jan roos

Stef Blok heeft bloed aan de handen: teruggestuurde Venezuelaanse vluchtelingen zijn verdwenen en vermoord

Geen categoriesep 28 2018, 12:00
Columnist Jan Roos laat vandaag geen spaan heel van het beleid dat het kabinet-Rutte voert op Curaçao. "De Nederlandse regering heeft bloed van vluchtelingen uit Venezuela aan de handen," schrijft hij. En legt uit waardoor dat komt: minister Blok sloot een verdrag om politieke vluchtelingen terug te sturen naar het communistische horrorregime van dictator Maduro.
Groot nieuws vandaag in de eerste uitzending van mijn podcast Echte Jan! op Janroos.backme.org (Steun me). Het lijkt er namelijk sterk op dat Nederland willens en wetens heeft meegewerkt aan mensenrechtenschendingen. Minister Stef Blok (VV) heeft in Caracas een document ondertekend waarin Nederland zich voorneemt 100% van de vluchtelingen die op Curacao aankomen terug te sturen naar het regime van Nicolás Maduro. Van velen van hen is nooit meer iets vernomen. Dat blijkt uit een gesprek met journalist Michel Spekkers die in Venezuela met familieleden van slachtoffers heeft gesproken.
Om te beginnen is het leven in de socialistische heilstaat net zoals het leven in alle socialistische heilstaten: verschrikkelijk. Geen eten, geen werk, hyperinflatie en bovendien politieke repressie. Al meer dan 2,3 miljoen Venezolanen zijn daarom hun land ontvlucht. Ook met gammele bootjes richting Curaçao, waar ze gelijk in de gevangenis worden gegooid. Het eiland ziet deze mensen namelijk niet als vluchtelingen, maar als illegalen.
Door een eerdere blokkade van deze boten kwam het eiland, dat onderdeel is van het Nederlandse koninkrijk, zonder vers fruit uit het buurland te zitten. Minister Blok hief die blokkade op na een overeenkomst met de socialistische dictatuur, waarbij hij beloofde om iedere Venezuelaanse vluchteling gelijk op het vliegtuig terug te zetten. Nu blijkt dat een deel deze mensen zijn verdwenen en dus mogelijk zijn vermoord door het regime. Zo heeft onze regering bloed aan haar handen gekregen.
Dus echte vluchtelingen die een buurland, wat Venezuela is, ontvluchten sturen we met gevaar voor hun leven terug, terwijl economische vluchtelingen met open armen worden ontvangen op het vasteland van Nederland. Iets dat ook niet uit te leggen valt.
De Socialistische Partij heeft al aangekondigd met Kamervragen te komen, want als dit waar is hebben Minister Blok en premier Rutte een heel groot probleem.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten