaamde vredestichters die alvast voorover gaan staan omdat ze denken dat de verkrachting dan wel meevalt.

  #27oktober2010

 12. Ad Infinitum

  En met de W.I.V. was er zoveel weerstand…Bemoeienissen vanuit de overheid met het oog op de veiligheid van de bevoking in privé levens mocht niet leiden tot een heksenjacht…minister Ollongren was de kop van jut. Weet iemand dat nog?

 13. Hamer Sikkel

  Ik geloof er geen jota van!
  De regering (Rutte III) heeft vertrouwen van de Nederlanders nodig; gezien het feit, dat het tot het minimum was gezakt, maakt de geplande verijdeling van een terroristische aanslag behoorlijk plausibel.
  En daarbij: de politie en zeker de inlichtingendiensten laten zich niet in de kaarten kijken.
  Conclusie —> het is niet waar – fakenews.

 14. nienke

  Wanneer lopen ze weer vrij rond?????

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.