De nieuwe Lili en Howick staan al klaar: ook Mohamad, Mehdi en Sadjad ‘moeten blijven’

Voorstanders van een soepeler asielbeleid hebben na Lili en Howick alweer de volgende lieden gevonden om actie rond te voeren. Het gaat nu om de Afghaanse broers Mohamad, Mehdi en Sadjad die dreigen te worden uitgezet naar Afghanistan.

Het asielbeleid van Nederland kraakt in z’n voegen: boze linkse activisten zijn weliswaar tevreden dat de Armeense Lili en Howick mogen blijven, maar hun strijd voor open grenzen en een ‘ruimhartiger’ asielpolitiek is nog niet gestreden. Want de gezingenootjes worden niet uitgezet en mogen in ons land blijven, maar daarmee zijn andere kinderen nog niet geholpen. Dus hup – de activisten gaan de barricaden weer op. Ditmaal voor de volgende kinderen die Nederland dreigen uitgezet te worden: Mohamad, Mehi en Sadjad. De drie broertjes worden deze week nog gedeporteerd naar Afghanistan, tenzij Mark Harbers alwéér gebruik maakt van zijn discretionaire bevoegdheid. Dus daar moet voor gestreden worden:

“Laat ook Mohamad, Mehdi en Sadjad blijven!

Afschuwelijk. Het kabinet wil woensdag weer drie kinderen uitzetten!
Ditmaal naar Afghanistan, een van de meest onveilige landen ter wereld. De kinderen worden bedreigd met deportatie terwijl zij al jaren in Nederland wonen en hun procedure voor een Kinderpardon nog niet is afgerond.”

Activisten roepen om op naar de KLM te bellen, zodat de luchtvaartmaatschappij het uitzettende vliegtuig niet laat vliegen.

Het Algemeen Dagblad schrijft over de kinderen:

“Afgelopen vrijdag kreeg kinderrechtenorganisatie Defence for Children een telefoontje van een jongen die al acht jaar in Nederland woont. Hij zit op dit moment vast in Zeist en wordt woensdag uitgezet naar Afghanistan, met zijn gezin. Uit berichten van mensen rond het gezin blijkt dat het gaat om de broertjes Mohamad, Mehdi en Sadjad en hun ouders.

,,De details van deze zaak kennen we nog niet”, zegt Martin Vegter van Defence for Children. ,,Maar feit is dat Afghanistan een onveilig land is. Daar is geen twijfel over. Het is zaak om kinderen te beschermen tegen dit soort gevaar.””

De protestactie heeft de steun van de (pseudo-)BN’ers al getrokken. Oud-SP-senator en tegenwoordig Sylvana-fluisteraar Anja Meulenbelt staat vierkant achter de actie:

“Ook deze willen we houden!”

Dat belooft dus nog wat!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Bloem

  Laat de pseudo BN-ers en de linkse deugmensen maar volledig voor de kosten opdraaien.

 2. Bloem

  Nederlandse jihadisten verkondigen weer volop hun boodschap op straat. Ook op internet draait de propagandamachine. Dat schrijft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in het halfjaarlijkse dreigingsbeeld. Jihadisten vissen ook meer in de vijver van salafisten. Er is een vermenging. De NCTV waarschuwt voor het ’niet-gewelddadige verspreiden van een boodschap van haat tegen het Westen en de voortdurende ondergraving van onze democratische waarden en rechtsstaat.’

  Het aantal IS-geïnspireerde aanslagen in Europa is weliswaar sterk afgenomen sinds vorig jaar, van de jihadistische beweging in Nederland gaat onverminderd een geweldsdreiging uit. Bovendien is de beweging groot. De NCTV schat het aantal jihadfans in Nederland op enkele duizenden. „Rond 2010 werd geconstateerd dat die beweging niet meer zoveel voorstelde. Niemand hield het toen voor mogelijk dat het jihadisme in Nederland zo sterk zou groeien.”

  De terreurbestrijder waarschuwt dat Nederlandse jihadisten misschien gevoelig zijn voor het verhaal dat het Westen met aanslagen gestraft moet worden voor het verslaan van het IS-kalifaat.
  Jihadisten komen vrij

  Probleem is ook dat er de komende jaren jihadisten vrijkomen uit de gevangenis. Het gaat om ’ervaren of charismatische figuren’ die de jihadscene weer kunnen opschudden. Een deel is nog even radicaal als toen ze de cel in gingen. Een belangrijk ronselaar als Azzedine C. is al een tijdje op vrije voeten. Ook Samir A. is al een tijdlang zonder enkelband vrij.

  Ook in de omringende landen speelt het probleem dat voor veel jihadisten de celdeuren binnenkort openzwaaien. In Frankrijk gaat de komende jaren om 115 jihadi’s en in het Verenigd Koninkrijk alleen al dit jaar om tachtig mensen.
  Misplaatste naïviteit

  De NCTV waarschuwt ook voor misplaatste naïviteit bij het terughalen van vrouwen en kinderen uit kampen in Syrië. „De moeders doen zich vaak voor als naïeve slachtoffers die door hun man zijn meegenomen naar het zogenaamde ’kalifaat’, maar doorgaans hebben zij bewust voor de reis gekozen en hangen zij het jihadisme nog steeds aan. Daarnaast heeft IS in diverse video’s laten zien niet te schromen minderjarigen, onder wie soms jonge kinderen, voor verschrikkelijke gewelddaden in te zetten. Onlangs heeft een in Frankrijk opgepakte terugkeerder verklaard dat IS kinderen heeft opgeleid om aanslagen in Europa te plegen.”

 3. Floris

  Hier kon je op wachten…

 4. Bloem

  DUISBURG – De Duitse autoriteiten hebben vier tieners uit Duisburg aangehouden na een vermeende moordpoging op een zwanger meisje (17). Een van de jongens wilde kennelijk voorkomen dat hij vader zou worden, zei een aanklager.

  De jonge vrouw ontkwam vorige week ternauwernood aan een groep gemaskerde aanvallers. Zij staken haar met een mes. Het slachtoffer kon zich losrukken en vluchten. De autoriteiten arresteerden later vier jongens van 15, 16 en 17 jaar oud.

  Justitie vermoedt dat de ex-vriend van het slachtoffer het brein is achter de aanval. Hij zou het slachtoffer in de val hebben gelokt. De aanvallers sloegen toe terwijl het duo aan het wandelen was, zogenaamd om over het ongeboren kind te praten. Toen keerde ook de aanstaande vader zich tegen de moeder van zijn kind.

  De zestienjarige jongen, die zowel de Duitse als de Turkse nationaliteit heeft, had het meisje al bedreigd. Ze mocht niemand vertellen dat hij de vader was

  1. Tengo Kawana

   De heer Bloem pikte deze tekst zonder bronvermelding van De Telegraaf.

   1. Bloem

    Oooh mijnheer Dopper weet gewoon waar het staat, dan heeft u toch geen bronvermelding nodig. Of wilde u het bericht ontkrachten omdat het in de telegraaf staat?

    1. Capo

     @Bloem: Goed opgemerkt. Trollendopper gaat niet in op de inhoud en zo zouden wij ook niet op hem moeten ingaan. Behalve om hem af te zeiken, in de hoek te zetten en te etaleren. Pisvlekje en zijn sneeuwvlokjes kun je maar beter negeren, ze hebben geen ander doel dan de boel op te stoken.

     1. Tengo Kawana

      DFTT.

    2. Tengo Kawana

     U suggereerde het zelf geschreven te hebben. Dat is tegen elementaire fatsoensregels op een debatblog.

     1. Capo

      Blablablabla, blaaskaak, pisvlekje, islambeciel, vleespet.

     2. Floris

      De eerste paar woorden maken al duidelijk dat het een krantenartikel is: “DUISBURG – De Duitse autoriteiten…”

      Er is dus geen enkele sprake van dat Bloem de suggestie wilde wekken het zelf geschreven te hebben. Hij vergat alleen de bron te vermelden.

      De BLOEDHOND Tengo, die hier alleen maar is om te sarren en te treiteren, pakt dat onmiddellijk op om te “scoren”.

      En deze kwal meent ethisch hoogstaand te zijn. Nou, een jakhals heeft nog meer moraal.

     3. Tengo Kawana

      Floris was een tijdje geleden heel kritisch over een onvoldoende bronvermelding van, naar ik meen, Meester Kong.
      Maar die staat natuurlijk aan de andere kant van zijn schoolplein.

      🙂

     4. Floris

      Trol Tengo probeert een pot-keteltje.

      De vraag dient zich aan waarom trol Tengo Kong niet corrigeerde en Bloem (en diverse anderen) wél.

      We zien ook dat trol Tengo steevast de taalneuqer uithangt, maar de allerberoerdste schrijfster (Rosasolis) ongemoeid laat.

      Zou dat iets met de kant van het schoolplein te maken kunnen hebben?

      Voorts: Bloem citeerde overduidelijk een krantenartikel en dat was bij Kong niet zo duidelijk. Dat verschil schoffelt trol Tengo gemakshalve onder het tapijt. Maar ja, schoffelen is z’n specialiteit. Hij zou er beter aan doen om plantsoenen te gaan schoffelen.

   2. AS210854

    T K . Ja en, het zo gebeurt en de waarheid en waar het vandaan komt is dan niet belangrijk meer.

 5. Bloem

  Gewoon zo maar even een doorsnede van vandaag met zaken die m.b.t. het falende asiel- en migratie beleid spelen. Lees het laatste bericht 4 kinderen die proberen een zwanger meisje te doden.

 6. Adriaan

  Ze kunnen nog niet terug naar Afghanistan. Ze zitten nog midden in hun opleiding. Handvaardigheid in het omgaan met messen.

 7. P.Sisterons

  Hoe meer rotzooi ze maken hoe sneller dat Rutte c.s. opgerot zijn.

 8. P.Sisterons

  Nieuwe verkiezingen zouden beter zijn voor de autochtone bevolking.
  Eén keer procedure, bij afwijzing meteen in detentie plaatsen en binnen een maand het land uit. Scheelt heel veel narigheid en geld.

  1. Adriaan

   @Sisterons, doe maar binnen een week. Vervoer is zo te regelen.

 9. A3aan

  Je kon er op wachten. De moeder van de twee kinderen, Lili en Howick, heeft samen met het linkse tuig en dito advocaten acht jaar lang haar kont met het Nederlandse Recht afgeveegd en het gaat maar door.

  Als niet Nederlander je kont tegen de krib gooien werkt en denk er om dat dat héél snel door komt bij de volgende “vluchteling(en)”. Het enige wat te doen valt is grenzen dicht, potdicht.

  1. Frits Jansen

   Beste trol,
   Anders dan on sommige dictaturen heeft ook een advocaat het recht om links te zijn.
   Of-ie zijn zin krijgt bepaalt een rechter.
   Laat me raden. De DDS reaguurders vinden ook dat al die rechters LINKS zijn. Allemaal, ook in bezwaar en beroep.

   1. Floris

    Beste trol Frits:

    Niet alle rechters, maar de meeste wel.

    Niet alle ambtenaren, maar de meeste wel.

    Niet alle (hoog)leraren, maar de meeste wel.

    Niet alle media, maar de meeste wel.

    Niet alle politiebazen, maar de meeste wel.

    En zo kan ik nog wel even doorgaan. De “lange mars door de instituties” heeft z’n vruchten afgeworpen voor de linkse schoften die alles aan het afbreken zijn waar de oudere generaties voor hebben geknokt.

 10. Frits Jansen

  Links?
  We hebben al lang afgesproken dat vluchtelingen die anders voor hun leven moeten vrezen asiel krijgen.
  En we hebben ook afgesproken dat “gewortelde” kinderen mogen blijven.
  Verder is afgesproken dat asielprocedures snel moeten worden afgerond, zodat de kans op wortelen beperkt is.

  En wat Harbers betreft: homo’s moeten zo snel mogelijk worden teruggestuurd naar hun eigen land.

  1. Floris

   “Verder is afgesproken dat asielprocedures snel moeten worden afgerond”
   ———————————————————————————
   Vandaar dat het 10 jaar heeft geduurd.

   Clown.

   Zelfs bij Joop ben je weggestuurd.

 11. DolleDries

  Duisburg – Turk probeert zwanger meisje (17) te vermoorden – wilde geen vader worden met een ongelovige h**r

 12. DolleDries

  Steekpartij in Parijs: Postbode in keel gestoken enkele uren nadat een Afghaan zeven mensen neerstak

 13. Diederik van Walsum

  Dat word weer onderduiken geblazen voor Mark Harbers. LOL

  1. Adriaan

   Zodra die zijn kop laat zien, komt er een soort Volkert die ‘m neer maait.

 14. Adriaan

  Advocaten gaan gouden tijden tegemoet.

 15. Peter Loosduinen

  Onderwerp: Het toverrecept voor kinderen om aan een verblijfsvergunning te komen ? Gratis en voor niets !

  1 Zoek een gratis advocaat van linkse signatuur die de overheid voor je betaalt !

  2 Lieg en bedrieg over je gegevens. Je advocaat helpt je daarbij.

  3. Zorg dat je een uitkering krijgt in Nederland. Zo kun je overleven.

  4. Ga naar een openbare of katholieke school die zij eerder bereid om jou zielig te vinden dan een P.C. school.

  5. Kijk of je meester of juf Groen-Links stemt. Dat kan je helpen !!

  6. Wordt je verzoek afgewezen: Ga direct in beroep ! Wil je advocaat niet helpen ? Zoek een andere.

  7 Negeer elke uitspraak van rechters ! Die zijn namelijk helemaal niet belangrijk !

  8 Zorg dat je met je smoel op de treurbuis verschijnt. Het liefst bij een omroep die op staatskosten linkse programma’s maakt.

  9. Krijg vooral Pauw aan je zijde !! Dan zit je goed !

  10 Laat je advocaat flink doorprocederen.

  11, Probeer de Kinderombudsman aan je zijde te krijgen. Deze is namelijk goed in het bespelen van emoties. Die is ook niet geïnteresseerd wat een rechter vindt. Zij is namelijk de rechter.

  12. Schrijf brieven aan politici . Kies hierbij de politici van Groen-Links / PvdA en D’66. Die helpen je wel.

  13 Komt de Raad van State in beeld ? Maak je geen zorgen. Jouw advocaat vindt zeker een list.

  14. Dreig met zelfmoord als de kans bestaat uitgewezen te worden !!

  15. Zeg NOOIT dat je met je moeder je landstaal spreekt. Dat is funest. Je kent natuurlijk niet van het land waar je bent geboren.

  16. Ga vaak naar de dokter en vraag hem om raad. Wellicht een PTTS’je ??

  17. Laat je moeder altijd huilend in beeld komen.

  18. Vergeet ook niet het Jeugdjournaal van alles op de hoogte te houden. Zorg dat je met je advocaat alles afspreekt om jou zo zielig mogelijk te framen.

  19. Vergeet Peter R De Vries niet want die laat weten dat mensen die de politie helpen om je te zoeken NSB’ers zijn . Jouw meester of juf kan je hier meer over vertellen !

  20. Zorg dat je populair wordt bij de zgn, antifascisten ( de mensen van Groen-Links helpen je wel ) Zij kunnen zorgen dat de Staatssecretaris of dien familie worden bedreigd. Die weten hoe dat moet.

  PS. Probeer het aantal procedures van Howick en Lili te verbeteren . Zij zaten op 9 procedures. Jij gaat met je advocaat voor de hoofdprijs namelijk 10 !!

  1. Ad Infinitum

   Peter, hoe is dat zo gekomen met u dat u zich zo focust op kinderen al waren zij gewetenloze criminelen?

 16. Ni28

  Hoeveelste eenmalige actie was dit?

 17. nienke

  De wetten worden alleen voor autochtonen gebruikt de allochtonen hoeven de wetten niet te handhaven.
  Donder die migratie wet er maar uit dit heeft toch geen enkele zin en de volgende en de volgende staan klaar om hier te blijven wat hun ook zeker gaat lukken.
  En de linkse advocaten dol gelukkig, weer extra geld en zo kunnen ze hun melkkoetjes jaren en jaren gebruiken.
  Nu nog de moeder, oma, tante, oompje en de hele fam heeft hier een lang gelukkig leven op kosten van de belasting betaler.
  Op naar de volgende tieners die geen verblijfsvergunning hebben gekregen.

 18. P.Sisterons

  Mohamad, Mehi en Sadjad. De drie broertjes worden deze week nog gedeporteerd naar Afghanistan. Fijn, daar horen ze thuis.

 19. sjun

  D66 deugmensen op andermans kosten Alexander Pechtold en Pia Dijkstra (van het Slagerswetje waarmee de Staat zich als u niet oplet bij uw leven al uw organen toe-eigent) hebben hier vast ook een publiek uitventbare oplossing voor.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.