Donald Trump haalt hard uit naar de Democraten: ”meedogenloze en schandelijke tactiek”

Dat Donald Trump en de Democraten geen vrienden waren is al langer bekend, maar de tussentijdse verkiezingen komen steeds dichterbij. De Republikeinen kunnen hun meerderheid in de Senaat kwijtraken en daardoor kan Trump dan niet meer zijn agenda uitvoeren. Hij is daar doodsbang voor, dus hij grijpt elk moment aan om de Democraten te schande te zetten.

President Trump heeft de rel rond zijn kandidaat-rechter voor het Hooggerechtshof Kavanaugh aangegrepen om Republikeinen op te roepen om te gaan stemmen in november. Bij een rally in West-Virginia sprak hij van een “meedogenloze en schandelijke tactiek” van de Democraten tegen de rechter.

Kavanaugh ligt onder vuur nadat drie vrouwen hem van seksueel overschrijdend gedrag hadden beschuldigd. De eerste aantijging kwam van Christine Blasey Ford, die hierover een vertrouwelijke brief aan de Democratische senator Feinstein schreef. Die brief lekte uit nadat Kavanaugh was genomineerd, waarna Ford haar verhaal aan The Washington Post vertelde en het verhaal op straat lag. Feinstein ontkent dat zij heeft gelekt, maar Trump houdt haar toch verantwoordelijk.

Het is natuurlijk schandalig dat persoonlijke kwesties worden aangehaald om iemand politiek gezien kapot te maken, maar in de Verenigde Staten is dat vele malen erger dan in Nederland. Dit is nog kwalijker, want men weet echt niet wat er is gebeurd. Kavanaugh heeft namelijk bewijzen dat hij het niet geweest was, maar er zijn wel drie vrouwen opgestaan die hem hebben beschuldigd van iets zwaars. Daar kan je niet lichtjes mee omgaan.

Donald Trump heeft gelijk dat als de Democraten ene meerderheid hebben in de Senaat, dat hij dan niet meer zijn plan kan uitvoeren, maar dit voorval nog meer uitmelken en gebruiken voor de campagne, dat is net zo laag en triest als wat de Democraten doen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. DolleDries

  Begrijp ik nu Lars dat Trump de grootste smerigheid die de democraten uitvoeren in de Amerikaanse politiek ooit na Trump ze verkiezing niet gemeld mogen worden door Trump. Ook die drie andere vrouwen was bedrog

  1. Capo

   Trump doet het goed hoor, het valt bij de linksgekkies nog steeds niet lekker dat hij doet wat hij zegt en dat hij zegt wat hij doet.

   1. henkie

    Je hebt gelijk. Binnen 1 jaar bewijst hij al de grootste wereldleider sinds WWI te zijn.
    Wat een kerel.

 2. fusilier

  Het recht zal zegevieren.

 3. sonar

  Lars heeft net zo als velen oogkleppen op en lult elke sufferd die iets negatiefs roept over Trump dat gelijk in meegaat,in plaats zich eens te verdiepen in de realiteit .
  Natuurlijk zijn er dingen die niet goed zijn ,maar de meeste dingen zijn wel goed voor de mensen de US en die worden bewust verzwegen ,dus bericht je maar de negatieve dat is spekkie naar je bekkie.

 4. Crassus

  Hij doet het goed hoor ! Het AD brengt de primeur: “Kim Jong un en ik zijn verliefd, hij schreef mij prachtige brieven. Geweldige brieven en toen werden wij verliefd.” Dat is nog eens goed nieuws buiten het afzeiken van Trump…

  1. Capo

   Jij bent geen fan van Trump, hè Willem?

 5. Ritter

  ” Kavanaugh heeft namelijk bewijzen dat hij het niet geweest was, maar er zijn wel drie vrouwen opgestaan die hem hebben beschuldigd van iets zwaars. Daar kan je niet lichtjes mee omgaan.”
  ——————-

  Lars, begrijp je nu echt niet dat de Democraten ( en hun vriendjes in de media) de rechter via allerlei roddel verhalen kapot proberen te maken?

  Er zijn geen lieverdjes in de politiek maar de Democraten hebben “The politics of personal destruction” zeer goed onder de knie. Dat kunnen ze ook doen omdat de meeste media hieraan meewerken.

  De Democraten (en hun vriendjes in de media !!) grijpen alles aan om Trump en nu Kavanaugh te demoniseren.

  Deze rechter is zeer grondig onderzocht in het verleden en heeft veel topposities bekleed maar de Democraten doen er alles aan om de rechter zwart te maken.

  Tijdens de “hearing” die een week heeft geduurd hebben de Democraten de rechter niet onderuit kunnen halen.

  Nu komen drie vrouwen ineens , een week voor de nominatie, met zeer warrige verhalen over vermeende seksuele handelingen die hij tijdens zijn studenten tijd zou hebben gepleegd.

  Deze vrouwen hebben daar geen enkel bewijs voor geleverd en de verhalen zitten vol gaten. Getuigen ontbreken en vrouwen die de rechter tijdens zijn leven heeft ontmoet weerspreken de aantijgingen. Ze zeggen allemaal dat de rechter zulk gedrag niet heeft vertoond tijdens zijn studenten tijd.

  Nu heeft Trump een FBI onderzoek gelast naar de rechter op verzoek van enige senatoren. Dat moet een week duren.

  https://twitter.com/realDonaldTrump

  1. henkie

   Geen enkele vuile streek is deze “liberale samenzweerders” te min.
   Deze mevrouw Ford is als professor psychologie gepokt en gemazeld in de gehele materie van de menselijke geest. Zij is een zeer sterke vrouw, zowel fysiek als mentaal. Waarschijnlijk ondanks haar ontkenning een politiek geëngageerde vrouw.
   En dan staat ze daar met een piep stemmetje de zwakke gemolesteerde vrouw te spelen.

   Doet mij sterk denken aan de oorspronkelijke video (niet meer terug te vinden) van Billy Bush met Trumps uitspraak “Grab em by the pussy”. Dat was notabene in 2005!
   Die Billy Bush is minuten lang bezig als een “billenmaatje” om Trump op te geilen om geile praatjes op te voeren, precies zoals dat in kleedkamers eraan toe kan gaan. Vervolgens gaat de video meer dan 10 jaar de koelkast in, totdat het nuttig van pas komt.
   Je vind nu op internet alleen nog versneden versies waarin Trump direkt bezig is met kleedkamer praat.

   Mensen, word wakker, de samenzwering is echt. Kijk ook weer naar uitgelekte stukken uit 1971 over het doel van het EU project, waarover politici geadviseerd worden dat geheim te houden.

  2. Frits Jansen

   De Republikeinen hebben 20 jaar geleden geprobeerd Clinton te wippen.

   Dit soort walgelijke politiek is dus niet speciaal van de Republicans of de Democrats, maar vooral Amerikaans.

   Laten we blij zijn dat wij in Europa leven, met zijn hoogstaande cultuur. De VS zie ik nog uit elkaar valken. Ik ontmoette al Amerikanen die erover dachten te zeggen dat ze Canadezen waren.

   Het uittreden van deelstaten is 150 jaar geleden wel aan de orde geweest (“secession”). Het wordt nu tijd serieus werk te maken van een “CaliforniaExit”

   1. cornholio

    Mee eens dat California er uit moet! De staat loopt leeg, werkeloosheid neemt toe en de bedrijven verhuizen massaal naar Arizona. Failed State!

 6. Ni28

  De meest gebashte persoon de laatste tijden is juist Trump. Mag hij zich niet verweren? Het zijn de Democraten die het op persoon spelen al vanaf het begin. Zij zijn degene die zich moeten schamen of je nu pro of tegen Trump bent. Dat heeft niets mee te maken. Dat de politiek vies is wisten wij maar dat deze zo vies is weten wij pas door het verlies van de democraten.

  1. wheelboy

   Onzin .Zou jij een rechter willen hebben die een achtergrond heeft en die je niet kan ontslaan waar je theoretisch 30 jaar aan vast zit .Nee waar rook is is vuur gewoon uitzoeken .En is er niets aan de hand dan krijgen de republikeinen gelijk .Komt bij dat diezelfde Republikeinen die stunt jaar voordat Obama zijn termijn erop zat ook een rechter weg hebben gestemd puur hopende dat er een republikein als president zou komen .En die rechter had geen vuiltjes .En kavanaugh kan zo alleen maar vrij gepleit worden . En heeft hij het wel gedaan tja dan jammer voor de man .

   1. Frits Jansen

    Rechters in het Amerikaanse federale hooggerechtshof zitten er letterlijk voor het leven. Ik herinner me een negentigjarige rechter die het welletjes vond en vertrok, maar ook een 95-jarige rechter die in een karretje de rechtszaal in werd gereden, met een zuurstofmasker – hij wilde voor zijn dood nog éénmaal beslissen met een wet die hij een halve eeuw eerder zelf had ddoorgedrukt.

    De negen rechters van dit hooggerechtshof gaan alleen over federaal recht. Ze behandelen ongeveer honderd zaken per jaar, een fractie van de ca. 10.000 keer dat hen om een oordeel wordt gevraagd. Zij werken dan ook nauwelijks voor de partijen, maar om precedenten te scheppen, voor rechtsontwikkeling dus.
    De mondelinge behandeling staat meestal als MP3 file op internet. Een half uur per partij, inclusief vragen. Advocaten lopen de kans alleen maar vragen te kunnen beantwoorden. Gelukkig worden de zaken uitgebreid schriftelijk voorbereid.

    Wie in Washington is moet vooral het gebouw van dit Hof bezichtigen, een bombastische tempel ik meen uit 1935.

    Een schrale troost is dat presidenten er nauwelijks in slagen een stempel op het Supreme Court te leggen, niet alleen omdat de rechters vaak door de voor-voor-vorige president zijn benoemd, maar ook omdat een professionele rechter zo veel mogelijk “Het geldend recht” toepast, ook al heeft hij zelf een andere opvatting.
    Het gaat echter mis als politici ergens niet uit komen en dat dan over de schutting van de rechtspaak gooien, met als eeuwige voorbeeld abortus. Dat zouden politici zelf moeten beslissen.

   2. Ni28

    Had je even naar de Binnenhof vandaag moeten kijken dan zou je tot andere conclusie kunnen komen. Maar dat wil je niet dus het maakt niet uit.

 7. Ni28

  Crassus denkt dit forum net als Spartacus om zeep te helpen.

 8. Hans Castorp

  Het lijkt me inderdaad een feit dat de hetze tegen Kavanaugh politiek geïnspireerd is.

 9. Frits Jansen

  Een rechter die zijn pik achterna loopt. Dat is te voorkomen door een vrouw te benoemen.

  1. Rosasolis

   @Frits. Zo is het. Amerika heeft veel uitstekende vrouwelijke hoog rechters.
   Het Kon. Concertgebouw Orkest heeft een paar weken geleden zijn vaste dirigent
   Daniele Gatti uit zijn functie gezet wegens klachten van vrouwelijk solo vocalisten
   en orkest leden. Wij vragen ons af, heeft Gatti ooit Don Giovanni van Mozart ooit gedirigeerd? Wat fijn is het dat er nog steeds fijne heren zijn, dan die corrupte wolven.

 10. Rosasolis

  Kavanaugh heeft geen bewijzen om hem vrij te pleiten van dit schandaal. Als 3 vrouwen onder ede verklaren dan zij door dit man mishandeld zijn, moet dit wel de waarheid zijn. Die klachten zijn niet zomaar uit de lucht gegrepen. Waar er rook is, is er vuur. Zo een corrupte man behoord geen rechter in de hoogste rechtbank van de land te zijn. Dit is niet een politieke zaak. Het gaat over
  rechtvaardigheid.
  Dat die bewuste brief is uitgelekt, is wel en ook niet goed erover te praten. Waarschijnlijk heeft een medewerker van Sen. Feinstein stiekem dit brief aan verschillende mensen gestuurd…en ook aan republican medewerkers.
  Waarschijnlijk is Trump nu bang dat de Republican party de komende verkiezing in november gaat verliezen…en niet alleen wegens dit laatste schandaal.
  D. Trump en de democraten waren wel jarenlang vrienden. In feite was hij jarenlang lid
  van de Democrate Party! Hij was goed bevriend met de familie Kennedy. Kort voordat Trump ging op campagne voor de president verkiezing in 2016, werd hij lid van de
  Republican Party. Het is wel heel kortzichtig van Trump om een rechtbank zaak, op te blazen tot een politieke zaak voor de komende parlement verkiezing. En een vrouwen misbruiker te gebruiken om het bevolking van Amerika te smeken om te gaan stemmen voor de Republican Party!

  1. Jantje

   Er geloven meer dan een miljard mensen dat Mohammed de belangrijkste mens is. Dan wil dat nog niet zeggen dat dat waar is.
   Persoonlijk geloof ik dat het een Moordende, jaloerse, roverhoofdman en oplichter was. Als ie al bestaan heeft.

 11. Duke

  Trump werd beschuldigd van metoo praktijken bij de presidentsverkiezingen, daarna een republikein bij de verkiezingen in Alabama die daardoor niet werd herkozen en nu een republikeinse kandidaat rechter. Deze vermeende gebeurtenissen zijn allemaal van lange tijd geleden, soms meer dan 30 jaren geleden en dit komt allemaal naar buiten tijdens de verkiezingstijd in de afgelopen 2 jaren. Dat lijkt een beetje te toevallig. Toeval bestaat niet en al helemaal niet in de politiek. Ik geloof er daardoor helemaal niets van.

  Bij Kavanaugh stel dat het waar is. Waarom zo lang wachten met het naar buiten brengen? En is het rechtvaardig om iemand die tijdens de vermeende aanranding (geen verkrachting) 17 jaar was (minderjarig), pas 36 jaar later verantwoordelijk te houden hiervoor en zo zijn droombaan te laten verliezen? Ik vind van niet.

 12. Two Ravens Black Kettle

  De democraten hanteren Soviet taktieken.
  Conservatieven zijn schuldig en moeten zelf maar zien te bewijzen dat ze onschuldig zijn.
  Democraten gaan over lijken.
  Niet voor niets zijn de democraten de partij van de slavernij en de KKK.

 13. Karel de Grote

  de verenigde staten op z’n smalst.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.