De ruk naar rechts: burgemeester Halsema is voor sluiten ‘radicale gebedshuizen’

Die Halsema toch, leek eerder een overwinning voor links Nederland toen ze werd benoemd als burgemeester, pleit nu al voor het verbieden van radicale gebedshuizen! Via Het Parool.

In een programma van AT5 werd ze over het onderwerp bevraagd. Ze gaf de kijker een idee van hoe ze over het onderwerp dacht en wat haar opties zijn die ze overweegt. Naast gebiedsverboden houdt ze het sluiten van zo’n gebedshuis als optie ook op tafel.

Het linkse zit er nog steeds een beetje in natuurlijk, te zien aan de omschrijving ‘radicale gebedshuizen’ terwijl het echt niet over een boeddhistische tempel gaat maar over salafistische moskeeën. Ook dekt ze zichzelf nog in door te zeggen dat het sluiten van zulke moskeeën alleen in het ‘aller-aller-aller uiterste geval’ een optie mag zijn.

Iedereen die een beetje verstand heeft van het type moskeeën waar Halsema over praat, weet dat in alle waarschijnlijkheid die allerlaatste optie de énige is die wat uithaalt. Het zou dus wel eens kunnen dat de komende maanden de ene na de andere moskee de deuren zal gaan moeten sluiten.

Dit lijkt een radicale wijziging in beleid vergeleken met haar voorganger Jozias van Aartsen. Die was nogal van het pappen en nathouden en kwam niet verder dan ‘in gesprek blijven’ wat dus totaal geen zoden aan de dijk heeft gezet. Halsema is duidelijk en stelt dat ‘in gesprek blijven’ alleen een optie is als men democratische waarden nastreeft. Salafistische moskeeën hebben Halsema duidelijk niet weten te overtuigen om een gesprekspartner te kunnen zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Capo

  Ik zou het geen ruk naar rechts maar een ruk naar het gezonde verstand willen noemen.

  We moeten niet vergeten dat het Halsema was die de regering op 27 oktober 2010 opriep om de islamisering van ons land niet tegen te gaan. De islam kenende kun je er dan gevoegelijke op rekenen dat de invloed toeneemt. En de islam is geen religie van vrede, dat dan vooral weer niet.

  https://i.imgur.com/sMRhOXJ.jpg

  1. Ritter

   “Ik zou het geen ruk naar rechts maar een ruk naar het gezonde verstand willen noemen.”
   ————————-

   Dat was ook mijn gedachte toen ik de kop van het artikel las.

   1. Seneca

    100% eens met Capo en Ritter.

    1. hans-e-pans

     Ze kan dit wel uiten, maar zal ze het ook laten uitvoeren. Volgens mij is het gewoon gelul in de ruimte om het stomme kiezersvolk weer even rustig te krijgen/houden.

  2. DolleDries

   Mee eens,maar verstand zit altijd gekoppeld wat de islam betreft naar rechts

   1. Ni28

    Rechts is realistisch en links een dromenland.

  3. Tengo Kawana

   Nee, de motie sprak, conform de Grondwet uit, het terugdringen van een bepaalde godsdienst niet tot een doel van beleid te maken.

   Als je dat wel wil ben je niet goed snik.

   1. Ego-non-solus

    “Als je dat wel wil ben je niet goed snik”

    Ik lees graag uw comments. Met krachtige uitspraken als bovenstaande denk ik dat die man wel gelijk móet hebben. Wat jammer dat werkelijk niemand dat wil inzien. Nou ja, op Tengo zelf na dan. U moet ernstig leiden onder al dit onbegrip?

    1. Tengo Kawana

     Nee hoor, ik heb me allang verzoend met het feit dat de meeste mensen niet weten waarover ze praten.

     1. Holland

      Een links politiekcorrecte deugdenker is er tot in zijn beenmerg van overtuigd dat hij gelijk heeft. Dus verwijt hij andersdenkenden dat ‘ze niet weten waarover ze praten’.

      De linkse, cultuurmarxistische arrogantie ten voeten uit.

     2. Tengo Kawana

      Bij dit onderwerp ben ik daar inderdaad van overtuigd, Holland. Zolang de Grondwet van toepassing is lijkt me een andere conclusie ook niet mogelijk.

      Voor andere onderwerpen kunnen alleen geldige inhoudelijke tegenargumenten tot een andere conclusie leiden.

     3. deelszon

      @Tengo Voordat je hoog van de toren af gaat blazen met je “ik mij allang verzoend” je bent nog te dom om je eigen reet af te vegen, jij, ja jij hebt wérkelijk waar geen idee waar je mee hebt te dealen als het gaat om de islam, dat is logisch want je bent echt een galbakkende achterlijke islammongool, die kraamt “de motie sprak, conform de Grondwet uit” en steekt vervolgens z’n dikke vette harses weer in de grond..
      Jij bent diegene die helemaal niet weet waar hij over lult hier en het beste zou zijn dat je ein-de-lijk eens opflikkert..

     4. Capo

      “links politiekcorrecte deugdenker”

      Én islampleitbezorger. Of jij het begrijpt? Hoe kun je nu ooit de islam verdedigen terwijl dit je land uiteindelijk om zeep helpt. Nog los van het feit dat het geen religie maar een westers vijandige totalitaire ideologie is.

   2. RobertMarsman

    Tengo Kawana je weet niet waar je over praat. De motie van Halsema ging over islamisering “Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering GEEN doelstelling van beleid is.” Aldus Kokhalsema.

    Dat is dus niet het terugdringen van een bepaalde godsdienst. Maar het terugdringen van de invloed die een bepaalde godsdienst op onze samenleving heeft, en dus ook op onze normen en waarden.

    Die normen en waarden die de islam heeft dat zijn natuurlijk niet de onze. Die invloed moet je natuurlijk tegengaan. Kokhalsema vindt dat dat helemaal geen probleem want waarom zou de regering die invloed toch moeten gaan. Ga lekker je gang joh, en transformeer Nederland naar een islamitische heilstaat.

    1. Holland

     Mooi verwoord Robert Marsman. En wonderlijk dat Tengo -die inzake dit onderwerp toch voor de volle 100% overtuigd is van zijn grondwetgelijk- geen enkel weerwoord of reactie op jouw bijdrage geeft. Zover heeft Tengo blijkbaar nog niet nagedacht. En zo heeft hij het nooit bekeken.

     1. Capo

      @Holland: Kritisch lezer als jij bent… Trollemans komt vast met een wonderlijke draai.

   3. BB

    Zie artikel 10 van de Caïro-verklaring van de mensenrechten in de islam.

   4. penis aqua di rosa

    TK:
    In jouw ogen ben je dan niet goed snik.
    Zullen we het eens omdraaien?

  4. RobertMarsman

   Maar natuurlijk niet. Dit zijn uitspraken die mensen graag willen horen. Zoethoudertjes noemen we dat. Halsema doet namelijk helemaal niets. Zolang mensen geloven dat ze überhaupt overweegt om bepaalde moskeeën te sluiten is het goed.

   1. Ben Zine

    Precies… Het zijn slechts loze woorden, er gebeurt namelijk helemaal niks. Ik moet het nog zien dat Halsema daadwerkelijk overgaat tot het sluiten van een moskee. Inderdaad wat je noemt een links zoethoudertje, bedoeld om een bepaalde groep mensen te manipuleren en aan het lijntje te houden. Halsema is een uitgekookte en geraffineerde vrouw.

    1. Capo

     “Ik moet het nog zien dat Halsema daadwerkelijk overgaat tot het sluiten van een moskee.”

     Dat gaat zij inderdaad niet doen. Men is bang voor de consequenties, de islamisering van Nederland is op volle toeren. Moet Sigrid Al-Qaq straks in Saudi Arabië gaan uitleggen waarom wij islamkerken sluiten, dat gaan we toch niet willen?

 2. penis aqua di rosa

  Laat dit geen loze woorden zijn mevrouw. Geen woorden maar daden!

  1. Capo

   @Piemel: Het lijkt er vooralsnog op dat het vooral woorden zijn. Halsema nuanceert haar stoere uitgangspunt: ,,Dat is een heel rigoureuze stap. Dat doe je ook alleen in het aller-aller-aller-uiterste geval.”

 3. Frits Jansen

  Islamhaters moeten echt niet denken dat de islam nu verboden wordt. Als Halsema zou proberen alle moskeeën te sluiten zou ze meteen door de rechter teruggefloten worden omdat dat tegen de vrijheid van godsdienst in zou gaan.

  Slimmerikken die zeggen dat de islam geen godsdienst is en dus geen aanspraak kan maken op de vrijheid van godsdienst vergissen zich: de wetgever brandt zijn vingers niet aan een definitie van “godsdienst” maar heeft het heel algemeen over “denkbeelden”.

  Wat Halsema – opgeleid als criminoloog – voor ogen staat moet het bestrijden van strafbare opruiïng zijn.

  Ik hoop dat ze ook begrijpt dat moslims radicaliseren omdat ze zo gehaat worden, door populistische politici en dito media, zoals DDS.

  1. penis aqua di rosa

   Klaar met defaeceren FJ, dan afvegen en iets nuttigs gaan doen.

  2. Capo

   “Islamhaters”

   Op Joop.nl zitten ze wel op jouw opus-fecaliën te wachten.

   O wacht…

   1. sonar

    Capo ,dat zegt een figuur die de Nederlanders haat en de realiteit niet herkend en de islam aan hangt en ook alle narigheid die zij veroorzaken normaal en goed vind,dus is hij een landverrader eerste klas die fj in kleine letters meer is hij niet waard.

    1. Capo

     +1

  3. nogmaals

   Volgens Fritzl zijn Wilders en dds de schuldigen aan de al 1400 jaar durende gruwelijk wrede oorlog van de islam tegen de rest van de wereld.

   1. Capo

    @Nogmaals: Fritzl heet eigenlijk Ahmed en is een bekeerde Nedermoslim.

  4. deelszon

   @Frits ik als islamhater denk inderdaad niet dat dit gaat gebeuren als is mijn vurig pleidooi wel dat de islam een totalitaire ideologie is en dat gasten zoals jij echt, ik kan het juiste woord niet vinden omdat je een iq hebt van -20 zo dom dat jij bent.

   1. deelszon

    en dat deze satanische ideologie niet in ons land past, deze ideologie dat mijn land en cultuur om zeep wil helpen haat ik inderdaad, mensen die het verdedigen zijn echt gewoon niet goed bij hun hoofd.
    Mijn advies voor deze mensen, ga lekker naar een door hun zo geliefd islamitisch land en weg hier..

    1. IJsbrand Koudvuur

     deelszon(rechtsaf?) Schreef:

     “…en dat deze satanische ideologie niet in ons land past…”

     lol… uitheems-religekkie beschuldigd andere religekkies van uitheemse religekte.

     1. Capo

      Islam is geen religie en jij bent een zuigtrol.

     2. IJsbrand Koudvuur

      Beide onwaar, Capo…

      Houdt u verder uw smoel tegen mij…

     3. Capo

      Jij bent een zuigtrol en islam is geen religie.

     4. Tengo Kawana

      DFTT.

     5. Capo

      Jij bent ook een zuigtrol en islam is nog steeds geen religie.

     6. Holland

      Bravo Capo, je hebt de Stormfront-nazi IJsbrand von Gelbkirchen kwaad gekregen. Well done. Zo’n domme reactie als ‘houdt u verder uw smoel tegen mij…’ spreekt boekdelen.

     7. IJsbrand Koudvuur

      🙂

      Kwaad? Nee hoor, oude, ietwat chagrijnige Holland…

      Capo met z’n kleuterbrein krijgt mij niet kwaad.. hèhè.. stel je voor zeg. Wel zou ik willen dat ‘ie niet op m’n berichten zou reageren. Of in ieder geval zo min mogelijk.

     8. Holland

      Door het eerste deel van mijn reactie buiten beschouwing te laten, geeft IJsbrand von Laaghlandt volmondig toe dat hij een Stormfront-nazi is. En een antisemiet: hij heeft het graag over ‘die Joodjes’.

     9. IJsbrand Koudvuur

      Ah zo…

      Ik heb het niet op stormfront, beste Holland. En dat weet jij wel. 😉

      Verder is de specifieke term ‘die joodjes’ niet iets wat ik zou typen of zeggen. Maar, ook dat wist je.
      Acteur…;)

     10. deelszon

      @Holland ik denk dat ijsh.o.er. stalbrand liever wil dat je zegt dat hij strontfronttroeper is..

 4. DolleDries

  Toen de Britse politie informatie binnenkreeg dat een persoon van plan was om een zuuraanval uit te voeren op de vrouw van Tommy Robinson, gaven ze de moeder van drie kinderen een brief waarin ze haar waarschuwde om de wet niet te overtreden in haar pogingen om haar eigen veiligheid te waarborgen.
  “Op 1 juli 2018 heeft de politie van Bedfordshire informatie ontvangen dat een persoon bedreigingen heeft geuit om zuur in uw gezicht te gooien.
  Gebaseerd op de informatie die Bedfordshire Police heeft gekregen, moet ik u mededelen dat u mogelijk het slachtoffer kan worden van een ernstig misdrijf.
  Ik moet u adviseren om passende maatregelen te nemen om uw veiligheid te waarborgen, maar waarschuw u dat dit u niet het recht geeft om de wet te overtreden”

 5. Benny

  Ruk naar rechts of niet, daar waar gepredikt word tegen de normen en waarden van onze samenleving, en met een toon van ongelovigen hier en ongelovigen daar… En voor de afkeer tegen deze maatschappij enz enz…die gebedshuizen moeten sowieso dicht…geen discussie mogelijk….

  1. Capo

   “(…) die gebedshuizen moeten sowieso dicht…”

   Inderdaad, je zou een vijandige ideologie als de islam niet in ons land toe moeten staan. Helaas was het op aangeven van Halsema dat de regering op 27 oktober 2010 akkoord ging met het niet tegengaan van de islamisering van ons land, met alle gevolgen van dien.

 6. Ries

  Volgens Frits kan elke mafklapper zelf bepalen wat zijn of haar godsdienst is omdat de wetgever zich niet aan waagt aan een definitie voor een godsdienst te bedenken. Er zijn volgens Frits volop mogelijkheden voor mensen die hun godsdienst-uitingen willen beleven met een vergiet op de kop. Ik weet dat we wereld langzaam aan gek begint te worden door een alom heersend virus dat we ook wel het gutmensenvirus willen noemen. Frits is blijkbaar drager ervan.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Ries citeerde Frits:

   “Ik hoop dat ze ook begrijpt dat moslims radicaliseren omdat ze zo gehaat worden, door populistische politici en dito media, zoals DDS”

   Dit is juist! Hoe meer ertegen de islam geschopt wordt, des te meer ze terug schoppen.

   Precies zoals het gaat met het wegnemen van onze Neerlandsche tradities… hoe meer gejank over het zogenaamd racistische karakter van zwarte Piet, des te meer zwarte Pieten er komen.

   1. deelszon

    @Ijsh.o.e.r strandbal de islam past zich niet aan aan onze normen en waarden logisch dat de islam gehaat wordt je moet ophouden met te suggereren dat het de schuld is van ons Nederlanders en de islam als Nederlander te verdedigen is al helemaal wat een verschrikking en een schande..

    1. IJsbrand Koudvuur

     Rechtsaf, Ik verdedig geen islam, nooit gedaan ook…

 7. Ries

  “Ik hoop dat ze ook begrijpt dat moslims radicaliseren omdat ze zo gehaat worden, door populistische politici en dito media, zoals DDS”. Nee Frits. Moslims worden zo gehaat omdat ze het er zelf naar maken en jij met je trollenclub doet daar hartelijk aan mee. Jij bent dus iemand die moslimhaat versterkt!

 8. Adriaan

  Hebben we het over islam en dergelijke? Kijk toch allemaal eens naar deze uitzendingen:
  https://www.uitzendinggemist.net/programmas/21117-Allah_in_Europa.html
  Deze uitzendingen zijn echter niet geschikt voor jonge kijkers.
  Kinderen wordt geleerd dat als je de koran laat vallen, Allah jouw handjes afhakt. Echt waar. Ik heb het kinderen die in Antwerpen naar de koranschool gaan, horen vertellen. En zo zijn er nog meer gruwelijkheden te horen. Ook heel verstandige moslims zijn aan het woord.

  1. Ni28

   Handen afhakken is bij de moslims gewoon zoals bij ons een oorveeg. Ik hoorde ze het roepen bij een auto inbraak. Minstens 10 man scandeerden handen afhakken! Dan voel je je ineens niet echt thuis.

 9. Jynx

  Goede zaak Femke, niet alleen woorden, ik wacht ook op daden
  als dat nodig is.

  1. Capo

   Eerst zien dan geloven!

   En vergeet niet dat Roemer, Cohen én Pechtold ook aan de motie hebben meegedaan, waarna overigens de gehele regering akkoord ging. Niet voor niets is de islamisering van ons land in volle gang, gefaciliteerd door de regering.

   https://i.imgur.com/sMRhOXJ.jpg

 10. Ni28

  Zou de College in Amsterdam nog steeds blij met Halsema zijn? Of worden wij meesterlijk bespeeld? Afwachten maar! Ook bij links gaan ooit de ogen open, het gaat om de vermogen om het toe te geven. Dat gaat nog te langzaam.

 11. Two Ravens Black Kettle

  Eerst daden zien.

 12. suregold53

  Die Halsema toch?

 13. Gewoonomdathetkan

  Juist dicht donderen die zooi .
  Tengo je blijft een hufter

 14. loes530

  Zijn wel dingen die Geert wilders altijd heb gezet vind dat ze steelt van wilders

 15. Gerlos

  Liefst vandaag dan morgen Femke.

 16. Karel de Grote

  Is geen ruk naar rechts, die muts kwam er eindelijk achter dat ze nog een paar werkende grijze cellen had.

 17. nienke

  Men zegt wel eens verstand komt met de jaren, zou zo maar kunnen Femke.

 18. Martinschnitzel

  Zo loopt ze wel heel wat kopjes marokaanse thee mis…………..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.