Donald Trump haalt hard uit naar de Democraten: ''meedogenloze en schandelijke tactiek''

Geen categoriesep 30 2018, 9:00
Dat Donald Trump en de Democraten geen vrienden waren is al langer bekend, maar de tussentijdse verkiezingen komen steeds dichterbij. De Republikeinen kunnen hun meerderheid in de Senaat kwijtraken en daardoor kan Trump dan niet meer zijn agenda uitvoeren. Hij is daar doodsbang voor, dus hij grijpt elk moment aan om de Democraten te schande te zetten.

President Trump heeft de rel rond zijn kandidaat-rechter voor het Hooggerechtshof Kavanaugh aangegrepen om Republikeinen op te roepen om te gaan stemmen in november. Bij een rally in West-Virginia sprak hij van een "meedogenloze en schandelijke tactiek" van de Democraten tegen de rechter.

Kavanaugh ligt onder vuur nadat drie vrouwen hem van seksueel overschrijdend gedrag hadden beschuldigd. De eerste aantijging kwam van Christine Blasey Ford, die hierover een vertrouwelijke brief aan de Democratische senator Feinstein schreef. Die brief lekte uit nadat Kavanaugh was genomineerd, waarna Ford haar verhaal aan The Washington Post vertelde en het verhaal op straat lag. Feinstein ontkent dat zij heeft gelekt, maar Trump houdt haar toch verantwoordelijk.

Het is natuurlijk schandalig dat persoonlijke kwesties worden aangehaald om iemand politiek gezien kapot te maken, maar in de Verenigde Staten is dat vele malen erger dan in Nederland. Dit is nog kwalijker, want men weet echt niet wat er is gebeurd. Kavanaugh heeft namelijk bewijzen dat hij het niet geweest was, maar er zijn wel drie vrouwen opgestaan die hem hebben beschuldigd van iets zwaars. Daar kan je niet lichtjes mee omgaan.
Donald Trump heeft gelijk dat als de Democraten ene meerderheid hebben in de Senaat, dat hij dan niet meer zijn plan kan uitvoeren, maar dit voorval nog meer uitmelken en gebruiken voor de campagne, dat is net zo laag en triest als wat de Democraten doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten