De Nederlandse politie heeft een grote terroristische aanslag verijdeld: zeven mannen zijn opgepakt

Geen categoriesep 27 2018, 21:00
Nederland reageerde nogal rustig op de eerste officiële aanslag sinds jaren. Alsof we in Nederland gewend zijn geraakt aan de terroristische dreiging in Europa. Er wordt zelfs gesproken over de 'nieuwe Europese realiteit'. We moeten onszelf eraan blijven herinneren dat het niet goed is wat er gebeurt. Dat het niet normaal is en dat we als samenleving tegen dit soort terroristen en groeperingen moeten blijven strijden.
We staan daarin niet alleen. De Nederlandse politie en inlichtingendiensten doen hun stinkende best om terroristen op te pakken voordat ze echt grote schade aan kunnen richten. Twee Amerikanen die gestoken worden is één ding (ook heel erg natuurlijk), maar een bomaanslag of tientallen mensen neer maaien met een vrachtwagen of een geweer is een tweede. Vandaag werd bekend gemaakt dat de politie een grote aanslag heeft voorkomen.

De politie heeft zeven mannen aangehouden die worden verdacht van het beramen van een grote terroristische aanslag in Nederland. Drie van de mannen komen uit Arnhem, twee uit Rotterdam, een uit Huissen en een uit Vlaardingen. Ze zijn aan het eind van de middag aangehouden in Arnhem en Weert.

Het Openbaar Ministerie is er van overtuigd dat er met de aanhoudingen een terroristische aanslag is voorkomen. Aan de aanhoudingen ging een maandenlang strafrechtelijk onderzoek vooraf. De spil in de groep is een 34-jarige man van Iraakse afkomst uit Arnhem.

Na dit soort berichten voel ik trots en respect voor onze politie. Het is nog niet zo lang geleden dat ze gingen staken voor minder werkdruk en meer geld. Dat ze dit soort dingen met de volle overtuiging blijven doen voor onze samenleving getuigt van een sterke publieke motivatie. Daar mogen we erg trots op zijn. Sommige mensen kijken neer op hoe de politie werkt en er zijn zeker genoeg dingen waar we als samenleving kritisch over kunnen en mogen zijn. Met dit als voorbeeld, en vele andere voorbeelden, moeten we erkennen dat er ook veel dingen goed gaan. Chapeau!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten