Gehele oppositie steunt heroverweging dividendbelasting, coalitie heeft er lak aan

Geen categoriesep 22 2018, 14:00
Jesse Klaver weet de gehele oppositie mee te krijgen in een motie voor een alternatief voor de dividendbelasting. De regeringspartijen houden echter voet bij stuk. Via The Post Online.
Of het nou de politieke sierkunsten van Klaver zijn dat de gehele oppositie meeging of dat het van ieder ander politicus had kunnen komen, is bijzaak. Het feit dat de SGP óók meeging in de motie, kan wel eens de doodsteek voor de afschaffing van de dividendbelasting zijn. Bij de stemming over de maatregel hoeft er in de Eerste of Tweede Kamer maar één iemand te zijn die niet op komt dagen 'wegens vertraging' of anderzijds de partijdiscipline doorbreekt.
Dit geeft eigenlijk perfect weer waar Thierry Baudet al heel de ochtend het nieuws mee domineert, dat het namelijk geen zak uitmaakt wat voor argument of alternatief je aanbiedt, de karavaan van de regering trekt gewoon verder. Het is toch eigenlijk van de zotten dat een enkeling alleen invloed uit kan oefenen door te laat te komen of z'n politieke toekomst op het spel te zetten?
Helemaal schrijnend is het feit dat zo'n beetje alle argumentatie, retoriek en feiten die de afschaffing van de dividendbelasting zouden moeten ondersteunen, makkelijk te weerleggen zijn. Het gaat dus niet eens om een andere visie waar men simpelweg té hard verschilt van mening, maar om een onverdedigbaar voorstel dat er gewoon doorheen wordt gedrukt want 'dat is de afspraak'. Men kan dus hoog of laag springen, iedereen staat gewoon buitenspel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten