De nieuwe Lili en Howick staan al klaar: ook Mohamad, Mehdi en Sadjad 'moeten blijven'

Geen categoriesep 10 2018, 17:00
Voorstanders van een soepeler asielbeleid hebben na Lili en Howick alweer de volgende lieden gevonden om actie rond te voeren. Het gaat nu om de Afghaanse broers Mohamad, Mehdi en Sadjad die dreigen te worden uitgezet naar Afghanistan.
Het asielbeleid van Nederland kraakt in z'n voegen: boze linkse activisten zijn weliswaar tevreden dat de Armeense Lili en Howick mogen blijven, maar hun strijd voor open grenzen en een 'ruimhartiger' asielpolitiek is nog niet gestreden. Want de gezingenootjes worden niet uitgezet en mogen in ons land blijven, maar daarmee zijn andere kinderen nog niet geholpen. Dus hup - de activisten gaan de barricaden weer op. Ditmaal voor de volgende kinderen die Nederland dreigen uitgezet te worden: Mohamad, Mehi en Sadjad. De drie broertjes worden deze week nog gedeporteerd naar Afghanistan, tenzij Mark Harbers alwéér gebruik maakt van zijn discretionaire bevoegdheid. Dus daar moet voor gestreden worden:

"Laat ook Mohamad, Mehdi en Sadjad blijven!

Afschuwelijk. Het kabinet wil woensdag weer drie kinderen uitzetten!
Ditmaal naar Afghanistan, een van de meest onveilige landen ter wereld. De kinderen worden bedreigd met deportatie terwijl zij al jaren in Nederland wonen en hun procedure voor een Kinderpardon nog niet is afgerond."

Activisten roepen om op naar de KLM te bellen, zodat de luchtvaartmaatschappij het uitzettende vliegtuig niet laat vliegen.
Het Algemeen Dagblad schrijft over de kinderen:

"Afgelopen vrijdag kreeg kinderrechtenorganisatie Defence for Children een telefoontje van een jongen die al acht jaar in Nederland woont. Hij zit op dit moment vast in Zeist en wordt woensdag uitgezet naar Afghanistan, met zijn gezin. Uit berichten van mensen rond het gezin blijkt dat het gaat om de broertjes Mohamad, Mehdi en Sadjad en hun ouders.

,,De details van deze zaak kennen we nog niet”, zegt Martin Vegter van Defence for Children. ,,Maar feit is dat Afghanistan een onveilig land is. Daar is geen twijfel over. Het is zaak om kinderen te beschermen tegen dit soort gevaar.”"

De protestactie heeft de steun van de (pseudo-)BN'ers al getrokken. Oud-SP-senator en tegenwoordig Sylvana-fluisteraar Anja Meulenbelt staat vierkant achter de actie:

"Ook deze willen we houden!"

Dat belooft dus nog wat!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten